A Microsoft bemutatta a Longhorn újításait
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor azt hiszem ennyit arról, hogy ki hazudik... Linuxra is vannak vírusok, sõt! még SymbianOS-re is, pedig egyiket sem hívják Windowsnak.
"Nyilván a kettõ között az a különbség, hogy a reiserfs-t jobb programozók csinálják"
Na ez meg kéééész! Ezt hogyan méred le? Szerintem az opensource egy káosz, mert képtelenek olyan szinten összehangolni egy fejlesztést, mint egy cégen belül a fejlesztõk.
A keresés mikor fejlesztik vissza a windows 98 szintjére.
Egy *.php fájlban a 'valami' szöveg megkeresése az XP-nek nem megy!
Ha elöre tudtam volna nem ez lenne a gépemen. :-(
rand
"jó helyen lenni jó idõben" Lehet,hogy ez így van, de ez önmagában édeskvés lett
volna ahhoz hogy az MS idáig jusson.. ezt csak az irigylõk pampogják
A Windows könnyen kezelhetõ, logikus.. ami a linuxról egyátálán nem mondható el,
arról nem is beszélve, hogy aki linuxot használ, annak erõs kompromisszumkészséggel kell rendelkeznie.
Félretéve a komolytalanságot, olvass olyasmirõl, mint "jó helyen lenni jó idõben", "az IBM és MS kapcsolata", "MS a 80-90es években", "MS innováció avagy hogyan lopjunk másoktól", "miért a windows az egyetlen platform amin vírusok vannak", "visszeélés piaci helyzettel", "kartell", "PR és FUD mesterfokon".
A 99% hülyeség, pc-kre olyan 70-75%-t mondanék alsó határnak, felsõnek meg 85%-t. Servereken rögtön más a helyzet, ott a linux arat meg bsd-k. 2/3-addal legalább. Az embedded piacon sincs windowsos egyeduralom, ott is nagyon erõs a linux.
Egyébként is, ha a piaci részesedés tükrözné egy oprendszer jóságát, ezzel mintha azt mondanád, hogy:
- a matáv az egy korrekt, jó cég
- Bush és Hitler normális mert sokan szavaztak rájuk
- Gyõzike igényes tv mûsor
- Kínában a legjobb élni mivel ott élnek a legtöbben
Talán nem véletlenül..
Ez nem windows fikázó topic, de te nyithatsz egyet bármikor.. <#eplus2>#eplus2>
Mellesleg, létezik linuxos "változata", ami már most tesztelhetõ, egy közepesen magas szintû fájlrendszernek, úgy hívják reiserfs4.
Nyilván a kettõ között az a különbség, hogy a reiserfs-t jobb programozók csinálják, nem rakják tele csicsával hogy a marketingnek megfeleljenek és van alternatívád, ha nem akarod használni egy oprendszeren belül akkor nem fogod. Ennyi. Ha a winFS bekerul, es egyaltalan megirjak valaha, akkor szerinted opcionálisan nem használható lesz? ugyanmár. Akkor nem tudnák fenntartani a hardvergyártókkal kötött megállapodásukat.
Másik: Pheel mindig elfelejti hogy a WinFS-t már a 90es évek eleje, 15 ÉVE igérik.
Szerintem akkor fogok Longhornos WinFS-t futtatni ha a hozzá mellékelt Duke Nukem Forever gyorsabban fut majd mint az OpenBSD vagy Solarisra épített desktop amit mindenki tud használni ;DDDDDD
</maró_gúny>
caddie
Akkor kezdhetsz örülni, mert ez tulajdonság már létezik Win XP-re!
Ugy hijjak h Ms Powertoys for WinXP, vagyis hogy ennek az ingyenes(!) programcsomagnak az egyik összetevõje.
Remélem ezzel segítettem valamit...
Powertoys for WinXP
/*WTF?!*/
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Miért is?
Amúgy a KDE-tõl sem vagyok annyira hasra esve. Apple-ben meg most debütált a Tiger-ben ez a dolog. Nem?
Indigo: legalább erre nem szólsz be. Bár úgyis vannak/lesznek jólértesültek, akik szerint ez már 20 éve benne van mindenben, csak MS most képes lemásolni.
WinFS: mire jó?!? Manapság minden OS fejleszõ odaadná a fél karját egy ilyenért...
INDIGO:Ez az amire még azt mondom hogy ok ez jó.
WinFS: Minek? Mire jó? Csak mert rendszerez és gyorsabban keres? Ez nem egy nagy durranás. Ráadásul nem is lesz benne, csak mikor a szerver változat jön ki.
Persze ez egyéni vélemény.
AVALON: (grafikus alrendszer)
Új, DirectX alapú grafikus környezet , mely kihasználja a modern grafikus kártyák nyújtotta 3D szolgáltatásokat. az Avalon elsõsorban a fejlesztõknek nyújt segítséget, akik egy jól használható felületet húzhatnak saját alkalmazásaikra.
INDIGO: (kommunikációs alrendszer)
Az Indigo feladata, hogy szabályozza a Windows programok és az egyéb szoftverek mûködésének összehangolását az operációs rendszerben, ám egyben azért is fontos, mert a Windows alatti programírás alapkérdéseit is szabályozza. Az új megoldás egyetlen szabályozott utat kínál, míg eddig öt különféle módon közelíthették meg a programozók a kérdést. Ez a Microsoft szerint egyszerûsíti a programozási folyamatot. Az összehangolás egyben automatizál is egyes rutinfeladatokat, például segítség nélkül képessé tesz egy .Net alkalmazást és egy Java szoftvert arra, hogy azok adatokat cseréljenek, így fölöslegessé válik a két program összekapcsolására megírandó külön programrész.
WinFS: (adatbázis alapú fájlrendszer )
A WinFS egyesíti a hagyományos adatbázis technológiák, az XML adabázis technológiák, valamint az NTFS fájlrendszer elõnyeit.
Az NTFS fájlrendszer kiegészítése, mely lehetõvé teszi a fájlok tartalmában való gyors keresést, az egyes fájlok közti kapcsolatok megjelenítését, szemben a jelenlegi hierarchikus, mappa-fájl megközelítéssel.
Szerintem azért ezek nem kicsi újítások..
Álmodj királylány!!(Ahogy haverom szokta mondani)<#nyes>#nyes>
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
De ha megy letöltés és mellette vmi nagyobb játék, akkor már berreg a vinyó igen, egyébként sose.
Infineon 256/400
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
A maradék vékony sávban meg dolgozhatsz. <#nevetes1>#nevetes1>
(Bár én a wordben és az excelben is k..ra utálom. Remélem nem fog állandóan kint lenni, vagy minden marhaságnál felugrani.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Ahhoz elõbb a DX-et is fel kellene gyorsítani... 😄 (Ugyanis nem túl optimális...)
Ja, es meg fel giga, ha valami mas alkalmazast is szeretnel futtatni az oprendszereden kivul😊.
Hat, nem tudom mi sul ki ebbol, de mar kezd tele lenni a .... ezzel a tendenciaval, hogy rejtsunk el minden szamitastechnikat a hulye felhasznalo elol, legyen minnel "felhasznalobaratabb".😊.
Akkor mar inkabb egy Linux, vagy BSD, jatszani meg egy konzol.
De lehet, hogy nem mindenki ilyen o'divatu' informatikab.zi, aki szereti latni, mi tortenik...
Talan tenyleg ez a jovo. A digitalis alom.😊
Like the dinosaurs, Morpheus, like the dinosaurs😊... (Agent Smith)
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
Remélem a ram kezelésén is ügyködnek valamit.
Azt hittem ez megoldható egy szervízpekkel, vagy telepítõ átírásával! Ja hogy azok ingyenesek lennének!!!;(
"különbözõ gyorsindítási funkciókkal igyekeznek elérni, hogy egy-egy feladathoz - a jegyzettömb megnyitása, vagy zenelejátszás esetén - ne kelljen elindítani az egész rendszert."
Az igen! Hmmm, mikor is láttam ilyet elõször grafikus oprendszer esetén? Úgy 15 éve!!!
Az bizti, ha pl a DX funkciókat viszont ilyen módban el tudnánk érni az marha jót tenne egy játék sebességének!
Monnyuk szerintem ezt a funkciót is jól levédetik valami blikfangos néven aztán mások majd csak néznek (meg fizetnek)!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Hát azért nem teljesen, mert ott legalább voltak igazi újítások is.
Na, szóval komolyan: majd ha kijött... addig lehet a levegõbe beszélni 😊 de addig sajnos csak oda...
És az is nagyon jó fícsör lenne, ha alapból nem telne meg 150MB lapozó-file, meg kb 300MB RAM..
Meg nem kellene a regedit ben turkálni, ha ki akarok valamit törölni 100% ban..
Az is marhára tud bosszantani, mikor( keresek valamit, és ott marad az egér 1 pillanatig) megjelenik a "súgó" és elsusogja, hogy ez bizony egy ilyen file, ennyi a mérete.. valahogy nem tudom kikapcsolni..
Szóval ez a Longhorn olyan lesz, mint amikor U.T 2003 ról U.T. 2004 re "váltottak".
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
1. ha M$ aszongya valamire, h na kedves mindenki a köv termékünkben ez meg ez lesz, abból mér az jön le mindenkinek, h úgy adja elõ mintha máshol eddig nem lett volna? mégis mit kéne mondania?
2. artynak (fõleg): nézd meg Ms oldalán... (azé elég lol beszólás volt)
Hát igen ez jó kérdés. De tényleg! Mi a fenére fog elmenni a sok processzor idõ + memória? Avalonra?? Ugyan már. Annyira nem eszik az sokat.
Úgy tudom, a kernelén nem változtattak sokat, így nem lesz nehéz dolgod! 😛
Én --a hibás, de valamilyen csoda folytán még mindig mûködõ winyóm segítségével-- bármikor elõhívhatok egy tetszetõs kékhalált xp-re...
Nem kell különösen félni, ezen is havonta jónéhány "kritikus hiba" lesz felfedezve, jórészük azért még javítható is lesz.. 😄 😉
Imádni fogja a vírusokat, folytón náthától szendved, az "újdonságai" --amiket részben a konkurens op.rendszerektõl lopott-- úgyis csak idegesíteni fognak.
Az a fasza panel a jobb oldalon, benne a kretén órával, alsó részén a nagy kék színátmenettel igazán haszontalan képernyõrabló jószág.
De miért tetszik ennyire mindenkinek a kék szín?
Olyan mint egy kék monokróm monitor a nyolcvanas évek zöldmonitorainak mintájára. Ez fogja szétzabálni a gépet?? Ennek kell majd annyi erõforrás?? Pfúúújj.
"Az már most biztosra vehetõ, hogy az operációs rendszer 32 és 64 bites változatban is megjelenik."
Ki gondolta volna???
________ `_~_\" noss
"Keszits valamit, amit az idiotak is tudnak hasznalni, es csak idiotak fogjak hasznalni." :-)
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Starcraft + Diablo III - esemve
Forza.
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
Azt azért ne felejtsd el, hogy a MacOS X BSD alapú, így a kernelt nem igazán kellett megírniuk, rádaásul nagyságrendekkel kevesebb hardware-t is kell támogatnia. Viszont az eredmény tényleg bámulatos lett, el kell ismerni, talán 10 év múlva lesz egy akkori Mac minim😊
/*WTF?!*/