A Microsoft bemutatta a Longhorn újításait

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pheel
"miért a windows az egyetlen platform amin vírusok vannak"
Akkor azt hiszem ennyit arról, hogy ki hazudik... Linuxra is vannak vírusok, sõt! még SymbianOS-re is, pedig egyiket sem hívják Windowsnak.

"Nyilván a kettõ között az a különbség, hogy a reiserfs-t jobb programozók csinálják"
Na ez meg kéééész! Ezt hogyan méred le? Szerintem az opensource egy káosz, mert képtelenek olyan szinten összehangolni egy fejlesztést, mint egy cégen belül a fejlesztõk.
Pheel
Végülis nem az a baj, hogy nem értesz hozzá, hanem hogy ennek ellenére hülyeségeket beszélsz...

Hello 😊

A keresés mikor fejlesztik vissza a windows 98 szintjére.
Egy *.php fájlban a 'valami' szöveg megkeresése az XP-nek nem megy!
Ha elöre tudtam volna nem ez lenne a gépemen. :-(

rand

comet
Szerintem meg nem véletlenül van 4 felkiáltójel a nicked mellett...

Felfedező
NEkem már hat hónapja nem volt egyetlen vírusom se.. errõl ennyit!!

"jó helyen lenni jó idõben" Lehet,hogy ez így van, de ez önmagában édeskvés lett
volna ahhoz hogy az MS idáig jusson.. ezt csak az irigylõk pampogják

A Windows könnyen kezelhetõ, logikus.. ami a linuxról egyátálán nem mondható el,
arról nem is beszélve, hogy aki linuxot használ, annak erõs kompromisszumkészséggel kell rendelkeznie.

comet
99% az egy idióta túlzás. Egy számítógépen sem fut windows. Azt már nem számítógépnek hanem vírusfertõzött eszköznek hívjuk.

Félretéve a komolytalanságot, olvass olyasmirõl, mint "jó helyen lenni jó idõben", "az IBM és MS kapcsolata", "MS a 80-90es években", "MS innováció avagy hogyan lopjunk másoktól", "miért a windows az egyetlen platform amin vírusok vannak", "visszeélés piaci helyzettel", "kartell", "PR és FUD mesterfokon".

A 99% hülyeség, pc-kre olyan 70-75%-t mondanék alsó határnak, felsõnek meg 85%-t. Servereken rögtön más a helyzet, ott a linux arat meg bsd-k. 2/3-addal legalább. Az embedded piacon sincs windowsos egyeduralom, ott is nagyon erõs a linux.

Egyébként is, ha a piaci részesedés tükrözné egy oprendszer jóságát, ezzel mintha azt mondanád, hogy:
- a matáv az egy korrekt, jó cég
- Bush és Hitler normális mert sokan szavaztak rájuk
- Gyõzike igényes tv mûsor
- Kínában a legjobb élni mivel ott élnek a legtöbben

Felfedező
Csodát nem fog tenni, de mégis az õ oprenszerük fut a számítógépek 99°%-án!
Talán nem véletlenül..
Ez nem windows fikázó topic, de te nyithatsz egyet bármikor.. <#eplus2>

comet
Azt is tudod, akkor hogy egy fájlrendszert magas szintû adatbázissá alakítani nem csak tökéletesen felesleges, de rohadtul erõforrásigényes is. Van egy jó szó arra amit az ms csinál: Vaporware.

Mellesleg, létezik linuxos "változata", ami már most tesztelhetõ, egy közepesen magas szintû fájlrendszernek, úgy hívják reiserfs4.

Nyilván a kettõ között az a különbség, hogy a reiserfs-t jobb programozók csinálják, nem rakják tele csicsával hogy a marketingnek megfeleljenek és van alternatívád, ha nem akarod használni egy oprendszeren belül akkor nem fogod. Ennyi. Ha a winFS bekerul, es egyaltalan megirjak valaha, akkor szerinted opcionálisan nem használható lesz? ugyanmár. Akkor nem tudnák fenntartani a hardvergyártókkal kötött megállapodásukat.

comet
Miért lenne cinikus. MS nem fog csodát tenni, ahogy eddig se tett soha.

Másik: Pheel mindig elfelejti hogy a WinFS-t már a 90es évek eleje, 15 ÉVE igérik.

Szerintem akkor fogok Longhornos WinFS-t futtatni ha a hozzá mellékelt Duke Nukem Forever gyorsabban fut majd mint az OpenBSD vagy Solarisra épített desktop amit mindenki tud használni ;DDDDDD
</maró_gúny>

CAD
Huh... azt hittem, hogy az ilyen mosopor arcu emberek mar kihaltak, vagy egy kis tudast szedtek fel magukra es kepesek kicsit objektivebben is szemlelni a vilagot a MS = szar divat trenden kivul... de nem, hat egesd csak magad a cinikus hulyesegeiddel, azzal ha fikazol es kokemenyen odamondasz te leszel a "szakerto" sott, a "szakember"! 😄

caddie

Asysoft!
Akkor kezdhetsz örülni, mert ez tulajdonság már létezik Win XP-re!
Ugy hijjak h Ms Powertoys for WinXP, vagyis hogy ennek az ingyenes(!) programcsomagnak az egyik összetevõje.
Remélem ezzel segítettem valamit...
Powertoys for WinXP

asysoft
Szerintem az Indigo illetve a WinFS elég fontos újítások, kár, hogy utóbbi csak késõbb jelenik meg. Viszont az Avalonnak is lehet értelme, kérdés, hogy miképpen valósítják meg... Én pl nagyon tudnék neki örülni, ha ALT+TAB esetén nem a program ikonját látnám, hanem az ablakának kicsinyített képét.

/*WTF?!*/

Zsoltika 007
De ez amúgy sem lesz benne a longhornban, csak a megjelenése utáni évben, szóval maradt az indigo+avalon.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Tudom h mi a különbség, de miért jó ez nekem?

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Pheel
Nézd, ha nem tudod mi a különbség a hierarchikus, illetve a relációs adatmodellek között, akkor esetleg nézz utána, ne várd, hogy elmagyarázom!
Zsoltika 007
Manapság minden OS fejleszõ odaadná a fél karját egy ilyenért...
Miért is?

Zsoltika 007
Mint írtam, az én szemszögembõl így látom a dolgokat.
Amúgy a KDE-tõl sem vagyok annyira hasra esve. Apple-ben meg most debütált a Tiger-ben ez a dolog. Nem?

Pheel
Avalon: Apple rajongók és KDE rajongók egyaránt erre élveznek. Ott nem gond, csak ha a MS csinál valamit, az a baj? :-P

Indigo: legalább erre nem szólsz be. Bár úgyis vannak/lesznek jólértesültek, akik szerint ez már 20 éve benne van mindenben, csak MS most képes lemásolni.

WinFS: mire jó?!? Manapság minden OS fejleszõ odaadná a fél karját egy ilyenért...
Zsoltika 007
AVALON: Csicsa. Fölösleges. De most tényleg egy oprendszer lényege nem ez. Parasztvakításnak jó, másra nem. Mi abban a buli ha az oprendszer eleszi a gép erõforrásait a programok elõl?? Az lenne a lényeg hogy a programok minél gyorsabban fussanak.
INDIGO:Ez az amire még azt mondom hogy ok ez jó.
WinFS: Minek? Mire jó? Csak mert rendszerez és gyorsabban keres? Ez nem egy nagy durranás. Ráadásul nem is lesz benne, csak mikor a szerver változat jön ki.
Persze ez egyéni vélemény.

Felfedező
Röviden a Longhorn újításairól(a 3 fontos alapillér):

AVALON: (grafikus alrendszer)

Új, DirectX alapú grafikus környezet , mely kihasználja a modern grafikus kártyák nyújtotta 3D szolgáltatásokat. az Avalon elsõsorban a fejlesztõknek nyújt segítséget, akik egy jól használható felületet húzhatnak saját alkalmazásaikra.

INDIGO: (kommunikációs alrendszer)

Az Indigo feladata, hogy szabályozza a Windows programok és az egyéb szoftverek mûködésének összehangolását az operációs rendszerben, ám egyben azért is fontos, mert a Windows alatti programírás alapkérdéseit is szabályozza. Az új megoldás egyetlen szabályozott utat kínál, míg eddig öt különféle módon közelíthették meg a programozók a kérdést. Ez a Microsoft szerint egyszerûsíti a programozási folyamatot. Az összehangolás egyben automatizál is egyes rutinfeladatokat, például segítség nélkül képessé tesz egy .Net alkalmazást és egy Java szoftvert arra, hogy azok adatokat cseréljenek, így fölöslegessé válik a két program összekapcsolására megírandó külön programrész.

WinFS: (adatbázis alapú fájlrendszer )

A WinFS egyesíti a hagyományos adatbázis technológiák, az XML adabázis technológiák, valamint az NTFS fájlrendszer elõnyeit.
Az NTFS fájlrendszer kiegészítése, mely lehetõvé teszi a fájlok tartalmában való gyors keresést, az egyes fájlok közti kapcsolatok megjelenítését, szemben a jelenlegi hierarchikus, mappa-fájl megközelítéssel.

Szerintem azért ezek nem kicsi újítások..

Zsoltika 007
"Remélhetõleg ez másképp lesz a Longhornban."
Álmodj királylány!!(Ahogy haverom szokta mondani)<#nyes>

Ilyen tartalommegjelenítõs dolog van például az ACDSee-ben is, de ott egy olyan könyvtárat nyitsz meg amiben egy csomó video van akkor látványosan megáll az élet. Remélhetõleg ez másképp lesz a Longhornban.

Mr Manson
longorn már nem DXet használ

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

bertino
Cáfolom, nekem nem 😊
De ha megy letöltés és mellette vmi nagyobb játék, akkor már berreg a vinyó igen, egyébként sose.
Infineon 256/400

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

atlagember
Az azért kell, hogy még kevesebb helyed maradjon a munkának. Milyen jól mutat majd a word másik "vastas sávja melltt".
A maradék vékony sávban meg dolgozhatsz. <#nevetes1>
(Bár én a wordben és az excelben is k..ra utálom. Remélem nem fog állandóan kint lenni, vagy minden marhaságnál felugrani.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

minek oldalra, a vastag sáv? mi van ott, ami az asztalra nem lehetett volna kirakni? Amúgy tetszik

nem az volt a lényeg... hanem hogy helyben ki lehet lõni, nekem nem ugrál fel semmiféle buborék, telepítés után elsõ dolgom volt kilõni.
Zsoltika 007
Menni megy rendesen. Csak mikor indítasz mellé valami komolyabb progit/játékot, megáll a tudomány, és kerreg a vinyó...

"Az bizti, ha pl a DX funkciókat viszont ilyen módban el tudnánk érni az marha jót tenne egy játék sebességének!"

Ahhoz elõbb a DX-et is fel kellene gyorsítani... 😄 (Ugyanis nem túl optimális...)

A lowdisk buborék miatt felesleges a Longhornra várni, a reggibõl is ki lehet kapcsolni. (Persze vannak erre win-buherátor programok is.)

smv
Nekem XP 256 rammal megy. 😄

Starcraft + Diablo III - esemve

Zsoltika 007
Másnak sem.

Azért ezektõl az újdonságoktól nekem nem esett le az állam...

ReTeK
a TC ezen is bictos fut, akkor meg nincs probléma

xpnél ugyan ez van... 256rammal semmire nem mész
Hmm, ugy hallom fel giga RAM kell ennek az izenek😊.
Ja, es meg fel giga, ha valami mas alkalmazast is szeretnel futtatni az oprendszereden kivul😊.
Hat, nem tudom mi sul ki ebbol, de mar kezd tele lenni a .... ezzel a tendenciaval, hogy rejtsunk el minden szamitastechnikat a hulye felhasznalo elol, legyen minnel "felhasznalobaratabb".😊.
Akkor mar inkabb egy Linux, vagy BSD, jatszani meg egy konzol.
De lehet, hogy nem mindenki ilyen o'divatu' informatikab.zi, aki szereti latni, mi tortenik...
Talan tenyleg ez a jovo. A digitalis alom.😊
Like the dinosaurs, Morpheus, like the dinosaurs😊... (Agent Smith)

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

Úgy néz ki, mint egy weboldal.

Remélem a ram kezelésén is ügyködnek valamit.

NEXUS6
"Fontos változás lesz, hogy a lehetõ legkevesebb szoftver fut majd adminisztrátori üzemmódban, és alapbeállításban az operációs rendszer a meglehetõsen alacsony jogosultsági szinten végzi majd munkáját. Ily módon kiküszöbölhetõ a vírusok nagy része, és a felhasználók elkerülhetik a nagyobb felfordulást. "

Azt hittem ez megoldható egy szervízpekkel, vagy telepítõ átírásával! Ja hogy azok ingyenesek lennének!!!;(

"különbözõ gyorsindítási funkciókkal igyekeznek elérni, hogy egy-egy feladathoz - a jegyzettömb megnyitása, vagy zenelejátszás esetén - ne kelljen elindítani az egész rendszert."

Az igen! Hmmm, mikor is láttam ilyet elõször grafikus oprendszer esetén? Úgy 15 éve!!!
Az bizti, ha pl a DX funkciókat viszont ilyen módban el tudnánk érni az marha jót tenne egy játék sebességének!

Monnyuk szerintem ezt a funkciót is jól levédetik valami blikfangos néven aztán mások majd csak néznek (meg fizetnek)!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Zsoltika 007
"Szóval ez a Longhorn olyan lesz, mint amikor U.T 2003 ról U.T. 2004 re "váltottak"."
Hát azért nem teljesen, mert ott legalább voltak igazi újítások is.

droland
Nekem teccik az óra, jó nagy, nem kell erõltetni a dolgot 😊

Na, szóval komolyan: majd ha kijött... addig lehet a levegõbe beszélni 😊 de addig sajnos csak oda...

Azt igazán megengedhetné az op rendszer, h asztal design-t változtassunk.
És az is nagyon jó fícsör lenne, ha alapból nem telne meg 150MB lapozó-file, meg kb 300MB RAM..
Meg nem kellene a regedit ben turkálni, ha ki akarok valamit törölni 100% ban..
Az is marhára tud bosszantani, mikor( keresek valamit, és ott marad az egér 1 pillanatig) megjelenik a "súgó" és elsusogja, hogy ez bizony egy ilyen file, ennyi a mérete.. valahogy nem tudom kikapcsolni..
Szóval ez a Longhorn olyan lesz, mint amikor U.T 2003 ról U.T. 2004 re "váltottak".

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

2db észrevétel:

1. ha M$ aszongya valamire, h na kedves mindenki a köv termékünkben ez meg ez lesz, abból mér az jön le mindenkinek, h úgy adja elõ mintha máshol eddig nem lett volna? mégis mit kéne mondania?
2. artynak (fõleg): nézd meg Ms oldalán... (azé elég lol beszólás volt)
Zsoltika 007
"Ez fogja szétzabálni a gépet?? Ennek kell majd annyi erõforrás??"
Hát igen ez jó kérdés. De tényleg! Mi a fenére fog elmenni a sok processzor idõ + memória? Avalonra?? Ugyan már. Annyira nem eszik az sokat.

noss
"Addig fel nem állok a gép elõl, amíg le nem sikerül majd fagyasztani!!" (#59)
Úgy tudom, a kernelén nem változtattak sokat, így nem lesz nehéz dolgod! 😛
Én --a hibás, de valamilyen csoda folytán még mindig mûködõ winyóm segítségével-- bármikor elõhívhatok egy tetszetõs kékhalált xp-re...

Nem kell különösen félni, ezen is havonta jónéhány "kritikus hiba" lesz felfedezve, jórészük azért még javítható is lesz.. 😄 😉
Imádni fogja a vírusokat, folytón náthától szendved, az "újdonságai" --amiket részben a konkurens op.rendszerektõl lopott-- úgyis csak idegesíteni fognak.
Az a fasza panel a jobb oldalon, benne a kretén órával, alsó részén a nagy kék színátmenettel igazán haszontalan képernyõrabló jószág.
De miért tetszik ennyire mindenkinek a kék szín?
Olyan mint egy kék monokróm monitor a nyolcvanas évek zöldmonitorainak mintájára. Ez fogja szétzabálni a gépet?? Ennek kell majd annyi erõforrás?? Pfúúújj.

"Az már most biztosra vehetõ, hogy az operációs rendszer 32 és 64 bites változatban is megjelenik."
Ki gondolta volna???

________ `_~_\" noss

h4x0r
Hogy is van az a regi vicc?

"Keszits valamit, amit az idiotak is tudnak hasznalni, es csak idiotak fogjak hasznalni." :-)

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Zsoltika 007
Ennyi erõvel használj win 2000-et. Stabil, gyors, ugyanúgy néz ki és nem zabálja a vasat.

smv
A Longhornt? 😄 Ha annyi ideig tart mint az eddigi Wineket, akkor ellentétben a csókával a fotón, te nem leszel õsz... 😄

Starcraft + Diablo III - esemve

arty
annnnyira nem érdekelnek a keresési funkciók ... a kinézet dizájnolásán kivül mi a francal töltötték el az elmult éveket ???

Forza.

<#dumcsi> Már mindenki errõl beszél. Baszki! <#email> Addig fel nem állok a gép elõl, amíg le nem sikerül majd fagyasztani!! <#idiota>

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

asysoft
A mac mini jó kis gépezet, de sajnos játszani Macen nem igazán lehet (kevés játék, meg nem is igazán arra találták ki...), konzol meg számomra nem reális alternatíva. Aki viszont "csak" dolgozik, válthat: office is elérhetõ OS X-re.
Azt azért ne felejtsd el, hogy a MacOS X BSD alapú, így a kernelt nem igazán kellett megírniuk, rádaásul nagyságrendekkel kevesebb hardware-t is kell támogatnia. Viszont az eredmény tényleg bámulatos lett, el kell ismerni, talán 10 év múlva lesz egy akkori Mac minim😊

/*WTF?!*/