A Microsoft bemutatta a Longhorn újításait

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pheel
Tipikus mentalitás. Ha már nagyon nem tud igazam lenni, akkor szar ez a hely és szar itt mindenki. Mégiscsak itt fórumozol, nem ma vagy itt elõször, senki nem hívott, magad jöttél. Tanulj meg veszteni!
comet
Majd az sg fórumról bárki szavát komolyan veszem szerinted? Ezt nem sértésnek szántam, csak tükrözi itt az, khm, összetételt...meg azt hogy komolyabb helyeken innen idézgetik a hülyeségeket amit irkáltok és jóízûen nevetnek...

Ez valahogy ideillik: <#taps>

Zsoltika 007
A Windows könnyen kezelhetõ, logikus.. ami a linuxról egyátálán nem mondható el.
Láttál már Debian-t? A logikus felépítés nem egyenlõ a könnyû kezelhetõséggel.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

comet
1.) altalaban nyilt forraskodnal nem szokas a patent.
2.) az nem gnu hanem gpl es szerzoi joggal van beszelo viszonyban.

Hiába szajkózod a hülyeségeidet, attól még nem lesz igazad. Az életkorral pedig ne gyere, mert az adatlapod alapján idõsebb vagyok nálad, kicsifiú.

De egyszer te is fel fogsz nõni, ám félõ, hogy nagyot fogsz koppani. Vedd úgy, mi szóltunk.

Zsoltika 007
Nem tudom te mit néztél, de én nem fikáztam, csak leírtam hogy én mit gondolok róla az én szemszögembõl. Szöveg értelmezés/8 általános rulz. <#sniffles>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

comet
Jogosult vagy a véleményedre. Mindazonáltal ne gondold hogy meg is fognak hallgatni ha hülyeségeket beszélsz.

Részben én vagyok a hülye hogy az sg-n próbáltam érvelni. 13 éves hülyegyerekeknek aztán beszélhetsz amit akarsz 😊

(persze pheel & frenzy nem ezek koze az emberek koze ertendo)

Talán majd egyszer tanultok, addig is viszlát.

Pheel
"Nyilvan a kisebb onkormanyzatokbol nem lesz sajtohir."
Mint amikor arról esett szó, hogy Magyarországon 3 kis falu tervezi az átállást Linuxra? Értjük mi...

"Talan 1 a milliohoz az eselye hogy egy fertozott linuxos gep legyen mintha egy fertozott windowsos. Vajon miert? 😊"
Talán mert ehhez közeli az elterjedtsége is. Mindketten hasonló irányban és mértékben torzítottunk.
"hanem bepillantást engednek magába a fájlba"

nagyon remélem a Linux fejlesztõ ezt már le GNU-zták!!!!!

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

comet
LOL, volt egy rakat hozzászólásom, na mind1. Én kiszálltam.

"Service Pack - Ezt talan neked se olyan nehez leforditani."

Mekkora szánalmas vagy, ember... A többire nem is reagálnék, mert a drága idõm nem akarom rád fecsérelni.

Szóval fordítgassunk és lovagoljunk a szavakon? Ha lófasz packnak hívnák, akkor megnyugodna a szívecskéd? Szánalmas vagy...

comet
Egyebkent en befejeztem a meddo vitat, majd rajottok rosszabb esetben 10-20 ev mulva 😊

IMYke2.0.0.0
Miért hiszem azt, hogy csak mások ellenérveire tudsz regálni. Önálló gondolatod egy száll se...
Ez már tényleg szánalmas.

===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>
Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

comet
Nem is neked válaszoltam, hanem annak aki nem tartja érdekesnek ha spyware/vírus/adware kerül a gépére. Nyilvan a windows is viszonylagosan biztonságossá tehetõ, de _nekem_ az nem éri meg mert _én_ ismerek magam számára _jobb_ megoldást. Ennyi.

comet
Nem mondtam hogy nem tartom tiszteletben...soha nem kenyszeritenek senkit hogy mast hasznaljon mint amit szeretne, mondtam en ilyet?

comet
Láttad a forráskódot valaha? 😊

comet
Nagyon helyes. Talan 1 a milliohoz az eselye hogy egy fertozott linuxos gep legyen mintha egy fertozott windowsos. Vajon miert? 😊

comet
Nyilvan a kisebb onkormanyzatokbol nem lesz sajtohir. Csak egy par peldat hoztam a legnagyobbak kozul. Te tudod.

"A bukástól az ibm menti meg a projektet ugyanis ingyen bocsátott több száz mérnököt münchen részére, hogy mégse tûnjön már akkora bukásnak az általa is szponzorált játék..."

Erre egy hiteles informacioforrast nem hallottam meg felhozni miota ez a tevinformacio kering bizonyos tudatlanabb körökben. Bocs.

"Ez nagyon durva. Halvány fogalmad sincs, hogy mirõl beszélsz, csak osztod az észt. Nézzél már utána, hogy mit is tartalmaz az sp1 2k3-on vagy az sp2 pl. xp-n. Kb. a fele a hibajavítás a többi a fejlesztés..."

Service Pack - Ezt talan neked se olyan nehez leforditani. Az tökmindegy hogy a design hianyossagait javitjak egy primiv tuzfallal vagy egy konkret bugot. Vegul is te szakertesz itt nekunk 😊))

"Már megint mennyi szakmai érv. Fejtsd már ezt ki nekünk miben is torz a VMS. Aztán magyarázkodjál egy kicsit, hogy pl. az ACL alapú jogosultságkezelést - ami több mint egy évtizede elérhetõ NT-ken - miért csak 2-3 éve sikerült a linuxba koppintani?"

2-3 éve? Az 1997-es FUD-od kopog az ajtón és kéri vissza a dezinformációját. A VMS csak annyiban torz hogy egy rémálom használni és hiába volt viszonylag biztonságos, gyakorlatilag kistudású rosszul átgondolt szemét. Nagyon büszke vagy az ACL alapú jogosultságkezelésre amikor a legtöbb program MEGHAL adminisztrátor jogok nélkül windowson. Ez a "van de minek" tipikus esete.

"Tényekkel hogy linus hogyan hisz a nyilt forráskódban? LOL 😊))))"

Pont azt mondtam hogy miért hisz, nem az open source "jóságát" szereti hanem hogy ez a leghatékonyabb fejlesztési modell. Tudod, szokták azt mondani hogy a linux habár rossz elmélet, de jó gyakorlat. Linus nem oktató hanem mérnök/fejlesztõ.

CAD
Ezek annyira idealizalt eroltetett kepek... hogy jezusmaria. En 99 ota netezek... lehet hogy vakmero vagyok, vagy csak szerencses de beepitett firewallt hasznalok es soha nem volt semmilyen virusom / backdorom vagy egyeb mas szopasom. Tovabba fix IP-m van, tehat igen konnyeden lehetosege lenne valakinek megrakni, ha valamilyen okbol kiszemelne. Sztem amit irsz az fikcio... (persze ha nem uptodate az oprendszer akkor magadra vess... ne az oprendszerre). Ha elmesz telen hegyekbe nyari gumival es beesel az elso szakadekba, akkor ki is a hulye? A kocsi szar, vagy te felejtettel el nehany aprosagot...

caddie

Szerinted én hol állítottam ilyet?

Ocsmánysághoz meg, ismered a Windows API-t, hogy cáfolni tudj, vagy csak leszólsz? Mert én programoztam Linuxot, és kivánom ellenségeimnek, hogy linux programozással büntessék õket 😛

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

"Körülbelül ez törtenik, amikor zombinak adod a geped. Ilyenkor en nagyivben rugnam le a netkapcsolatodat a vilaghalorol, es ezzel egyebkent nem csak en vagyok igy, a legtobb nyugati isp mar ezt teszi. "

Ezzel egyet is értek. Igaz zombi linuxokat is tiltottak ki a netrõl a slapper idején, mi ids-el szûrtük ezeknek a forgalmát cégnél 😊))

CAD
Te dolgod, ettol meg tartsd tiszteletbe a masik ket milliot, had egyen azt amit akar...

caddie

comet
Példa: Ha ellopják a kocsidat és ámokfutást rendeznek vele az autópályán, három ember meghal. Te erre azt mondod hogy nem tehetsz róla, mert nem te loptad el a kocsit.

Viszont, ha az utobbi 3 evben azt hallod mindenhonnan hogy az autokat lopjak es halalos baleseteket okoznak vele az autopalyakon, es te ezek utan nyitvahagyod a kocsid ajtajat es rarakod a kulcsot a motorhaztetore, akkor igenis hibas vagy.

Körülbelül ez törtenik, amikor zombinak adod a geped. Ilyenkor en nagyivben rugnam le a netkapcsolatodat a vilaghalorol, es ezzel egyebkent nem csak en vagyok igy, a legtobb nyugati isp mar ezt teszi.

piaci részesedés. fel tudtál sorolni 5 céget/önkormányzatot ahol TERVEZIK a linuxra átállást. Fantasztikus. Soroljuk fel akkor a többi sokmillió céget/önkormányzatot aki meg wint HASZNÁL? 😊)
Münchennel meg óvatosan próbálj hittéríteni, mert a félidõben kifogyott teljes projekt költségvetés és az a tény, hogy a programok legalább felét képtelenek voltak linux-al kiváltani, igy a több ezer gépen megy majd vmware-en windows az több mint kellemetlen. A bukástól az ibm menti meg a projektet ugyanis ingyen bocsátott több száz mérnököt münchen részére, hogy mégse tûnjön már akkora bukásnak az általa is szponzorált játék...

"Benne van a nevében, nem hozz friss kódot csak hibajavítás terén."

Ez nagyon durva. Halvány fogalmad sincs, hogy mirõl beszélsz, csak osztod az észt. Nézzél már utána, hogy mit is tartalmaz az sp1 2k3-on vagy az sp2 pl. xp-n. Kb. a fele a hibajavítás a többi a fejlesztés...

"Egyrészt azzal vitatkoznák, hogy koncepcionálisan jól van felépítve, hiszen többek között VMS alapokból épít az nt gyökere, ami meg egy torz operációs rendszer."

Már megint mennyi szakmai érv. Fejtsd már ezt ki nekünk miben is torz a VMS. Aztán magyarázkodjál egy kicsit, hogy pl. az ACL alapú jogosultságkezelést - ami több mint egy évtizede elérhetõ NT-ken - miért csak 2-3 éve sikerült a linuxba koppintani?

"Ez tényekkel van alátámasztva, és mint egy törvénynél, azok nem ismerete nem teszi semmissé óket."

Tényekkel hogy linus hogyan hisz a nyilt forráskódban? LOL 😊))))

comet
Ha azt mondod hogy egy oprendszer felépítésének nincs köze a biztonsághoz akkor nem értem hogy engettek át a 3. szemesztereden...

"Ilyen szempontból hõn szeretett Linuxod eléggé ocsmány egy tákolmány"

Haha, mondod te...

és ezt te konkrétan honnan tudod? ennyire nagyon okos ne legyél már... ezek szerint te nemcsak porogramozó/fejlsztõ vagy, hanem 200%-os piacelemzõ is... szeretem mikor noname senkiháziak osszák az észt, h mitõl döglik a légy---arc kapitány...
a vindóznak sok elõnye volt:
a számítástechnikákoz teljesen lúzer júzer is aránylag könnyen elboldogul vele, nagyrészt ennek köszönhetõ, h a számítástechnika itt tart... ja hogy ez a rencergarázdáknak nem üzlet, mert egy hálózatot létrehozását egy egyzserû felhasználó is megoldja, satöbbi? innen fúj a szél?

comet
Ha azt nézzük hogy egy Fedora alapból vagy 10x annyi szoftverrel jön mint egy windows, akkor nem tudom mirõl beszélsz...

comet
Mert nem fogok szart enni akkor sem ha 2 millio legy preferalja....

comet
Használtál cedegát már valaha? Van vagy egy 400-as listája a legújabb játékokról amit futtathatsz linux alatt.

Ennyit errõl.

SP2 kerdese ... említhetném például az Execute Disable támogást, egy újabb tûzfalat (ami azért elég sok változáson esett keresztül), vagy a security centert, ahonnan a víruskeresõt, tûzfalat, stb-t menedzselheted (és nem az MS féléket). Ezek nem voltak az alap XP-ben, SP2-ben igen. Neked comet elég érdekes képed van a friss kódról, ha ezt nem annak nevezed.

Honnan veszed, hogy a Windows kernel architektúrája (NT vonal) el lenne avulva, vagy nem jó, és folyton frissíteni kellene? Miért kellene változtatni rajta, ha így is tökéletesen mûködik? Mitõl avulna el?

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

comet
Nyilván aki fejleszt valamit az használja is. Méghozzá erõsen. A nagyobb profilú fejlesztéseket általában cégek szponzorálják. Tudod, fizetnek.

Egyébként kiváncsi vagyok a jóval több linuxos vírusodra...
Másrészrõl a piaci részesedés egy érdekes kérdés, hiszen azok után hogy sorozatosan jelentik be, hogy hódit a linux, pl München, Bécs, Párizs, Német vasút, és egy olasz bank után, elég érdekes a 0-ás piaci részesedésed. Ezeknek a váltásoknak a túlnyomó többsége meg desktop, tudod? A server piacon szépen többsége van a linux/unix/bsd rendszereknek...

comet
"Mirõl beszélsz? W2k3 SP1 - alig pár hetes. WXP SP2 - fél éves..."

Arról beszélek hogy egy rendszernek nem csak hibajavításra van szüksége, hanem haladnia is kell a korral. Kernel, rendszereszközök, stb szintjén. Az SP2 az egy hibajavító csomag. Benne van a nevében, nem hozz friss kódot csak hibajavítás terén.

"Ez pedig egy komoly hozzáértõ számára max vicc kategóriába illik:

"a linux kernelben 5x jobb a kód minõsége mint a zárt forráskódú oprendszerekben..." "

Idézek:
"Linux Kernel Software Quality and Security Better than Most Proprietary
Enterprise Software, 4-Year Coverity Analysis Finds

Stanford computer science researchers analyze 5.7 million lines of software,
identify 985 software bugs most already fixed by open source community"
Forrás: http://lwn.net/Articles/115530/
Ha állítok azt nem a seggembõl kifele beszélve teszem, általában... Ha nevetni jobban esik, tegyed. Attól még nem változik meg a tény.

"Az talán elárul vmit, hogy linux kernel hány teljes, koncepcionális változáson ment keresztül a legelsõ verzió óta, míg az 2k3 kernele nagyrészt megegyezik az NT-ével, mert már akkor olyan jól megtervezték és kidgondolták, hogyan is kell kinéznie a rendszernek."

Egyrészt azzal vitatkoznák, hogy koncepcionálisan jól van felépítve, hiszen többek között VMS alapokból épít az nt gyökere, ami meg egy torz operációs rendszer. Másrészt, lásd elõzõ okfejtésemet a kód elöregedésérõl, a design elavulásáról. Én erre nem lennék büszke hogy NT óta változatlan valami.

"Veszélyes következtetés azt hinni, hogy a nyílt forrás bármiben is jobb - persze biztos szép, romantikus történetet lehet kanyarítani a 'gonosz, lefizett' zárt-kódú fejlesztõkrõl és a 'lelkes, a közösségért ingyen dolgozom (lol😊)' open-source emberkékrõl. A probléma az, hogy a világ nem fekete-fehér, és aki egy kissé kinyitja a szemét, az rájön, hogy nincs igazad."

Ahogy Linus Torvalds is mondta, õ nem ideológiai hanem mérnöki alapon hisz a nyílt forráskódban. Ez tényekkel van alátámasztva, és mint egy törvénynél, azok nem ismerete nem teszi semmissé óket.

Csak egy ponton szólnék hozzá a rólam kialakult naiv képedhez, az nagy tévedés hogy nyílt forráskódból nem lehet megélni. Meg lehet. Sõt, ha csak nyílt forráskód lenne, akkor is a mai szakmai piac 80-90%-a ugyanúgy alkalmazva lenne.

Pheel
Még soha senkinek nem sikerült hitelt érdemlõen bebizonyítania, hogy a Windows bármilyen információt küldene a felhasználó beleegyezése nélkül, pedig mérget merek rá venni, hogy többen kutatnak utána, mint ahányan fejlesztik. <#eplus2>
senkit nem szeretnék fikázni.....ezek pusztán tények. Érdekes módon -szerintem- a linux egy másként összeszerelt embereknek gyártott oprendszer. Van egy barátom aki csak linuxot használ abból a megfontolásból hogy õ nem használ kémprogramokat. Én erre azt szoktam mondani hogy az atomreaktor tervet nem a gépen kell tárolni. Én nem sajnáltam párezer forintot egy oprendszerre. Innentõl kezdve mit fognak kideríteni rólam? Lehet lelopják a honlapom forráskódját amit egyébként is bárki láthat? Nagy dolog..
comet, ha szoftverfejlesztés a választott szakmád, akkor ajánlanám, hogy tanulmányozd a Windows APIját, majd a Linux APIját (ok, ilyen értelemben talán túl általános az API szót használni, de most hívjuk igy az egyszerûség kedvéért) ..

.. és hasonlítsd össze õket, melyik a logikusabb, melyik a jobban felépített, melyikben vannak következetesen elnevezve a dolgok és nem össze vissza, melyiknek a referenciája könnyebben használható. Ilyen szempontból hõn szeretett Linuxod eléggé ocsmány egy tákolmány :-|

Ez persze mitsem számít egy felhasználónak, vagy a mindennapok során, hiszen ez csak a háttérben meghúzódó dolog, és semmi köze ahhoz, hogy mennyire használható egy rendszer vagy sem, mennyi vírus van rajta vagy sem, mennyire könnyen megtanulható vagy sem, vagy hogy néz ki. De azért érdekes lehetne neked is 😛 Tudod, ismerd meg az ellenséged 😛

IMYke2.0.0.0
Gondolom, ezt nem CAD-nek szántad.
Mindazonáltal, igazad van.

Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Fantasztikusan összedett HSZ. Kár, hogy nem tudom, miként lehet csak egy hozzászólásra linket készíteni, hidd el, minden ilyen komának (értsd: Comet) a késõbbiekben belinkelném ezt a szöveget!
"Mert megérdemli"

Én mint egyszerû felhasználó azt gondolom hogy az hogy mennyire jó a linux az majd akkor derülne ki ha annyi szart telepítenének rá mint egy vindowsra. Az eddigi tapasztalat az hogy alig találtam olyan linuxverziót ami hibanélkül ment fel egy gépre. És hogy miért az engem nem is érdekel, én csak használni akarom az oprendszert A részletek hidegen hagynak. Mellesleg ha egy egy irodaházban bejelentenék hogy holnaptól csak linuxon lehet melózni valószínûleg sok lenne a leszámoló. Értsétek meg a linux sok embertõl távol áll és a büdös életbe nem fogjátok õket meggyõzni az igazatokról mert alapból nem szimpatikus az oprendszer.
CAD
Jah gyakorlatilag erre szerettem volna en is kijukadni. Teljesen ertelmetlen veglegesen egyik vagy masik mellett letenni a voksunkat, mindig azt kell preferalni amely az adott pillanatban optimalisabb... a markahuseg stb. az egyik legnagyobb "fegyvere" a multinacionalis termekeknek (igen a linux disztribuciok is idetartoznak).

caddie

CAD
Comet bazz, te azert lehetnel egy kicsit objektivebb is, de ugyan abba a kategoriaba vagy sorolhato mint az elozo elvtars. Ha lenne egy kis eszed, akkor nem divatbol utalnad ms-t, mint a legtobb progmatos lamagyerek, hanem objektiven felmerned a helyzetet, hogy egyik oprendszer sem kanaan...

Nem ertem mi a bajotok, ezek a fejlesztesek azoknak keszulnek akik vevok ra. Nem vagytok vevok ra? akkor nem, maganugy. Engem nem erdekel, es masokat sem akik ide irnak. Tessek pofat befogni es nem idenezni amikor ilyen hir van kint.

Nem ertem, miert kell idejonnotok teriteni a tobbieket, vagy egyaltalan fikazni, irigykedtek vagy egyszeruencsak trendi, vagy ha ugy erzitek kuldetesetek van a vilagban akkor tessek elmenni afganisztanba, ott lehet teriteni.

Komolyan mondom egyszer szeretnek rajonni, hogy jovobeli programozok - teljesen ertelmetlenul -, miert probaljak maguk alatt vagni a fat? Ez olyan, mintha autoszerelonek mennel, lenne 1 marka amelyet a vasarlok 90% preferal, es te minden lehetseges formaban ezt a markat fikaznad, mikor ha lenne kis eszed felismerned, hogy jo eselyel az idod nagy reszeben ilyen stufokkal kell majd foglalkozni, es a fikazas helyett, esetleg a megismeresre szanhatnad az idot es akkor kicsit elorebbjutnal... de nem, hat latod ezt tenyleg nem tanitjak meg az egyetemen.

caddie

IMYke2.0.0.0
Én nem vagyok nagy számítógép machinátor - nem is "választott szakmám". Ellenben, immáron 5 éve turkálok a kódokban, autodidakta módon, mások (és angolul tudók) számára értelmetlennek tûnõ hobby-nak élve: játékokat magyarítok.
Ebbõl kifolyólag csak érzelmileg tudok a dologhoz hozzászólni, ahogy tettem korábban is.
Nagyon örülök, hogy a szakmai részét már jó páran elõttem ecsetelték, így comet-nek el tudom mondani ezt:

Én sosem vezettem Ferrarit, Ladát igen. Az elõzõ gyorsabb, szebb, drágább és egyedibb - mégis, a Ladát tartom mindennapibb autónak: bele merek ülni, kinn merem hagyni az esõben, s ha rohadni kezd a sárvédõje, el merem vinni szerelõhöz.

Lefordítva: bújj a Linux-világodba, csak azt lásd amit az opensource világ enged neked, mi addig szépen el leszünk a Windows-unkkal. Kicsit hibás, kicsit lassú, kicsit sokat eszik, de mi - amellett amit a Linux is tud - tudunk vele játszani bármilyen játékkal, el tudunk indítani bármilyen célprogramot, és nem kell aktív net ahhoz, hogy egyáltalán naprakészek legyünk.

Röhögök mindig egyik haveromon, aki Linux***i: újraírható DVD-vel rohangál, mert mindig újabb és újabb kerneleket, disztribúciókat meg csomagokat töltöget le kávézókban, kér el ismerõsöktõl és dicsekszik, hogy hm, most újabb héjat futtat...

Én használom a gépet, ne õ használjon engem!

Felfedező
Egy érdekes olvasnivaló:

Windows történelem

Bah, sokadszorra bizonyítod hozzá nem értéseted az egész témához 😊))

Linuxon gyorsabbak a nativ játékok? Hol élsz te?
Nézzél már utána, itt egy LINUX FAN benchmarkja:
http://linuxreviews.org/games/2004-10-07_doom3_Benchmarks/

"pont az a lényeg hogy jobban hangolják össze a fejlesztést a nyílt forráskódú közösségben mert általában nem a "fõnök" dönt hanem egy hozzáértõ."

Marhaság a köbön. Az open source-osok messze nem a piaci igényeket elégítik ki, hanem ami épp az eszükbe jut, teszik mindezt nagyfokú koordinálatlansággal. Szemben egy piac és profitorientált vállalattal ahol pontosan meg van határozva ki mit csinál és részfeladatonként vannak vezetõk akik felügyelik és koorindálják az egészet és nem csak összehánynak mindenféle kódot egymásra...

Vírus meg nem 1-2 van linuxra hanem jóval több és ha ezzez hozzávesszük a 0-t közelítõ piaci részesedéséhez már nem is hangzik olyan jól. És persze nem csak vírusok vannak rá amihez a user hülyesége kell, talán senkit nem kell emlékeztetni a slapper féregre, ami linuxos webszerverek tizezreit nyomta fel pár nap alatt...

"Nem divatbó fikázom a windowst hanem azért mert szar, ennyit biztosan kijelenthetek mert egyrészt alá tudom támasztani"

LOL 😊))
Mivel? Szinte nincs is olyan mondatod amit ne lehetne szakmai érvekkel megcáfolni... 😊)

Pheel
"másrészt szoftverfejlesztés a választott szakmám"
Mint jópár embernek itt, csak az a különbség, hogy te még csak választottad ezt, mások pedig már csinálják is.
Ezt az elvakultságot...

"Ezzel szemben aki windowst használ az egy lassan 5 éves szoftvert használ..."

Mirõl beszélsz? W2k3 SP1 - alig pár hetes. WXP SP2 - fél éves...

Ez pedig egy komoly hozzáértõ számára max vicc kategóriába illik:

"a linux kernelben 5x jobb a kód minõsége mint a zárt forráskódú oprendszerekben..."

Az talán elárul vmit, hogy linux kernel hány teljes, koncepcionális változáson ment keresztül a legelsõ verzió óta, míg az 2k3 kernele nagyrészt megegyezik az NT-ével, mert már akkor olyan jól megtervezték és kidgondolták, hogyan is kell kinéznie a rendszernek.

Veszélyes következtetés azt hinni, hogy a nyílt forrás bármiben is jobb - persze biztos szép, romantikus történetet lehet kanyarítani a 'gonosz, lefizett' zárt-kódú fejlesztõkrõl és a 'lelkes, a közösségért ingyen dolgozom (lol😊)' open-source emberkékrõl. A probléma az, hogy a világ nem fekete-fehér, és aki egy kissé kinyitja a szemét, az rájön, hogy nincs igazad.

comet
A windows nélkül halál biztos hogy nem itt lennénk. Hanem kb 5-10 évvel elõrébb. Nem divatbó fikázom a windowst hanem azért mert szar, ennyit biztosan kijelenthetek mert egyrészt alá tudom támasztani másrészt szoftverfejlesztés a választott szakmám. Nyilván ha belegondolsz, ha windows nem lenne, megírták volna másra a játékokat, sõt valószínûleg jobban, ahogy linuxon is a natív játékok linuxos verziója gyorsabban fut mint a natív játékok windowsos verziója....

Egy oprendszer korlátja három dolog kell hogy legyen: hardver, oprendszerfejlesztés és a felhasználó.

3 éve van GNU/Linux a gépemen, amióta meghalt egy merevlemezem (elõzõ is linux volt). Az alatt a három év alatt nem volt reinstall, nem volt vírus, nem volt fagyás (eddig minden esetben vagy áramszünet vagy átrendezés vagy új kernel miatt rebootolt a gépem). A legjobb az egészben az, hogy közben a beépített csomagkezelõ frissen tartja a rendszert, magyarul ha most letöltöm a legfrissebb változatot a netrõl, kiírom cd/dvd-re és feltelepítem, ugyanazt a rendszert kapom mint ami most fut. Ezzel szemben aki windowst használ az egy lassan 5 éves szoftvert használ...

comet
Linuxra nem vírust írnak hanem rootkitet, és hatalmas a kulonbseg a ketto kozott.

Virus valoban van, 1-2 PoC, de nem 10000+ mint amennyit szamon tartanak a windowsnal...

Volt róla felmérés hogy a linux kernelben 5x jobb a kód minõsége mint a zárt forráskódú oprendszerekben...

Másik: pont az a lényeg hogy jobban hangolják össze a fejlesztést a nyílt forráskódú közösségben mert általában nem a "fõnök" dönt hanem egy hozzáértõ.

Van levelezõlista, scm. Tudod, subversion, bitkeeper, git, arch, stb...

Nem vagyok egy MS fan, de legalább akkor butaság elvakultan szidni (fõleg tudatlanul hülyeségeket állítani) a Windowst, és dícsérni az opensorce rendszereket mint fordítva.
Ezzel nem azt mondom, hogy szeretem a windowst (bár semmi bajom vele, és van linux is a gépemen).

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

IMYke2.0.0.0
Az elmúlt jó pár évben már leírtam többször is, megteszem megint:
Aki kicsit is ért a Windows-hoz, az nem teszi tönkre, nem fikázza, egyszerûen használja.
Volna egy egyszerû mondás: "Senki sem xarik a saját portájára" - Értsd: ha van egy géped, amit ráadásul összekapargatott pénzen vásároltál, akkor legyen azon bármilyen operációsrendszer, igyekszel NORMÁLISAN, helyesen használni.
A Windows nélkül, valljuk meg, nem itt lennénk - pozitív és negatív értelemben egyaránt - , de megszoktuk, használjuk (még azok is, akik divatból fikázzák), és ha csak a Játékok miatt is, de jó nekünk.
Nekem semmi bajom vele.
Az XP-met (immáron 1,5 éve használom, a mostani telepítés immáron 9. hónapos) nem sikerült tönkretennem.
Pedig én több tucat játékot használok, fordítok, és kipróbálok mindent!

Meg miért ne menne. Total Commander. A win filemanagerét amúgy se használtam soha. És mint Pheel is írta a winen belül is megoldható 😊