• Molnibalage
    Még azt tenném hozzá, hogy a változtatások egy részét nem biztos, hogy látja az mezei user elsőre, de szeritem a csapat sem fogja. Ők csak azt látják, hogy van pár új HP és szenzor érték stb, de mintha ennyi év után sem látnák át mélységeiben azt, hogy hogyan fonódnak egymásba a dolgok.

Pl. Dewdog is kiadta a cuccát. A low strike TE-t kipróbáltam, tényleg hangulatos lett. Prbóáljátok ki. :)

Apró bibi, hogy a B-52-re rakott AGM-84E és a francia Exocet is 'water' warhead-del bír, ergo 0 sebzést okoz bármit talál el. Na alapból ezek vannak feltéve a gépekre és CBU helyett BSU-49 a B-1-re mikor elven 60 csomós sebességgel robogó tankokra kellene támadni. (Nem nézem meg, de szerintem ezt nem változtatta meg.) Még egy elvben rutinos dev és teszter is ilyen - véleményem szerint - amatőr hibát vétett, pedig még noob fejlesztő koromban sem csináltam ilyet.

Én sem hittem volna, hogy ilyen messzire valaha eljutok, de a játék gerince távoról sem fog hasonlítani az eredetire. Más SAM viselkedés, más képességekkel, más egység eloszlással, stb. Egy dolgot nem tudok sajnos megcsinálni, az HSD-t kikapcsolni. Pedig a MolnyFalconnal majd úgy kellene játaszni, hogy a data linkes kapcsolatok nagy részét leveszed, mert úgy lesz reális.

A tesztek alatt csináltam ilyet. Repültem alacsonyan és fogalmam sem volt, hogy hol lesz SAM, mert mást vizsgáltam. Átrepültem egy hegy felett, rárontottam a célra. Azt rárepülés közben hátulról szépen bevillant egy SA-6 - eddig takarásban volt - mert ugyebár nem volt HSD meg SAM zóna jelölés. Nagyon fain volt. :)

A SAM-ek estén is igaz, hogy a lehetető legnagyobb szétszórtság. A reptereket őrző MANPAD, SHORAD járművek a reptér távoli pontjain vannak. Nem lehet egy CBU-val letarolni őket és jó lefedést adnak még a nem szemből indítható rakéták is, mert akárhonnan jössz, egyik oldalról rálát, legalább a távolodási fázisban.

A nagy radaros SAM-ek estén is a lehető legszétszórtabb indítóállvány és radar felállást próbáltam megcsinálni.

A SAM reakcióidő is változott sok helyen. Tényleg közel lehet jutni annyira, hogy letolt gatyával éred őket.

A legnagyobb baj (?) az, hogy szinte végtelen lehetőségeket ad a mostani DB is. Pl. beállítatnám úgy a DB-t, hogy a kék gépek alacsonyról menjenek rá a célra. A gond az, hogy csak a célközelben mennének le alacsonyra, mert a simdata fegyverhasználatát leíró rész, csak az oldást határozza meg - mikor attack modeban-van az MI - de az útvonalrepülés attól még magasan lesz.

Viszont az ember - MI kapcsolat változna, mert ha alacsonyan viszed be a köteléket, akkor a weapons free után is alacsonyról oldhatná a bombákat. Megpróbálom azt belődni, hogy legalább a high drag bombákat alacsonyról dobja, de nem biztos, hogy ez szelektálható.

Lehetőség van, időm kevesebb. Valahol egyszer meg kell húznom a határt. Igazság szerint meg már abbahagynám, mert nagyon élném a valós életemet és játszanék is néha. :)