-
Chris #28668 Kis összegzés így másfél hét játék után lvl 47-ig:
"+" Pozitívum
"0" Semleges
"-" Negatívum
"+" Design, hangulat: Rajzfilmes, színes, nem depressziós grafika, amivel szerintem a wow is nagyot hódított és tudtuk ellenére sok embert fogott meg. Ezerszer élvezhetőbb, mint a csili-vili effekt-orgiás szarságok. A páncélok, ruhák is nagyon eltaláltak, jól designoltak.
"+" PvE questelős harc koncepció: Telitalálat szerintem, hogy itt mob packokkal kell küzdeni (1 erős és 1-2 gyenge, 3-4 gyenge, stb.) és nem mindig 1 mobot darálni.
"+" Űrharc: Minijáték, de nekem nagyon tetszik, hogy kikapcsolódásként van benne egy csomó küldetés és még a hajódat is lehet gearelni.
"+" Companion rendszer: Szintén jó, hogy lehet válogatni, szétosztani a munkát, ajándékokkal, beszélgetéssel az affectionjukat húzni, taktikázni kit viszel ha szerepet váltasz, stb.
"0" Questek: Iszonyú bullshit szerintem, hogy itt mások lennének a questek, mint pl. wow-ban. De ettől még teljesen elfogadható, csak ebben egyszerűen nem tér el a játék a többitől. Ugyanúgy a "hozd ide ezt, robbantsd fel azt, öld meg ezt, ölj meg ennyi ilyet" típusú questek vannak itt is. A class quest tulajdonképpen egy vezérfonál, ami végigvisz a bolygókon, jó, de nem korszakalkotó. A sztori rendben van, mintha vmi ponyvát olvasnál.
"0-" NPC szinkronizáció: Jópofa az elején, de később kezd átcsapni teljesen feleslegesbe és unalmasba. Mindig végighallgatom, de igazából változatlanul az a véleményem, hogy feleslegesen fordítottak rá ennyi erőforrást, másra kellett volna összpontosítani, bőven elég lett volna a class questeknél, egyszerűen nincs rá szükség, hogy a fent is említett tucat questek magyarázatát mind-mind elmeséljék az npc-k. Bár ez inkább egyéni ízlés kérdése, ezért inkább semleges nálam a dolog.
"0-" Rossz warzone design: Személyes véleményem, hogy kicsi, zerget ösztönző warzoneok vannak csak a játékban, sokat nem lehet taktikázni. Plusz scoreboardot miért nem lehet meccs közben nézni, hogy miért kapok medált, azt miért nem lehet vhol nyomon követni?
"-" PvP rendszer: Na az nincs. Csinálod a warzoneokat és pvp szintet lépsz, aminek annyi a jelentősége, hogy pvp lvl 60 után tudsz jobb pvp geart is venni? Ennyi erővel ki is hagyhatták volna egyelőre, ide még bőven kell fejleszteni.
"-" Optimalizálatlanság: A korábban is említett fps ingadozás, játszhatatlanul akadozó warzoneok, skill lag.
"-" Craft rendszer: Teljesen átgondolatlan, lényegtelen, remélem max szinten más lesz. Lvl 42-re maxolni lehet a skilleket nulla erőfeszítéssel, a max szintig gyártott dolgok teljesen haszontalanok, nem éri meg őket használni. Attól tartok, hogy lvl50-en is sokkal jobbak lesznek a pvp és az operation gearek és max arra lesznek jók a crewskillek, hogy el lehessen mondani: az is van a játékban.
"-" Nem működő skillek, mint pl. a powertech shoulder slamje, nem működő filter opció a vendoroknál, rosszul működő térképek (nar shaada, corellia, stb.), iszonyat primitív aukciós ház, stb.
Hirtelen ennyi, biztos kimaradt jópár. Az olyasmikbe, mint class balance, szándékosan nem megyek bele, mert annak alakulnia kell.