53049
  • VO101Tom
    IFF lényege, hogy a rádióforgalmazás kevesebb legyen, ne AWACS-ot kelljen kérdezni, vagy többiekkel lerádiózni, hogy hol ki van. Mode 1 és 2-t én is kikapcsolom és nem is kérdezem le. Civi gépek úgy sincsenek benne. Ha akarod, felprogramozhatod kézzel is, de ezt IRL is megkapják a data cartridge-en. Hogy mikor kell használni? Például hadjárat elején, amikor így néz ki a légtér.

Ha rampstarttal indulsz, akkor a földi kiszolgálóval ki kell vetetni a safety pin-t az EPU-ból, különben a levegőben nem lesz EPU ha leáll a hajtómű.
    Apropo flameout: 1000 font üza alatt kerülni kell a negatív G manővereket, mert leállhat a hajtómű, 700 font alatt gyakorlatilag vészhelyzetben vagy. Ugyanez van akkor is, ha full afterburnerral mész huzamosabb ideig, a pumpák nem tudják feltölteni az buffer üza tartályt, és ettől is leállhat a hajtómű (fuel starvation). Az üza mérő szándékosan nem pontos! Volt akinek 400 fontnál állt le, volt akinek -200 -nál. Ezt jó észben tartani.

Probe heater nincs teljesen implementálva, mivel a jegesedés, mint olyan (még) nincs benne. Lehet ki/be kapcsolni (nem kötelező), és a tesztelését is meg tudod csinálni, ha autentikus rampstartot akarsz, de kb ennyi.
  • molnibalage83

Ezt végignézve az IFF kapcsán kicsit az az érzésem, hogy szép, szép, de ennek használatára mikor lesz szükség? Ellenséges területen MODE4 kell és csá. Ennyi. Soha nem kell programozni és max. a lekérdezést kell állítani.

Az EPU teszt nélkül nincs EPU, ha leáll a hajtómű?
    A probe fűtésnek van bármi hatása? Modellezve van?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.05. 11:56:01
  • molnibalage83
    Választható volt az is listából, de meg sem nyekkent a csík hiába mozgattam. Vagy lehet, hogy rosszul láttam. Ma újra próbálom a dolgot.

A default HOTAS beállítás majdnem jó lenne, kicsit kéne átmókolni első körben.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.05. 10:55:03
  • VO101Tom
    Azt a kis tüskét nem valami egérnek ismeri fel? Valami hasonló rémlik, de mint jrtam X joyokhoz nem értek.

Ehhez nincs valami külsős program? Nálam a G940-nél egy három állású mód kapcsoló van, ami a gázkar HAT switcheit váltja, de azt a Falcon nem tudja értelmezni, a HAT switcheket egyáltalán nem is látja. A G940 saját windowsos programjában viszont be lehet állítani olyan keystroke-ot, ami a mód választó állásától függően a hat switch irányaira tetszőleges bill. kombinációt mutat BMS felé. Ez tökéletesen működik.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.06.05. 10:45:24
  • molnibalage83
    Úgy tűnik, hogy külső SW-t kell használom, ha komoly eredményt akarok. A BMS4 belső setupjával nem jövök rá, hogy hogyan lehetne rávenni arra a programot, hogy a shift gomb működjön és az egyik POV funkciója megváltozzon.

Vagy úgy kellene csinálni, hogy a TMD, DMS, CMS és a curson enable-re 4x4 gombot fel kell programozni és ezeket kell hozzáadni úgy, hogy kiválasztom ezt a listából (zöld legyen) és lenyomom pl. a shift joy gombot a POV hat irányával? Ezt még nem próbáltam...

Az X52Pro gázkarán levő kis négyirányú tüskét meg a Excel tábla konfigja nem tartalmazza és semmit nem oszt ki rá a BMS4 deafult sem. Ez mitől lehet...?
  • VO101Tom
    Mint írtam én nem használtam sem az excel-es gomb beállítást, sem az alternate launchert. A BMS PC-s beállításában én nem hiszem, hogy bármit tutdnék neked mondani.

Az IFF-hez nem kell külön kapcsoló, a TMS röviden balra húzva végigkérdezi azokat akiket a radaron látsz, TMS hosszan (0.5 sec+) balra húzva pedig fókuszáltan kérdezi le, csak azokat, akik aktuálisan a radarkurzor környékén vannak.
    MFD 16-os gombbal (bal oszlop legalsó) tudod kiválasztani, hogy minden IFF módban kérdezzen, vagy csak az egyik kiválasztott módban. Ezt érdemes átállítani a 4-esre.
  • VO101Tom
    Semmi gond ezzel, még csak nem is offtopik, és ez másnak is hasznos lehet.
    Nekem nem X-... joyom van, erre úgysem tudtam volna mit mondani. Azt sem tudom melyik gombnak milyen a funkciója, így kép alapján.
  • molnibalage83
    Pedalom nincs.
    A programmer felülírja a BMS4 belső beállításait?
  • molnibalage83
    X52-őm volt. X52 pro-t vettem 2015 novemberében használtan, mert az ős Cyborg Evo elszállt és már teszteléshez is kellett más. Lényegében pár órát használtam csak 2015 óta ezt. TIR5 is van használtan vagy 2 éve. Azt is kb. kipróbáltam. Most érte el azt az F4 újra, hogy játszani akarok vele. Kb. megcsinálták azt és többet, amit én próbáltam a MOD-omban.

Azt a shift gombot másra próbáltam, de akkor ha shift, akkor jól lehet vele módosítani az egyik 4 állású HAT-et.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.04. 22:22:16
  • Razor18
    Úgy látom, ugyanaz lesz, ami az X52-é:

X52 Pro programmer

Ha netán pedálod is van ÉS Saitek:

Flight Rudder Pedal

Bocsi a hijackéert, nem biztos, hogy mindenkit érdekel. Ha mást nem, folytassuk privátban, ha kell még help.

Ja, és legalábbis az alap X52-est csak USB 2.0-ás dugóba lehet dugni. USB 3.0-tól megőrül.
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.04. 17:05:23
  • Razor18
    Megnézed az X52 programozó szoftverben (godolom, már te is a Logitech-ét használod, nem a Mad Catz féle ősrégi Saitek programot?...), hogy az defaultban hova menti a profilokat, és simán bemásolod abba a mappába. Voilá, már választható is. Reméljük viszi a Pro is...
  • Razor18
    A sticken alul, amit a kisujjaddal tudsz behúzni. Megduplázza minden gomb funkcióját. Ahhoz képest, ahogy szidtad mindig az X52-t, bocsi, de nem tűnsz nagyon járatosnak benne...
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.04. 16:56:37
  • molnibalage83
    Köszi, láttam a PM-e.

Hogyan lehet importálni, amit küldtél?
    Melyik a shift gomb az X52-őn?
  • Razor18
    Átdobtam egy sima x52 BMS profilt, nem tudom a Pro-hoz jó-e, de legalább látod, mire mit lehet tenni. SZinte tök ugyanúgy ki lehet osztani, mint ahogy az eredeti HOTAS-on van.

Mindenesetre a négyállású kapcsolókra én magától értetődően négyállású funkciókat tennék, jellemzően DMS, TMS, CMS, és ezt tudod még Shift state-ekkel duplázni (rádió gomb esetleg, stb.). A slidert/csúszkát pl. három sávra tudod osztani, és tudsz belőle csinálni Dogfight - Cancel override - MSL módszelektort csinálni, csak ne folyamatos Keypresseket definiálj, hanem makrót egyetlen impulzussal, különben folyamatosan lökni fogja az adott betűt, akárhol áll a csúszka épp. Féklap nyitást csukást esetleg megoldod bármelyik nyomógombbal, Shift state-tel. Amíg nyomva tartod, addig nyílik, elengeded megáll, aztán a csukáshoz teszel egy Airbake toggle-t ugyanarra a gombbal Shift-tel együtt, már ha van ilyen funkció. Bocsi, ha hülyeséget beszélek, nem merültem bele a friss billentyű-funkció leírásba, csak spekulálok.
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.04. 16:54:46
  • Razor18
    "This is as much as the stick moves..."
  • molnibalage83
    Ilyesmit tervezek, ezeket érzem szükségesnek.
    A gépágyú gombja a joy-on nem látszik és a gázkar kétállású kapcsolója, amit nem jelöltem az mehetne airbrake open-close. Van nem tudom mi más kellhet. Pl. IFF-hez?

• molnibalage83
    Hétvégén, ha addig nem sikerül a tengelyeket bekonfigolni, akkor TS-en ráérsz segíteni? Ha jól látom, akkor nekem kell copy + paste-tel másolgatni a joy beállítást a key excel táblában.
  • VO101Tom
    A cursor/enable az a kurzor mozgatás. Ezzel mozgatod a kurzort a radar képernyőn, a HSD-n, HAD lapon, de ugyanezzel mozgatod a TGP-t, vagy a Maverick fejét is, hogy hova nézzen. Ezt a gombot a négy irány mellett az eredetin megnyomni is lehet, BMS-ben azt lehet külön gombra is tenni (nekem is a kurzor mozgatás tengelyre van téve, a cursor/enable switch meg egy másik gombra a gázkaron).

Amit a 18. oldalon kissé körülményesen (szájbarágósan leír), hogy levegő-levegő módban célzásnál ("Targeting" a radar képernyőn) ha a kurzort a felső éléhez tolod, akkor felfelé növeli a radar szkennelési távolságát, ha alul húzod a radarképernyő széléhez, akkor csökkenti a szkennelési távolságot. Ha valamelyik oldalt éri el a képernyő szélét a kurzor, akkor viszont vált a 60 fokos (teljes képernyő széles) vagy a 30 fokos azimuth scan között.

20. oldalon (amit ide nem linkeltél) AG targetingnél azt írja, hogy ha FCR lapon vagy épp (FCR a "SOI"), akkor a radarkurzort mozgatja, ha a HUD a SOI, akkor Maverick kurzorját mozgatja (ez üzemmódtól is függ), ha a WPN lap a SOI, akkor a fegyverek keresőfejét mozgatja, ha a TGP az aktív (SOI), akkor meg a TGP képét mozgatja.
    A Weapons oszlopban (nézd az ikont, nem négy irányba mutat, hanem csak egy nyíl befelé), azt írja, hogy cursor/enable megnyomásával váltasz a Maverick ott felsorolt üzemmódjai között.

Leírva ez sokkal körülményesebb, amikor gépben ülsz, akkor ezt ösztönösen csinálod. Kiválasztod melyik MFD-n melyik lapot akarod nézni, és ha ott bármit lehet mozagtni, kamera képét, fegyver képét, bármilyen kurzort, akkor egyszerűen használod ezt a gombot.

A Cursor/enable megnyomásnak vannak még extra funkciói, üzemmódokat tudsz váltani a különböző fegyvereknél, HAD-nál, Mavericknél, de azokat MFD-n is lehet kapcsolni, ami viszont unique, hogy sisakcélzón sidewinderrel célzáshoz nyomva kell tartani a cursor enable-t, hogy a rakéta fejét a sisakcélzó közepére hozza (ameddig a limitek engedik). Ha ez mellett nyomva tartod a TMS Up-ot is, akkor a radarral is oda néz és TMS up elengedésére befogja a célt. Ha radar nem kell, akkor csak uncage-et nyitsz ha jó a tone, és indítod is a rakétát amerre nézel.

A CMS kapcsoló minden üzemmódban ugyanazt csinálja. Csalit dob, zavarást kapcsol be és ki.
  • molnibalage83
    Van a második ábrán a TARGETING alatt egy négyállású kapcsoló. Az a CURSON ENABLE SWITCH. És az mit csinál a többi üzemmódban? Ez alapján semmit?

Az első ábrán ott van az ECM alatt a CMS az a COUNTERMASURES MAN. SW. Ok, és az mit csinál a többi üzemmódban? Ez alapján semmit?

Ezzel kell összenézni, ha jól értem. Tehát egyes kapcsolók adott esetben nem csinálnak semmit.

Majd felviszem képen, hogy X52-ön mit mire akarok tenni. Mert nincs ennyi kapcsolóm sajnos, mint a TM Cougaron/RL F-16 HOTAS-on... Pl. Trim-et 100%, hogy nem teszem fel HOTAS-ra.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.04. 13:55:06
  • VO101Tom
    Melyik része nem világos a 17. oldali ábrának? Melyik gomb működését nem érted abból?

A TMS a célpont befogáshoz kell, a DMS a kijelzők kezeléséhez, a CMS meg a csalikat dobni ha arra kerül a sor. Igen, ezek elég alapvető dlgok. De ha végignézed a listát, az összes többi is fontos, azért lettek HOTAS-ra téve. Talán a paddle switch és trimm nem annyira, de a többi eléggé.
  • molnibalage83

Ez a bal szélső kapcsoló a többi ábrán az melyik pl...? Ilyen dolgok nekem 10+ éve Falconosnak nem tiszta. Akkor egy 0 órás, nem natív angolos honnan a búbánatból mazsolázza ki?

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.04. 13:30:33
  • molnibalage83
    Az nem világos, hogy a TO-BMS1F-16CM-34-1-1.pdf 17. oldalán hogyan definiálom a különböző üzemmódnál, hogy mire jó az a szerv?

Egyes üzemmódok esetén pl. van ECM és dispenser rendszer kezelés, egyeseknél nincs. És nagyon nem látom elmagyarázva, hogy ezt hogy a búbánatba kéne beállítani...

TMS = target management swtich
    DMS = data management swtich
    CMS = cursor management swtich

Jól emlékszem? Ez a három "MS" kapcsoló van és a HOTAS alapja? Mert ez is már zavaros. Mert a CMS az az egyiken countermeasure switch és a cursor kezelés meg az ábra bal oldalán van...

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.04. 13:29:02
  • arrow19
    "This is much is the stick moves..."
  • repvez
    itt is ugyan ugy csak egy kicsit bájosabb köritéssel :P

Ja nem vitatom , hogy kell a HOTAS, nekem is van , csak még darabokban, nem sikerült még átépitenem USB-re a gameportos FLCS/TQS párost
  • VO101Tom
  • VO101Tom
    Nálam még a HOTAS se játszott az elözö részeknél, meg most se még, és arra amire kellett igy is elvoltam

Jóóó, van aki joystick nélkül is leül repülőszimulátorozni, és "elvan" vele Természetesen mindenki úgy és azzal tölti az idejét, amivel akarja, amit én mondok, az ahhoz kell, ha valaki aktívan akar hadjáratban repkedni, vegyesen légi és földi célok ellen, "rich target environment"-ben. Ott qrva fontos a HOTAS, összeszámolni sem tudom hányszor volt olyan, hogy AG-ben dolgozva emeltek ránk gépeket közeli reptérről, pillanatok alatt a nyakadon vannak, és azonnal kellett reagálni, megtalálni honnan jönnek, és lelőni akit lehet (vagy lelépni, ha nincs más mód, lényeg, hogy egyben hazaérj). Már a 40-60 mérföld is olyan közeli, hogy azonnal reagálni kell, főleg mert AG-ben nem a sebesség és magasság az elsődleges, ezért eleve kiszolgáltatottabb vagy mintha AA-ra lennél készülve. Van, hogy a géppárnak kell sürgősen segítség, van, hogy te kényszerülsz deffenzívre, ott egyszerűen nincs idő azzal foglalkozni, hogy bill kombinációkat keresgéljek klaviatúrán - de nem hiszem, hogy ezzel valami nagyon nagy újdonságot mondtam volna
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.06.03. 20:53:58
  • VO101Tom
    Az radar elevation az egyik legfontosabb, ha AA-ban is harcászkodni akarsz. A bar scan és azimuth scan is váltható MFD-n is, az annyira nem kritikus. Radar elevation-t mindenképp olyan gombra tedd, amit azonnal elérsz, és nem kell keresni dogfight közben sem.
  • molnibalage83
    Majd ma előveszem a joy leírást, mert akkor az MFD és radar üzemmód váltást is arra kéne tenni. A bajom az elevation és bar scan állítás, azokra nemigen lesz már gomb. Vagy az override módokra. A X52 pro slidere és rotation része is picit remeg, ami zavaró a radar cursos magasság szám ugrálás miatt. Pedig arra lenne jó tenni.
  • repvez
    Én is ugy szoktam csinálni ahogy Tom, szinte csak a minimális dolgok vannak a billen, a többi az kattintás a kabinba.Nálam még a HOTAS se játszott az elözö részeknél, meg most se még, és arra amire kellett igy is elvoltam
    De egy HOTAS sokkal megkönnyiti az ember életét, ha nem a bill kombó után kell nyulkálni, , föleg ha mind a két kézre szügség lenne egy egy olyan kombónál amit nem érsz el egy kézzel.
    ÉS akkor még irányitsd a gépet is közbe.

• arrow19
  • VO101Tom
    AA és AG mód úgy működik, ahogy írod, ha megnyomod, akkor átvált arra az üzemmódra, ha megint megnyomod, akkor visszavált NAV módba (ez a visszaváltás sokaknak magas volt, ezért van benne a NAV mód külön gombként F7-re téve, az eredeti gépben ilyen gomb nincs). BMS-ben alapból az ICP felső kerek gombjai vannak az F1-F6-ra vannak téve, azokat -főleg a 4.34-ben- sokat használjuk is (mindet).

Szerintem jobban járnál azzal, ha nem FF5 klónra próbálnád meg belőni a BMS-t. Azért, mert pont azt szoktad meg, hogy F1 ezt csinálja, F2 azt csinálja, nem pedig azt, hogy a gép hogyan működik, és a kabinban melyik gombot kellett megnyomni ehhez vagy ahhoz. Én sokkal előbb nyúlok az egérhez és klikkelek, mint billentyűzettel szórakozzak, nekem sokkal természetesebbnek tűnik, amit kapcsolni akarok az a 3D kabinban ott van előttem, egy klikk és csinálja is. Nincs annál idegesítőbb, mint megnyomsz egy gombot, hallod hogy kattan valami, csak épp nem az, amit vártál.
    Ami nekem billentyűzetre van téve:
    - Slap Switch (space-re tettem, hotason ott van a sima CMS gomb, oda feesleges, ha mást csinálok épp amikor hirtelen kellene, akkor a space a legideálisabb.),
    - Futómű ki-be (hotason nincs már neki hely, és klikkelni ezt speciel qrva szar),
    - MasterArm és Laser Arm ON (biztonsági tartaléknak legyen bill-en is),
    - ICP gombok (F1-F6, numerikus bill, nyilak),
    - UHF, VHF, IFF IN/OUT adógomb is (joyon nálam a TS adógomb van alapból, comm switchnek nem jutott hely).
    - Néhány nézet váltás, fps on/off, meg ilyesmi UI kezelés van még billentyűzeten,
    minden mást klikkelek, vagy HOTAS-ról álljtok (plusz nekem van thrustmaster keret az MFD-khez, ez nagyon jó egyébként, de amíg nem volt, azt is egereztem).

Ha soha nem használtál szimulátorhoz HOTAST, arra most mit mondjak? Gondolom arról azért nem kell győzködni, hogy IRL egész jól kitalálták, hogy az mire jó és miért jó. A CMS, DMS, TMS, és a többi négyállású az eredeti gépeken is azért van úgy és ott, mert azoknak nagyon gyorsan elérhetőnek kell lennie. Ha egy tanácsot elfogadsz, akkor -amit már mondtam is- hagyod a picsába az FF5 billentyűzet kiosztást, használj hotast, minimális billentyűzetet, és minden mást klikkelj egérrel.
    (Az előbbi mondat csak az F-16-ra vonatkozik, bármilyen egyéb gépen a kabin klikkelhetősége nagyon változó, azt egyénileg kell megnézni).

Idle detelnttel kapcsolatban csak idézni tudom magam:
    "A bot (5.11) és gázkar (2.19) gombjait mindenképp fel kell konfigolni, mert azok (gázkar idle detent kivételével) nem klikkelhetők egérrel."
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.06.03. 11:57:46
  • molnibalage83
    Az én alapvető célom az, hogy a lehető leghasonlóbb legyen a vezérlés ahhoz, ami SP3-FF5.3 időben volt. Tök mindegy, hogy AG vagy AA mastermode-ban voltál, ha F2-őt nyomkodtad, akkor átváltott AG módokra akkor i, ha AA masterben voltál. Én ezt szoktam meg. Vagy ez nem lehetséges a BMS4.34-ben? Mert akkor nem erőlködöm.

A bal/jobb MFD ciklikus váltást is mindig gombbal csináltam. Igen, döbbenetesen hangozhat, de akatív játékos karriere alatt soha nem volt fullra felprogramozva a HOTAS talán néhány hétig, mert annyira megszoktam a billentyűzetet, hogy a CMS, DMS és TMS POV HAT-re rakása csak összezavart.

Vagy akkor ezt el kéne felejtenem és megtanulni azzal élni, hogy kell a 3 db POV HAT?

Ami még furcsa, hogy idle detent kapcsolóra ha jól látom, akkor ramp start mellett is egyszer van szükség. Mi értelme ezt a HOTAS-ra tenni? Inkább tenném az chaf/flare és a slap swich-et gázkarra...
  • VO101Tom
    Air to Air és Air to Ground módok közt az ICP tetején lévő nagy kerek (AA) (AG) gombokkal tudsz váltani, alapból azok a gombok vannak F5 és F6-ra téve. Ez alapvetően meghatározza, hogy milyen fegyvereket és radarokat használ a gép. Ezt bekapcsoltad?

Én a radar üzemmód váltáshoz elsősorban az MFD gombjait és a HOTAS gyorsbillentyűit használom, pl. AA módbam RWS TWS között vált a ha hosszan nyomom a TWS-t jobbra (1 sec +). A "–34" doksiban a 17. oldalon vannak a HOTAS gyorsgombok, illetve a "–1" doksiban a 34. oldaltól általánosságban a radarról. Úgy 60. oldal környékén nagyon részletesen végigmegy a main- és a sub- üzemmódokon is. Azt is írja, melyiket hogy hozod be, hogy működik, mikor kell használni. Ezeket így próbálod?
  • VO101Tom
    A 16-oson kívül én nem repülök más géppel, Hornettel sem. Azok a kabinok mind csak placeholderek. Mirage, Tornado, F-15, A-10, mindegyik.

A BMS-ben 34 különböző F-16 altípus (kabinbelső) van, őszintén megmondom, én nem tudnám azokat egyenként megmondani, hogy melyik mennyire pontos, fejlesztők szerint amennyire BMS engedi, pontosak. Némelyik kabin 3D-ben is kapott kisebb -nagyobb változásokat (belga pl elég sokat), van amelyik csak avionikában más. A (Falcon BMS launcherről indítható) Avionics Configurator-ban meg tudod nézni, mik azok a szempontok, amikben a különböző altípusok változásait beállítja. Piszkálni ne nagyon piszkáld, mert acdata fájlokat módosítja, amit az online szerverek nem engednek - ha csak offline repülsz, akkor azt csinálsz vele amit akarsz.
    A belga F-16-ban lévő tesztpanel nincs az amerikai változatokban, az csak az FLCS szoftverét ellenőrzi, a FLCS szervóit, kormányok mozgatását nem.
  • VO101Tom
    Most értem gép elé, de akkor ahogy látom, megoldódott :)
  • molnibalage83
    Nincs ilyen Block 15, legfeljebb az OCU, de az tajvani gép és semmi más emlékeim szerint. A két MFD a Block 25-től felfelé van, annak vívmányai és követelményei miatt.
  • Wampapa
    Ok, nekem megvan a hiba forrása.
    Gyanús lett, hogy az instant flightnál blank MFD fogadott, eddig (nem nagyon kezdek levegőben) mindig NAV mód volt, jobb MFD=HSD a bal meg a radar. Inditottam egy rampstartot és addig a pontig, amég nem loadoltam a data cartridget (nem jut eszembe a subpage neve, DTE ?) addig tudtam váltani a DMS switchel. Utána nem. Úgyhogy eszembe jutott, tegnap psizkáltam a data cartridget és elmentettem, nyomtam egy resetet és voila...múködik az oldalváltás DMS-el.
  • Wampapa
    Ok, visszaszivtam a DMS dolgot.
    Kipróbáltam (instant flightban) az összes verziót, Block 15-52-ig és egyikben se működik a DMS jobbra/balra MFD váltás.
    Ez kicsit zavar.
  • Wampapa
    Szerintem a DMS left/right-al való váltás nem múködik a Block 15-nél, valószinűleg igazából se akkor.

Tom
    Két rapid kérdés.
    A Block 15 kabinja mennyire reális ?
    Úgy értem, a két MFD. Úgy tudom sokszor korszerüsitették a Block 15-ösöket, volt olyan változat aminek a kabinja igy nézett ki ?
    Apropó kabikon. Kipróbáltam pár más gépet, hát...a FF5 kabinjaival (flight model ide, avionika oda) élmény volt repülni. Az ottani F14 meg F117-el vagy a Tornódóval élmény volt nyomni. Ami itt van más gépeknél, még az A10 mega 18 is okádék. Inkább be se tették volna.

A másik kérdés, a belga változatnál, (BM ?) van egy selftest kapcsoló a bal hátsó panelen, ami végigfuttat egy tesztprogramot ami lepróbálja az aileronokat. Mint az F 18 nál. Az a többinél nincs meg, vagy csak nem találom ?
  • molnibalage83
    0-ról konfiguráltam fel magamnak a leírt módon.