Ateizmus, antiklerikalitás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikike
<érzi ahogy a 20 év alatti tömeg gyülekezik az ajtaja elõtt>

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Aramir

Aramir

mikike

Gorvik
Hiába nézi meg he-he. Nincs mit azon nézni.

A tény az tény. Igaz Mikike?

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Aramir

Aramir
LOL 😄

mikike
yáy

Gorvik
És ami a csúcs:

"...szóval akkor arra még nem gondoltál, hogy egy több ezer éves tudománynak lehet némi valóságalapja..."- #46

Átnevezzem a témát "mikike hite" topikra? 😄
Gorvik
Most olvastam el a horoszkóp topikot. Ki kell ragadnom pár hozzászólást Mikikétõl.
De elõbb fel kell tegyem a kérdést. Láttad? Be tudod bízonyítani???

"...ugyanis ugye a környezetünk befolyásol minket és nem nagyon tudok a csillagoknál (vagy bolygóknál) nagyobb dolgokat mondani, ami a környezetünkben van...."- #40

"...Napkitörések és technikai, pszihés zavarok...."- #42

mikike
én mán elindultam

Aramir
Utánna jártál? 😄

mikike
és tényleg úgy van

FtranX
mind1, már nemtudom követni a dolgokat... 😊

FtranX
miért? baj ha nem tudja?

Aramir
Egyébként errõl beszéltem a válaszomban, a "A" tipus, mint pl amilyen te is vagy, feltételezi, hogy amit õ hisz, az úgy van, még véletlenül sem járna utánna a dolgoknak.

Aramir
Azt kimondta neked, hogy a mostani tudomány azt hiszi, hogy "jó a kamerájuk"?
Akkor miért készítették pl a Hubble ûrteleszkópot? Meg nemrég az utódját, ami sokkal szebb, részletessebb képeket készít? Miért nem elégedtek meg a földi teleszkópokkal?
És ez csak egy példa volt.

mikike
az élõlényeket meg fõleg hogy feltételeznék autók meg városok alapján, amikor egy csomó élõ sem feltételezi istent pedig valami miatt õ is él>az élõlényeket meg fõleg hogy feltételeznék autók meg városok alapján, amikor egy csomó élõ sem feltételezi istent pedig valami miatt õ is él>

Aramir

mikike
<õ se tudja, de legalább közbe nem tesz úgy mintha mégis, de közbe meg aggódik is, hogy az emberek nem fogják elolvasni a jó kis idegenes történetét amit olyan frappánsan kitalált, a sok topikpörgetõ hozzászólás miatt>

Aramir

Aramir
Õ azt mondta, hogy miért vannak a villámok, az már szvsz egy másik kérdés, hogy miért vannak elektronok.

mikike
hát...
1. nem ezt kérdeztem
2. de ha ezt kérdeztem volna, most flashx azt mondhatná, hogy ez ugyanaz a magyarázat, mint amikor mindent ráfogunk istenre...

FtranX
Ha jól vettem ki, valami a kérdés lényege az, hogy miért ilyen az univerzumunk? (tehát miért pont ilyenek az elemi részecskék, miért pont így viselkednek? stb)

Talán, mert ha nem ilyenek lennének, akkor senki nem tehetné fel ezt a kérdést.

mikike
akkor mé mondta, hogy õ tudja? 😞

FtranX
"és mi az az elektron? hogy kerül oda? mibõl áll?
és hogy jön létre? és miért úgy viselkedik ahogy?
ja hogy nem tudod???"

Nem tudjuk és nagy valószínûséggel soha nem is fogjuk megtudni. A fizikusok hiába jutnak le az anyagi világ egyre mélyebb és mélyebb szintjeire, hiába találják meg -ha ez lehetséges- talán egyszer a legalsó szinten lévõ "valamit", (tehát eljutnak a megismerhetõség határához), azt hogy az a "valami" tulajdonképpen micsoda, soha nem fogjuk megtudni. Ehhez egyrészt kívülrõl kéne tudni vizsgálni az univerzumunkat, ami lehetetlen, másrészt még ha tudnánk is a válszt, szerintem esélyünk sem lenne azt felfogni.
Innentõl kezdve pedig a kérdés tökéletesen értelmetlenné válik, mondhatni teljesen mindegy...

mikike
(1ébként ennek mi köze is van a topikhoz?)

mikike
megvárom míg kicsit bõvebben kifejti
miért is találkoznak, meg hogyan, meg mér ott, meg ilyesmik

Aramir
😄 Igaz, nemis írta le részletessen.
Mindegy, a negatív-pozitív-találkoznak félére gondoltam.

mikike
miféle verziója?

Aramir
De ha te nemtudod, akkor honnan tudod, hogy az õ verziója nem igaz?

mikike
én nem tom
flashx mondta, hogy õ tudja

Aramir
Viszont valaki kérdezte, hogy szerinted mitõl van a villámlás.
Lehet elkerülte a figyelmed, szerintem többen is kiváncsiak erre itt a topikban.

mikike
hát nem éppen
ennyi erõvel egy isten küldte magyarázatot is kivághatott volna

Aramir
Elmondta, nem?

Aramir
Igen, szerintem.

mikike
...szerinted

mikike
Azt hittem flashx is tudja mitõl van villámlás 😞
õ azt mondta

Aramir
Mért nem egy fizikust kérdezel meg, ha ilyenekre kiváncsi vagy?

Aramir
De szerintem tudatában vannak, hogy egy bolygót figyelnek, amin élõlények vannak.
Talán még annak is tudatában vannak, hogy a felbontóképessége a kamerának 2,5 m, ezért egy kicsit nekik is fejlõdni kéne, hogy teljessen megismerjék bolygónkat.
A különbség A és B között, hogy A-nak elég annyi, hogy lát dolgokat, amit nem ismer, és ráfogja a feltételezett tudatos irányításra.
Míg B, mivel nemérti, esetleg elkezdi kutatni a dolgokat, hogy mi-miért történik.
Amiért A eretneknek nevezi B-t, hogy hogy-hogy nem hiszi el, amit õ feltételez 😄

mikike
elmondok egy történetet talán lesz olyan aki megérti...
két idegen nmondjuk A és B figyel egy bolygót, amit nevezzünk "Földnek"
Sajnos a kamerájuk felbontóképessége korlátozott a 2,5 m-nél kisebb dolgokat egyszerûen nem mutatja
Mégis érdekes dolgot figyelnek meg.
Bizonyos helyeken eltûnnek anyagok (nevezzük "bányának" meg "erdõnek") elvándorolnak más helyekre, ahol nagy tömegben összeállnak (nevezzük ezt "város"nak). Ezekben az ún. "város"okban is folyamatos megújulás jellemzõ. Egyes helyekre kerül valami ("épület") más helyeken meg ugyanez eltûnik és csak a pusztaság marad esetleg egy másik "épület" kerül a helyére.
Ezen a "város"on belül van "komminukáció"(?) is. Bizonyos dolgok ("jármûvek") mennek egyik helyrõl a másikra, látszólag értelmetlenül. Van olyan "jármû", ami meg sem moccan aztán egyszercsak mozgásba lendül, van olyan ami pedig végérvényesen megáll.
Sõt! Ezek a "jármû"vek ki tudnak menni a "város"ból és ún "utak"on keresztül el tudnak jutni más "város"okba. Talán így kommunikálnak.
B megfigyelõ még szabályokat is fel tud állítani. A "város"on belül a "jármû"vek nem mennek 50 km/h többel a "város"on kívûl pedig 80km/h-nál. Bizonyos esetekben mégis átlépik ezt a sebességet, nem tudni miért ezt az eseményt elnevezi "véletlen"nek.
A viszont meg van róla gyõzödve, hogy ezeket a "jármû"veket és "város"okat ún "emberek" TUDATOSAN írányítják, vagyis van egy vezérlõ elv, ami mindent irányít, sõt ez hozta létre a "jármû"veket és a "város"okat is.
Természetesen ezt B nem érti meg, hiszen nem látni ilyen "ember"eket A mégis meg van róla gyõzödve, szerinte már az is bizonyíték, hogy ez az egész valami ("Föld") él.

mikike
ha elemi részecske akkor minden ebbõl épül fel az ún "proton" is ilyenekbõl áll?
mik azok a különféle erõk amik hatnak rá?
és miért mondják neki azt?
és milyen nyelven?

Nem, nekem nem megfelelõ válasz.

és mi az az elektron? - negatív töltésû elemi részecske

és hogy jön létre? - nem tanultuk, nem fogok a kedvedért utánnézni

és miért úgy viselkedik ahogy? - Különféle erõk hatnak rá(és nem isten mondja azt, hogy most menj balra)

QuippeR
te vagy a középkori kövület. a te világodban csinálja csak azt az egyház, amit a középkorban tett. nézz kicsit körül, hátha észreveszed, hogy már nincsenek keresztesháborúk és boszorkányégetések. ja, hogy a múltja alapján ítéled meg az egyházat: akkor mondd azt, és ne beszélj mellé. ez egy teljesen elfogadható érv lenne.
(egyébként meg a buddhisták szerint az õ hitük az igaz, külöben semmi értelme nem lenne a vallásuknak. csak ott nem pokolra kerülsz, ha nem úgy élsz, ahogy szerintük kéne, hanem csótányként születsz újra. éljen a demokrácia!)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

QuippeR
ja, ha van sztratoszféra, akkor nincs Isten? ezt megjegyzem, majd ha ateista leszek, én is ezzel érvelek...

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

mikike
jé, az is vallás

mikike
és mi az az elektron? hogy kerül oda? mibõl áll?
és hogy jön létre? és miért úgy viselkedik ahogy?
ja hogy nem tudod???
akkor számodra az isten csinálja magyarázat éppúgy megfelelõ, mert azt legalább valamennyire fel tudod fogni, míg ezt a bonyolultabbat már nem

Mike at home
az demokratikusabb, azert

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Aramir
Az sem egy utolsó szempont 😄