53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Hej, de jó sötét lesz holnap reggel. :)
Más. A AAA légvédelem átfésülése során olyasmikre bukkantam, hogy a hajamat tépem, megint...
A jelen állapotában a nagy teljesítményú csöves légvédelem - K-30 BIHO, ZSU-23-4, stb. gyak. semmire sem képes. Ez a modellezés módja miatt van. Kb. 30 db alacsony áthúzásból - itt fogyott el a türelmem - 300 csomó alatti vagy körüli sebességel nyíl egyenesen repülve 2000-3000 lábon tehetetlen ellenem 4 db (!) ilyen cucc.
Már most is van az adatbázisban olyan AAA, aminek lövedékei rendelkeznek blas radius értékkel, ezek a nagy ágyúk. Ez korrekt. Ezekből, ha van temérdek, akkor van esélyük elkapni, de többnyire csak megsebeznek nem nyírnak ki elsőre. Nagy magasságban persze ezek is ótvarok.
Mit lehet tenni? Megnövelem a blast radiust és lecsökkentem a sebzést. Az első teszt szerint egész jó lett. Már durvább célként is 4 ilyen cucc 3-4 ráröppenésből leszed. (Mondjuk ez talán még mindig harmatos arány 4 ilyentől koncentráltan elhelyezve.)
Mi a bibi? Az DB átfésülésekor Az M61 Vulcan cézási pontossága "rásegítéssel" bír, mert van blast radius értéke. Az orosz fegyvereknek nincs. Ej, micsoda fair húzás megint... Komolyan mondom, hogy nem értem azokat akik összeraktak anno ilyen adabázist... -
ha valakit érdekel a téma :
2011. január 4. Részleges napfogyatkozás Európa északi részén 86%-os maximális fázissal. Hazánkban 71%-os napfogyatkozás a reggeli órákban, 08:26 körül.
2011. május 11. A Merkúr, a Vénusz, a Mars, és a Jupiter négyes együttállása, egy 6 fokos körben, 23 fokra a Naptól.
2011. május 21. A Merkúr, a Vénusz, és a Mars hármas együttállása, egy 2 fokos körben, 22 fokra a Naptól.
2011. június 15. Teljes holdfogyatkozás 19:22-21:02 között, 100 percig teljes (170%).
2011. november. A 24. naptevékenységi hullám maximuma. -
Még azt tenném hozzá, hogy a változtatások egy részét nem biztos, hogy látja az mezei user elsőre, de szeritem a csapat sem fogja. Ők csak azt látják, hogy van pár új HP és szenzor érték stb, de mintha ennyi év után sem látnák át mélységeiben azt, hogy hogyan fonódnak egymásba a dolgok.
Pl. Dewdog is kiadta a cuccát. A low strike TE-t kipróbáltam, tényleg hangulatos lett. Prbóáljátok ki. :)
Apró bibi, hogy a B-52-re rakott AGM-84E és a francia Exocet is 'water' warhead-del bír, ergo 0 sebzést okoz bármit talál el. Na alapból ezek vannak feltéve a gépekre és CBU helyett BSU-49 a B-1-re mikor elven 60 csomós sebességgel robogó tankokra kellene támadni. (Nem nézem meg, de szerintem ezt nem változtatta meg.) Még egy elvben rutinos dev és teszter is ilyen - véleményem szerint - amatőr hibát vétett, pedig még noob fejlesztő koromban sem csináltam ilyet.
Én sem hittem volna, hogy ilyen messzire valaha eljutok, de a játék gerince távoról sem fog hasonlítani az eredetire. Más SAM viselkedés, más képességekkel, más egység eloszlással, stb. Egy dolgot nem tudok sajnos megcsinálni, az HSD-t kikapcsolni. Pedig a MolnyFalconnal majd úgy kellene játaszni, hogy a data linkes kapcsolatok nagy részét leveszed, mert úgy lesz reális.
A tesztek alatt csináltam ilyet. Repültem alacsonyan és fogalmam sem volt, hogy hol lesz SAM, mert mást vizsgáltam. Átrepültem egy hegy felett, rárontottam a célra. Azt rárepülés közben hátulról szépen bevillant egy SA-6 - eddig takarásban volt - mert ugyebár nem volt HSD meg SAM zóna jelölés. Nagyon fain volt. :)
A SAM-ek estén is igaz, hogy a lehetető legnagyobb szétszórtság. A reptereket őrző MANPAD, SHORAD járművek a reptér távoli pontjain vannak. Nem lehet egy CBU-val letarolni őket és jó lefedést adnak még a nem szemből indítható rakéták is, mert akárhonnan jössz, egyik oldalról rálát, legalább a távolodási fázisban.
A nagy radaros SAM-ek estén is a lehető legszétszórtabb indítóállvány és radar felállást próbáltam megcsinálni.
A SAM reakcióidő is változott sok helyen. Tényleg közel lehet jutni annyira, hogy letolt gatyával éred őket.
A legnagyobb baj (?) az, hogy szinte végtelen lehetőségeket ad a mostani DB is. Pl. beállítatnám úgy a DB-t, hogy a kék gépek alacsonyról menjenek rá a célra. A gond az, hogy csak a célközelben mennének le alacsonyra, mert a simdata fegyverhasználatát leíró rész, csak az oldást határozza meg - mikor attack modeban-van az MI - de az útvonalrepülés attól még magasan lesz.
Viszont az ember - MI kapcsolat változna, mert ha alacsonyan viszed be a köteléket, akkor a weapons free után is alacsonyról oldhatná a bombákat. Megpróbálom azt belődni, hogy legalább a high drag bombákat alacsonyról dobja, de nem biztos, hogy ez szelektálható.
Lehetőség van, időm kevesebb. Valahol egyszer meg kell húznom a határt. Igazság szerint meg már abbahagynám, mert nagyon élném a valós életemet és játszanék is néha. :) -
Remélhetőleg. Úgy lesz beállítva a sq. stores, hogy a lehető legtöbb precíziós rakétafegyverzetet használja pl. a Szu-25.A probléma picit bonyásabb és mivel csak TE-be teszteltem eddig korrekt válasz még nincs, de bíztató jelek vannak.
A bibi az, hogy ha csak keresztezed a FLOT-ot akkor a földi egyésgek egy része nagyon rövid ideig lesz 3D-s világban tehát ideje sincs rendesen rárepülni az MI-nek. Ilyenkor azt látod labels estén, hogy 2D-ben levő földi egyésgekre dobál fegyvereket a 3D-s világban levő gép. Ekkor is működik. Mivel CBU fegyverekkel fognak elsőroban operálni a gépek elég jól irtanak. A májusi pre tesztek alatt az MI gond nélkül átállt, ha időzközben az egység átment 3D-ből 2D-be.
Mit lehet tenni? Megnöveli picit a bubble értéket. A bibi az, hogy már a mostani sűrű FLOT-nál is az én gépemen is 25 táján van néha az FPS.
(És az 5.5.3 valamiért erősen riceg, ha sok füst és tűz van a képen. Az eső effektet meg kikapcsoltam, mert a fentiekkel kombinálva 2 másdpercig kimerevedett néha kép...)
A porbléma az, hogy az alapa FF hadjárat most olyan, hogy kevés helyen vagy egység, de ott 5-8 battalion egy kupacban fullra megtöltve. Szerintem ez is agyrém.
1. Egy CBU iszonyatos pusztítást csinál.
2. FPS a béka segge alatt.
Nem 100%, de én megpróbálok kicsit diszperzebb eloszlást csinálni és kevésbé tömött battalionokoat. A kék oldalon elve így volt tervezve, hogy a megfelelő force ratio meg legyen. Így talán a nagyobb bubble is belefér, de ez már tényleg a túlfeszítem a húrt problémakör.
A mostanihoz képest nagy pre tesz alatt egy-egy négygépes Szu-25 és egy Q-5 flight kis híján teljesen kiirtott egy armored battalion-t 2D-ben. A tegnapi 3D-s tesztben a Q-5-ös gépek letarolták a Hawk légvédelmet. 1 gép odaveszett közben és a környéken levő más gépekből is leszedett legalább 1-et. A két armorad battalion AAA és SHORAD védelme még leszedett 2 gépet. Ezek nagy része teljesen védelet J-5/6 kategória volt.
A kék gépek működési tartományát lejebb vissza mindenhol de csak annyira, hogy a MANPAD és SHORAD határán repüljenek a '80-as éveknek megfelelően. A mostani 13k leviszem 10k-ra. Már ez is sokat számít a CBU-nak. Mivel a flare chance értékek és tolóerő erőteljesen változott - pl. az SA-7 klón HN-5 pl. 3 Mach (!!) sebesség fölé tolta a rakétát - emiatt gépek túléőképessége is elég jó, + csak a legerősebben védett helyeken lehet több MANPAD-ra és SHORAD-ra számítani.
A vörös gépek izmosabban belerepülnek 3D-ben ebbe, de viszont 3-5 ezer lábról egy mísz J-5 két kazettás bombája is elég szép irtást tud végbevinni. Ha mázlis módon a AAA vagy SHORAD-ot vagy MANPAD-os jűrmúvet is magával rántja, akkor a kék oldak 3D-ben kaphat egy IJ kártyát. :)
A légvédelem is megér egy misét. Egy nagyot...
Nem lesz az, hogy a vörös oldalon egy battalion bír 4-8 rakétáva, míg a kék oldal ugyanazon egysége 60(!)-nal. Igen, ilyen állatságok is vannak benne. Egy SA-2/3 battalion agresszív lövöldözhetett eddig is, de 5-6 perc után lényegében elfogyott a rakéta és nagyon alacsony tűzgyorsasága lett. A kék SAM-ek nagyon nem. Ez is változott. A Hawk iszonyatosan sok rakétát indít, csak éppen nem lesz kvázi unlimited ammmo. Eddig 1 állványhoz 48 db (!!) rakéta volt tárazva. Agyrém...
A Szu-25 gépek sajnos továbbra is elég bénán dobnak bombát az MI miatt. Egyelőre nem tudom, hogy miért. Több féle bombát is raktam rá TE alatt. A kék gépenél is igaz, hogy TE alatt egyes fegyvereket szarabbul vagy egyáltalán nem használ. Pl. Mk-20-at alig akar dobni az MI, de CBU-71 és 52-őt úgy szórjam, mint állat. :)
Az összes földi egység sebessége le lesz véve 20-25 csomó tájára. Egyrészt ez a reális másrészt meg a CBU találatnak így van esélye.
A CBU-k hatásfokát le akartam venni, de sajnos az MI miatt úgy tűnik, hogy nem lehet. Legalábbis nem úgy, ahogy terveztem. A kisebb kazettáss bombák area effectjét akartam lejebb vinni, ez még mindig beleférhet. A hadjáratba meg akkor maradnak az 500 kilósak gyak. az eredeti értékkel. Az MI számára mindig jobb a kevés, de nagyobb bomba. A tesztektől függően döntöm el, hogy mi legyené
Ugye látjátok, hogy milyen összetett dolog ez? És egyedül kell csinálnom mindent... :( -
Ezek szerint pusztít az ellen most már erőteljesen a modban? -
A teszt eredményei. Én semmit sem csináltam a TE alatt csak figyeltem, 100% MI.
Szu-17 old.
Megy.
Talál.
Aprítás közben.
Azt a Hawk állást mindjért leradírozzák. Mással már megtették.
A földi egységek is zúzzák egymást.
-
Ma a fejlesztés poklának újabb bugyrai nyíltak meg előttem. Az alábbi vaslogika miatt olyan béna a vörös oldal 3D-ben amilyen.
1. A vörös oldal gépein nagyrészt nincs radar. AI eyeball viszont az van, de az nem végtelen látótáv. Talán nem kellene magasan repkedni.
2. A kék oldal régen agyontápolt légvédelme miatt a radar nélküli gépek is 13k vagy afelett oldják a buta bombákat amik sokszor nem is CBU-k. Sokáig tart, amíg leér +a becsapódás szöge nagyon meredek lesz. A CBU-knál a default terítési magassággal operál az MI a jelek szerint így a pusztítás kis területre korlátozódik.
3. A földi egységes 60 mérföldes (!!) sebességgel hasítanak. Ez már önmagában is agyrém. (Meg emiatt van az, hogy néha 1,5-2 nap egy hadjárat. A menetsebességről nem hallottak ezek soha...?)
4. Az MI csak CCRP oldási módot ismeri. És iszonyatosan béna, sokszor úgy ítéli meg, hogy elbassza a rárepülést és új körre megy.
Eredmény? Csak mákkal találat el bármit az MI, mert a szélvészgyors egység kimászik a bomba area effectje alól is főleg, ha pl. a mozgásirányra merőleges a rárepülés...
Mit csináltak a fejleszők? Egyszerűbb volt megemelni a repmagasságot ahelyett, hogy a megfelelő környezetet megteremtsék annak, hogy vesztességgel - ahogy ez várható SHORAM és MANPAD környezetben a valóságban is ilyen kőkorszaki vackoktól - de operálhassanak a vörös gépek.
Na ezen doglozom, igyekszem javítani, de ez is időbe telik. Viszont megéri. -
Wampa #33919 

Joe
Barátom!Fivérem!Nagyúr!
Béke legyen veled,áldás legyen rajtad,az Isten segitsen minden gonosz ellen utadon!
Hét ilyen nemes kancán lovagolj be 100 évesen a Paradicsom kapuján!
Nem tudom szavakba önteni mekkora ász vagy!!!!!!!!!

-
-
B.U.É.K.
Repülésben Gazdag Új Évet Mindenkiinek !!!!!! -
Eljött hát az idő, nagy levegőt veszek,
mindenkire vonatkozó bejelentést teszek.
Ma van az évnek az utolsó napja
hagyományból lesz ma mindenki bebaszva.
Szép az a szokás mit jövöre hagyok,
Boldog Új Évet kívánok míg magamnál vagyok.
-
Egyre gyorsabban megy a tweakelés. A SHORAD egységek kibaszottul faszán működnek, ahogy kell nem úgy, ahogy a mostani FF-ben. Komolyan mondom alig várom, hogy kiadhassam a cuccot. Nagyon fasza tesz TE-ket raktam össze. Nagyon zsír, ahogy a reptér különböző részen vannak szétszórva ezek. :) -
Persze. Azt, hogy hogyan lehet betenni, majd Diesel Dog megmondja. -
Balázs összedobhatok egy designt ha érdekel? -
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1270554993
Ez tetszik? Diesel Dog felajánlotta, hogy segítene fejleszteni a fórum kinézetét.
Őszintén szólva az sg fehéres - kékes színe engem az őrületbe kerget. Vakító, uncsi.
Ha vannak design ötletek, akkor jöhetnek azok is ide. Végül is ez a MI fórumunk. :) -
JohnTerry #33911 óóóó tényleg, ez az AWACS Background lesz az, én meg mindenáron a Digital Map-ot próbálgattam
így már jó is lesz!
-
A MolnyFalconnal ma sikerült egy nagyobbat lépni előre. A SAM rendszerek lasan a helyükre kerülnek, ezek működőképessége alapvető.
A mobil SAM rendszerek képesek mozogni, de sajnos a Falcon korlátai miatt mozgás közben is indít az SA-4/6/11/17.
Az SA-11/17 esteén működik az, hogy a független launcherek közül mindet ki kell lőni. (Viszont központi kereső radar így nincs, mert ezt a Falcon nem bírja el.)
Eddig pár SHORAD tesz volt, körkörös reptérvédelem álló helyzetben és mozgás közbeni támadás is simán ment, ha be volt téve egy battalionba.
Lehet, hogy gyorsabban fog menni a dolog, mint hittem. Az SA-6-ra ráment egy teljes napom. Az SA-11/17 és pár SHORAD pár óra alatt megvoltak.
Ezek után már csak az a kérdés, hogy a földi egységek közül mennyit dolgozzak át és hogyan.
A tüzérség lőtávolságát pl. biztosan vissza kell fogni, mert a FLOT terén hajlamosak voltak a korai tesztek alatt kiirtani a SAM ütegeket túl nagy távolságról. -
ha a config editorban beállitottad, hogy a térkép awacs stilusu legyen akkor ilyen lesz .Vedd ki a pipát elöle és megjavul. -
Ez nagyon régen is rendelkezésre állt. A CE-ben állítható, hogy ilyen legyen vagy sem. Azért érdekes az, hogy ezt látod, elvben nem ez az alaphelyzet.
Asszem bugos volt, de ebben nem vagyok biztos.
Ha megnézed a Falcon4.0 intro remakejét, akkor a videó hátterőben egy ilyen UI képe megy. :)
http://www.youtube.com/watch?v=awiBfnkbiBs
0:31 -
JohnTerry #33907 Jelentem 32 bites Win 7 alatt is elketyeg az FF5! 3 nap alatt asszem 2 fagyásom volt össz-vissz, ez idáig egész jónak tűnik, de nem merem elkiabálni, még nem mélyültem el benne.
Jah, és csak most peccseltem fel az 5.53-as szintre ezért meglepetésként hatott többek között ez a "gyönyörűséges" térkép: http://img573.imageshack.us/img573/3851/41429568.jpg
Nálatok is ilyen? vagy ez megint valami bug? le lehet cserélni??
-
Pontosabban ezekkel próbáltam volna némileg fejleszteni a játékot. 3D-ben sikerülni fog, de számomra ez sovány vigasz. -
Kösz Viper!
A Repvez akkori linkjéről lemaradtam.
Azért az NV programozói bekaphatnák.... nem hittem volna hogy működni fog.
De most MINDEN frankó :) -
Azt hittem ezt ismeritek. A GF fórumon olvastam, azt hittem elsőre, hogy rosszul látok. :)
Más. A MolnyFalcon tesztelése során rájöttem, hogy semmivel sem lesz rosszabb az én munkám annál, ami van. Ugyanis egyes SAM üteges gyakorilatilag nem működnek a 2D-s hadjáratban. Gondolom ez egy átlagjátékosnak nem túl nagy mélyütés, de számomra az.
Mondjuk ez a SAM koreában nem fordul elő, de egy Europe helyszínen az egyik legalapabb SAM rendszer lenne. Próbálj így normális hadjáratot heggeszteni...
Nem tudom, hogy ez miért van, javítani sem tudom. -
Gyakorlatilag is működik. Na most kezdek megbarátkozni a win7-el. Egy éve még semmilyen módon nem akart jó lenni a grafika.
Most megy az AF FF OF is hibátlanul.
(esetleges probléma fellépésekor van tartalék XP is :D )
Bár az eszközök megfelelő telepítése kisebb trükköket igényelt és volt meghajtóprg amit úgy kellett beleerőszakolni a rendszerbe (Saitek magicbus pl.), mindezek ellenére teljesen működik minden.
A hiperlobbyt még nem használtam. -
Utólag Uram én is kívánom: Isten éltessen 
Egyébként az az AF exe név OF-el kapcsolatban itt olvasható.
Régebben linkelte Repvez ide is. -
ez a exe átnevezéses dolog elvileg müködik OF alatt is .
és a multinál is jobb teljesitményt nyujt igy.Márcsak azt kéne megnézni hogy ha AF.exe a neve akkor felismerné e a hiperlobby. -
Köszönöm srácok!
Fontos hír FreeFalcon fronton.
A win7 és nvidia probléma megoldva!
Nem tudom hogy az NV zöldek pikkelnek e az FF-re vagy csak az AF-et ismerik el Falconnak, de ha az FFViper.exe-t átneveztem FalconAF.exe-nek minden probléma elszállt, és működik az FF5.
A CE-ben is az átnevezett exet adtam meg, és megy a progi szakadás, képkifagyás és sárga kép nélkül.
Az új exe-nél a jobbklikk tulajdonságokban le kell ellenőrizni hogy a futtatás rendszergazda módban be van e pipálva.
Ma e miatt duplán boldog vagyok!
-
BSZN.
(Ma 5 órám ment el arra, hogy kiderítsem, hogy NEM működik az SA-6 tweak...) -

ez lemaradt :D
-
Happy birth day Joe Destroy! -
Éled a fórum ismét.
-
Wampa #33895 Joe
A 64 bitesen kompatibility módban,levéve az Nvidia programban az élsimitást,meg már nem emlékszem miket,egy darabig futott normálisan,utána kikapcs,bekapcs vagy ilyesmi és megmakkant.Pedig nem ment fel se uj progi,semmi.Attól kezdve állitgathattam ahogy akartam.Pedig valakinek (ha jól emlékszem)még a 32 esen is ment:(
Nincs is gond,mert van particiom xp nek,csak valamiért a SP3 as xp m nem akar feltelepülni,most hogy igy fent van a w7.....le kellene formázgatni a particiokat,most meg lusta vagyok.Annyi rendszert telepitettem már,98-sok Linuxig,hogy utálom.
-
Belenézted a DB-be. Kvázi ugyanazt csinálta, mint én pár estben, csaj jóval kisebb súllyal. Megnövelte egyes SAM rendszerek indítási távolságát, ás pár battaliont átvariált így első blikkre.
Az is látszik, hogy az 5.53 DB az alap, ennek minden hibájával. Az SA-2 nem fogja kihasználni a nagyobb távot, az SA-10 szerintem nem fog működni stb.
Ez egy TE orinentált valami. -
Az ősrégi 5. akárhányas Total Commander is szétszedte hiba nélkül, ahogy a 7zip is. Töltsd le újra... -
A mostaninál jobb.
Támpontot meg nem lehe adni, mert egy alap tutorual ami régen a PMC-n volt linkelve az is volt vagy 20 oldal.
Mintha nekem kellene 1 oldalon leírni, hogy mik a buktató a MolnyFalcon szerű modollásnak. Akkor értenéd meg, ha tudnád azt, amit én... -
Az mondjuk jó lenne ha nem lenne crc-s a zip -
hát ha erre a gripenre gondolsz :
gripen
akkor ez egyáltalán nem részletes söt még csak nem is alakhü, csak annyival, hogy van kabinja és futómüvek, de elég sok helyen van nagyon durva polygon hiba ahol szürkébb a felülete a gépnek.
Egyébként irtam Snailnak és aeyesnek is de velem nem voltak olyan közlékenyek .Leirták, hogy nem ök készitették a modellt és hogy zárt az adatbázis meg nincsenek kint hozzá a toolok és kb ennyi.
De támpontot nem adtak meg a készitésre vonatkozoan , hogy a deveknek kevesebb gondjuk legyen vele ha esetleg hozzájuk kerül.
Ezt a modellt Kasper készitette, de ő már vagy 2006 ota nem jelentkezett be a forumra.
-
Kijött Dewdog cucca. -
Önfejlesztő gyakorlatnak jó, de Falconba nem fog belekerülni, mert én sem értek hozzá, hogy hogyan kell egy gépet beintegrálni 0-ról. A szakik szerint a 3D modell elkészítése - ami megfelel a LOD editornak! - az a meló kb. 20%-a. A többi egy tisztességes skin és az integrálás a játékba.
Snail Gripenje kb. ennyira, ha nem részletesebb és már benne lesz az FFx.x.-ben. (A MolnyFalconba is be tudom elvileg importálni.)
Viszont, attól még hajrá! :) -
Nekem sem megy egyiken sem. Graf hibák, akadások, videókártya fagyás az eredmény.