207
  • Pheel
    Látom nem fogtad fel, hogy mit akart mondani az úr: ha lenne mit észrevenni, már észrevették volna.
  • h4x0r
    "És gondolod még nem ellenőrizték le több ezren, százszor fejletebb eszközökkel mint egy ethereal? :))"

Miert is fejletlen az Ethereal? Raadasul ingyenes, es egy hozzaerto kezeben valosagos fegyver (a fergek ellen) :-)
    Amugy sajat celra ezt celszeru hasznalni, mert
    ad1.: Ingyenes, minden plattformon elerheto.
    ad2.: Teljes forgalmat figyeli a gepen.

Ennel fejlettebb dolog kellene egy kimeno/bejovo kapcsolat lefulelesere??? :-)
  • Equ
    "Pedig egyszeru lenne leellenorizni. Pl. az ethereal nevu progival:"

És gondolod még nem ellenőrizték le több ezren, százszor fejletebb eszközökkel mint egy ethereal? :))

Egy "jelentős" win kiadása után pár órával már teli lenne a net ezzel. Tűzfalak logja, forgalom analizátorok, snifferek stb-stb. Ennyire azért nem kell naívnak lenni :)
  • h4x0r
    Pedig egyszeru lenne leellenorizni. Pl. az ethereal nevu progival:
    Ethereal
  • h4x0r
    Akkor vegyel Ladat 80e-ert, en meg megyek az ingyenferrarival :-)

// Csak vicc
  • Equ
    "Onnan hogy a win xp sp2 is ugyan azt a 2001-es kernelt használja, mint az akkori xp"

tévedés. mind az sp1 mind az sp2 kicserélte a kernelt.

"A 2003-ban már újabb kernel van, és tényleg nagyságrendekkel jobb is mint akár az sp2"

Sorold légyszi miben jobb a 2003 kernele egy sp2-es xp kernelénél.
  • Zsoltika 007
    Onnan hogy a win xp sp2 is ugyan azt a 2001-es kernelt használja, mint az akkori xp... A 2003-ban már újabb kernel van, és tényleg nagyságrendekkel jobb is mint akár az sp2. A többi a körítés firewall stb. De maga a rendszermag nem újult meg, míg a linuxnál ez szabadon cserélhető, bármikor szabadon. Ez az Ms-nél csak minimum évenként történik. Nem mondom hogy így jobb, de van előnye ennek is, és annak is.
  • IMYke2.0.0.0
    Természetesen, a HSZ Cometnek szólt.

===============================
    .:i2k:. melóból:
    Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2
  • IMYke2.0.0.0
    A másik - tipikus - revans-próbálkozás: az életkor.
    Az életkor nem tesz bölccsé, ha nem akarsz tapasztalni, kisfiam.
    S ezt joggal írom, mert legoptimálisabb esetben is a kisöcsém lehetnél, ha pedig sietek, akkor a fiam.
    Vegyél vissza az arcból, mert itt a Fórumon még megteheted, az Életben, amikor meg kell alkudnod és a savanyúság kiül az arcodra, szó nélkül kirúgnak még egy rendszergizdai állásból is.

Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2
  • Frenzy
    Nem a forráskódva mondtam, hanem a felületre, amin keresztül valaki programokat készíthet linuxra. Bánom is én, ha a legszebb kód van a függvények mögött, ha maguk a függvények használata nem egyszerű és következetes.

Szóval olvasd el mégegyszer amit írtam, ezt is figyelembe véve.
  • Pheel
    Tipikus mentalitás. Ha már nagyon nem tud igazam lenni, akkor szar ez a hely és szar itt mindenki. Mégiscsak itt fórumozol, nem ma vagy itt először, senki nem hívott, magad jöttél. Tanulj meg veszteni!
  • comet
    Majd az sg fórumról bárki szavát komolyan veszem szerinted? Ezt nem sértésnek szántam, csak tükrözi itt az, khm, összetételt...meg azt hogy komolyabb helyeken innen idézgetik a hülyeségeket amit irkáltok és jóízűen nevetnek...

Ez valahogy ideillik:
  • Zsoltika 007
    A Windows könnyen kezelhető, logikus.. ami a linuxról egyátálán nem mondható el.
    Láttál már Debian-t? A logikus felépítés nem egyenlő a könnyű kezelhetőséggel.
  • comet
    1.) altalaban nyilt forraskodnal nem szokas a patent.
    2.) az nem gnu hanem gpl es szerzoi joggal van beszelo viszonyban.
  • mrzool
    Hiába szajkózod a hülyeségeidet, attól még nem lesz igazad. Az életkorral pedig ne gyere, mert az adatlapod alapján idősebb vagyok nálad, kicsifiú.

De egyszer te is fel fogsz nőni, ám félő, hogy nagyot fogsz koppani. Vedd úgy, mi szóltunk.
  • Zsoltika 007
    Nem tudom te mit néztél, de én nem fikáztam, csak leírtam hogy én mit gondolok róla az én szemszögemből. Szöveg értelmezés/8 általános rulz.
  • comet
    Jogosult vagy a véleményedre. Mindazonáltal ne gondold hogy meg is fognak hallgatni ha hülyeségeket beszélsz.

Részben én vagyok a hülye hogy az sg-n próbáltam érvelni. 13 éves hülyegyerekeknek aztán beszélhetsz amit akarsz :)

(persze pheel & frenzy nem ezek koze az emberek koze ertendo)

Talán majd egyszer tanultok, addig is viszlát.
  • Pheel
    "Nyilvan a kisebb onkormanyzatokbol nem lesz sajtohir."
    Mint amikor arról esett szó, hogy Magyarországon 3 kis falu tervezi az átállást Linuxra? Értjük mi...

"Talan 1 a milliohoz az eselye hogy egy fertozott linuxos gep legyen mintha egy fertozott windowsos. Vajon miert? :)"
    Talán mert ehhez közeli az elterjedtsége is. Mindketten hasonló irányban és mértékben torzítottunk.
  • irkab1rka
    "hanem bepillantást engednek magába a fájlba"

nagyon remélem a Linux fejlesztő ezt már le GNU-zták!!!!!
  • comet
    LOL, volt egy rakat hozzászólásom, na mind1. Én kiszálltam.
  • mrzool
    "Service Pack - Ezt talan neked se olyan nehez leforditani."

Mekkora szánalmas vagy, ember... A többire nem is reagálnék, mert a drága időm nem akarom rád fecsérelni.

Szóval fordítgassunk és lovagoljunk a szavakon? Ha lófasz packnak hívnák, akkor megnyugodna a szívecskéd? Szánalmas vagy...
  • comet
    Egyebkent en befejeztem a meddo vitat, majd rajottok rosszabb esetben 10-20 ev mulva :)
  • IMYke2.0.0.0
    Miért hiszem azt, hogy csak mások ellenérveire tudsz regálni. Önálló gondolatod egy száll se...
    Ez már tényleg szánalmas.

• comet
    Nem is neked válaszoltam, hanem annak aki nem tartja érdekesnek ha spyware/vírus/adware kerül a gépére. Nyilvan a windows is viszonylagosan biztonságossá tehető, de _nekem_ az nem éri meg mert _én_ ismerek magam számára _jobb_ megoldást. Ennyi.
  • comet
    Nem mondtam hogy nem tartom tiszteletben...soha nem kenyszeritenek senkit hogy mast hasznaljon mint amit szeretne, mondtam en ilyet?
  • comet
    Láttad a forráskódot valaha? :)
  • comet
    Nagyon helyes. Talan 1 a milliohoz az eselye hogy egy fertozott linuxos gep legyen mintha egy fertozott windowsos. Vajon miert? :)
  • comet
    Nyilvan a kisebb onkormanyzatokbol nem lesz sajtohir. Csak egy par peldat hoztam a legnagyobbak kozul. Te tudod.

"A bukástól az ibm menti meg a projektet ugyanis ingyen bocsátott több száz mérnököt münchen részére, hogy mégse tűnjön már akkora bukásnak az általa is szponzorált játék..."

Erre egy hiteles informacioforrast nem hallottam meg felhozni miota ez a tevinformacio kering bizonyos tudatlanabb körökben. Bocs.

"Ez nagyon durva. Halvány fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, csak osztod az észt. Nézzél már utána, hogy mit is tartalmaz az sp1 2k3-on vagy az sp2 pl. xp-n. Kb. a fele a hibajavítás a többi a fejlesztés..."

Service Pack - Ezt talan neked se olyan nehez leforditani. Az tökmindegy hogy a design hianyossagait javitjak egy primiv tuzfallal vagy egy konkret bugot. Vegul is te szakertesz itt nekunk :)))

"Már megint mennyi szakmai érv. Fejtsd már ezt ki nekünk miben is torz a VMS. Aztán magyarázkodjál egy kicsit, hogy pl. az ACL alapú jogosultságkezelést - ami több mint egy évtizede elérhető NT-ken - miért csak 2-3 éve sikerült a linuxba koppintani?"

2-3 éve? Az 1997-es FUD-od kopog az ajtón és kéri vissza a dezinformációját. A VMS csak annyiban torz hogy egy rémálom használni és hiába volt viszonylag biztonságos, gyakorlatilag kistudású rosszul átgondolt szemét. Nagyon büszke vagy az ACL alapú jogosultságkezelésre amikor a legtöbb program MEGHAL adminisztrátor jogok nélkül windowson. Ez a "van de minek" tipikus esete.

"Tényekkel hogy linus hogyan hisz a nyilt forráskódban? LOL :)))))"

Pont azt mondtam hogy miért hisz, nem az open source "jóságát" szereti hanem hogy ez a leghatékonyabb fejlesztési modell. Tudod, szokták azt mondani hogy a linux habár rossz elmélet, de jó gyakorlat. Linus nem oktató hanem mérnök/fejlesztő.
  • CAD
    Ezek annyira idealizalt eroltetett kepek... hogy jezusmaria. En 99 ota netezek... lehet hogy vakmero vagyok, vagy csak szerencses de beepitett firewallt hasznalok es soha nem volt semmilyen virusom / backdorom vagy egyeb mas szopasom. Tovabba fix IP-m van, tehat igen konnyeden lehetosege lenne valakinek megrakni, ha valamilyen okbol kiszemelne. Sztem amit irsz az fikcio... (persze ha nem uptodate az oprendszer akkor magadra vess... ne az oprendszerre). Ha elmesz telen hegyekbe nyari gumival es beesel az elso szakadekba, akkor ki is a hulye? A kocsi szar, vagy te felejtettel el nehany aprosagot...
  • Frenzy
    Szerinted én hol állítottam ilyet?

Ocsmánysághoz meg, ismered a Windows API-t, hogy cáfolni tudj, vagy csak leszólsz? Mert én programoztam Linuxot, és kivánom ellenségeimnek, hogy linux programozással büntessék őket :P
  • Equ
    "Körülbelül ez törtenik, amikor zombinak adod a geped. Ilyenkor en nagyivben rugnam le a netkapcsolatodat a vilaghalorol, es ezzel egyebkent nem csak en vagyok igy, a legtobb nyugati isp mar ezt teszi. "

Ezzel egyet is értek. Igaz zombi linuxokat is tiltottak ki a netről a slapper idején, mi ids-el szűrtük ezeknek a forgalmát cégnél :)))
  • CAD
    Te dolgod, ettol meg tartsd tiszteletbe a masik ket milliot, had egyen azt amit akar...
  • comet
    Példa: Ha ellopják a kocsidat és ámokfutást rendeznek vele az autópályán, három ember meghal. Te erre azt mondod hogy nem tehetsz róla, mert nem te loptad el a kocsit.

Viszont, ha az utobbi 3 evben azt hallod mindenhonnan hogy az autokat lopjak es halalos baleseteket okoznak vele az autopalyakon, es te ezek utan nyitvahagyod a kocsid ajtajat es rarakod a kulcsot a motorhaztetore, akkor igenis hibas vagy.

Körülbelül ez törtenik, amikor zombinak adod a geped. Ilyenkor en nagyivben rugnam le a netkapcsolatodat a vilaghalorol, es ezzel egyebkent nem csak en vagyok igy, a legtobb nyugati isp mar ezt teszi.
  • Equ
    piaci részesedés. fel tudtál sorolni 5 céget/önkormányzatot ahol TERVEZIK a linuxra átállást. Fantasztikus. Soroljuk fel akkor a többi sokmillió céget/önkormányzatot aki meg wint HASZNÁL? :))
    Münchennel meg óvatosan próbálj hittéríteni, mert a félidőben kifogyott teljes projekt költségvetés és az a tény, hogy a programok legalább felét képtelenek voltak linux-al kiváltani, igy a több ezer gépen megy majd vmware-en windows az több mint kellemetlen. A bukástól az ibm menti meg a projektet ugyanis ingyen bocsátott több száz mérnököt münchen részére, hogy mégse tűnjön már akkora bukásnak az általa is szponzorált játék...

"Benne van a nevében, nem hozz friss kódot csak hibajavítás terén."

Ez nagyon durva. Halvány fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, csak osztod az észt. Nézzél már utána, hogy mit is tartalmaz az sp1 2k3-on vagy az sp2 pl. xp-n. Kb. a fele a hibajavítás a többi a fejlesztés...

"Egyrészt azzal vitatkoznák, hogy koncepcionálisan jól van felépítve, hiszen többek között VMS alapokból épít az nt gyökere, ami meg egy torz operációs rendszer."

Már megint mennyi szakmai érv. Fejtsd már ezt ki nekünk miben is torz a VMS. Aztán magyarázkodjál egy kicsit, hogy pl. az ACL alapú jogosultságkezelést - ami több mint egy évtizede elérhető NT-ken - miért csak 2-3 éve sikerült a linuxba koppintani?

"Ez tényekkel van alátámasztva, és mint egy törvénynél, azok nem ismerete nem teszi semmissé óket."

Tényekkel hogy linus hogyan hisz a nyilt forráskódban? LOL :)))))
  • comet
    Ha azt mondod hogy egy oprendszer felépítésének nincs köze a biztonsághoz akkor nem értem hogy engettek át a 3. szemesztereden...

"Ilyen szempontból hőn szeretett Linuxod eléggé ocsmány egy tákolmány"

Haha, mondod te...
  • avman
    és ezt te konkrétan honnan tudod? ennyire nagyon okos ne legyél már... ezek szerint te nemcsak porogramozó/fejlsztő vagy, hanem 200%-os piacelemző is... szeretem mikor noname senkiháziak osszák az észt, h mitől döglik a légy---arc kapitány...
    a vindóznak sok előnye volt:
    a számítástechnikákoz teljesen lúzer júzer is aránylag könnyen elboldogul vele, nagyrészt ennek köszönhető, h a számítástechnika itt tart... ja hogy ez a rencergarázdáknak nem üzlet, mert egy hálózatot létrehozását egy egyzserű felhasználó is megoldja, satöbbi? innen fúj a szél?
  • comet
    Ha azt nézzük hogy egy Fedora alapból vagy 10x annyi szoftverrel jön mint egy windows, akkor nem tudom miről beszélsz...
  • comet
    Mert nem fogok szart enni akkor sem ha 2 millio legy preferalja....
  • comet
    Használtál cedegát már valaha? Van vagy egy 400-as listája a legújabb játékokról amit futtathatsz linux alatt.

Ennyit erről.
  • Frenzy
    SP2 kerdese ... említhetném például az Execute Disable támogást, egy újabb tűzfalat (ami azért elég sok változáson esett keresztül), vagy a security centert, ahonnan a víruskeresőt, tűzfalat, stb-t menedzselheted (és nem az MS féléket). Ezek nem voltak az alap XP-ben, SP2-ben igen. Neked comet elég érdekes képed van a friss kódról, ha ezt nem annak nevezed.

Honnan veszed, hogy a Windows kernel architektúrája (NT vonal) el lenne avulva, vagy nem jó, és folyton frissíteni kellene? Miért kellene változtatni rajta, ha így is tökéletesen működik? Mitől avulna el?