A NAGY KÖNYV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne haragudj, de ezt msot nem mondhatod komolyan :o
Tessék, itt egy topik A Gyûrûk Uráról, olvasgassá.
Azt meg meséld el, hogy mi bajod a Sorstalansággal pls 😄
ui.: "errõl vitatkozhatnánk"
Yang: Skandi- senior shao wari
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
látták a sostalanságot filmen és a köny benne van a 100-ban.
én továbbra is el vagyok ájulva a Terézanyun😞((
\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"
Szerintem A Négyszögletû Kerek Erdõ és a Száll a kakukk fészkére inkább top100-ba illõ.
Gut. Besser. Presser.
\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"
Rejtõnek ott a heje, az nem vitás, de rengeteg a kötelezõ olvasmány, amikrõl nem gondoltam volna, hogy ennyire népszerûek...
Hááát.
Nem gondoltam volna, hogy Rejtõ is benne lesz, de szerncsére benne van. Én legalábbis nagyon szeretem.
Viszont az a rengeteg Harry Potter zavar.
Gut. Besser. Presser.
[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]
nemtom a James Clavel: Sógun volt e már... ott a film legfeljebb kedvet csinálhat a könyvhöz!
van még egy könyv amit sokszor elolvastam, nagyon teszett: Berkesi András : Siratófal. ezt ajánlom a fiatalabb korosztálynak. egy családról szól a 2.vil.háb. alatt és után, a kommunizmusban, hogyan éltek. két testvér közül az egyik keményvonalas, a másik lázad... nagyon jó, megható, reális.
Nagyon tetszik még: Victor Hugo - A nyomorultak, Ken Follett - A katedrális, meg néhány sci-fi, bár irodalmilag nincsenek a toppon. Bevallom Asimovtól az Alapítványos könyveket nem olvastam.. 😞
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Na, még mindig scifi: most látom, hogy a Szukits kiadja a Stanislaw Lem-életmûvet ugyanúgy, ahogy Asimovnál tette.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ray Bradbury: Marsbéli krónikák
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
De ezeken kívül is voltak még érdemes és érdekes mûvei persze...
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
Egy kis kedvcsináló
Isaac Asimov: Teljes Alapítvány-Birodalom-Robot Univerzuma V. (Ajánlók)
Kiadó: Szukits Könyvkiadó
Kiadás éve: 2003 (gyûjteményes kiadás)
Fordította: F. Nagy Piroska
Oldalszám: 581
Ára: 3800 Ft
A sorozat egyik legizgalmasabb csúcspontja vitathatatlanul az elõzõ kötetben szereplõ alapítványi hármas volt (Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány). Sokáig úgy is volt, hogy itt aztán tényleg a végére értünk az évezredeken átívelõ történetnek, ám mint utólag kiderült, Asimov még nem mondott el mindent a témáról, így született meg 1982-ben az „Alapítvány pereme” és 1986-ban az „Alapítvány és Föld” címû lezárás.
Az Öszvér halála után úgymond helyreáll a rend, az Elsõ Alapítvány szépen gyarapodik, egyre több bolygóra terjeszti ki hatalmát. A technikai fejlõdés egyre gyorsabb iramú, és erre alapozva Harla Branno polgármesternõ eljátszadozik a gondolattal: mi lenne, ha megfeleznék a két Birodalom közötti átmeneti idõszakot.
Így ezer év helyett elegendõ lenne ötszáz év, s újra egységes irányítás alatt egyesülnének a galaxis népei. Ebben az esetben neve örökre fennmaradna, hiszen a hátralévõ két évet (még csak 498 éve bukott el az elsõ Birodalom) a terv megvalósításának szentelné (és nem utolsó sorban õ lenne a Második Birodalom elsõ vezetõje).
Hacsak valamilyen elképzelhetetlen módon nem maradt meg a korábban „teljesen” elpusztított Második Alapítvány. Hiszen ha léteznek, akkor biztosan nem fogják engedni a Sheldon-tervtõl való eltérést. Ha léteznek…
Errõl csak egyféleképpen lehet megbizonyosodni: ha valaki fogja magát, és megkeresi õket. Ez persze nem is olyan egyszerû feladat, hiszen ez ügyben már az Öszvér is kudarcot, pedig õ aztán tényleg mindent megpróbált.
De talán a fiatal, egyéni látásmódú Golan Trevize tanácsos nagyobb sikerrel jár. Erre ösztönzi veleszületett makacssága és az a tudat, hogy újsütetû számûzetésébõl addig nem térhet vissza, míg rá nem bukkan a rejtekhelyre. Útravalóként megkapja az Alapítvány legmodernebb hajóját és fedõtörténetként egy legendakutató történészt. Aztán irány a világûr.
Mindeközben az elpusztított Második Alapítvány szólói között hatalmi torzsalkodás dúl, melynek tétje nem kevesebb, mint az Elsõ szóló tisztsége. Pedig a szólók jobban tennék, ha a politizálás helyett a feladatukkal foglalkoznának, mivel ismeretessé vált egy új képlet, amely nem kevesebbet hivatott bizonyítani, mint a Sheldon-terv értelmetlenségét.
Ez az állítás persze érthetõ módon inkább lenézést, mint támogatást jelent megalkotója, Stor Gendibal számára. Még jó, hogy nem törõdik effélékkel.
A végén persze minden kiderül, és a helyére kerül, de addig csak ámulunk és bámulunk, mit ki nem talált Asimov. Bár nem írt több Alapítvány-Birodalom-Robot regényt, azért nincs okunk a bánkódásra, hiszen a kiadó ígérete szerint hamarosan megjelennek a szerzõ egyéb sci-fi írásai, majd pedig a mások által írt A-B-R történeteket. Lehet gondolkodni a könyvespolcbõvítésen.

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
jópár ajánlott belekerült
Köszi az eddigi tippeket és várom, várjuk a továbbiakat
Seneca: De Ira (A haragról)
J.Bodin: Az államról
M.Bakunyin: Államiság és anarchia
Arisztotelész: Nikomakhoszi etika
Arisztotelész: Politika
Asimovtól alapítvány sorozat
Philip K. Dick novellák
Alfred Bester: Tigris! Tigris!
Kim Stanley Robinson: Vörös Mars
Nemere könyvek
1001 éjszaka meséi
stb...
A Kísértés elõször angol nyelven jelent meg Amerikában, és szerzõje, a híres, Oscar-díjas hollywoodi forgatókönyvíró.
A könyv a húszas évek magyar társadalmának sorskérdéseivel birkózik.
Hõse, Béla, egy mosónõ törvénytelen fia, 14 éves, amikor a falusi viszontagságai után Pestre jön, hogy serdülõ ifjúként kettõs megvilágításban ismerkedjék az élettel: korán érlelõ külvárosi tapasztalatok nyomán, és a luxusszálloda fülledt,fojtott szférájában, ahol liftesfiúként különös, vonzó-taszító, megkavaró kalandok sodrába kerül...
Filmet is készítettek belõle.
Csodálatos hangulata van a történetnek. Feledhetetlen...
másik nagy kedvencem a Vámos Miklós: Apák könyve - nagyon megható, méj érzésekrõl, értékekrõl szól. generációkon keresztül írja le az apai vérvonalat egy bizonyos családban.
Simán kötelezõ olvasmánnyá tenném mindkettõt pl a kincskeresõ kisködmön helyett...
Ja, és gratulálok a topiknyitónak, mert végre egy értelmes (kultúr)topik!!!!!<#eljen>#eljen><#felkialtas>#felkialtas>
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Aki esetleg nem tudná Gerald Durell, egy híres természettudós volt, aki a világháborúk idején Korfu szigetén élte gyermekkorát, elég népes családjával.