A NAGY KÖNYV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
Ezis érdekes egyben kommersz

Breki33
a mondanivalójától

meg az olasz focitól :_)
LOL <#hehe>
Ne haragudj, de ezt msot nem mondhatod komolyan :o
Tessék, itt egy topik A Gyûrûk Uráról, olvasgassá.
Azt meg meséld el, hogy mi bajod a Sorstalansággal pls 😄

ui.: "errõl vitatkozhatnánk"
Ezen vitatkozhatnánk. Szerintem meg a sorstalanság a nemodavaló

Yang: Skandi- senior shao wari

Kérdés ugye, hogy mitõl számít nak egy könyv...
Breki33
Ezt olvasta valaki?

Breki33
pedig klasszikus
Breki33
"helye"
Tetsuo
Meghát eleve aki olvas az általában intelligensebb mint az aki nem olvas; viszont az intelligens emberek általában nem telefonálnak be szavazatként tv-mûsorba.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Megjegyzem, a Sorstalanság tényleg zseniális könyv, nekem személyszerint a kedvenc madzsar regényem <#smile>
Rózsalány
na, az meg a harmadik... látták a filmet és az a legjobb könyv😞
látták a sostalanságot filmen és a köny benne van a 100-ban.
én továbbra is el vagyok ájulva a Terézanyun😞((

\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"

Hát A Gyûrûk Urát se sorolnám a legjobb 100 közé :o
Sokan csak a kötelezõket olvassák és így csak azokat ismerik.
Szerintem A Négyszögletû Kerek Erdõ és a Száll a kakukk fészkére inkább top100-ba illõ.

Gut. Besser. Presser.

wizy
hát jah, sztem ebbõl a listábol az derül ki, hogy ki milyen könyveket olvasott. mert sztem sok olyan ember van, aki nem igazán olvasott semmit, csak pl. a Pál utcai fiúkat, és ezért azt jelöli.... szvsz a Pál utcai fiúkat nem sorolnám a legjobb 100 közé

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

Rózsalány
igen a Harry Potter a másik... olvastam mindet, tetszett is, de nem sorolnám a 100 legjobb könyv közé.
Rejtõnek ott a heje, az nem vitás, de rengeteg a kötelezõ olvasmány, amikrõl nem gondoltam volna, hogy ennyire népszerûek...

Megnéztem a listát.
Hááát.
Nem gondoltam volna, hogy Rejtõ is benne lesz, de szerncsére benne van. Én legalábbis nagyon szeretem.
Viszont az a rengeteg Harry Potter zavar.

Gut. Besser. Presser.

Rózsalány
láttátok a 100-as listát??? szerintem gáz... A neveletlen hercegnõ naplója,Állítsátok meg Terézanyut!,Kincskeresõ kisködmön????? nem az, hogy az én ízlésem legyen a mérvadó, de ezek milyen könyvek már??? a terézanyus BridgetJoneskoppintás az szépirodalom???<#nemtudom>

Sztem a Merle: Mesterségem a Halál is nagyon jó könyv meg a Nyugaton a Helyzetváltozatlan is.

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

Rózsalány
<#wow2>

Breki33
Õszinténszólva nekem a Keresztapa nem tetszett filmben.

hm Berkesit annó ponyvaként olvastam :-)
Rózsalány
a Keresztapa tényleg nagyon jó könyv!!! a film se rossz de érdemes könyvben elolvasni, nagyon jól visszaadja azt a maffiafílinget.

nemtom a James Clavel: Sógun volt e már... ott a film legfeljebb kedvet csinálhat a könyvhöz!

van még egy könyv amit sokszor elolvastam, nagyon teszett: Berkesi András : Siratófal. ezt ajánlom a fiatalabb korosztálynak. egy családról szól a 2.vil.háb. alatt és után, a kommunizmusban, hogyan éltek. két testvér közül az egyik keményvonalas, a másik lázad... nagyon jó, megható, reális.

Tetsuo
Gondolom csak regényeket lehet írni. Akkor pl Mario Puzzo - A keresztapa.
Nagyon tetszik még: Victor Hugo - A nyomorultak, Ken Follett - A katedrális, meg néhány sci-fi, bár irodalmilag nincsenek a toppon. Bevallom Asimovtól az Alapítványos könyveket nem olvastam.. 😞

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

OFF:

Na, még mindig scifi: most látom, hogy a Szukits kiadja a Stanislaw Lem-életmûvet ugyanúgy, ahogy Asimovnál tette.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ha meg már scifik:
Ray Bradbury: Marsbéli krónikák

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Meg is van mind az 5+1 kötet. Kár, hogy akkorák, hogy csak otthon lehet õket olvasni.

Breki33
ezt csak filmen láttam

és csak pár dologra emléxem belõle
hykao
Arthur C. Clark-ról se feledkezzünk meg...most láttam, hogy kimaradt a felsorolásomból, pedig olvastam mind a 4 Ûrodisszeia könyvét...valamint láttam a 2001 és a 2010 filmeket...(Elõbbi 68-ban Oscart kapott a vízuális effektekért...s talán még ma is egész jól megállja a helyét! ...a 2010 már valamivel felejthetõbb amerikai film féle...)
De ezeken kívül is voltak még érdemes és érdekes mûvei persze...
Gorvik
Azért kár, hogy meghalt Asimov. Kíváncsi lettem volna, hogy mivel rukkol még elõ.

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Breki33
Hát igen

Egy kis kedvcsináló

Isaac Asimov: Teljes Alapítvány-Birodalom-Robot Univerzuma V. (Ajánlók)

Kiadó: Szukits Könyvkiadó
Kiadás éve: 2003 (gyûjteményes kiadás)
Fordította: F. Nagy Piroska
Oldalszám: 581
Ára: 3800 Ft

A sorozat egyik legizgalmasabb csúcspontja vitathatatlanul az elõzõ kötetben szereplõ alapítványi hármas volt (Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány). Sokáig úgy is volt, hogy itt aztán tényleg a végére értünk az évezredeken átívelõ történetnek, ám mint utólag kiderült, Asimov még nem mondott el mindent a témáról, így született meg 1982-ben az „Alapítvány pereme” és 1986-ban az „Alapítvány és Föld” címû lezárás.

Az Öszvér halála után úgymond helyreáll a rend, az Elsõ Alapítvány szépen gyarapodik, egyre több bolygóra terjeszti ki hatalmát. A technikai fejlõdés egyre gyorsabb iramú, és erre alapozva Harla Branno polgármesternõ eljátszadozik a gondolattal: mi lenne, ha megfeleznék a két Birodalom közötti átmeneti idõszakot.
Így ezer év helyett elegendõ lenne ötszáz év, s újra egységes irányítás alatt egyesülnének a galaxis népei. Ebben az esetben neve örökre fennmaradna, hiszen a hátralévõ két évet (még csak 498 éve bukott el az elsõ Birodalom) a terv megvalósításának szentelné (és nem utolsó sorban õ lenne a Második Birodalom elsõ vezetõje).

Hacsak valamilyen elképzelhetetlen módon nem maradt meg a korábban „teljesen” elpusztított Második Alapítvány. Hiszen ha léteznek, akkor biztosan nem fogják engedni a Sheldon-tervtõl való eltérést. Ha léteznek…
Errõl csak egyféleképpen lehet megbizonyosodni: ha valaki fogja magát, és megkeresi õket. Ez persze nem is olyan egyszerû feladat, hiszen ez ügyben már az Öszvér is kudarcot, pedig õ aztán tényleg mindent megpróbált.
De talán a fiatal, egyéni látásmódú Golan Trevize tanácsos nagyobb sikerrel jár. Erre ösztönzi veleszületett makacssága és az a tudat, hogy újsütetû számûzetésébõl addig nem térhet vissza, míg rá nem bukkan a rejtekhelyre. Útravalóként megkapja az Alapítvány legmodernebb hajóját és fedõtörténetként egy legendakutató történészt. Aztán irány a világûr.

Mindeközben az elpusztított Második Alapítvány szólói között hatalmi torzsalkodás dúl, melynek tétje nem kevesebb, mint az Elsõ szóló tisztsége. Pedig a szólók jobban tennék, ha a politizálás helyett a feladatukkal foglalkoznának, mivel ismeretessé vált egy új képlet, amely nem kevesebbet hivatott bizonyítani, mint a Sheldon-terv értelmetlenségét.
Ez az állítás persze érthetõ módon inkább lenézést, mint támogatást jelent megalkotója, Stor Gendibal számára. Még jó, hogy nem törõdik effélékkel.

A végén persze minden kiderül, és a helyére kerül, de addig csak ámulunk és bámulunk, mit ki nem talált Asimov. Bár nem írt több Alapítvány-Birodalom-Robot regényt, azért nincs okunk a bánkódásra, hiszen a kiadó ígérete szerint hamarosan megjelennek a szerzõ egyéb sci-fi írásai, majd pedig a mások által írt A-B-R történeteket. Lehet gondolkodni a könyvespolcbõvítésen.

Gorvik
Isaac Asimov bármely Alapítvány-Birodalom-Robot univezumában játszódó könyve. Mindenkinek ajánlom, aki még nem olvasott Asimovot, vagy scifit.

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Breki33
nah 30.000 forint értékben rendeltem könyvet a KELLO-n

jópár ajánlott belekerült

Köszi az eddigi tippeket és várom, várjuk a továbbiakat
hykao
Konkrét kedvenc nincs, már csak a merõben különbözõ témák miatt sem...de néhány ami így eszembe jut:

Seneca: De Ira (A haragról)
J.Bodin: Az államról
M.Bakunyin: Államiság és anarchia
Arisztotelész: Nikomakhoszi etika
Arisztotelész: Politika

Asimovtól alapítvány sorozat
Philip K. Dick novellák
Alfred Bester: Tigris! Tigris!
Kim Stanley Robinson: Vörös Mars
Nemere könyvek

1001 éjszaka meséi

stb...
Breki33
mi a film címe?
kokaii
Székely János (John Pen)-Kísértés

A Kísértés elõször angol nyelven jelent meg Amerikában, és szerzõje, a híres, Oscar-díjas hollywoodi forgatókönyvíró.

A könyv a húszas évek magyar társadalmának sorskérdéseivel birkózik.
Hõse, Béla, egy mosónõ törvénytelen fia, 14 éves, amikor a falusi viszontagságai után Pestre jön, hogy serdülõ ifjúként kettõs megvilágításban ismerkedjék az élettel: korán érlelõ külvárosi tapasztalatok nyomán, és a luxusszálloda fülledt,fojtott szférájában, ahol liftesfiúként különös, vonzó-taszító, megkavaró kalandok sodrába kerül...

Filmet is készítettek belõle.

Csodálatos hangulata van a történetnek. Feledhetetlen...

Breki33
cselekmény, ajánló?????
kokaii

A legcsodálatosabb könyv: Székely János (John Pen)-Kísértés.

Breki33
nehogy elmondjátok a végét P
Hangianix
Egyedul a vege elnagyolt szerintem.

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Rózsalány
az mekkora sorozat!!! ifjúságom kedvenc könyvei!!! nagyon jók!!!😊

Rózsalány
nekem is az a kedvencem (Robert Merle : Malevil)!!!!😊 nagyon jó, nagyon érdekes! nekem ez volt az elsõ ijen "utópisztikus" könyv amit olvastam - nem fantasy - és nagyon elgondolkodtatott, és olvasmányos is!!!

másik nagy kedvencem a Vámos Miklós: Apák könyve - nagyon megható, méj érzésekrõl, értékekrõl szól. generációkon keresztül írja le az apai vérvonalat egy bizonyos családban.
Simán kötelezõ olvasmánnyá tenném mindkettõt pl a kincskeresõ kisködmön helyett...

Ja, és gratulálok a topiknyitónak, mert végre egy értelmes (kultúr)topik!!!!!<#eljen><#felkialtas>

fifi
Bogáti Péter- Az ágasvári csata

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Breki33
Asszem hármat olvastam
Dichter
Nem is egy 😊

Breki33
És mirõl szól?

Csak tudjátok P
Breki33
oh azt olvastam

gyerekkoromban :-)

egyik kedvencem volt akkoreiban, de vasn folytatása is
CarajoEsp
Kingtõl-AZ!!!

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

rezsofiz
Az éj trológiája; A hajnal trilógiája.
2 könyv, de a sztori folytatásos bennük.

sazl : c

Dichter
Gerald Durel: Családom, és egyéb állatfajták

Aki esetleg nem tudná Gerald Durell, egy híres természettudós volt, aki a világháborúk idején Korfu szigetén élte gyermekkorát, elég népes családjával.

errõ van szó <#smile>
<#smile> Dé gustibus non est disputandum (Ízlések és pofonok 😉)... A szerkezetben szvsz semmi különös nincs, a történet egyedi (egy gyilkos lélekrajza), az önsajnálat pedig megegyezik az elõbbivel 😉