158
  • dez
    "Mert azt üzeni neked, hogy telnek az évek, és közben van fejlődés, és ez rohadt jó érzés!!"

Ezt az érzést sokan kihasználják, vagyis inkább eltérítik..
  • [HUN]PAStheLoD
    Keress vissza az SG cikkek között a Longhorn rendszerkövetelményeire.. 1 tera hely a winyón, sokgigaherz , pár giga ram.. pedig FORRADALMIAN új technológiák lesznek benne, nálam ez nem azonos azzal, hogy RENGETEG ERŐFORRÁSÉRT nézhetek egy szép nagy jpg-t [gyk. háttér]
  • h4x0r
    Nem akarok beszalni egy ujabb flamebe, de megsugom, hogy nem mindenki akar egy uj gepet venni, csak azert, mert uj dolgok kerulnek bele egy oprendszerbe. Pl. eleg arra gondolni, hogy ha nem hasznalod a gepet tul szamitas- es/vagy grafikaigenyes feladatokra (jatek, 3D, stb.), akkor nem erdemes uj gepet venni mondjuk minden evben. Pl. en mar 3-4 eve megvagyok a kis PIII-asommal. Nagyon jo gep, megbizhato, stb.

Ugyan Linuxot hasznalok, de pl. ezekre a gepekre, ha Winem lenne, akkor 2k-t tennek. Miert nem XP-t? Mert lassabb. De a 2k-t, ha jol tudom, nem fogjak mar sokaig tamogatni. Akkor mi legyen ezzel a geppel? Csereljem le, mert uj oprendszer jon ki? Tudom, ez tulzas egy kicsit, de nem hiszem, hogy egy 128 Mb memoriaval rendelkezo PIII-son a Longhorn vagy XP gyors lenne. Ezert marad a Linux vagy a Win2000.

Ja, amugy az Xorg nalam kib@szott gyors (relative), mert a gepemre optimalizaltam. Mintha nem is lenne szuksege eroforrasokra. Minden gyors, minden jo.

Have peace :-)
  • SoDI---
    Valószinű. :) Utánna meg le.

XP után se nagyon rakták vissza az emberek a 98-at. Eltekintve néhány "minden a csicsa" mániástól.
    Azért kell a csicsa, mert szórakoztat.
    Mert azt üzeni neked, hogy telnek az évek, és közben van fejlődés, és ez rohadt jó érzés!!
    Ezért...
  • asysoft
    Röhögj, ha akarsz, de tényleg ezt nyilatkozták anno:)
  • asysoft
    Tény, hogy a Windows 2000 nagyon hasonlít az XP-re, de azért (a felületen kívül) vannak különbségek, például a bootolási idő sokat csökkent, kiegészült pár otthoni felhasználók életét megkönnyítő funkcióval (pl ADSL-hez nem kell pppoe meghajtót felrakni, bejelentkező-képernyő, stb). Lehet, hogy belefért volna egy (meglehetősen méretes) frissítésbe, de ez nem hozott volna pénzt. (Ha már itt tartunk, sztem a MacOS X-eknél is beleférnének egy frissítőcsomagba az újítások.)
    "Jó kis marketing fogás minden egyes kiadásnak tök új nevet adni;)" Hja, Intel (Pentium2-P3), AMD (Athlon->AthlonXP), meg még pár cég is alkalmazza:)
    Amúgy: jégkék rulez:)
  • Felfedező
    Én inkább röhögök ezeken a szánalmas rosszindulatú túlzásokon...
  • smv
    Valószinű. :) Utánna meg le. De muszály lesz longhorn, me m$ mikor rájön, hogy mindenki szarik bele az új rendszerébe, gyorsan kidobáltat egy csomó olyan progit, ami csak longhornon megy... Így kénytelen lesz mindenki váltani. XP-nél is csinált ilyeneket, ako mé pont Longhornon ne folytatná?
  • SoDI---
    Itt mindenkinek nagyban sír a szája, de azért, ha megjelenik a Longhorn, mindenki egyből fel fogja rakni :-)
  • SoDI---
    És ha elindítasz valamit akkor pofádbaröhög a win hogy: várj.... először táncol egyet az ablak és csak utána kerül háttérbe/záródik be.

• NEXUS6
    Hát igen, a M$ 2000-ig a DOS-ról húzta le a sokadik bőrt, manapság meg az NT-ről.

Jó kis marketing fogás minden egyes kiadásnak tök új nevet adni;)

Sajnos a szakemberek meg nem mindenhol hülyék, így aztán nem lehet őket megetetni az "újficsőr" dumával.

Azt lehet mondani, hogy a win2000-óta semmi olyat nem találtak ki, amit ne lehetne egy frissítéssel a régi oprendszerbe integrálni.
    Szerintem ezért mennek rá a kinézetre, és ezért nem lehet alaposan saját ízlésre konfigozni a wint.
    Az ecceri júzer meg, ha meglátja a divatos színeket (ez manapság ugye a jégkék), akkor már is hasraesik és rohan a bótba, legalább is BG ezt szeretné.
  • TommyC
    Csak h megint elképedjünk..:P
  • TommyC
    Computer Specifications
    What kind of PC will be able to run the new version of Windows, codenamed Longhorn? During last year's Windows Hardware Engineering Conference, Microsoft claimed that the "average" PC running the new OS could have something along the lines of a dual-core CPU running at 4 to 6GHz; a minimum of 2GB of RAM; up to a terabyte of storage; a 1GB built-in, Ethernet-wired port and an 802.11g wireless link; and a graphics processor that "runs three times faster than those on the market".

Itt azért magasan van a mérce...Öszevissza beszélnek...
  • Macc
    vagy inkabb anyagi haszonszerzes celjabol elkovetett manipulalas?
  • Macc
    MS a legjobb marketingbol!
  • Cat #103
    nagyon igazad van, de egy dolgot kihagysz a számításból: ezt az MS is tudja, és épp ezért szüntetik meg a W2K támogatását.
  • Kaadi
    A Microsoft elkovet egy NAGY hibat: mar az XP-re sem allt at sok ceg mert a grafikus felulet nem volt eleg indok nekik a sok koltseg mellett. Most pedig a MS azt helyezi kilatasba hogy a gepeiket grafikus teren is erositeniuk kell. A vallalati PC-k nagyon nagy hanyada integralt grafikat hasznal. Kivancsi leszek ezek utan melyik manager fogja azt mondani hogy ad 200 dollart az uj oprendszerert. Balekok.
  • tehen_m
    "A biztonságra helyezik a hangsúlyt"
    Általában így van de ezt már annyiszor hallotta az emer... pl sp nélküli win is egy csodás dolog lett.
  • tehen_m
    És ha elindítasz valamit akkor pofádbaröhög a win hogy: várj.... először táncol egyet az ablak és csak utána kerül háttérbe/záródik be.
  • Mike at home
    de ne az oprendszer hasznalja ki, annak nem az a dolga
  • dez
    Nem tudom, nekem mennyi pénzem lesz, de az tuti, hogy akkor sem lesz mindenki "milliomos".
  • dez
    Csak nem mindegy, hogy valódi fejlődés, vagy csak immel-ámmal látszat-fejlődés...
  • SoDI---
    A Windows-os
    alkalmazások a Longhornban már teljesen ki tudják majd használni a 3D grafikus
    kártyák adta lehetőségeket... elég csak pl egy földtörténetet bemutató szoftverre gondolni...

a... és ezt akár most mé' is nem lehetne, ha van 3D kártyád? :)
  • SoDI---
    Hat ez lol, felemetes mennyi idot el tudnak tolteni

A biztonságra helyezik a hangsúlyt. Agyontesztelik, hogy ne röhögjön a megjelenés után mindenki a pofájukba, hogy "haha, ez volt a nagy biztonság?".
  • SoDI---
    Egy jövő év végén megjelenő cuccról beszélgetünk.
    Honnan tudod, hogy akkor mennyi pénzed lesz? :)
  • SoDI---
    minek kerék, a lejtőn anélkül is csúszik a szekér. minek a fejlődés...
  • dez
    Na ne, ez azért durva volt. Igenis nincs mindenkinek (vagy inkább a többségnek) pénze mindíg a legújabb gépre. Épp ezért lehet lekapcsolni az extrákat most is.
  • SoDI---
    csak azokra gondolnak akiknek bőven van rá pénzük

Ők a piaci igényre gondolnak.
    Ha nem tartozol a piaci igénybe, akkor ne használj számítógépet, és menj vissza kapálni.
  • dez
    Aha, pl. amikor állandóan töltöget vissza a swapból, feleslegesen...? (Vagy pl. amikor a DirectX lassabb, mint az OpenGL, pedig már az sem túl gyors?) Nem kérdés, lehetne még lassabb is. Viszont szerintem neked nincs összehasonlítási alapod.
  • dez
    Ez már egy fokkal jobban hangzik. Csak az nem szerencsés, hogy ezzel is a platform-függést erősítik (megnehezítik a programok más platformokra portolását). Jobb lenne pl. egy OpenGL alapú multiplatformos "felület-kezelő" csomag. Persze ilyet nem fog csinálni a MS, hiszen az érdekei ellen lenne (és ne feledjük, hogy MS érdekei nem (mindenben)= felhasználók érdekei). Csili-vili effekteset nem is ismerek 3rd party-sból, csak viszonylag egyszerűbb, 2D-set. Valaki csinálhatna...
    (Egyébként honnan szeded ezeket az Avalonos idézeteket?)
  • Felfedező
    Na befejeztem... a windows lassú.. szar..stb igaz én épp az ellenkezőjét tapasztalom de ugylátszik a kivétel erősíti a szabályt...
  • Felfedező
    Akkor befejezem a mondatot: "Az Avalon elsősorban a fejlesztőknek nyújt segítséget, akik egy jól használható felületet húzhatnak saját alkalmazásaikra."

• dez
    [- 1 -nak]
  • dez
    Egy OS-nek (amellett, hogy annyira optimizált, amennyire csak lehet) nem saját magát kellene ünnepeltetni, hanem a programoknak számára minnél jobb és szélesebb lehetőségeket teremteni.
  • dez
    Hát, vannak, akik szó nélkül benyelik, amit eléjük tesznek (ez lennél te - és ugye büszkén vállalod), mások kicsit "válogatósabbak". Ez van, nem vagyunk egyformák... Fogadd el ezt is. (És ezt még jól is teszed.)
  • dez
    És ha még csak a csicsa miatt - ami kikapcsolaható - lenne lassú...! (Lassabb, mint egy igazán jól megcsinált OS.)
  • dez
    Ejj, igen, az OS, nem a programok.
  • Cat #81
    Hardverfüggőek lesznek a Longhorn képességei
  • Felfedező
    Elegem van az állandó siránkozásból..hogy miért ilyen meg miért annyi.. el kell fogadni és kész... nekem semmi gondom a Winnel fölösleges állandóan belekötni mindenbe...
  • dez
    Nem tudlak követni. Már miért is tartanánk ott? (Max. már rég elfelejtettük volna a Windows-t.)