60898
-
Ööö, eddig láttottak, hallottak alapján pedig ez pont egy új wow star wars környezetben :) Ne haragudj, de nekem ez nem elég (lehet öregszem). Mivel sw fan vagyok, többet / jobbat vártam, főleg egy Bioware-től. Ettől függetlenül, mint már mondottam megfogom venni, mert a kotor-t nagyon szeretem, meg jó a story based quest line is, csak ehhez nem értem, minek kell havidíj és szerverpark :) -
DoctorStryker #28692 Istenem felejtsétek el már végre, hogy ez nem WoW.
Emiatt is kapcsoltam le a hun chat-et mert ott is erről megy a rinya a wow igy a wow úgy akinek az hiányzik húzzon vissza oda játszani.
EZ SWTOR. -
Kicsit még fejlődgetek, aztán 30 körül lemegyek és elkenem a szájukat a mocskos mandalóriai tesóknak! :D -
MaRee #28690 Karbantartás közben egy kis fun:
Ham Solo
-
Nephin #28689 Gyanítom, hogy csak zöldjei voltak, Chris, cáfolj meg, ha nem így van, viszont akkor nem értem én sem, a lilák, de még a kékek is bőven jobbak, mint az átlag lootcucc. -
DoctorStryker #28688
-
Mester #28687 Craftingnál milyen színű cuccokra érted, hogy haszontalanok?;o A szintemnek megfelelő kék craftolt kiegészítőket nekem mindig megérte használni úgy, hogy az aktuális flashpoint cuccok nagyrésze megvolt általában.(artifice) -
Pedig nem kell hozzá agysebésznek lenni, de viszont igen, nem árt egy kicsit magasabb szint.
CCzni nem lehet őket (elvileg patchben javítják). Tankként fel kell venni szépen mind a 4et, 1 reseteli az aggrot rendszeresen, őt mindig vissza kell tauntolni (nem mindig sikerül elsőre, de semmi baj nem üt nagyokat) és neki kell elsőnek halnia, focus dps. Ha bírod tartani akkor mehet az aoe a maradék 3-ra, ha nem akkor focus dps továbbra is. Területi sebzésekre pedig figyelni és mozogni ha szükséges. -
Az ugrálós boss-szal kell kezdeni mert minden egyes ellökés után aggro reset van plusz még ugrál is random emberre ezért szinte lehetetlen tankolni.
Ha ez lement akkor a többi már tank&spank.
Mondjuk ami engem kikészített heal szempontjából az a HK-47 elleni harc volt. Ez izzasztott meg eddig a legjobban, de végül leszenvedtük hárman mert az egyik társunk dc-zett a harc alatt. -
Szerintem egy picivel kellene csak növelni a threatet és nem lenne akkora gond, végülis megoldható (lehet hogy elkényelmesedtem a WOWban) csak kicsit nehezebben mint a konkurensben -
A hihetetlen mennyiségű kutyagolás a gáz a régi KOTOR-okhoz képest, a többi az jó. Kiváló kis RPG-kaland ötvözet. -
Egen. Mikor én vagyok a legmagasabb szintű a partiban sosincs ilyen gond. Igaz volt, mikor kis pisis voltam még és úgyis én mentem elől és magamra tudtam húzni az ellenfeleket, de az többnyire heroic 4 csak és ott inkább DPS-kén műxök én is. -
Warden #28681 Úgy 3-4 napja nekem abszolute nincs fps ingadozásom pedíg nem mai a gépem.Az early után állítgattam vagy 10 percenként a beállításokat mindent kikapcsoltam abszolute low on is akadozott főleg ha partyban voltam, de most a textura mediumon minden más fullon csak a bloom van kikapcsolva, és röccenés nélkül megy aoe melett is.
Wildor megy azon a gépen simán, a memória kicsit kevés de majd fél percel többet vársz a töltőképernyőn.
s0n1c milyen újítást szeretnél?nem indítok flamet újfent hogy ez egy pve játék és annak zseniális.Egyedül a pvp only arcoknak nem tetszik ez a game, igaz azoknak semiylen játék nem tetszik talán nem is a játékokban van a hiba, de ebbe ne menjünk bele.Azért jókat mosolygok hogy 2 hét után esik le embereknek hogy a két oldalon tükör classok vannak.mindenesetre határozottan kijelenthetem hogy aki pvp vel és nem a quest chainekkel (class+bolygó specifikus) húzza fel a karakterét az nagyon sokat veszít és annak valóban tucat mmo marad, továbbá azoknak is akik egyedül questelnek és a párbeszédeket is skipelik.Az egyik guildtársammal csináljuk a class questeket is együtt (külön fázis de ha valami durcásabb npc vagy még kellene egy két szint akkor átjárunk egymás fázisába)az oylan apróságok teszik nagyzserűvé a játékot hogy pl én azt választom hogy megölöm az npc-t ő életben hagyja és ettől hogyan módosul ha nem is sokat a két történet.annak aki nem egy új wow-ot akart vagy egy új warhammert hanem egy kotor 3-at más játékosokkal annak tetszik ez a game aki meg valami mást várt az így járt. -
No mind1, lassan lev28 vagyok és majdnem megdupláztam a HP-mat (is). :D -
Nephin #28679 Az 5 szint tank-dps különbség biztosan nem tett jót a tankolásnak. -
Naja, de akkor oda még egy DPS kell és nem egy tank. Meg ne engem szapuljanak, ha 1x lópikulát sem lehet tankolni ott. :D -
ha jol remlik az direkt ilyen boss... -
Amúgy DPS két ütsből magára fordítja az aggrot, én meg berosálok mire rámtámad a gecvaj ellenfél. Szóval valami nem stimmel. Lehet az az 5 szint különbség a baj és az ellen azt is figyeli threat felmérésnél. -
Sőt, rádaggróznak, szépen tartod is őket, aztán 1xcsak se szó se beszéd ráugranak a murvára messze álló, aggrot szinte nem is generáló passzív healer-re. Nagyon gáz. Ezé védett is engem a healer, hogy nem az én hibám, mert többnyire magamra tudtam húzni őket, de aztán tök random (vagy direkt) rátámadnak a healer-re. Azelőtt (és azóta se) nem volt ilyen problémám. Ez vagy valami hülye bug, vagy trükk, vagy direkt ilyen az a BOSS fight. -
Isteni csoda segítségével :D :P -
Nephin #28671 Ha hatan mennek rád, hogy akarsz életben maradni? :D -
A guardain csak csapatban jó. Nyilván önmagában 1vs1-ben sok esély nincs, mer kibebaszottul jól bír bizonyos sebzéseket, de bizonyosakat meg nem és önmaga meg olyan kicsiket sebez, hogy az ééééletben nem ver le senkit sem (csak ha a másik bénázik). Viszont arra van, hogy magára uszítson mindenkit és őt üssék az értékes healer, vagy a halandóbb dps-ek helyett. Ugyanígy a healer is elsősorban csapatjátékos. -
Salmaa #28669 Hat, az mar strategia es taktika kerdese, hogy ne menjenek rad hatan. Amugy 1vs6 eseten barki halott, nem kell commandonak lennie. -
Chris #28668 Kis összegzés így másfél hét játék után lvl 47-ig:
"+" Pozitívum
"0" Semleges
"-" Negatívum
"+" Design, hangulat: Rajzfilmes, színes, nem depressziós grafika, amivel szerintem a wow is nagyot hódított és tudtuk ellenére sok embert fogott meg. Ezerszer élvezhetőbb, mint a csili-vili effekt-orgiás szarságok. A páncélok, ruhák is nagyon eltaláltak, jól designoltak.
"+" PvE questelős harc koncepció: Telitalálat szerintem, hogy itt mob packokkal kell küzdeni (1 erős és 1-2 gyenge, 3-4 gyenge, stb.) és nem mindig 1 mobot darálni.
"+" Űrharc: Minijáték, de nekem nagyon tetszik, hogy kikapcsolódásként van benne egy csomó küldetés és még a hajódat is lehet gearelni.
"+" Companion rendszer: Szintén jó, hogy lehet válogatni, szétosztani a munkát, ajándékokkal, beszélgetéssel az affectionjukat húzni, taktikázni kit viszel ha szerepet váltasz, stb.
"0" Questek: Iszonyú bullshit szerintem, hogy itt mások lennének a questek, mint pl. wow-ban. De ettől még teljesen elfogadható, csak ebben egyszerűen nem tér el a játék a többitől. Ugyanúgy a "hozd ide ezt, robbantsd fel azt, öld meg ezt, ölj meg ennyi ilyet" típusú questek vannak itt is. A class quest tulajdonképpen egy vezérfonál, ami végigvisz a bolygókon, jó, de nem korszakalkotó. A sztori rendben van, mintha vmi ponyvát olvasnál.
"0-" NPC szinkronizáció: Jópofa az elején, de később kezd átcsapni teljesen feleslegesbe és unalmasba. Mindig végighallgatom, de igazából változatlanul az a véleményem, hogy feleslegesen fordítottak rá ennyi erőforrást, másra kellett volna összpontosítani, bőven elég lett volna a class questeknél, egyszerűen nincs rá szükség, hogy a fent is említett tucat questek magyarázatát mind-mind elmeséljék az npc-k. Bár ez inkább egyéni ízlés kérdése, ezért inkább semleges nálam a dolog.
"0-" Rossz warzone design: Személyes véleményem, hogy kicsi, zerget ösztönző warzoneok vannak csak a játékban, sokat nem lehet taktikázni. Plusz scoreboardot miért nem lehet meccs közben nézni, hogy miért kapok medált, azt miért nem lehet vhol nyomon követni?
"-" PvP rendszer: Na az nincs. Csinálod a warzoneokat és pvp szintet lépsz, aminek annyi a jelentősége, hogy pvp lvl 60 után tudsz jobb pvp geart is venni? Ennyi erővel ki is hagyhatták volna egyelőre, ide még bőven kell fejleszteni.
"-" Optimalizálatlanság: A korábban is említett fps ingadozás, játszhatatlanul akadozó warzoneok, skill lag.
"-" Craft rendszer: Teljesen átgondolatlan, lényegtelen, remélem max szinten más lesz. Lvl 42-re maxolni lehet a skilleket nulla erőfeszítéssel, a max szintig gyártott dolgok teljesen haszontalanok, nem éri meg őket használni. Attól tartok, hogy lvl50-en is sokkal jobbak lesznek a pvp és az operation gearek és max arra lesznek jók a crewskillek, hogy el lehessen mondani: az is van a játékban.
"-" Nem működő skillek, mint pl. a powertech shoulder slamje, nem működő filter opció a vendoroknál, rosszul működő térképek (nar shaada, corellia, stb.), iszonyat primitív aukciós ház, stb.
Hirtelen ennyi, biztos kimaradt jópár. Az olyasmikbe, mint class balance, szándékosan nem megyek bele, mert annak alakulnia kell.
-
Ha 6an mennek rád ezt nehéz kivitelezni :) -
Ezt épp akartam kérdezni ill. utánanézek hátha van valami guide, mert ugyan wipe nem volt, de egyszerűen alig tudtam tankolni.
28-29 szinten voltam ott ahol te is, a Mandalorianoknál és képtelenség aggrot tartani. Vagy hülye vagyok. Vagy a dps a hülye és össze-vissza ütnek mindent. Néha vért izzadok, hogy kitaktikoljam magamban hogy erre force push, a másikra taunt, harmadikra scream stb. hogy valamit virítsak, de a vége mindig az hogy mindenkit ütnek csak engem nem.
-
Nephin #28665 Furcsa is lenne, hogy egy ranged kaszt imba meleeben... -
Salmaa #28664 Hat ne engedd kozel az ellenfelet... -
Így van a bounty hunter is el van túlozva a guardian meg kicsit gyengécske -
maniac001 #28662 Nem igaz. Ne mondd hogy már most kurva jó a balance. A commando egyenlőre harmatgyenge pvp-ben. Ha hagyják távolról osztani akkor arat, de ha rámennek halott. -
Na, milyen kedves vagy :) -
Salmaa #28660 Minden kaszt olyan eros, ahogyan jatszod. Ha megesznek, az csak annyit jelent, hogy bena vagy. -
Mondjuk valamék nap majdnem elvették a kedvemet tőle. Lementem mandalorian raiders flashpointba. Mondtam csaptnak, hogy én ehhez alacsony szintű vagyok-e (ápp lev25 lettem, ők meg 28-29-30), de asszonták úúúúúúgyanmá. Minden oké, van healer, két dps, meg én a tank. Okkké. Eddig sosenem volt panasz rám, sem flash-ben, sem heroic-ban (pedig mindet megcsinálgatom). Na ezek végig utasítgattak, hogy így csináljam, meg úgy és nem jó stb. Pont azt csináltam amit mondtak, szal. fura volt. Mind1, simán elvagdostuk magunkat az uccsó 4 fős BOSS csapatig, aholis vagy 5x megfeküdtünk fullra. Szerintük miattam. Sőt az egyik nagyarcú dps szerint "patetikusan tankolok". Melyen kedves. A többiek szerint nem az én hibám volt, de ez akkor is szíven ütött. Nem is volt kedvem utána játszani egy jó darabig. Végülis lehet az egész csak félreértésből adódik, de azért ez durva volt.
Én aztán igyekeztem, tauntoltam orrba-szájba, az összes ellen többnyire rajtam volt, de nem bírtam az aggrot mind rajtam tartani, simán rámennek néha a healer-re (akit ugyan nyilván folyamatosan guardoltam, de területre hatókkal így is letolták). AOE skillem meg harmatosan gyenge ezekhez. Egyiket leCCzték elején, a többit megfelelő rendben kellett lenyírni, de mire egy marad, az olyan erős lesz (mert erősödik aki marad), hogy pár pixelnyi HP-val lenyom mindenkit egyben, esélyünk sincs (meg healer is kifogy addigra a force-ból).
(mondjuk a healernek dupla annyi HP-je volt mint nekem, de a többiekénél is másfélszer, szal. ő mondta is, hogy faszé van ilyen kevés HP-nk :D, na azóta én is ráhasaltam az artifact vétel + implant gyártás dologra, a stimulantokat meg addig is toltam magamba saját gyártásból, csak ugye ezek erősen szintfüggő dolgok) -
maniac001 #28658 Nvidia karival is szar a warzone.
A commando milyen pvp-ben magasabb szinten? mert lvl35 körül nagyon szar, a ranged megeszi, a melee-nek meg free frag. -
Megerősíthetem, hogy igenis Nvidiásoknak is ez a baja vele, tegnap 2 fp-ben volt ami zökkenőmentesen végigment nagyon stabil fps-sel, de pvp-ben annyira a határon mozog a játszhatóság, hogy nincs értelme erőltetni, mert minden skill 1-2 másodperces késleltetéssel megy csak el.
Elég sok beállítási lehetőséget próbáltam, a launcher-t különböző beállításokkal és rendszergazda üzemmóddal indítottam, az AA-t kitöröltem az ini-ből, de minimális javuláson kívül semmi nem volt belőle érzékelhető, a pvp továbbra is élvezhetetlen. Állítólag a többmagos processzorok az érintettek főképpen. -
Na szóltak szerón, hogy 10 perc múlva karbantartás, úgyhogy inkább befastraveleztem a kantinba (sivatagban vagyok-e) oszt' logout. :D -
DoctorStryker #28655
-
z3d #28654 Nem csak arra gondoltam.
Más MMOban nincs meg az az élmény, hogy a csapattársaddal felveszel akármilyen küldit, és utána egy kis párbeszédben mindenki kijátszhatja a választott szerepét, miközben a party tagokat és a küldi adó karaktert full voiceoverrel ingame videókban nézheted, mint egy interaktív filmben.
Lehet a HC MMO PVP maxlvl csak endgame játékosoknak ez nem élmény, de nekem meg a cimbiknek, akik asztali RPGn szocializálódtak, az :) -
Van akinek pveben is laggol brutál géppel :) -
Ha a story alapú questline-ra, akkor azt valóban kifelejtettem.