53049
  • L Viper #35370
    "(A 2D kabint minősége mag aztán tényleg elég messze van még az FF féle, de még néhány SP korszakostól is.)"

Alap 2D-s kabin nekem bejön:

• Molnibalage
    Számomra egészen hihetetlen FPS értékek, pedig még a fákat is kikapcsoltam... :(

Külső nézetben és 2D kabinban nekem is jó, de sajnos engem ez nem vígasztal, mikor 99%-ban a 3D kabint kellene használni.

(A 2D kabint minősége mag aztán tényleg elég messze van még az FF féle, de még néhány SP korszakostól is.)
  • L Viper #35368
    Még pár szebb kép:

• L Viper #35367
    Kicsit repkedtem.
    Az fps ne essen 30 alá, ez a lényeg. FSX-nél pl használom az FPS limiter progit és 30 fps-re van állítva ott. Annak brutál a gépigénye és ha az fps limitálva van, hamarabb tölti be a textúrákat, objektumokat. Falconhoz sajnos nem jó.
    A monitorom még régi crt, 75 Hz-n van.
    A videókártya setupban a Vsync (függőleges szinkronizálás) bekapcsolva, hogy 75 fölé ne is menjen az fps.
    40 alá ritkán megy le az OF-ben. Nálam a 2D-s és 3D-s kabinoknál minimális fps különbség van, külső nézetnél meg sokszor beáll 75-re.

• L Viper #35366
    Nálam elég stabil az FF5 is, de az OF messze jobb.

Az OF-ben az fps-el sosem volt gondom, pedig a HR skinek, HiTiles, Higghrez cumulusok és fák is fent vannak. Nálam nincs érezhető zakkanás 2D és 3D kabin váltáskor sem. A hadjáratok is teljesen jók.

Ha az OF döcögne, nem is tolnám, mert utálok szenvedni a szaggató játékokkal.

OF forevá
  • Molnibalage
    Helyszint is minek csinálnak, mikor még ezer dolog lenne amin kéne javitani elötte?

Sorold.

Nekd akkor olyan az FF, mint nekem az OF. Vagy mégse. Volt olyan FF ami jól ment a gépemen. Itthon 5 különböző konfigra és 4 külöbző videókarival próbáltam az OF-et. (Saját + bátyus gépe.) Minden lehengoló volt az FPS. Kifogytam az ötletekből és a vasból is. :)

Utánna nekiállnak majd megin valami uj feature belepakolásnak

Mit értesz feature alatt? Mikor került be új feature egyáltalán akármelyik Falcoba...?

FF-re hol van ilyen ?

Nincs, és szerintem nem is kell.

JanHAssal is váltottam pár szot és szerintem semmi különös nincs az ö választásában csak az hogy OF-re egyszerübb modellt késziteni nem kell DXM-et gyártani .

Két kill a konvertálás annak aki ért hozzá. Aztán csak be kell állítani ezt-azt. A MolnyFalcon tele van olyan modellekkel - bár nem repcsik - amik ősérgiek és Eagle-611 csinált LOD-ból dxm-et.
  • repvez
    Érdekes, hogy nálad az FF atom stabil az OF meg szerinted CTD-zik és kevés az FPS mikor mindenki másnál meg teljesen jo minden körülmények között :)
    Viszonzt nálam FF5 ota nem tudtam 2 kampányt missiont egysmás után repülni , mert a második betöltésénél csak kék képernyöt látok (nem kékhalál vagy fagyás) és hallom hogy megy a játék , csak épp nem látom , vagy ha el is indul akkor meg a reptértöl 5mérföldre elszál a játék aztán csak feladatkezelövel lehet becsukni, én meg ezért nem repülök FF-el, ert csak felb@ssza az agyam.
    OF-el szeretnék , mert a gépem elég lenne hozzá és mig elindult textura hiba nélkül addig semmi bajom nem volt vele az user hibán kivül, hogy a catrig dolgot nem tudtam megszokni.

A helyszint is minek csinálnak, mikor még ezer dolog lenne amin kéne javitani elötte?Utánna nekiállnak majd megin valami uj feature belepakolásnak és kiderül, hogy nem müködik jol az uj helyszinnel és kezdhetik elölröl akkor meg nem egyszerübb a jelenlegi helyszinekkel elbajlódni, mig minden olyan dolgot át nem alakitanaak ami nagyon fontos?
    Különben is aki komolyan játszik azok készitenek saját TE-t és azt repülik a saját századukkal a kampányt csak azok használják akik ugymond singlébe vagy ne mrendszeresen repülnek.
    inkább áltak volna neki egy uj multikodnak vagy egy egyszerübb serverhez csatlakozási modnak.
    OF-hez a szerinted elavult rendszeréhez is tudtak olyan programokat késziteni ami megkönnyiti ezt .(OFlauncher)
    FF-re hol van ilyen ?
    JanHAssal is váltottam pár szot és szerintem semmi különös nincs az ö választásában csak az hogy OF-re egyszerübb modellt késziteni nem kell DXM-et gyártani .
  • Molnibalage
    Felraktam, régi exe-t visszanyomtam, mert előtte ez volt.
    (Repterek környékén mindig gyalázatos az FPS főleg, ha alacsonyan vagyok vagy a földön. Akkor is, ha csak én vagyok a reptéren...)

FPS 12. No comment...

FPS függés a 2D/3D-től. Itt már a régi exe van és visszaáltam a 4.5 füstre.

101 --> 44

Volt kb. 8 gép a bubble-n belül és semmi más.

A FLOT közelében 35-40 volt az FPS úgy, hogy kb. három battalion volt belül. Mikor átvoltottam MAV képernyőre FPS lement 28 tájára. Pár robban és füst után 24 köré.

Ezzel az FPS-sel nem érzem úgy, hogy vállani tudnám a multit. Mage TE vagy dogfight bohóckodásban.
  • Molnibalage
    Azért, mert helyszínt heggesztenek. Az FF5.5.5 adatbázisát Hustler szeritem véglegesnek tekinti. Az FF5.5.5 atomstabil. Nem viccelek, DB hibát leszámítva ingame CTD-m még MolnyFalconnal sem volt. Fagyás sem. Olyan atomstabil, mint az FF4 két hotfix után, vagy még annál is stabilabb.

Az alap megvan. Új hadjáratok kellenek. Viszont 0-ról kell felépíteni őket és megcsinálni úgy, hogy működjenek is. Korea helyrepofozása tartott 1 évig. Akkor 3 új a 0-ról eltart egy darabig.

Mivel az ITO2-ben teljesen más gépek vannak, annak erősen átalakított adatbázis is dukál. Pl. új rapterekkel és hozzá passzoló tile rendszerrel.

Az, hogy JanHas miért választotta az OFet, örök rejtély. Valszeg ő is megsértődött valami miatt.
    (Csak nem Hustler..?)

Az OF fejlesztés hiányánál nem érdekelnek az okok. Eye candy-n kívül nem történt semmi. Röhejes, hogy olyan dolgok vannak benne, hogy F-14 AMRAAM-mal repül. Ennyi erővel jó, hogy nincs AIM-54 F-15A-n... :)
  • Molnibalage
    Most rakom az OF-et. A telepítője mindig az őrületbe kerget. Tetű lassú és kit még egy erőművet is. :)
  • repvez
    Igy van L_Viper én is a te véleméyeden vagyok, hogy sokkal szebb nekem a default kabin is az OF ben mint az FF-é annál mint már párszor leirtam, olyan érzésem van mintha nem is lenne textura néhol a kabinba annyira sivár.
    A legnagyobb szivfájdalmam hogy nem megy nálam :(
    ÉS az egyeduli ami szebb az FFbe az a flare füstje.
    És igen azok a lámpaoszlopok azok nagyon hiányoznak FF-böl, nincs is olyan reptér ahol nem lenne IRL sem.
    ÉS attol hogy egy forumon nincs élet az nem aszt jelenti hogy a virtuális századok saját oldalán nem lenne pörgés, csak általában azt vagy nem tudjuk hogy mi a cime vagy nincs hozzáférésünk az oldalhoz.
    És érdekes modon youtube is szinte csak OF-el van tele ha multirepülés van .
    Az hogy 4.8-as verzio nem jött ki egyáltalán nem biztos hogy azt jelenti, hogy nem képesek megcsinálni, sokkal inkább azt hogy talán mutattak egy kis részt a fejlesztöknek a BMS-böl és inkáb felajánlották nekik hogy felesleges 4.8at csinálni hanem legyen benne a BMS-ben.
    Ha annyira nem lenne élet OF körül akkor sem janhas sem a flare nem az OF-et választja a modolás alanyává.

És hamár a fejlesztésnél taretunk az FF széria is elég jol megült már lassan 1 éve nem jött ki hozzá uj javitás , de még csak utalás sincs arra hogy valamit készitenének.Az FF5.5 elött legalább voltak izelitö képek és Pár infó hogy min dolgoznak, de most meg semmi.
  • z0ty4
    Ma vagy a hétvégén multi ? Kipróbálhatnánk a WG TE Packját.
  • L Viper #35358
    A Launch Vipers cucc ami még érdemes OF-re. Az A Janhas oldalán fent van.
    Baromi jó cucc.

http://launchvipers.com/LaunchVipers_OF_F-16_Skins.html

• L Viper #35357
    Teljesen alap 3D-s kabin.

Bocs az Lee mod, ami a szárnyfény és a feketeség eltűntetésre van. A mappámban is ott van, telepítés a leírás szerint. Nem olyan túlzottan zöld a HUD körüli rész sem és hátranézve sem annyira sötét
    a keret környéke, mint az alap kabinnál.
    A fájl neve: Lee_cloudfix_and_canopy.zip
  • Molnibalage
    Ez a default F-16C kabin? Nekem nem ilyen színűnek rémlik. A JanHas mod melyik a sok közül?
  • L Viper #35355
  • L Viper #35354
    Kabinkarc konfig editorban kapcsolható :P
    A fekete izé meg nem gond, mer Janhas moddal tolom, abban meg nincs olyan :)
    Közösség? Online századok tolnak egyáltalán mást OF-en kívül? Néha AF-et :D
    Sajna az FF5 legnagyobb hibája a multikód, ez a hamachis mókolás.
    FF kabin néhol szinte rikítóan világos, pl jobb oldala.

Szerintem ez meg teljesen rendben van:

• Molnibalage
    Sosem értettem ezt a puritán jelzőt az új 3D kabinra. Én pont fordítva látom. Az OF 3D kabin az, ami a 2D-s kapcsolók miatt totálisan elavult - oszt mégis viszi az FPS-t - másfelől a kaibn szélein levő fekete akármit sem vágom, hogy mit akar modellezni. Koszt? Mert sem élőben sem fotón sem láttam ilyet, viszont rém hülyén néz ki. Ellenben kabint karcolás csak FF-ben van. A kabin tükröződse meg felül van kicsit effektálva.

A panelok színe finoman szólva köszönőviszonyban sincs az semmilyen valódi kabinnal - valóságban szürkés majdnem fekete színű a kabin és nem cián és szürke keveréke.A pedálok mozognak, a HUD picit jobban látszik, ennyi. Viszont mélyütés a javából, hogy a 3D kabinba való ugráskor az FPS alsó hangon 10-20-at zuhan...

A default F-16CG kabin FF4 időkben az FF3 után ásznak tűnt, de az új 3D kabin mellett sokkolóan gyenge. Raider pit textúra nélkül be kell csukni szinte a szememet... :)

A nehézség relatív és gyakorlatilag 3 éve nem repülök komlyan, de inkább semennyire. Még így is túl könnyűek.

Nem tudom, hogy mekkora közösség épül az OF köré és hol, de a GF fórum gyakorlatilag kihalt. Az "adják ki a BMS topikokon kívül" - az egyikből Mower csajos topikot csinált - szinte semmi sem fut. Az FF két lényegében új helyszín jött ki, a Tajvan és Balkan erősen feltupírozva. OF-hez gyak semmi sincs...

Egy 4.8-at nem voltak képesek két év alatt összegereblyézni, pedig gyak semmi kirívó nem került volna bele az új kabinon kívül. Attól viszont nem lesz más egy szim, hogy szép kabinja van.

Lámpaoszlop? Arra jó, hogy a részeg pilóta a győzelmi mámorban felcsavarodjon rá. Jiháááááá.
  • L Viper #35352
    Állandóan fikázod szegény OF-et, mert nálad az FPS-el és grafikai megjelenéssel gondok vannak és ellenszenvedet iránta így vezeted le :) (Poén volt a mondat második fele.)

Picit hadd védjem meg az OF-et:
    Bocs, de nekem még mindig a régi NVidia 8600 GT-s kártyán a kétmagos 2,8 GHz-s procimon vígan elszalad. Az fps frankó, multiban és single módban is sokkal stabilabb, mint az FF5.
    UI CTD -re sem hajlamos.
    Egyébként meg a rádiócsatik és a Data Caedridge is tök jól meg van csinálva, nekem pl ez is nagyon tetszik.
    Az többféle interaktív tréning meg nagyon hasznos a kezdőknek.

Azok a kis apró grafikus fejlesztések meg nagyon jók. A földi kiszolgáló személyzet és egységek, apróságok nagyon életszerűvé teszik.

A 3D-s kabin szerintem az FF5-ben nagyon puritán OF után, a textúrák színvilága és a hátsó rész rondasága visszalépés az RV-hez képest is. A CJ szerencsére az RV-ből megszokott. Az animált kapcsolók viszont jók.
    Az ég, a napszakok és a felhők OF-ben nagyon szépek, jól megválasztott moddolással fénykép érzet.

Az OF hadjáratok nekem megfelelnek, viszont ha én is ennyit búvárkodnék az adatbázisokban, meg ennyit nyüstölném, reggel ezzel kelnék, este ezzel feküdnék, biztos zavarna, hogy van pár furcsa konfiguráció. Hidd el a játékosok nagy többsége elvan vele. Bevallom, minden részletre kiterjedő ismeretek hiányában nem is érdekel a full realizmus. Nekem ez egy játék. Sok játékos van így ezzel. Egy átlag szimesnek szerintem egy közepes OF hadjárat is kihívás, hidd el. Nem mindenki tolja 98 óta a Falcont.
    Az meg szerintem elmond valamit, hogy elég sok közösség épül az OF köré és amikor volt időnk multiban tolni Zsoltival, meg Destroy-al csak kellemes tapasztalatunk volt vele.

Ja és OF-ben a repterek alaptartozéka a lámpaoszlop :D
    Cska azért írtam ezt a kis monológot, ha idetéved valaki új lásson többb véleményt is az OF-ról :)

Leírhatnám még mi nem tetszik az FF5-ben, de felesleges, mert azt is tolom :D

• Molnibalage
    Csak tesztelésre rakom fel, mert múltkor nem sikerült valakinek a kapcsolat felépítése.

Bevallom őszintén, hogy én már sem alap FF-fel sem OF/BMS-nek nem kívánok játszani a jövőben. Egyszerűen nevetségesen pontatlan az adatbázisuk, ezen felül CTD veszélyesek, ha egyes ritkán használt fegyvereket akarsz használni. A vörös gépeken van ilyen és mivel azok squadron stores adatbázisa nem került beállításra...Ezen felül tele vannak modellezési hiányosággokkal és felülmodellezett fegyverekkel.

Pilgrim szerint a MolnyFalcon olyan, mintha kiadtak volna egy másik Falcont. Elég régóta tolja, de azt mondta, hogy folyamatosan meglepik a hadjárataim, soha nem látott helyzetekkel találkozik és fülg ér a szája minden kiadós és változatos dogfigth után ami végre nem 1 indítás 1 találat jegyében zajlik. Az MI is képes reálisan szembeszállni vele. Múlkor leírtam neki, hogy F-15C-vel repülve szégyenszemre segbelőtt egy Q-5. Mire közölte, eh, őt is... :)

Az erőszen szűrt FF felfüggesztésekhez képest a MolnyFalcon meg rengeteg fajta konfigot biztosít még szűkítve is. Soha nem használt gépek és fegyverreszerekkel találkozhatsz nem az unalomig ismert típusokkal.

Nem igazán látok érvet az alap FF hadjáratok mellett. Az OF hadjáratai meg aztán tényleg atomkönnyűek, azon felül olyannyira elavulta sajnos, hogy ehaj. Igazából az egész OF az. :(
    JanHas csinálhat annyi gépmodellet és fejlesztés amit akar, attól az alapja - exe és DB - nem fog megváltozni. Marad az, amit kiadtak 4 éve, viszont még az apróbb fejlesztések is inkább FPS zabálás felé mentek el. Lásd füstök.
  • z0ty4
    Nekem sajna nincs fenn az OF, de jó multizást . A videó készítése pedig KÖTELEZŐ

• Molnibalage
    Holnap, egyetlen este erejéig felrakom az OF-et. Multi kapcsolódást lehet tesztelni. Ha nagyon jól megy, esetleg videózok is.
  • Molnibalage
    Most jut eszembe, lehet, hogy kipróbálom újra az OF-et, hiszen kiderült, hogy a CPU-m 2.7 GHz helyett eddig 2.1-en ment.

Amúgy meg kedves üzeletem még mindig nem adott csereprocit. Komolyan mondom, hogy Fogyasztóvédelem lesz ebből....

• Molnibalage
    Photobucketen van. Feltehetem iarora is.
  • z0ty4
    Nekem egy képet sem jelenít meg. :(
  • Molnibalage
    MolnyFalcon képek.
  • z0ty4
    wg te pack ból

f-14

f-18 naplemente

Az előbb repültem egyet gyorsan az F-14-el, nagyon idegesítő hogy az mfd gombok nem ott vannak ahol kéne, ugy elnyomkodtam mindent mint állat.

A másik, hogy a Jdam bomba helyett a Lightening konténert dobtam le. lol

Esti móka?
  • Molnibalage
    Hát nem egy régi F-15C pit a fejlesztés, de a semminél több...
  • Molnibalage
    Közben megtaláltam Aeyes oldalán. Nekem egyébként ingyen (!) odaadta tesztelésre.
  • Molnibalage
    Nem is tudtam, hogy azonkon is dob. Azt hittem, hogy csak tereptárgyakra és járművekhez készült.
  • arrow19
    Na pont ehhez van a HiTex I. a stock 3D pitekhez...hazaérek csinálok screenshotot.
  • Molnibalage
    Nekem örök szívfájdalmam, hogy az F-15C kabint nem tette át FF5.x alá. A 2D elvben bevarázsolható, de mivel én nem használok 2D kabint...
  • arrow19
    Még nem,én csak repültem kettőt meg lecsekkoltam a HARM-ot, majd ma. Közben megvettem a HiTEX-et már csak az F-15E hiányzik
  • Molnibalage
    Próbálta már valaki ezt a változatot? 1987-et?
  • z0ty4
    =VG= TE Pack 5.5.5
  • z0ty4
    Multi Multi Multi !!!!!!
  • arrow19
  • Molnibalage
    Igen. De meddig is várták őket? Már az SC1 után pár évvel is álomodoztak róla. A Dukért is csoraggák a nyálukat. Ettől megjelent hamarbb? Nem. Én is sok csajra mondtam, hogy de jó lenne, de attól még nem volt.... :)
  • arrow19
  • Gundark 1 1
    Nem buzerálni akarlak, de a starcraft 2 és a Duke Nukem forever már rég kint van :)