108
Hölgyeim, Önöké a terep
-
Kacsa_ #108 Sajnos műszaki hibás lett az autóm egy emelkedő tetején, ráadásul kanyarban. Vészvillogó bekapcs. Gondoltam kiszállok gyorsan és felállítom az elakadás jelző 3szöget nehogy valami baj legyen. Megyek hátra nyitom a csomit mindenki szépen elmegy mellettem, erre egy béjemvés srác megáll és édesanyám és édesapám testrészeit emlegetve megy el mellettem. Megnézi mit csinálok (kezemben a 3 szög) és mégjobban elszidja mindenemet, majd tovább áll.
2 perc múlva egy másik márka megáll mellettem, segítsünk vagy elvigyünk mondattal. -
Vlala #107 Reggeli sztori, érdekes, izgalmas, mindenki olvasa nagyon. (L'art pour l'art)
Lakott területen kívül autózom, néhány gyalogos a járhatatlan padka miatt az út szélén, szembe a forgalommal (szabályosan) sétál. (én sem tudom, mit kerestek ott.) Szemben jön a busz, ezért kicsit lassítok, a gyerkőcök és a busz között nem vállaltam be az átcsúszást, bármi lehet belőle. Mögöttem női Yaris, észleli a féklámpát, ő is lassít. Mögötte viszont nem lassít, hanem dudál, aztán satufékez, öklét rázza, valami olyasmi gondolatokkal, hogy a "hülye csaj is inkább a háztartást vezetné"...
Biztos éhes. -
Vlala #106 Hehe. Ha már a poénoknál tartunk,
Egy vadállat is tegnapelőtt 140-nmel jött mögöttem vagy 60 kilométeren át, ezen a csúszós utakon, az előttem haladó vasárnapi vezető pedig képtelen volt betartani a követési távolságot, majdnem belémjött.
----------------------------------------------------------
A közlekedés azonban nem vicc. Pláne, ha a poént csak a kórházban hallod meg: soha többé nem fogsz tudni lábra állni... -
#105 Tegnap az M5-ön mentem. Balra tőlem egy hölgy tűnt fel egy vadiúj BMW-vel, több mint 130 km-es sebességgel, az arca egészen közel a visszapillantó tükörhöz, és éppen sminkelte magát.
Egy pillanatra félrenéztem; amint ismét odanéztem, már majdnem az én sávomban volt és még mindig a sminkjével foglalatoskodott. Habár kemény fickónak tartom magamat, mégis úgy megijedtem, hogy a villanyborotvám kiesett a kezemből és egyúttal kiütötte a szendvicsemet a másik kezemböl. Amint megprobáltam az autómat a térdemmel a sávban tartani, leesett a fülemnél tartott mobilom egyenesen bele a lábam között levő forró kávéspohárba. A kávé természetesen kifröccsent, leforrázta legnemesebb testrészemet, tönkretette a mobilomat és megszakított egy fontos telefonbeszélgetést. A cigit a számban még éppen sikerült megmentenem. Ki nem állhatom a nőket a volánnál. Életveszélyesek...
-
#104 Ma Attila úton mentem, az egyik zebránál villogó kék fények, művészi ihletettséggel graffitiző rendőrök. Az autó: fehér buzuki stift, jobb első lámpája kitörve, szélvédője ugyanitt teljesen az utastérbe nyomva. Pozíciója: menetirány szerint a zebra után 10 méter. A rendőrök rajzai alapján a zebra előtt kb. fél méterre kezdett fékezni. Az áldozat: egy gyalogos, de mentő akkor már nem volt a helyszínen, valószínűleg súlyos lehetett az állapota, ugyanis a kocsi anyósüléséről húzhatták ki, ahogy szerencsétlen felvágódott a motorháztetőre majd kifejelte a szélvédőt. Némi vérnyom árulkodott a test útjáról és végleges pozíciójáról. Ki a hibás? Sajnos ez nem derült ki, okozhatta az autós figyelmetlensége, vagy a gyalogos hirtelen lelépése.
És hogy miért írom ezt mind ide? Ahogy az előttem szóló is mondta, figyeljünk fokozottabban, pláne a gyalogosokra, kerékpárosokra, motorosokra. -
Vlala #103 a probléma a "én jól tudok vezetni" stílusú egyénekkel van, akár hölgy, akár úr az illető. Ellazáskodnak egy-egy helyzetet, elmulasztanak egy-két körülnézést, mert "ott úgysem jöhet gyalogos". De jön.
Nem azt mondom, görcsösen sem szabad vezetni, mindig mindenhová figyelve, mert egyrészt marhára fárasztó, másrészt egykettőre beleőrül az ember. De ahol autónkon kívül emberek is vannak, ott légyszi, figyeljünk rájuk is. -
bobey #102 És hidd el nekem: jobb lenne ha vinnék. -
bobey #101 Az én nővérem is az első kategóriába sorolható. -
Vlala #100 Az első kategóriát "óvatos"-nak nevezném, bár hölgyvezetőktől nem szoktam annyi szabálytalanságot és veszélyeztetést látni... -
bobey #99 A férfiak között nagyon sok kategória van. A nők között, csa kettő.
1- jobb lenne, ha csak vinnék
2- a legtöbb férfit hazavágó
Én a 2. kategóriát szeretem az utakon látni. -
bobey #98 Biztosan sietett, várták a szerveit! -
Vlala #97 Tegnap majd' beszartam a röhögéstől.
Pirosan villogó fénysorompónál álltam, mögöttem áll a sor, persze, szembejöbő nincs, mert az összes a sínek túloldalán van. :) Jön a vonat. Erre a nemnormálállampolgár srác fogja a Calibráját, a szembejövő sávban megelőzi a sort, és beáll mellém, túráztatva a motort, kihívó pillantásokkal. Lehetett vagy 17 év +/- 3 hónapos... Intettem neki, hogy bocs, szivi, már foglalt vagyok, nem vette a lapot. Mikor a tehervonat elment előlünk, és a fénysorompó fehéren kezdett villogni, megpróbált bevágni elém, persze nem ment neki, az én Ládám sincs ám fából. A gyorsulási verseny a sínek túloldalán indulni készülő Suzukiig tartott... balek. A mögöttem jövő beengedte, innentől elkezdett vadászni rám, amíg le nem húzódtam, és el nem engedtem. A szülei nevében remélem, egy darabban hazaért. -
Vlala #96 elrontottad. A vázat kellett volna az arcába tömnöd. :)
A kivilágítatlan biciklist is észre lehet venni, mivel általában kerülendő a vakvezetés (hosszabb a féktáv, mint a belátható út - nah ezért lesz xenon a Ládában :) ) -
#95 van benne vmi csak nem tom h az ütközéselnyelű mennyire sérül ha kb öttel végighúzzá a lökhárítot egy suzu
-
#94 biciklim kivilagitva,elol,hatul,ahogy kell.hatul +1 3cmmx6cmm-es macskaszem.kivilagitott ut.belemjon hatulrol.takonyolok egy kecseset.kiszall,felallok.
kerdem:uram,nem lat a szemetol?(ilyenkor sem anyazok,bar eses kozben nyomtam egy vazzeget:)
vita.aztan az urge anyazik.ezt nem szeretem,nyeregcso nyergestol arcaban landol.eppen arrajaro rendorjaror.bilincs.zarka.kihallgatotiszt azota haver:)
dontetlen helyzet.en nem jelentem fel,cserebe o sem testi sertesert.hivatalbol garazda lettem:) -
#93 taxis hibazott,kellett volna betetlap,mert lehet,hogy nem latszott serules,de azrt nem,mert az utkozeselnyelo tutira serult.ez majd csak egy kovetkezo kocckor derul ki:) -
Vlala #92 Amerikai példát követve a rendőröknek "késve" kellett volna a "helyszínre érkezni"... hagyni, hogy a járókelők rendezzék le. -
#91 a halál nem elég büntetés rohadjon meg a börtönben de nem luxus körülmények között, hanem kenyéren és vizen -
ujzsulla #90 Sajnos az ilyen gyilkosokat nem csukják le jó sok időre! Kár, hogy már eltörölték a halálbüntetést! Az ilyen állat megérdemelné! -
Jhon Balu #89 hát sajnos ijenek is vannak...... -
Vlala #88 szép...
A BMW-s laza csávóról gondolom, mindenki hallott. 120, no papír, no jogsi, 8 áldozat... biztos Belgát hallgatott. Jó gépkoccsi...
ezek után mondja valaki, hogy a nők veszélyesebbek. -
#87 vhogy nem vágom mit értesz favágó alatt
-
MacrosTheBlack #86 Minek neked egy favágó? -
#85 *helyesbítés: ez NEM az a topic -
#84 nincs biznisz nem kell má robogó
soha többé nem kell olyan moci ami könnyebb mint én :-DD
tervezem vmi chopper vételét, de ez az a topic :-DD -
MacrosTheBlack #83 Csak ha drágán megveszed a honda dio zx-emet. :D -
#82 a babetta jó járgány :-) - Csoki bácsi rulez
télleg nem kell valakinek egy honda dj (robogó)?
ócsóér adom és jó minőségű :-D -
#81 Ez ismerős...
Én néhány éve nem mertem robogóval megelőzni 1 barátom nagypapáját, aki babettával volt, mert attól féltem, h a szembeforgalomba köt ki, ha meg így van, legyek má' ott, h segítsek... Csak mentem mögötte, és követtem hazáig, majd vele együtt be, és elmeséltem a kis családjának (úgy, h papa is ott volt), hogy hogy is használja 76 évesen a babettát...
Sose többé nem engedték felülni! -
#80 elmondok egy szép nyári történetet:
családdal nyaralunk ugye, sétálunk Szombathely egy utcáján. ökörködünk fényképezővel, kamerával erre-arra, egyszercsak egy csattanás jut el fülünkig nem láttunk igazán semmit, szal elkezdtük keresni a forrást, hát az történt h:
idős úriember (értsd: kisnyugdíjas) egy-két éves suzukijával (na nem a swifttel hanem az altóval) belement hatulról egy álló taxis-octáviába, de csak úgy finoman, taxis (130 kilós keménycsávó na nem agresszív fajta csak nagyok a méretei, tekinytélyt parancsoló) szal kiszáll lazán odamegy a papához kinyitja az ajtót és finoman felszólítja h szálljon ki:
-ki kéne szállni az autóból vazzzeg!
papa ugye nem ocsódott még fel de azér lassan kiszáll, megvizsgálják a zótókat, azt történt, h az octáviáról lökhárítájórál a suzuki leszedte a piszkot semmi de télleg semmi karcolás vagy törés, csak egy rövid csík a piszokrétegen ezzel szemben a suzukinak betört a ball első lámpája és meghorpadt a lökhárítója.
a taxis látja kivel van dolga hagyja a tatát elmenni egy két figyelmeztető szóval (jobban kéne vigyázni stb)
nade mi történik papa visszaül és megint elindul, de minek, úgy tett meg olyan 100 méter utat, h szigorúan tartotta a parkoló autóktól a 20-40 centi távot
félelmetes volt látni azon gondolkoztunk h ki lesz a következő akit meghút dehát nem húzott meg senkit hanem elűnt a szemünk elől
-
Vlala #79 :-))) -
#78 Csak nem leszólni a sofőröket! -
#77 FunFun! :)
fahrschule.swf -
Vlala #76 ki tudja, lehet, hogy félreértettük a "ki sincs fizetve" gondolatot... -
#75 Nem, csak vicceltem! :)
Bocsi!
Erre:
"kezembe nyomta a pénzt, beleült és elhajtott"
csak egy egyszerű lol-t tudok írni. -
Vlala #74 Ne idegesíts :-) -
#73 Hát te voltál az! :DDD -
Vlala #72 Offozni fogok. Ma reggeli sztorim egy volán mellett ülő állatról fog szólni, szerelmesregény-füzetekre hajazóan idegesítő körmondatokkal.
Reggel jövök munkába, T-kereszteződésnél egy autó beáll a felezővonal mellé, és indexel. Eddig tiszta sor, ilyenkor elénézés, jobbra húzódás és szépen, mérsékelt tempóban elmellőzés a szentírás adta helyes cselekedet, ezt is tettem. Vissza harmincig, jobbra, maradt vagy 20-25 centi a két autó között. Erre barátnőm "FÉK!"-et kiált, én meg reflexből bízom benne, beletaposok. A másik autós curva nagy szerencséjére. Mindig éber navigátorom ugyanis látta, amit én a másik autó C-oszlopától nem: hogy az autóban ülő két ember kezet fogott, aztán a jobb oldali lenyúlt a kilincshez. Igen, ott akart kiszállni, persze hátranézés nélkül, mert jobbról úgysem jöhet senki, ki is nyitotta az ajtót. Most már neki is 75 fokban nyílik az ajtaja, mint a Ladának, hehe :-) Még szerencse, hogy a lábát nem tette ki. A marhája persze be is nyomta a lökhárítómat.
Persze az ilyenkor szokásos precedens végigjátszódott, kiszállt, bemutatkozott ("Vadállat! Hogy jön maga?"), aztán a szokásos panaszkönyves jelenet következett ("Még ki sincs fizetve!") utána néhány fenyegetés, miszerint rá fog menni a gatyám az ajtajára, az első sárvédőjére (mert ügyes vagyok, azt is megnyomtam ám!) és a fényezésére, meg persze a késésért járó kártérítésre. Ha lett volna nálam egy tartalék alsógatya, rá is ment volna, mert megetettem volna vele.
Egy perc alatt hatalmas érdeklődést mutattak felénk a járókelők, egyesek látni vélték, hogy a járdán megyek (?), mások szerint legalább 110-zel jöttem. De azért akadtak olyanok is szép számmal, akik konyítottak valamit az autózás Hogyan, miként? -jéhez, és úgy látták az esetet, ahogy történt. Amikor öt perc után a fazonhoz még mindig nem lehetett szólni, mert az autója körül járkált fejcsóválva, és gyászolta, egy kicsit elegünk lett belőle, és felvázoltuk neki, hogy bontóban kb. 2000-2500-ért kapok új lökhárítót, kellene rá a pénz, amíg rendőrt nem hívok. Ezek a szavak feltámasztották a közösségünkből eltávozott autóját, kezembe nyomta a pénzt, beleült és elhajtott.
Még el sem köszönt :-( -
Vlala #71 igazad van. De nem két csoport van, hanem több.
Van a KRESZT mindig pontosan betartó, óvatos sofőr, a.k.a. Mazsola;
a padlógázas, agresszív, laza ön- és közveszélyes autós;
a kezdő, rendszerint bizalmatlan (újreg :-)))) ) vezető, aki még sokat hibázik;
és aki azt hiszi, hogy az ügyvédje felmenti a fizika törvényei alól is.
Eddig érthető Bonyolítsunk:
Egy szép szürke könyvben olvastam, hogy a vezetőt nem lehet egy kategóriába sorolni. Lehet, hogy valaki egy nap félénk, bizalmatlan, míg másnap, kicsit feszültebb idegállapotban versengővé, vagy agresszívvá, büntetővé válik. Az is lehet, hogy a kezdő nem bizalmatlankodik, mert mellette ül az apja, aki biztatja, vagy a barátnője, aki előtt nem szeretne leégni olyan snassz dolgokkal, mint biztonsági öv, elsőbbségadás...Az meg végképp rossz mentalitrás, amikor az engem veszélyhelyzetbe sodró járművet jól megnézem magamnak, megjegyzem a rendszámát, és legközelebb jól pofonvágom (tudok rá példát). Lehet, hogy nem is ő vezette az autót, vagy épp ő volt, de a terhes feleségét vitte a kórházba, pillanatnyi rosszullét kapta el, vagy még kismillió oka van annak, hogy veszélybe kerültem - beleértve az én figyelmetlenségemet is.
Vezetni nem jobb lábbal kell. Nem is ököllel. Ésszel. -
#70 szerintem pont most kéne nem nem szerint szétválszatni a vezetőket
vannak, akik tudnak,
vannak, akik nem tudnak,
-
#69 meg a dohányzást is