207
-
#87 "Remélhetőleg ez másképp lesz a Longhornban."
Álmodj királylány!!(Ahogy haverom szokta mondani) -
archkoven #86 Ilyen tartalommegjelenítős dolog van például az ACDSee-ben is, de ott egy olyan könyvtárat nyitsz meg amiben egy csomó video van akkor látványosan megáll az élet. Remélhetőleg ez másképp lesz a Longhornban. -
#85 longorn már nem DXet használ -
#84 Cáfolom, nekem nem :)
De ha megy letöltés és mellette vmi nagyobb játék, akkor már berreg a vinyó igen, egyébként sose.
Infineon 256/400 -
#83 Az azért kell, hogy még kevesebb helyed maradjon a munkának. Milyen jól mutat majd a word másik "vastas sávja melltt".
A maradék vékony sávban meg dolgozhatsz.
(Bár én a wordben és az excelben is k..ra utálom. Remélem nem fog állandóan kint lenni, vagy minden marhaságnál felugrani. -
pepe003 #82 minek oldalra, a vastag sáv? mi van ott, ami az asztalra nem lehetett volna kirakni? Amúgy tetszik -
FTeR #81 nem az volt a lényeg... hanem hogy helyben ki lehet lőni, nekem nem ugrál fel semmiféle buborék, telepítés után első dolgom volt kilőni. -
#80 Menni megy rendesen. Csak mikor indítasz mellé valami komolyabb progit/játékot, megáll a tudomány, és kerreg a vinyó... -
dez #79 "Az bizti, ha pl a DX funkciókat viszont ilyen módban el tudnánk érni az marha jót tenne egy játék sebességének!"
Ahhoz előbb a DX-et is fel kellene gyorsítani... :D (Ugyanis nem túl optimális...) -
dez #78 A lowdisk buborék miatt felesleges a Longhornra várni, a reggiből is ki lehet kapcsolni. (Persze vannak erre win-buherátor programok is.) -
#77 Nekem XP 256 rammal megy. :D -
#76 Másnak sem. -
Praetor #75 Azért ezektől az újdonságoktól nekem nem esett le az állam... -
#74 a TC ezen is bictos fut, akkor meg nincs probléma -
FTeR #73 xpnél ugyan ez van... 256rammal semmire nem mész -
John Wayne #72 Hmm, ugy hallom fel giga RAM kell ennek az izenek:).
Ja, es meg fel giga, ha valami mas alkalmazast is szeretnel futtatni az oprendszereden kivul:).
Hat, nem tudom mi sul ki ebbol, de mar kezd tele lenni a .... ezzel a tendenciaval, hogy rejtsunk el minden szamitastechnikat a hulye felhasznalo elol, legyen minnel "felhasznalobaratabb".:).
Akkor mar inkabb egy Linux, vagy BSD, jatszani meg egy konzol.
De lehet, hogy nem mindenki ilyen o'divatu' informatikab.zi, aki szereti latni, mi tortenik...
Talan tenyleg ez a jovo. A digitalis alom.:)
Like the dinosaurs, Morpheus, like the dinosaurs:)... (Agent Smith) -
Torry #71 Úgy néz ki, mint egy weboldal.
Remélem a ram kezelésén is ügyködnek valamit. -
#70 "Fontos változás lesz, hogy a lehető legkevesebb szoftver fut majd adminisztrátori üzemmódban, és alapbeállításban az operációs rendszer a meglehetősen alacsony jogosultsági szinten végzi majd munkáját. Ily módon kiküszöbölhető a vírusok nagy része, és a felhasználók elkerülhetik a nagyobb felfordulást. "
Azt hittem ez megoldható egy szervízpekkel, vagy telepítő átírásával! Ja hogy azok ingyenesek lennének!!!;(
"különböző gyorsindítási funkciókkal igyekeznek elérni, hogy egy-egy feladathoz - a jegyzettömb megnyitása, vagy zenelejátszás esetén - ne kelljen elindítani az egész rendszert."
Az igen! Hmmm, mikor is láttam ilyet először grafikus oprendszer esetén? Úgy 15 éve!!!
Az bizti, ha pl a DX funkciókat viszont ilyen módban el tudnánk érni az marha jót tenne egy játék sebességének!
Monnyuk szerintem ezt a funkciót is jól levédetik valami blikfangos néven aztán mások majd csak néznek (meg fizetnek)!
-
#69 "Szóval ez a Longhorn olyan lesz, mint amikor U.T 2003 ról U.T. 2004 re "váltottak"."
Hát azért nem teljesen, mert ott legalább voltak igazi újítások is. -
#68 Nekem teccik az óra, jó nagy, nem kell erőltetni a dolgot :)
Na, szóval komolyan: majd ha kijött... addig lehet a levegőbe beszélni :) de addig sajnos csak oda... -
HUmanEmber41st #67 Azt igazán megengedhetné az op rendszer, h asztal design-t változtassunk.
És az is nagyon jó fícsör lenne, ha alapból nem telne meg 150MB lapozó-file, meg kb 300MB RAM..
Meg nem kellene a regedit ben turkálni, ha ki akarok valamit törölni 100% ban..
Az is marhára tud bosszantani, mikor( keresek valamit, és ott marad az egér 1 pillanatig) megjelenik a "súgó" és elsusogja, hogy ez bizony egy ilyen file, ennyi a mérete.. valahogy nem tudom kikapcsolni..
Szóval ez a Longhorn olyan lesz, mint amikor U.T 2003 ról U.T. 2004 re "váltottak". -
FTeR #66 2db észrevétel:
1. ha M$ aszongya valamire, h na kedves mindenki a köv termékünkben ez meg ez lesz, abból mér az jön le mindenkinek, h úgy adja elő mintha máshol eddig nem lett volna? mégis mit kéne mondania?
2. artynak (főleg): nézd meg Ms oldalán... (azé elég lol beszólás volt) -
#65 "Ez fogja szétzabálni a gépet?? Ennek kell majd annyi erőforrás??"
Hát igen ez jó kérdés. De tényleg! Mi a fenére fog elmenni a sok processzor idő + memória? Avalonra?? Ugyan már. Annyira nem eszik az sokat. -
#64 "Addig fel nem állok a gép elől, amíg le nem sikerül majd fagyasztani!!" (#59)
Úgy tudom, a kernelén nem változtattak sokat, így nem lesz nehéz dolgod! :P
Én --a hibás, de valamilyen csoda folytán még mindig működő winyóm segítségével-- bármikor előhívhatok egy tetszetős kékhalált xp-re...
Nem kell különösen félni, ezen is havonta jónéhány "kritikus hiba" lesz felfedezve, jórészük azért még javítható is lesz.. :D ;)
Imádni fogja a vírusokat, folytón náthától szendved, az "újdonságai" --amiket részben a konkurens op.rendszerektől lopott-- úgyis csak idegesíteni fognak.
Az a fasza panel a jobb oldalon, benne a kretén órával, alsó részén a nagy kék színátmenettel igazán haszontalan képernyőrabló jószág.
De miért tetszik ennyire mindenkinek a kék szín?
Olyan mint egy kék monokróm monitor a nyolcvanas évek zöldmonitorainak mintájára. Ez fogja szétzabálni a gépet?? Ennek kell majd annyi erőforrás?? Pfúúújj.
"Az már most biztosra vehető, hogy az operációs rendszer 32 és 64 bites változatban is megjelenik."
Ki gondolta volna??? -
#63 Hogy is van az a regi vicc?
"Keszits valamit, amit az idiotak is tudnak hasznalni, es csak idiotak fogjak hasznalni." :-) -
#62 Ennyi erővel használj win 2000-et. Stabil, gyors, ugyanúgy néz ki és nem zabálja a vasat. -
#61 A Longhornt? :D Ha annyi ideig tart mint az eddigi Wineket, akkor ellentétben a csókával a fotón, te nem leszel ősz... :D -
#60 annnnyira nem érdekelnek a keresési funkciók ... a kinézet dizájnolásán kivül mi a francal töltötték el az elmult éveket ??? -
Déta #59 Már mindenki erről beszél. Baszki! Addig fel nem állok a gép elől, amíg le nem sikerül majd fagyasztani!! -
#58 A mac mini jó kis gépezet, de sajnos játszani Macen nem igazán lehet (kevés játék, meg nem is igazán arra találták ki...), konzol meg számomra nem reális alternatíva. Aki viszont "csak" dolgozik, válthat: office is elérhető OS X-re.
Azt azért ne felejtsd el, hogy a MacOS X BSD alapú, így a kernelt nem igazán kellett megírniuk, rádaásul nagyságrendekkel kevesebb hardware-t is kell támogatnia. Viszont az eredmény tényleg bámulatos lett, el kell ismerni, talán 10 év múlva lesz egy akkori Mac minim:) -
#57 Nemtudom ti hogy vagytok vele, de nekem első dolgom lesz eltűntetni azt a jobboldali óriásinagy értelmetlen hülyeséget. Meg az ablakok is windows98as kinézetet kapnak, mint ahogy xp alatt is megtettem. -
Ratty #56 Persze, hogy lesz értelme:o) Én a Gnome-ban nagyonis hasznosnak tartom. És amúgyis olvasd el ezt:
"... egy-egy feladathoz - a jegyzettömb megnyitása, vagy zenelejátszás esetén - ne kelljen elindítani az egész rendszert."
Erről ennyit:/
Nem kéne megint feltalálni a spanyol viaszt. :oP
Ezek a feature-k már rég vannak máshol is, és beváltak. Így az ms átveszi, és beállítja úgy, hogy: "Gyertek birkák örüljetek, mert csináltam megint valami szépet és jót!"
Nem is az oprendszert fikázom, mert mondjuk a 2003-ból már igen pofás kis asztali gépet tudtam összerakni, csak az ms marketingjével van már tele a tököm:o) -
#55 Már én is nagyon várom! -
trabant #54 Szóval amikor az otthoni felhasználók milliói fognak mac-re váltani, akkor lesz bajban Redmond.
Na erre lehet még várni pár évszázadot... :) -
#53 Jim Allchin biztosan sokat dolgozik a Longhornon, mert már teljesen beleőszült.. -
FTeR #52 ezek a képek alapján tetszik, főleg az a 3dben elforgatós dolog, hogy lássad mi van az ablak alatt :) ( nem érdekel, hogy máshol már ezer éve van...másholt nem használok tehát winben legyen a többi nem érdekel) -
FTeR #51 juj egy fájlkezelős képen bal fölűl a toolbar alatt hatalmas ( legalább 24es) betűkkel írja, hogy 11 items in this folder, lol ez aztán olyan fontos infó amit ekkora betűvel kell, eddig elfélrt az állapotsorban is... -
FTeR #50 egyik képen a kis buboréknál ami jobb oldalt jön fel minden hülyeséger, helyi menüben ( jobb klikk) ott van hogy "dont show again" meg "rules". ez jónak tűnik, remél majd a kevés az üres hely a meghajtón szart is kilehet így lőni. -
FTeR #49 19"os monitorom van, 1600x1200as felbontásba és igenis zavar, mert fölöslegesnek találom és foglalja a helyet (ofisznál - de legalabb ha 3x bezárod felajánlja a sugó hogy örökre eltünteti mert úgy látja nem akarom használni :D). acrobat readernél ugyan így zavar, de annal rakat funkciót csak azon lehet elérni (pl keresés). -
FTeR #48 ha m$ integrálna a keresőbe egy ilyen képnézegetőt EU biztos beperelné, hogy hátrányos helyzetbe hozza monopol helyzetével visszaélve más képnézegető progikat kiadó szovtver gyártó cégeket, ACDsee biztos EU mellé állna...