53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Még valami. Korea 1991-nél két f-16-os kampány van. F-16C+ és egy F16CG nekem egyik kampány sem indul el. -
Sikerült egy párat repülnöm a MolnyFalconnal.
Ami elsőre feltűnt az a társak pozitív változása. Weapons free-re mennek egyből dolgozni, eddig csak repkedtek fel alá a bombával, most amit elsőre megpillantanak neki is mennek. Akkor a Clear my six is jobb lett. Egy Mig -21 volt mögöttem 15 mérföldre nyomtam egy Clear my 6-et azonnal két gép ment neki. Régebben körbenéztek és szóltak, hogy minden oké.
Ami viszont negatív a légvédelem nem nagyon akar dolgozni. Illetve nem tudom, hogy milyen távoltól lőnek, de Dewdog theater-nél megközelíteni nem tudtad őket mert már 30 mérföldről lövöldöztek.
Megnézed EZT a képet simán elrepültem közöttük.
És a végére egy valami. (Korea 1991 es, F/A-18c kampány) Volt egy négygépes ellen előttem, 10-12 mérföldre, épp ki akartam adni a támadás parancsot mikor mind a 4 gép eltűnt. A következő pillanatban robbanok felfelé, Sem az RWR sem a társak nem szóltak, hogy baj van. Eddig egy fagyásom sem volt, úgyhogy eddig ok a dolog. -
A Viggent szerintem úgy, hogy megvolt az, aki megcsinálta az eredetit, vagy előrelátóan valaki úgy csinálta a modelt, hogy az a rész külön DOF-ot kaphatott, csak eddig a kód nem tudta kezelni, hogy mikor nyíljon ki. Az FF5.0 óta viszont két "k" nyomásra van sugárgék.
Maga Hustler és BaldEagle is elmondta, hogy ami benne van, az benne van. Azt lehet más DB entry-re pakolni - hiszen ezt én is megcsináltam, így lett két R-73 - de magához a modellehez csak az animálható részek terén lehet nyúlni és egyéb LOD Editor által biztosíott módon. A 3D model mesh-t nem lehet változtatni. Nekem ezt mondták.
Az amit írsz az pont azt jelenti, amit mondok. A DB-be belfele megy a 3DSM. Ott már dxm lesz belőle és LOD az OF-ben. Azt, amit betettél a DB-be ki is tudod szedni és visszarakni 3DS-be? Nem... Ha van ilyen mód, akkor titkolják.
A mással tudás megosztás érdekes dolog, mert nagyon nehéz elmagyarázni dolgokat főleg úgy, hogy
nem tudsz rendesen angolul. Akkor ő miért szánja a drága idejét, amikor a saját fejlesztésekre is alig van ideje?
Eagle-611 évek óta kalapálja a Agean-t és mást is. Gondolom azért ajánlkozott önként fel a MolnyFalcohoz - mert én nem kerestem meg - mert látta, hogy azért minimális szinten képben vagyok és képesek vagyunk együttműködni A Falcon táján nagyon kevés "univerzáls fejlesztő van, aki mindenhez ért. Leginkább senki...Az adatbázis editálás / rack / simdata összefüggések terén érdekes módon alig van valaki rajtam kívül, aki átlátná az egészet. Fura.
Egyébként meg hiába vannak ilyen bővítési szándékaid az core FF DB közelébe sem mehetsz, mert a kiadott DB-be cirka 2, de inkább 1 ember fér hozzá, Hustler. Ha ő nem teszi bele, akkor semmit sem ér az, amit csinálsz. Az unlockoltba persze azt teszel be, amit akrasz - ha stikában van FF kompatibilis LOD Editorod - de ez meg sérti az EULA-t...
(A druva az, hogy elvben a Hitex és Aeyes kabin használata is, ha a core DB-re teszed. Ha a MolnyFalcon-ra teszed vagy Taiwan-ra, akkor nem.)
Outsider meg nem dolgozik bele az FF-be, ez alapszabály. Ha szeretnél valamit csinálni, akkor tagnak kell lenni. Viszont az nem úgy működik, hogy jelentkezel és akkor majd ők segítenek mindeben, hogy te kiélhesd vágyaidat. A MolnyFalcon is pont ezért létezik. Magad uram, ha szolgád nincsen... :)
Szóval az úgy nem megy, hogy a partvonalon kívül állsz és kiabálsz, hogy te jobban tudnád, csak éppen n+1 pontos kívánságlistád van. Nekem 4-5 évig - szent isten (!) - tartott eljutni oda, ahol most vagyok. És a legtöbb területen ez még mindig csak a megértés és nem a belenyúlás szintje. Az aknamezőn elkerülöm a halálos csapdákat, de az aknák felszedni nem tudom...
BTW, ha belenyúlsz a modellba, akkor a skinből is új kellene és ez elég láncreakció szerű dolgot indít el. Nem véletlen olyan lassan bővül a Falcon, ahogy. Nézd meg az OF-et. Elvben nyílt, azt JanHas-on kívül ki csinált hozzá új modelleket 4 év alatt? Hát nagyjából senki...
Kabint ki csinált Aeyes-en kívül? Qawa és Aeyes dolgozott együtt, meg Aragorn is segített, de azrét tegyük a szívűnkre a kezünket. Az Aeyes 3D kabinok szintjéhez egyetlen ingyenes 3D kabin mérhető legfeljebb, az új F-16CJ 3D kabin. 2D terén szintén ez van.
Radicaldude1234 csinált 3DSs szintn egy olyan F-22 kabint, hogy magam alá piszkítottam, mikor megláttam, csak az apró gond az volt, hogy ha 100% minőségben rakta be, akkor FPS gondok voltak. Ezért a végén olyan lett amilyen. Anno küldtem pár embernek róla képeket. Ha nekik még megvan, akkor tegyék ki. Nem vicc, a kabin minőségének kb. 10%-a az, ami megmarad. A 3DS képeken durvábban nézett ki, mint a mostani CJ kabin.
A Falcon nagyon nem egyszerű. Pont. Ha az lenne, akkor nem piszmogtam volna annyit a MolnyFalconnal...
Nagyon sok emberrel elszáll a ló és az életét sajnos képes teljesen kitölteni a dolog. Ez sajnálatos módon rám is igaz volt egy ideig.
Egyébként nagyon remélem, hogy a 3D importálás tényleg gyorsan lemegy.
RAM22-től kérem segítséget az Korea1991-hez, hogy RC állapotban legyen. Ameddig várok, addig elkezdem a Korea 1982-őt. "Olyan amilyen" állapotban a hadjáratok miatt a kiadható lesz talán 6-8 hét múlva. Van olyan, hogy hétközben csak a koordinációra van erőm és időm, érdemi munkára szinte semmi...
Az olyan amilyen állapot azt takarja, hogy rosszabb elvileg nem lesz egyik hadjárat sem, mint ami 5.3 idején volt. A hadjáratok működőképes részét megtartom, a kevésbé sérülékeny részek megváltoztatásával érem el az új környezetet. Főleg SAM és repszázadok, de azért a földi csapatok terén is komoly dolgokat csináltam. -
Tudom hogy volt már rola szó , de vagy te nem akarod megérteni, hogy én mit akarok kihozni a dologbol vagy valami miatt nem akarod, hogy más is segitsen a dolgokon.
Mert ha nem lehetne megvalositani, akkor hogyan csinálták meg a viggennek a sugárfék modositását vagy régebben hogyan tettek bele egy meglévö gép helyére az F--104 -esljét?Ha a játékban lévö hivatkozási nevek megegyeznek az uj modelhez akkor teljesen mindegy hogy mi az amit be akarok tenni.A lodeditor 3ds formában simán megeszi a modelleket és 3dmax progihoz van 3ds to lod konverter.Ezt onnan tudom, hogy a saját modellemet sikerült a lodeditorba beimportálni, de mivel a pontos kezelését nem ismerem még a proginak iy nem sikerült a mutatvány.
De ha végre valaki hajlandó lenne megosztani a tudását mással is akkor lehetne javitani az ilyen dolgokon ami ugyan csak eye candy, de nem befolyásolná a játékot stabilitásban , mert az hogy a szárnytöben 20 helyett 40 poly van az nem jelent semmit.
Mert hiába irtam janhasnak vagy snailnak és aeyesnek mindegyik csak közhelyeket mondott , de érdemi segitséget nem adott
Ugy értem a mit lehet kezdeni vele, hogy a belinkelt képeiden ami látszik, hogy az orkup egy elnagyolt valami a szárny torzs találkozásánál sem stimmel vagy a normalvektor nem áll jo helyen vagy egy kicsit több polyt elbirna azon a helyen, hogy ne legyenek benne azok a fekete háromszögek.
-
Szerintem már volt erről szó. Ilyen lehetőség nincs. Ami az adatbázisban van, az abban a formában van. (dxm/lod)Nem lehet kiszedni belőle és visszafejteni szerkesztehő formába.
A Gripen modellel mi a bajod? Mit akar jelenti a "mit lehet vele kezdeni" rész. Mit kellene vele kezdeni? Úgy szép és jó Falcon szinten, ahogy van. Legalábbis szerintem.
Az is meg lett mondva, hogy aki nem tudja, hogy a "Falcon mit szeret", az nehezen tud a témához szólni.
Evvan...
-
ha esetleg arra kerül a téma rákérdezhetnél hogyan kell belepakolni az olyan modelleket ami már szerepel az adatbázisba csak javitott modellt beletenni?
Mert most lényegében erröl van szó, vagy hogyan lehet modositani egy már benne lévöt.Vagy csak küldje át valaki a gripen modeljét 3ds formába és megnézem mit lehhet vele kezdeni, vagy bármelyikét hogy lással hogy mit hogyan kell beállitani
-
No, elkezdtük ccc modelljeinek integrálását. Az S-5 új tűzvezető radarja működik. Nagyon állatul néz ki. -
De az egér görgő csak külső nézetben működött neki, belsőben nem. -
Gombokra? A "L" lenyomása két FOV között ugrál. Más esetben marad az egérgörgő, a Track IR vagy a gázkar csúszája vagy egyéb forgó részei. -
Az egyik haveromnak segítség kellene: küldő nézetben, megy neki a zoomolás, de a pilóta fülkében nem. Még akkor sem ha rá konfigolta más gombokra a zoom in és zoom out-ot. -
Linkek a banner alatt. Kézikönyv és oktatófilm is. Tessék használni. -
Amugy milyen néven hivatkozik a controll menübe a befogás gombra?Mert probáltam a target designator gombot de arra nem reagál a progi a régi joyomnál alapbol a 2es gombra rakta,de ennél nekem kéne konfigolni de nem akarja. -
kiválasztod a sidevindert nyomsz egy u betut ezzel lehüti a kereső fejet aztán ha nincs bekapcsolva a radar akkor azt is bekapcsolhatod és márcsak a célt kell a megfelelo tatrományba hoznod hogy befogja a rakéta , ezt vagy a bugo hangrol vagy arrol hogy bemondja a natasha hogy lock tudod megálapitani.
Sparrownáél meg a céljelre rá kell mozgatni a 2 párhuzamos jelet majd a befogás gombbal rögziteni és ha az inditási tartományba van mehet is,de sztem a manualba benne van -
Látszik nem olvastad a kézikönyvet. Tessék elolvasni, mert Balázsnak sok munkája van benne.
-
Valaki letudná írni hogy kell a Sparrow és a Sidewinder rakétákat használni?
Előre is köszönöm. -
Mert a Block 40/42 kabinja mindig is a régi FF4-es volt. Ez MF független... Ezt bármikor megoldhatod úgy, hogy a ckptart-ban másolgatsz. :)
A SAM-eket teszteletem rogyásik TE és hadjárat alatt. Ez vitte el az idő legnagyobb részét.5-ször kellett letesztelnem mindent, mert ennyiszer kellett a DB-t felépíteni. Semmiféle bug nem volt velük Mind indítés és mind jól mükődik RWR-ral.. A terep elrejt előlük, a terrain mesh a durva néha, és akkor is lát, amikor nem kellene, de nem túl hangsúlyos ez.
Talán az F-5E-nél és régebbi F-4E-nél van az, hogy X távolság felett csak az indítás tényét jelzi az RWR - mert túl gyenge az RWR érzékenysége - de amit közelebb érsz, akkor már irányt is ad BTW, az RWR bizonytalanság most jelenik meg először a játékban. :)
Repvez, de ne vedd sértésnek, de egyszerűen a te konfigoddal van valami baj, ahogy nekem az OF-fel. NÉGY konfigom próbáltam az OF-et. Egyiken sem ment. Az FF az összesen ment. Szerencse (?) kérdése? Nemtom.
Tavaly május óta két oldal sincs a CTD thread és fagyásokról is egyre kevesebb beszámoló van. Egyébként mint látod, nekem is van negatív tapasztalat. Az láng effektnél, ha nagyon közel vagyok 1-2 másodperce totál kimerevedik a kép. Ettől eltekintve az FF5.5.5 a legjobb adatbázisú és legstabiliabb Falcon, ami valaha volt. Az OF4.7 csak multikódban jobb nála. Ez vitathatalan. A MolnyFalcon post olyan stabil nekem, mint az alap FF5.5.5. -
Kiprobáltam a molnyfalcont.
eddig az egyetlen pozitivum:
végre lehet használni több fegyvertipust
contra (ami nem kifejezetten a molnyfalcon hibái):
nálam még mindig elég csakran elszáll az egész játék exe hibával, igy nem tudom érdemben kiprobálni semmit sem .
volt egy küldetés aminél berakott a felszállopályára és ott befagyott a kép de minden más ment hallottam hogy gyorsul ha gászt adok és a torony is rádiozott.
A blk40es 3d kabinja mintha csunyább lenne a réginél.
2 BAI küldetést sikerült repülnöm, de a célig el sem jutottam, mindig leszedtek a SAM-ek, de sehol sem láttam hogy merröl közeledik, az RWS jelezte az irányát még 300 lábnál is leszedtek,igy hogyan menjek el a célig?
Az RV ota a folyamatos "javitásoknak" hála egyre kevesebb a sikerélmény és a játszhatoság.Kezd elfogyni az érdeklödésem, jo lenne ha kijönne valami uj valami ami rendbeteszi a stabilitást vagy az OF-hez egy ATI driver esetleg a BMS, mert ez igy minden csak nem szórakozás.
-
Köszi, ez volt a bibi. Bemásoltam és jó lett.
Nálam még sosem kért cd key-t. -
Ezt mikor írja?
Itt van róla egy thread. -
MolnyFalcon? Nem másoltad át a \terrdata\objects\KoreaOBJ könyvtárat a \MolnyFalcon\objects\KoreaOBJ könyvtárba. Ezek után kellenek még az új skinek a második helyre. Mivel nincs skin, a gép így néz ki. :) -
Balázs! Ez miért van? -
Már megint besz**t. Ez nagyon gáz. Ezt írja ki:
letudnátok írni hogy ti hogy raktátok fel? -
Nem rosszak a képek, de agripen még mindig elég bugos azok a fekete részek a szárnytönél és az ornál jo lenne ha javitaná valaki és remélem majd uj texturát is kap mert a szárny teljesen más szinü a képen mint a többi része, -
Most jó lett, az elsőt próbáltam. -
Hol olvastad? Volt a kinti topikon ilyen thread, de nem találtam meg rövid kereséssel.
Ne hiszem, hogy ezek jók lennének, de próba szerencse. -
Olyat olvastam hogy:
Előbb FF 5, utána FF 5.5, utána FF 5.5.5. és cockpit... <--ezt próbálom ki.
A másik meg:
Falcon 4 CD, FF 5, FF 5.5, FF 5.5.5. és cockpit... -
Az FF? Nem szabadna kérnie. -
Mért kéri a falcon 4.0 CD-t? -
Il-2-t, Rise of Flight-ot és Wings over Europe-ot is toltam. A CLiffs of Dover is megvan. Saitek Cyborg X-em van. -
Még valami. Joystick nélkül el se kezd, anélkül élvezhetetlen. Egy Saitek Cyborg Evo már tékéletes, és kb. 10 ropiból meg is van.
Ha estleg túl drága lenne, nekem a régi Saitek CE megvan elfektővben, tartalékban az X-52-őm mellett. Jelképes áron megválok tőle, ha estleg kellene. -
Köszönöm :) -
Ha a FreeFalcon verziót választod, akkor F5.5 telepítő és aztán 5.5.5 javítás és a cockpit pack. Ebben a sorrendben telepítsed.
Itt vannak.
Az online repüléshez erősen ajánlott a Hamachi, mert kisimítja a hálózatbeli eltéréseket. Teamspek a kommonuikációhoz.
Az OF estén 4.5 és 4.7 telepítő.
Annak itt van a főhadiszállása.
Minden másben mérvadó a kézikönyv. Az új, javított változat kidolgozás alatt. -
Ja, és online hogy lehet repülni? Ahhoz mi kell? -
Milyen addonokat, javításokat stb.? -
Egy kezdőnek miket kell letöltenie elsőnek? -
Itt van.
A Korea 1991 olyan szinten van, hogy már játszható. Legalábbis elvben.
A telepítés nagyon egyszerű. Másold be mindent, egyedül a Koreabobj könyvtár a bibis.. A MolnyFalcon\objects\KoreaObj könyvtárból szedj ki mindent skint. Másold be oda a \terrdata\objects\KoreaObj tartalmát és írd felül a fenti könyvtár skinjeivel. Ezek az új gépek skinjei.
A hadjárat első indításnál nem kerülsz be egyetlen százada sem, autosave után válaszd, amit akarsz.
A hadjárat akkor évlezetes, ha a threat circle-t kikapcsolod az HSD-n.
Most elmegyek RAM22 segítségét kérni. :) -
Elkezdtem felrakni a MolnyFalcon-t. Ha van ma valakinek affinitása, akkor ezzel lehetne multizni! -
windows 7 alatt kell valamire különösen figyelni FF esetében? Mi nem működik, és mi a baj win7 alatt? -
Szerintem nincs ilyen. Ugyanis pont azért van, mert a 2D-s kabinoknak minden képarányhoz külön képszett kellene. Az AF valahogy meg tudja oldalni, hogy 4:3-as kabin 5:4-en is jól legyen és még szélsőségesebb dolgokat. Az OF és FF tudtommal nem. Ott torzít a 2D kabin, ha nem a monitor képarányának megfelelő. -
Mozes #34730 Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy a F4:AA-ban van valamilyen módszer arra, hogy widescreen képernyőn ne látszódjon 2D-ben a szélén a két fekete csík?
Köszi,
Csaba