• VO101Tom
    AA és AG mód úgy működik, ahogy írod, ha megnyomod, akkor átvált arra az üzemmódra, ha megint megnyomod, akkor visszavált NAV módba (ez a visszaváltás sokaknak magas volt, ezért van benne a NAV mód külön gombként F7-re téve, az eredeti gépben ilyen gomb nincs). BMS-ben alapból az ICP felső kerek gombjai vannak az F1-F6-ra vannak téve, azokat -főleg a 4.34-ben- sokat használjuk is (mindet).

Szerintem jobban járnál azzal, ha nem FF5 klónra próbálnád meg belőni a BMS-t. Azért, mert pont azt szoktad meg, hogy F1 ezt csinálja, F2 azt csinálja, nem pedig azt, hogy a gép hogyan működik, és a kabinban melyik gombot kellett megnyomni ehhez vagy ahhoz. Én sokkal előbb nyúlok az egérhez és klikkelek, mint billentyűzettel szórakozzak, nekem sokkal természetesebbnek tűnik, amit kapcsolni akarok az a 3D kabinban ott van előttem, egy klikk és csinálja is. Nincs annál idegesítőbb, mint megnyomsz egy gombot, hallod hogy kattan valami, csak épp nem az, amit vártál.
    Ami nekem billentyűzetre van téve:
    - Slap Switch (space-re tettem, hotason ott van a sima CMS gomb, oda feesleges, ha mást csinálok épp amikor hirtelen kellene, akkor a space a legideálisabb.),
    - Futómű ki-be (hotason nincs már neki hely, és klikkelni ezt speciel qrva szar),
    - MasterArm és Laser Arm ON (biztonsági tartaléknak legyen bill-en is),
    - ICP gombok (F1-F6, numerikus bill, nyilak),
    - UHF, VHF, IFF IN/OUT adógomb is (joyon nálam a TS adógomb van alapból, comm switchnek nem jutott hely).
    - Néhány nézet váltás, fps on/off, meg ilyesmi UI kezelés van még billentyűzeten,
    minden mást klikkelek, vagy HOTAS-ról álljtok (plusz nekem van thrustmaster keret az MFD-khez, ez nagyon jó egyébként, de amíg nem volt, azt is egereztem).

Ha soha nem használtál szimulátorhoz HOTAST, arra most mit mondjak? Gondolom arról azért nem kell győzködni, hogy IRL egész jól kitalálták, hogy az mire jó és miért jó. A CMS, DMS, TMS, és a többi négyállású az eredeti gépeken is azért van úgy és ott, mert azoknak nagyon gyorsan elérhetőnek kell lennie. Ha egy tanácsot elfogadsz, akkor -amit már mondtam is- hagyod a picsába az FF5 billentyűzet kiosztást, használj hotast, minimális billentyűzetet, és minden mást klikkelj egérrel.
    (Az előbbi mondat csak az F-16-ra vonatkozik, bármilyen egyéb gépen a kabin klikkelhetősége nagyon változó, azt egyénileg kell megnézni).

Idle detelnttel kapcsolatban csak idézni tudom magam:
    "A bot (5.11) és gázkar (2.19) gombjait mindenképp fel kell konfigolni, mert azok (gázkar idle detent kivételével) nem klikkelhetők egérrel."
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.06.03. 11:57:46