Ateizmus, antiklerikalitás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aramir
A tagadást istenre értettem 😊
SoDI szokta mondogatni, hogy az ateisták sátánisták (vagy valami hasonló 😛)

Mike at home
vagy pl. imadjak

mar nem emlekszem miket mondott Sodi, megvallom 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Aramir
Ezt SoDI mondta, hogy aki tagadja, az sátánista?
Egyébként a sátánisták tagadják a létesézét, vagy megtagadják az imádatát?
Szvsz nem mindegy 😊

Mike at home
aha
szal ez a 22-es csapdaja

ha tagadom Isten letezeset akkor satanista vagyok
de mint Istenben, a Satanban sem hiszek
persze ez csak olaj a tuzre

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

sz4bolcs
Sátánisták szemszögébõl meg minden gonosz, és buta, ami keresztény. Na jó persze ez sarkítás, de a sátánizmusnak nem nagyon van önálló alapja. Ha nem lenne Biblia igen nehéz helyzetbe lennének, ugyanis nem lenne mit tagadni, és nem lehetne valami hibájára "építeni". Volt régen gyöngyszem sátánista weboldal, ahol sok minden le volt írva a vallásról/szektáról, de már nincs meg a címe, format c:/:ASDAS😄A:SD

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Aramir
Szerintem a sátánista vallásra gondolt.

Mike at home
minden satani ami nem kereszteny
pl. a kituranndo vallasok foistenei is

Ron Ragm
Amúgy ez a bolygó hasonlat szerintem nagyon rossz, hisz az embereknek van saját akaratuk, döntéseik, míg egy részecskénél nincs olyan hogy áh most fáj a fejem nem erre megyek
Itt kõkeményen szigorú szabályokról van szó, amik állandóak, csak a körülmény változik

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ron Ragm
Nagyon jól mondod
Mindennek a van OKA, viszont nincs értelme
attól hogy ezt az okot nem ismerjük még nem kell egybõl egy fölsõbb hatalomra fogni

Aramir
Engem a történet vége érdekelne 😊
Idõvel rájönnek, hogy élõlények irányítják azokat a kocsikat, olyanok, akik ugyanúgy esznek-isznak-élnek-halnak, mint õk, tehát semmi természetfeletti vagy hasonló nemtörténik azon a bolygón, vagy leragadnak ott, hogy nemtudják, hogy mi miért történik, és ráfogják valamiféle ismeretlen erõre?

sz4bolcs
És amiért valós helyzetben a 2 személy nem tudná az igazságot, ezért nem jogos lehülyézni azt, aki Istenben hisz.

sz4bolcs
Értem, hogy oka van...

Gondolkodtam a történeten, és egy valami mégsem hagyott nyugodni, mégpedig:

A történetedben kitétel volt hogy aki a történetet kitalálta az ismeri az "igazságot". Innentõl önigazolás.

sz4bolcs
Ez viszont jogos, csak kicsit homályosan fogalmaznak.

mikike
...
bár szerintem még mindig nem érted...
inkább kérdezd meg flashXet mi a történet lényege
mi értelme a "város"oknak meg a "jármû"veknek

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
semmi nem mozog magától szabolcs
mint ahogy semmi nem is keletkezik magától
se tv, se rádió, se marcipán, se semmi
mindennek van oka

A sátánisták szerint az emberek azért hisznek istenben, mert "ûr" van a szívükben. És azt be kell tömni.

sz4bolcs
Ok értem. Tehát feltételezi, hogy nem maguktól mozognak. De ahhoz, hogy feltételezni tudjon ilyet, mindenképp meg kell elõznie valamiféle megfigyelésnek, valami olyannak, amire a másik nem képes.
Még1 szemszögbõl: Mi tudjuk, hogy a bolygót emberek lakják, mert ez egy kitétel volt. De amég A és B nem tudja, hogy mitõl mozognak azok a gépek, addig bármi mozgathatja õket, ezért az igazsághoz nincsenek közelebb, amég meg nem tudja vizsgálni közelebbrõl a dolgot.
És még1bõl: Azzal a hittel, amivel kitöltötte az ûrt közelebb van az igazsághoz, de azzal is legalább annyival közelebb lenne; az is ugyanígy elég lenne neki, ha azt feltételezi, hogy a gépek maguktól mozognak, mert ebben is hihetne anélkül, hogy bármit tudna.

Gorvik
Akkor itt már csak az a kérdés, hogy nekünk milyen érzékszervünk nincs meg?
Te hogy tudod érzékelni?

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

mikike
de csak ilyen kamerájuk van nincs más nem érted?
az érzékszerveidet nem tudod lecserélni
A mégis közel jár az igazsághoz B meg nem
hogyan lehetséges ez?

sz4bolcs
mi van? Próbáltam úgy leírni, hogy megértsd.
A példádban A-nak és B-nek más-más felbontású kamerájának kell lennie. Így az egyik már tudná bizonyítani a másiknak, hogy tényleg léteznek az emberek. De ez nem is lényeges, inkább a 71-es..

mikike
mi van?
flashX már megértette te még nem?

sz4bolcs
Örömmel látom, hogy mikike érvel. 😊

Az a véleményem errõl, hogy ha hatása van valaminek azt az ember érzékeli. Ha A érzékeli, B nem, akkor B maximum elhiheti, hogy létezik, mert rá nincs hatása. Ha pedig nincs rá hatása, nem kell vele foglalkoznia egyszerüen azért, mert nincs mivel.

mikike
azért nem ilyen egyszerû a dolog
aki nevelt már gyereket (vagy próbált) az tudja, mennyi mindenre nem lehet rávenni, amit nem akar
bár tény, hogy nagy szerepe van a környezetnek, de van amit az istennek sem akar (vagy épp akar) csinálni, mert valahonnan már benne van...

az én családomban pl. senki nem hisz és a témát is mindenki kerüli engem mégis csak ez az egy dolog ami igazán érdekel
(a horoszkópos ember szerint a nap áll a 8. házamban, tehát egész életemben az igazságot fogom keresni függetlenül a környezetemtõl...)

Gorvik
Azt hiszem meg kell magyaráznom azt az érzelem belenevelési dolgot.
Term. úgy értettem, hogyha vki egy totál vallásos (de lehet bármi más) családba születik, és ennek megfelõen nevelkedik, akkor ott már nem biztos, hogy csak azért lesz hivõ, mert pl meghal vkilye, v. "újjászületik", hanem alapból benne van.

Gorvik
Mi van, ki tagadja az érzelmet?
Csak nem azt akarod mondani, hogy látod az urat, amikor imádkozol, vagy a **** tudja mit csinálsz. Nem inkább érzed, hogy ott van?

mikike
hát ez tényleg hülyén hangzik
már eleve az érzelem egy irracionális dolog (legalábbis a "kameránk" számára) mégis mindenkinek van, még annak is aki tagadja

Gorvik
Hát nem tudom
Akárhány hívõ emberrel találkoztam, azt mondta, hogy érzi az urat, vagy ha nem is mondta ki, 1 kis logikával ki lehetett következtetni, hogy nem látja, hanem érzi.
És azért az érzelem necces dolog, sokan magára tudja kényszeríteni a tudtukon kívül. Ezalatt azt értem, ha pl valaki magányos, hiányzik valaki az életébõl vagy akármi.
Meg belé is lehet nevelni az emberbe. Ez most hülyén hangzik, de ha bárki is elgondolkozik ezen, láthat majd realitást benne.

mikike
nos ez nem egészen így van...
az emberek között is van akinek jobb a "kamerája"
õk kapcsolatba tudnak lépni magasabb erõkkel, ill. esetenként a jövõbe látnak
(de ez azért nem túl gyakori, tényleg megvannak a korlátai a fizikai testünknek)
legfeljebb a rossz kamerások nem hisznek nekik

de számodra ez úgyis teljesen mindegy mert te mint B idegen csak azt fogadod el, amit a te kamerád lát (ill. esetedben még azt amit a kormány mond)
tehát te törölheted az "ember"eket errõl a "Föld" bolygóról számodra tényleg nem léteznek

Gorvik
Csak a baj ott van, hogy A és B lát valamit és következtet.
Viszont több milliárdan (nevezzük embernek) nem látnak semmit (nevezzük Istennek).

mikike
nagyon ügyes vagy flashX, látod magadtól rájöttél!
pedig az idegenek nem látták ezt a kamerájuk felbontóképessége miatt
bár az egyik idegen feltételezte a létezésüket, mert az megmagyarázta volna, hogy miért épülnek, mozognak és semmisülnek meg dolgok

na most kicsit nehezebb rész jön
képzeld el, hogy neked is van egy ilyen kamerád
ez lehet a szemed, az agyad, a.... mittomén
mind1 az összes fizikai érzékszerved egy ilyen kamerát jelent, amivel érzékeled a környezetedet
nem-e lehetséges az, hogy a korlátozott felbontóképessége miatt (ezek fizikai korlátok) egy csomó mindent nem fogsz fel a világegyetembõl, ami pedig valójában ott van? még akkor sem, ha 1000 évig kutatod?
és egy másik lét (vagy tudatállapotban ezt most elnevezem a kedvedért egy másik mûszernek, mondjuk egy jobb kamerának, vagy egy hangfelvevõnek) ezek a dolgok teljesen világosak és természetesek lesznek?

Azt a vezérlõ elvet hívják "embernek."

Pluskast
Ez azért nem teljesen így van. Ehhez a bíborosok tanácsának is van egy kis köze arról nem is beszélve, hogy fontos egyházi kérdésekben a zsinat dönt nem a pápa egy személyben....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Mike
A Pápa Isten szava, az õ földi helytartója

ha az egyház vmire azt mondja, hogy zöld, akkor Isten szerint zöld
csak annyi változott, hogy már nem égetnek meg, ha szerinted piros

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
ismerek pár emberkét, meg papokat is
volt akivel sikerült együtt nyaralni
nem engem vegzált hanem a haveromat, de egy hét után meg tudtam volna folytani egy kanál vizben

egyébként meg azért mert hazugak és kirekesztõek

de nem a vallást utálom hanem az egyházat

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Pluskast
Már nem azért de amit te most elmondtál ahhoz semmi köze sincsen istenhez. Ezeket a szabályokat már az emberek fektették le és nem az isten vagy jézus. Mind az amit a katolikus egyház mondott, hogy a föld lapos vagy eretnekség stb ez mind az emberi döntések és az akkori ploitika része volt. Ebben az egyház igen is bûnös volt és hibázott. Ezt szerintem nem tagadja senki és ezt még az elözõ pápa is elismerte. A keresztény vallás teljesen másról szól. Az egyház meg nem változtatott semmit inkább vissza igyekszik térni az "õs" egyházhoz az alap jézusi tanokhoz.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

sz4bolcs
Miért utálod ennyire a katolikus vallást?

Mike at home
en ertem
aki akarja erti
aki nem, az belekot a reszletekbe

Mike at home
ez nem a mult felhanytorgatasa
hanem azt szerettem volna bemutatni, hogy a kat. egyhaznal anno ami bun volt mara nem lett az.

Isten tan ilyen rugalmasan valtoztatja a szabalyokat?
500 evvel ezelott, ha azt mondom a Fold kering a nap korul, es vannak feketelyukak, ranmfognak, hogy tojast tojok. Mara csak annyi valtozott, hogy az egyhaz kenytelen ezeket a dolgokat elfogadni, es amit eddig Istennek tulajdonitottak, az megsem isteni

az emberek maguk talatak ki a vallast es maguknak krealtak isteneket, hogy magyarazhassak valahogy a magyarazhatatlan dolgokat. Igy volt ez a keresztenyseg elott is.

sz4bolcs
Hadd ismételjem az ide írt elsõ hozzászólásom végét kicsit kiegészítve:

"És hogy használja föl a hitét, mi a célja annak, aki a tudományt próbálja tagadni tudósként, mégis elutasítva, áltudománnyal, tudálékoskodva, vagy homályosítva, kóklerekre hivatkozva? Valaminek a tagadását, ha lehet egyáltalán cél, hamis célnak gondolom, mert értelme nem sok, ha segítõ szándék nincs mögötte."

sz4bolcs
Jogos a 2 pont 😊)

Ron Ragm
Briant! 😊

Aramir
Eh... Jó, ha ennyire nem akarod, nem megyek 😛

mikike

Aramir
Engem miért akarsz kihagyni a jóból? 😄

Aramir
De nem a kormány emberei ûzik az asztrológus mesterséget, ugye? 😄

BEAST
Letfoldot!!!

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

mikike
tapasztalati tudománynak hívják az asztrológiát garfi

mikike
-emberek kit engedjünk szabadon?
barabást vagy mikikét?

Nekem a #62 tetszik a legjobban:

azt meg sem említem, ha babona lenne a dolog nem kellene bonyolult matematikai és csillagászati számításokat végezni hozzá különbözõ szögállásokkal

Szóval mikike, hogy is volt az a "tudomány nem ad választ a kérdéseinkre"-duma? <#eplus2><#hehe>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Gorvik
<érzi, hogy jól érzi magát>