3581

A WAREZ TÉMÁK, WAREZZAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK KERÜLENDŐK!
MAGYARÍTÁS!

• Mr Bishop
    Oké bazsi123, ez igaz, a hangsúly mindenképpen azon van, hogy igenis meg kell becsülnünk azt, amire hónapokat várunk. Persze, igazad van.
  • bazsi123
    a heroes 5 rajongók nevében kikérem magamnak ;-) azért egy heroes 5 is évek óta várt dolog... de a többi az felejtős, bizony :-)
  • Mr Bishop
    Srácok ! Nézzük csak a Doom-ot, a Half Life 2-őt, a Quake4-et, bizonyára vannak köztünk olyanok, akik ezekben a játékokban is megtalálják a hibát, lelkük rajta.
    De azért egyet kell értenünk abban, hogy ezek azok a gémek, amelyért felkelsz hajnalban, akár demó legyen , akár teljes. Ezeknél pörög a visszaszámláló, ezekről vitázunk, ezeket szidjuk. OKé, Oké... De, vajon reszketsz-e annyira a Bliztkriegekért, a Star Warsokért, a Heroes-okért , mint ezekért. Ugye nem.
    Miért is ? Mert sok felejthető jelenik meg évente, de csak 3-4, amiért igazán bepörögsz, és jó ha szidod, jó ha anyázod. De azért lopva végig tolod, igaz ?

• zsakosfrodo2
    Egyetértek!
  • zsakosfrodo2
    Jó is lenne :D
  • DOGMAN
    áhhá szal igy kell dönteni...

hogy a topichoz is szójjak:
    Sztem korszakalkotó a gáma, gondoljatok arra hogy ha minden igaz ehhez is lesz mapszerkesztő...
  • DOGMAN
    <i>" Tálcán nincs kint a játék? Vagy a taskmanagerben(mi az magyarul?"</i>
    Feladatkezelő...
  • ProGabe #1047
    "...a másik egyfajta platformjátékokra emlékeztető kapcsolgatós, kódkitalálós, ajtónyitós rész..." - Hát remélem nem megy el abba az irányba hogy egyik ajtó kinyitásától a másikig kell végiglőnünk magunkat miközben már a hajunkat tépjük mert nem vettünk észre valami konzolt és már 10 perce csak futkosunk

"Ha lehántjuk ezeket az újszerű megoldásokat a játékról, akkor a Prey egy hagyományos Doom III klón..." - hogy lehet ennyire idióta mondatot leírni?Szokásos gameszar minőség...Ez kb olyan mintha azt írnám egy autós játékról:"hát ha kivesszük az autókat akkor már egy kicsit szarabb a játék"
  • zsakosfrodo2
    Nem minthogyha erről is ejtettem volna róla szót, de nekem8. :D
  • Tatyla
    Prey
    [ONLINE EXKLUZÍV]

Tegnap este végre kapzsi kezecskéim közé vehettem a Prey végleges verzióját, úgyhogy itt Magyarországon elsőként oszthatom meg veletek benyomásaimat erről a több, mint tíz éve készülő FPS-ről...

A demót már gondolom a legtöbben letöltöttétek, úgyhogy így in medias res rögtön egy jó tanácsot is adnék azoknak, akik még nem törölték le a demó játékmentéseit: ne is tegyétek, ugyanis legnagyobb megrökönyödésemre a végleges verzió pontosan onnan folytatta tovább az eseményeket, ahol a demó abbahagyta, tehát akinek nincs kedve legelõrõl kezdeni a főszereplő indián srác aliengyilkos kalandjait, az visszatöltheti a demó végén lévő állást. Ez igen derék húzás volt a készítőktől, csak támogatni tudjuk az ehhez hasonló megoldásokat más játékoknál is.

No de térjünk át magára a Prey-re... A játékmenet alapjaiban később sem nagyon változott abban az elkövetkező három-négy órában, amíg a Preyt toltam a totális beájulás előtt. A Prey alapvetően kétfajta stílusból merít: az egyik a kőkemény doomszerű FPS, a másik egyfajta platformjátékokra emlékeztető kapcsolgatós, kódkitalálós, ajtónyitós rész, amelyhez logikánkat egy picit többet kell használnunk, mint azt a hagyományos FPS-ekben megszokhattuk. Az energiapajzsokat leeresztő, elektronikus ajtókat kinyitó és a “falmászó szörnyegeket” beindító kapcsolókhoz gyakran csak Tommy szellemformájában juthatunk el, mert különféle mechanikus akadályok őrzik azokat. Másrészt sokszor kell a feje tetejére is állítanunk a teret a gravitációs kapcsolók segítségével, hogy például átügyeskedjük magunkat egy olyan terem egyik végéből a másikba, amelyet egy tátongó szakadék vág ketté. Rengeteg olyan dobozzal és a semmiből megnyíló portálokkal is találkozunk, amelyekbe belépve azonnal egy másik helyre teleportálódunk. A készítők érezhetően borzasztóan büszkék erre a megoldásra, úgyhogy a teljes Prey egyszerűen tobzódik ezektől az állandó térváltásoktól, a szobák “felfordításától”, ami ugyan tényleg óriási ötlet, de hosszútávon azért szerintem kicsit fárasztó.

Hogy a Prey mennyire "a feje tetejére állította az FPS műfajt", arra a kőkemény akciórészek is jellemzőek. Szinte alig lesz részünk hagyományos lövöldözésben, amikor az idegen lényeket nem a plafonról "lógva" kell lepuffantanunk, hanem ott állnak velünk szemben. Kicsit furcsa így célozni és bármennyire is eredeti ötlet, szerintem sokan nehezen fognak ehhez hozzászokni.
    Ha lehántjuk ezeket az újszerű megoldásokat a játékról, akkor a Prey egy hagyományos Doom III klón, amely erősen hajaz a nagy elődre, illetve a másik Doom III motort használó Quake IV-re, és a "sztori" szempontjából a Világok Háborúja című H.G. Wells regényre, illetve leginkább a belőle készült Steven Spielberg filmre. Az idegen lények gonoszak, agresszívek és az első három órából nem nagyon derül ki, hogy tulajdonképpen mi a fenét is akarnak a Földtől. A sztorirészek egyébként az eleinte eseménydúsnak induló demóhoz képest sokkal inkább kivesznek a teljes játékból: még a Doom III-ban is több átvezetőt kaptunk, pedig az sem a mesélésérõl volt híres.

Az FPS akció hosszútávon kicsit monoton és az idegen lények mesterséges intelligenciája így első blikkre nem sokkal tűnt jobbnak a Doom III-énál. Az alienek időnként fedezékbe vonulnak és váratlanul előugranak miközben ránk tüzelnek, de nagyjából ennyire képesek. “Butaságukat” azzal kompenzálják, hogy gyakran nagyobb tömegben támadnak, úgyhogy az eksön azért kellően “fast and furious”, tehát a Doom feeling szerintem ott van a helyén, még ha kidolgozottsága nem is a Half Life 2-höz mérhető. Amikor pedig a plafonon lógó alieneket kell kitekert nyakkal eltrafálnunk, akkor korántsem fogjuk azt érezni, hogy a Prey túl könnyű lenne...

Hogy a grafika mennyire ott van a szeren, azt már a demóban is láthattátok. Ugyanakkor aki kicsit monotonnak találta a Doom III folyosóit, az a Prey-el sem lesz kibékülve, mert a helyszínek itt sem túl változatosak.Igaz, időnként találkozunk majd olyan lélegzetelállító jelenetekkel, mint egy lezuhanó utasszállító repülő, amelyből az idegen lények “kiszippantják” szerencsétlen emberi áldozataikat. (A Világok Háborúja film után szabadon...)

Így dióhéjben ennyit árulnék el a Prey-ről – a teljes elemzést a júliusi GameStar hasábjain olvashatjátok majd. Nekem így az “első éjszaka” után határozottan kellemes benyomásaim vannak a játékról, de azért korántsem neveznem “korszakalkotónak”. A kőkemény akció, hátborzongatóan gusztustalan helyszínek, szörnyek és emberi áldozatok, a helyenként a Duke Nukem 3D-t idéző humor, atomjó grafika, no és persze a gravitációt megbolondító technikai megoldások révén a Prey szerintem egyértelműen a nyár egyik legnagyobb slágere lesz, de egyelőre nálam még nem érte el a bűvös 90%-ot...

2006.06.28.
    Bad Sector by Gamestaronline

• Richard90
    ha arany lemezre került... hátha valaki ellopja és felrakja a netre :D D
  • Hellsing47
    ismétlés a tudás anyja!!!lol
    xDDD
  • zsakosfrodo2
    Nem mintha 3 lejjebb ezt írtam volna xD
  • Doomista
    Hír:

Sikeresen aranylemezre került a Prey a mai napon, a megjelenéstől pedig már csak bő két hét választ el minket, csupa jó hírek érkeztek tehát a 3D Realms háza tájáról. A múlt héten már tehettünk egy próbát a produktummal, a 470 megásra sikeredett single/multi demónak hála, melyet innen szerezhettek be, ha korábban elmulasztottátok volna.

• Rage47
    sztem is az. max doom3-hoz hasonlit a motor miatt..
  • zsakosfrodo2
    Van még egy cikk is itt, de túl sokat hasonlítják a Doom 3-hoz, Quake 4-hez, HL2-höz. Ami hiba. Szerintem.
  • zsakosfrodo2
    Kiemelendő a Július 14! TOVÁBB KELL VÁRNI!!!
  • zsakosfrodo2
    Prey GOLD - extrára!!!
    [2006. június 28. @ 16:25 - Mantis]
    A legutóbbi "szösszenet" után most hivatalosan is megérkezett a bejelentés - aranylemezre került a Prey című kiválóság. A 2K hosszas kiadványa a bearanyozódást illetően itt olvasható, azonban valószínűleg mindenki egy valamire kíváncsi most a leginkább. Nos, hogy mikor is? JÚLIUS 14-ÉN!

Info: GS online
  • Mr_no_NaMe
    Az Audio driver megoldotta :)
    Amúgy meg végig fogom vinni, de amikor megkapom a szellemes képességet azután játszok 4-5 percet és megunom...
  • Magiszter
    És hogy sikerült elindítani?
  • SötétBarom
    A helyedben végigtolnám a demot, először énis azthittem h nem az igazi, de kurva yo..
  • Mr_no_NaMe
    Nah elindítottam....
    Hát az a helyzet, hogy nagyon gány...Az eleje teccik mikor a kocsmában vagy de mikor jönnek az ufók...Quake4 beütés Doom3 ellenfelek Hl fegyverek (hasonlítanak)
    Azt hittem, hogy mehetsz aztán bármikor járhatsz a falon meg ilyenek. Már le is töröltem.
  • Magiszter
    Köszönöm
  • zsakosfrodo2
    Jó lett a v2
  • Magiszter
    Te jó ég. Már három Topikban adok helpet. Bár szoknom kell az ilyet ha Rendinfós akarok lenni

Meleg van!!! =E.T. telefon haza
  • Magiszter
    Tiltsd le az alaplapi kártyát bioszban meg eszközkezelőben és úgy próbáld. elméletileg akkor ha az a gond menni kellene. ha nem akkor még agyalok.
  • Mr_no_NaMe
    Akkor ezekszerint ez lesz a gond...én legalábbis nagyon remélem mer itt elolvastam 3-4 oldalt és már égek annyira jáccani akarok vele :)
  • Magiszter
    Ez lett volna a következő kérdésem
  • Magiszter
    Hmm
    Kidob asztalra... Tálcán nincs kint a játék? Vagy a taskmanagerben(mi az magyarul?)?
    Nos talán az is lehet hogy ATI-kra nem optimalizálták még elégg. Vagy egyzserűen csak az oprendszered kapott idegbajt. És az alapján amit elmondtál eddig ez a legvalószínűbb. Mióta van fent az oprendszered a gépen? Nincs vírusod, vagy spyware-ed?
    de még agyalok hogy mi lehet a gond. addig próbálj meg válaszolni
  • Mr_no_NaMe
    Ahaam kicsit visszaolvastam és lehet a hangkártya a baj. Nekem is NVIDIA intergrált hangkarim van. Mondjuk letöröltem a Preyt most megint leszedem aztán kipróbálom frissített cuccossal.
  • Mr_no_NaMe
    Mondtam volna többet is ha lett volna...Akkor részletesen:
    Klikkelek, fekete képernyő (néha szürke) így marad 1-2 másodpercig aztán asztalra kidob mint macsekot szarni :)
    Amd Atlon XP 3000+
    1,5 giga ram
    Ati x800 GTO, legújabb catalyst.
  • astron
    Hát gyerekek, láttam én már labdán pöttyöt de ez nem volt semmi. Olyat, hogy az egyik "teleportdobozkapuban" gugolva megcélzom a saját seggem, belelövök és sérülök olyan még nem volt. Lőttem én már hátba magam Quake 3-ban ugrás közben, de az nem ugyanaz. EZ A GAME OTT VAN. Egynlőre ennyit most megyek eszek egy kis nyugtatót az tán JÁCCOM VELE MÉÉÉÉG!
  • Magiszter
    oh. kihagytam: ...Driverek;OPRendszer típusa;...
  • Magiszter
    Te! Kír valamit? Sípol? Zúg-Búg? Vagy mit csinál? ("egyszer csak kiírt valmit! Mit tegyek?" - haver telefonon) Ettől tudok a falnak menni.
    Tudsz pontosítani?
    Mert: Lehet windows, lehet Vga kari, lehet vga driver, lehet driver ütközés, lehet játékhiba, lehet valami futó alkalmazás...
    Pontos hibabejelentési útmutató:
    Név;Probléma;Esetleges hibaüzenetek;Konfiguráció;Driverek;Probálkozások a megoldásra.

Ha ezeket leírod biztosan tudunk valamit segíteni
  • Magiszter
    Nekem se engedélyezte eddig. Talán majd hetedikre elvégre az mesebeli szám
  • Mr_no_NaMe
    Miért nem indul nekem a demo? Elindítom fekete képernyő aztán kidob az asztalra.
  • _Atti_
    cherokee módban lehet játszani amugy? nekem nem engedélyezte sima végigvitel után..
  • Magiszter
    A zenét nem is figyeltem, pedig már 6x vittem végig Majd ma este megskubizom 7-edjére.

Próbáltátok már végigvinni csőkulcsal? Na az az igazi Hard fokozat (Heavy-advenced-hyper-super-csillagharcos fokozat /szabadon haver után=Doom3-at, kézzel-pisztojal végigvitte/)
  • berlinboy6329
    A menű mjuzikja odab*sz nagyon.
  • Rage47
    s a zenék is nagyszerüek, tiszta filmes feeling az elején