108
Hölgyeim, Önöké a terep
  • Vlala #68
    az a gáz, hogy ezekek a figyelem-eltereléseknek nem tiltás-engedélyezés, hanem a józan ész kellene, hogy határt szabjon. Sokkal többen használnák az övet is, ha nem lenne kötelező. Ezért (na jó, nemcsak ezért) szeretem jobban a női vezetőket.
  • CattiBrie
    simán

[bár egyáltalán nem szeret vezetés közben telefonálni, meg úgy egyébként nem]

Bár, akkor már - ha nem szabad telefonálni vezetés közben - betilthatnák az evést is...
  • Vlala #66
    igaz, dea magyar kreszbe ezexerint beépítették a magyar bunkóságot is. Már csak a telefonhasználatot kell kötelezővé tenni, és betiltani a kihangosítót.
  • CattiBrie
    Erről a "zebrán átengedni" dolgoról nekem az jut eszembe, amikor Angliában voltunk és az út szélén álltunk és jött egy autó és láttuk, hogy lassít, hogy átengedjen minket és mi csak azért mentünk át, mert ha már lassított.. :)))

Nagyon furcsa volt, hogy én még nem is tudtam, hogy át akarok-e menni, de az autó már megállt. :))

Illetve ha valami külföldi (német, angol) imserősöm fog Mo-ra jönni, akkor majd említem neki, hogy ne úgy érezze itt magát, mint otthon és ne lépjen le az autók elé. :)))
  • Vlala #64
    Pontosan, de amikor fél lábbal (a sírban) az úttesten áll, akkor már el kell engedni.
    De igazad van, példámban nem léptek még le a járdáról, ez nekem egy sárga lap... de a "zebra előtt nem előzünk", az "előttünk haladó bizonyára okkal fékez" és a "nem vagyok vadállat" alapelvek? Lehet, hogy tíz perce várakoznak a szerencsétlenek, szembe senki, csak a mi sávunk tömött.

A KRESZ azt is mondja, hogy buszöbölben nem szabad autóval tartózkodni, megállni meg pláne. Akkor hol veszed fel az ismerőst? Ahol akadályozod a forgalmat, a buszöböl mögött 5 méterrel, ráadásul hosszabb ideig, mert amíg idemászik, stb, vagy a buszöbölbe behajtva, ahová busz tíz percig nem érkezik?
  • Jhon Balu
    mit mond a kresz a gyalogost nemlehet lecsalogatni a járdárol,mert nembiztos,hogy más is megaggya neki az elsöbséget.
  • Rafaelo
    hát akkor sikeres átkelést :D
  • CattiBrie
    én ilyenkor simán lelépek..

már sohan mondták, hogy egyszer meghalok :))
  • Rafaelo
    ja de nemigaz hogy egy távolsági busznak kel megálnia ahoz hogy 30 gyalogos átmenjem 5 métert :(
  • Vlala #59
    én meg szoktam állni... bár volt már, hogy leálltam, intettem a gyalgoosoknak, megindultak, a mögöttem jövő meglassítás nélkül kielőzött, és átment előttük. Képzeld el, ha kicsit gyorsabban lépnek, az az állat már nem tud megállni. Az ilyeneket szívesen megkínálnám a lökhárítómmal...
  • Rafaelo
    én mostanában gyalogolok de van kocsink és a kurva anyukat azé hogy nem lehet átmenni a zebrán mert nem áll meg senki
  • CattiBrie
    jamm, azért vannak ilyen 10 mp-is tartó ződ gyalogoslámpák 4 sávos úton :))
  • Vlala #56
    Eset helyszíne:
    kereszteződés, gyalogos átkelővel, nem messze buszmegállóval, lámpával védve.
    Eset leírása:
    A merőleges úton lévő gyalogoslámpa zölden villog, közben a hosszanti úton (nem tudom szebben leírni) közeledik a busz. Egy édesanya jön párhuzamosan a hosszanti ttal, a járdán, karján kisgyermekével, "Utolsó elkeseredésében" - a következő busz egy óra múlva - futni kezd a buszmegálló felé, mit sem törődve a villogó zöldből pirosra váltó lámpával, lelép az úttestre. Egy kisteherautó észleli a piros-sárga, majd zöld jelzést, nagy gázzal indít, kb. egy méter után fékeznie kell, mert előtte az asszony... KRESZileg rendben is lenne a kisteherautó dudáló idegeskedése. Vagy még úgy sem, elindulás előtt meg kell győződni annak veszélytelenségéről. De emberileg?

Az úton is emberek vagyunk. Legalábbis annak kellene lennünk. Pont én mondom, akiből néha kijön a vadállat :-)))
  • Jhon Balu
    teljesen eggyetértek veled.
  • Vlala #54
    az ilyen fellengzős vezetők ellen van egy jól bevált módszer: jobbegyenes...
  • riviera
    Férfiak a volán mögöttről annyit, hogy egy csomó állat részegen vezet. Ez a nőkre nem jellemző annyira. Persze a machogórék elintézik ezt azzal, hogy HÖ! HAGGYÁ MÁN! ura vagyok a helyzetnek pedig nem. Magyarul a csajok lehet bénábbak de még mindi biztonságosabban vezetnek a sok részeg állatnál...
  • Wolwerine
    Állok a kereszteződésben, a jobbra kanyarodó sávban (egyenesen és jobbra lehet csak továbbhaladni). Lámpás kereszteződés, egy négysávos utat keresztez az az alsóbbrendű út, amin álltam. Szóval az előttem álló kocsi elindult (tilos jelzésnél), megkerülte a balra kanyarodó sávban állókat, megindult szemben a négysávos út forgalmával, megtett ca. 30 métert és bekanyarodott a fodrászüzlet elé... Nos, igen... Egy merész férfi... (hadd örüljenek a hölgyek is egy kicsit)
  • Jhon Balu
    ez igy is van, nagyautó nagyfelelösség!
    énis jártam kamionnal tudom miaz,most is teherautóval járok mindennap.
    látom és tapasztalom,hogy sok a bal....sz az utakon nemcsak a nők ügyetlenkednek hanem nagyon sok férfi vezető is.
  • RedRiot
    Ez tényleg szép szitu. Ez a város, ezek az utak nem ekkora forgalomhoz lettek tervezve, ezért alakulnak ki ilyen szituk.
  • Vlala #49
    egy ekkora járműhöz legalább ekkora felelősség is tartozik. Ne feledd, nem mindenki akkora, mint Te. Aki egy DAC-cal padlógázzal megy, azt fejbe kéne lőni...

Másrészt, a polákos tényleg öngyilkos merénylő lehetett...
  • CattiBrie
    Ez így van. Bár én általában naponta pont két olyan ilyen kereszteződésen megyek át, ahol nem top-top nagy a forgalom. :)
  • CattiBrie
    ""Ez meg az: alszol, vagy vezetsz?"

Mondom, a HÉVen nem tudok keresztülhajtani. :)"

"Ha zöldre vált a lámpa és nem indulsz rögtön, már szól a duda is."
    Ebben a mondatban nincs HÉV.

Ez egyébként akkor gáz, hogy ha mondjuk van két sáv. A jobboldaliból lehet ugye jobbra és egyenesen. A belsőből egyenesen. És ha az a helyzet áll fenn, hogy te a kereszteződés után következő kereszteződésben akarsz jobbra menni. Akkor hova ájj. Ha a belsőbe, akkor mi van, ha a külsőben álló marha volt és igaziból ő is egyenesen megy (értem, úgy, hogy nehezebb lesz elé bevágni, vagy mögé, ha még utána is jönnes sorba), vagy ájj a külsőbe, ahol pedig a jobbrakanyarodósok fognak ledudálni, hogy miért nem indulsz, ha egyszer jobbra már zöld és akkor meg minek állsz ebben a sávban.
  • RedRiot
    "ha kétsávos, akkor ájj a belsőbe"

3 sáv volt: kett? balra kanyarodó, a jobb oldali jobbra kanyarodó+egyenesen. HÉV forgalom keresztben - ha jön a HÉV akkor csak jobbra zöld van. Emiatt nem indultam. A siet?s fickó viszont, ha eggyel hamarabb lekanyarodik jobbra, aztán 20 méter után balra, akkor elér egy olyan keresztez?dést, ahol nincs lámpa, és simán elkanyarodhatott volna jobbra. Ott nincs átjáró a HÉVsínen, nem tartották volna fel az egyenesen továbmenni akarók.

"Ez meg az: alszol, vagy vezetsz?"

Mondom, a HÉVen nem tudok keresztülhajtani. :)
  • Aramir
    Csúcsforgalomban ez nem olyan egyszerü :P
  • CattiBrie
    ""Ha zöldre vált a lámpa és nem indulsz rögtön, már szól a duda is.""

Ez meg az: alszol, vagy vezetsz?
  • CattiBrie
    ha kétsávos, akkor ájj a belsőbe
  • RedRiot
    "Ha zöldre vált a lámpa és nem indulsz rögtön, már szól a duda is."

Ennek van egy érdekes alváltozata. Nevezetesen állok a lámpánál, zöldre vált. Jobbra kanyarodóknak, de én egyenesen kívántam továbbhaladni, így nem indultam el. F@szparaszt mögöttem ráhasal a dudára, látom a tükörben jobbra indexel. Mit akart vajon? Kerüljem meg a háztömböt, csakhogy ? 10 másodperccel hamarabb indulhasson? Amúgy férfi volt. Remélem a yo q*va anyja temetésére sietett...

N?: nem rég láttam: platinasz?ke pitcha Smartban, jobb kézben mobil, index nélkül kanyarodik balra, lámpa már inkább piros mint sárga. Kár hogy nem jött szembe egy KRAZ.
  • Aramir
    Ez igaz :D
    A honvédségnél a 24 tonnás DAC-om elé előzés után bevágott egy kispolszkis (!!!), fékezett, és már kanyarodott is le jobbra. Annyit láttam a szememsarkából, hogy egy narancssárga folt elmegy mellettem, a DAC magas, a polszki meg alacsony, alig láttam a kocsi elött lévő polákot, még jó, hogy lakott területen voltunk és nem padlógázzal mentem, ha nem fékezek, kilapítom a picsába.
  • CattiBrie
    kénytelenek, amikor már elé vágott egy "kisautó" :))
  • Vlala #39
    Ezt értem, de van a topicnak egy női párja, és amit leírtál, ott is igaz.
  • Taranov
    Ennek ellenére sokszor lefékeznek, és beengedik az autósokat.
  • CattiBrie
    "hogy a kamionosok általában rendesek, engedik az embert,"

A kamionosaok nem rendesek, mert beengedik az embert, hanem nagy "szóközt" hagynak az előttüklébő autó előtt, mert nekik kicsit nehezebb lefékezni.
  • Rafaelo
    ez így van a taxisok barmok megyek egy utcában 80 al ahol 50 is halált okoz azé csak megelőz 110 el a rohat taxi persze ha baleset van akkor én vagyok a hibás azt mehetek a börtönbe :()
  • Taranov
    A topik témájától eltérve: Azt észrevettem, hogy a kamionosok általában rendesek, engedik az embert, viszont a taxisok és a balfaszok türelmetlenek, utóbbi csoportban nagyon sok nő is van, akik azonnal dudálnak, amint egy kis hibát vétesz, mintha ők osztanák a jogosítványt.
    Ha zöldre vált a lámpa és nem indulsz rögtön, már szól a duda is.
  • Rafaelo
    én férfivezető vagyok és néha elbambulok vezetés közben sajnos és akkor szokot valami barom elöttem lefékezni hirtelen valamiért ekkor persze fölébredek :)
  • Taranov
    Szerintem nem lehet a férfiak vezetési tudásáról beszélni, hiszen mindig a legjobb vezetőhöz (illetve a _normális_ vezetőhöz mérjük a többieket.
    Mivel a legjobb vezetők is a férfiak közül kerülnek ki, ezért csak a nők vezetési tudásáról beszélhetünk.
    A vezetési stílusról általánosságban a férfiaknál szintén nem lehet beszélni, mert vannak óvatosak, vannak sportos vezetők stb.
    Max. életkorra lebontva lehet, én úgy gondolom, hogy a 17-28 közti olcsó BMW-s száguldozó társaság a legrosszabb az összes vezető közül.
  • Vlala #32
    félrdeértetttél, én személyautóval szoktam ezt eljátszani. Majd hüle lennék bwesatuzni egy kamion előtt...
  • Kalóz Pepi
    *sunyin felröhög*
  • Sir Quno Jedi
    Kamiont a vonóhorgodról ?!! Mivel jársz te, reptéri vontatóval ?!! :DDD
  • Kalóz Pepi
    De mi jó van benne, mondd?
    Én már elgondolkoztam.A csávó levezet x ezer kilométert egy nap, és unatokozik.Szórakozik.De basszus, én meg ott vagyok nulla rutinnal, csak lesem a visszapillantóból a játszadozását.
    Agyatlan egy barmok vannak.És bocsi, de még egy nőt sem láttam így vezetni.
    Én elhiszem hogy a pasik jól vezetnek.Nálam biztosan jobban.
    De néha meredek dolgokat csinálnak.