1142
Eszmecsere a hitről, nem hívők szemszögéből
  • mikike
    [érzi ahogy a 20 év alatti tömeg gyülekezik az ajtaja előtt]
  • Aramir
    [az nemjó, az élve megnyúzás sokkal fájdalmassabb és tovább tart :P]
  • Aramir
    [A topikot nézi meg, nem a horrorszkópját :D]
  • mikike
    [fél hogy a tömeg megkövezi zsidó szokás szerint]
  • Gorvik #938
    Hiába nézi meg he-he. Nincs mit azon nézni.

A tény az tény. Igaz Mikike?
  • Aramir
    [megy megnézni :)]
  • Aramir
    LOL :D
  • mikike
    yáy
    [már nyomoznak utána!]
  • Gorvik #934
    És ami a csúcs:

"...szóval akkor arra még nem gondoltál, hogy egy több ezer éves tudománynak lehet némi valóságalapja..."- #46
  • Borg
    Átnevezzem a témát "mikike hite" topikra? :D
  • Gorvik #932
    Most olvastam el a horoszkóp topikot. Ki kell ragadnom pár hozzászólást Mikikétől.
    De előbb fel kell tegyem a kérdést. Láttad? Be tudod bízonyítani???

"...ugyanis ugye a környezetünk befolyásol minket és nem nagyon tudok a csillagoknál (vagy bolygóknál) nagyobb dolgokat mondani, ami a környezetünkben van...."- #40

"...Napkitörések és technikai, pszihés zavarok...."- #42
  • mikike
    én mán elindultam
  • Aramir
    Utánna jártál? :D
  • mikike
    és tényleg úgy van
  • FtranX
    mind1, már nemtudom követni a dolgokat... :)
  • FtranX
    miért? baj ha nem tudja?
  • Aramir
    Egyébként erről beszéltem a válaszomban, a "A" tipus, mint pl amilyen te is vagy, feltételezi, hogy amit ő hisz, az úgy van, még véletlenül sem járna utánna a dolgoknak.
  • Aramir
    Azt kimondta neked, hogy a mostani tudomány azt hiszi, hogy "jó a kamerájuk"?
    Akkor miért készítették pl a Hubble űrteleszkópot? Meg nemrég az utódját, ami sokkal szebb, részletessebb képeket készít? Miért nem elégedtek meg a földi teleszkópokkal?
    És ez csak egy példa volt.
  • mikike
    [mer gondokozzá má, honnan tudnák, hogy nem jó a kamerájuk, amikor a mostani tudomány (meg flashx is) azt hiszi, hogy minden kutatása megfelelő eszközökkel történik, meg amúgysincsen nekik jobb
    az élőlényeket meg főleg hogy feltételeznék autók meg városok alapján, amikor egy csomó élő sem feltételezi istent pedig valami miatt ő is él]
  • Aramir
    [egy ember már válaszolt rá, de szokásszerint semmi érdemleges magyarázatot nemkapott rá, hogy mi volt a probléma a válaszával :)]
  • mikike
    [ő se tudja, de legalább közbe nem tesz úgy mintha mégis, de közbe meg aggódik is, hogy az emberek nem fogják elolvasni a jó kis idegenes történetét amit olyan frappánsan kitalált, a sok topikpörgető hozzászólás miatt]
  • Aramir
    [nemtudja, de legalább pörög a topik :D]
  • Aramir
    Ő azt mondta, hogy miért vannak a villámok, az már szvsz egy másik kérdés, hogy miért vannak elektronok.
  • mikike
    hát...
    1. nem ezt kérdeztem
    2. de ha ezt kérdeztem volna, most flashx azt mondhatná, hogy ez ugyanaz a magyarázat, mint amikor mindent ráfogunk istenre...
  • FtranX
    Ha jól vettem ki, valami a kérdés lényege az, hogy miért ilyen az univerzumunk? (tehát miért pont ilyenek az elemi részecskék, miért pont így viselkednek? stb)

Talán, mert ha nem ilyenek lennének, akkor senki nem tehetné fel ezt a kérdést.
  • mikike
    akkor mé mondta, hogy ő tudja? :(
  • FtranX
    "és mi az az elektron? hogy kerül oda? miből áll?
    és hogy jön létre? és miért úgy viselkedik ahogy?
    ja hogy nem tudod???"

Nem tudjuk és nagy valószínűséggel soha nem is fogjuk megtudni. A fizikusok hiába jutnak le az anyagi világ egyre mélyebb és mélyebb szintjeire, hiába találják meg -ha ez lehetséges- talán egyszer a legalsó szinten lévő "valamit", (tehát eljutnak a megismerhetőség határához), azt hogy az a "valami" tulajdonképpen micsoda, soha nem fogjuk megtudni. Ehhez egyrészt kívülről kéne tudni vizsgálni az univerzumunkat, ami lehetetlen, másrészt még ha tudnánk is a válszt, szerintem esélyünk sem lenne azt felfogni.
    Innentől kezdve pedig a kérdés tökéletesen értelmetlenné válik, mondhatni teljesen mindegy...
  • mikike
    (1ébként ennek mi köze is van a topikhoz?)
  • mikike
    megvárom míg kicsit bővebben kifejti
    miért is találkoznak, meg hogyan, meg mér ott, meg ilyesmik
  • Aramir
    :D Igaz, nemis írta le részletessen.
    Mindegy, a negatív-pozitív-találkoznak félére gondoltam.
  • mikike
    miféle verziója?
  • Aramir
    De ha te nemtudod, akkor honnan tudod, hogy az ő verziója nem igaz?
  • mikike
    én nem tom
    flashx mondta, hogy ő tudja
  • Aramir
    Viszont valaki kérdezte, hogy szerinted mitől van a villámlás.
    Lehet elkerülte a figyelmed, szerintem többen is kiváncsiak erre itt a topikban.
  • mikike
    hát nem éppen
    ennyi erővel egy isten küldte magyarázatot is kivághatott volna
  • Aramir
    Elmondta, nem?
  • Aramir
    Igen, szerintem.
  • mikike
    ...szerinted
  • mikike
    Azt hittem flashx is tudja mitől van villámlás :(
    ő azt mondta
  • Aramir
    Mért nem egy fizikust kérdezel meg, ha ilyenekre kiváncsi vagy?