60899
  • a.carkey
    Egy kérdés:

Akinek van jedije, ez a jedi páncél benne van a játékban? Gondolom Guardian/Sentinel ág, ha benne van, de benne van? (Iszonyat tetszik, nagyon bejön. az ilyen kinézetűeket hiányolom a Sithes mediumok közül, de nagyon ...)

• FEARnet82
    Ne haragudj, de ezeket a beta vs mai allapot hibakat ugy irod, mintha meg kene koszonnunk, hogy nem igy adtak ki 14-15e Ft-ert jatekot.
    Ez az _alap_, hogy a beta bugokat javitjak.Egyebkent pl. nem 1x lattam stealtheben emberket, hogy a fegyvere latszodott, a companionok rengeteg helyen beakadnak, nem kovetnek, all egy helyben csak dismiss segit, rengeteg texturaba beakadok, ha lenne unstuck ikon nalam szerintem elso 5 bindingen lenne. Szoval van meg baj azert itt boven
  • j0nNyKa
    Nem az álláspontjaiddal van baj (na jó, egy (kisebb) része marhaság, de a másik (nagyobb) része nagyon is valós), hanem azzal, hogy nap mint nap előadod a megbántott emos tinédzsert, meg hogy bukni fog a játék.

Én ugye ~június óta bétázom, és hidd el nekem, hogy fél év alatt a csillagokat is lehozták az égről, hatalmas mennyiségű fejlesztés / újítás / átalakítás / javítás került be (mondom, 6 hónap alatt). Voltak olyan 1-2 hetes időszakok, amikor olyan volt, mintha teljesen új játékkal játszottunk volna.

Néhány példa, hogy mik (nem) voltak pl. szeptemberben (!):
    - volt 7 darab flashpoint, csak normál móddal, illetve 1 darab operation, 100%-ig bugosan - drop elvétve volt ezekben
    - nem voltak fleetek
    - nem voltak questek az utolsó 3-4 bolygón
    - azóta a classok kb. teljes rebalance-t kaptak, új spellekkel, új mechanizmusokkal, mindenképp jó irányba
    - grafikailag Z- kategória volt az egész, hiányzó / hibás textúrákkal, fél perces alttabból felédesékkel, nem látszottak a hologrammok, stealthben látszott a fegyvered, stb. stb.
    - nekem akkoriban volt 20-25 fpsem (bár az viszonylag stabilan), most ki van akadva 110-en mindenhol, néhány kivétellel (mondjuk vsync on, úgyhogy ez fail, de mind1)
    - olyan durva hibák voltak, minthogy nar shadaan nem működtek a kompanionok, a questek 50%-a bugos volt (class questek is), egy csomó item nem működött, nem volt jó a reverse engineering, egérre nem lehetett bindelni semmit, stb.
    - bár sok bajod (a legtöbb jogosan) a pvpvel van, elmondom, hogy akkor volt 2 darab warzone (voidstar hónapokig ki volt véve, mert használhatatlan volt, és teljes rewampot kapott), ééééééés.. ENNYI! ez volt a pvp, tehát semmi illum, semmi tatooine pvp zone, semmi
    - nem voltak end game itemek, szettek, tokenek, semmi ilyesmi
    - és persze 532532532 apróság

Azóta eltelt mennyi, 3 hónap?

Szóval nem kell itt elkönnyezni, tudnak a srácok rövid idő alatt is nagyot alkotni. Élvezni kell a játékot, várni az újításokat, meg tolni a suggestion-öket / ticketeket ezerrel.
  • a.carkey
    Most L32esként a Tatoon volt egy droidos-jawas H4es. Na ez egy egykaptafa küldi: két droid, két npc magas hpval. (Itt az elején egy droid kiesik, úgyhogy még ez is ment egyedül, mert csak három van.) A problémát a 4 okozza. Amúgy ezt a healer compimmal együtt ketten csináltuk meg. Egy Nar Shaadaaban lévő H2es kivétellel EDDIG ha odamentem a questek 99%a eddig szintén ment egyedül. De míg Nar Shaadaa adott normális xpt, a Tatoo vmi miatt alig. Ez azért zavar.

Amúgy pedig nem vagyok egy nagy durranás. Ha ezen javítanának, akkor lenne értelme a heroicnak, de azon kívül, hogy más régi cimbit, amikor átjött segíteni magas szintről vissza, akkor - mivel kb. 5 éve nyomtuk utoljára együtt az SWGben és nem megy elsőre olajozottam - őt sikerült felhúznom idegileg, mert nem sikerült "azonnal" lenyomni, nos, más értelmét eddig nem láttam. Ált. szart dobnak, pénzből sem eleget, úgyhogy sok értelme nincs.
  • Pacho
    Szerintem még korai azért egymásnak esni ezek miatt, végül is 13 napja jelent meg csak a játék. Bízzunk abban, hogy mindenki megtalálja majd a számítását és fokozatosan raknak majd új tartalmakat akár pve-ről akár pvp-ről legyen szó.
  • DoctorStryker
    Tegnap megdöntöttem a sebzés rekordomat (41. Guardian - defens ) void staron 108k... az átlag eddig 50-75k
  • MrStokes
    Durca, mondjuk azt jo volna latni, ebbol mennyi az assa es mennyi a sorc.
  • Bandras DaSilva #29852
    PvP-ről annyit, hogy azért lehetett sejteni/tudni már a closed beta és open beta hétvégék alatt is, hogy azért a pvp nem az erős oldala lesz a játéknak. Itt a történetekre gyúrtak rá és bár nagyon ódzkodtam az ötlettől, a legtöbb questet élvezem mert érdekes történetek vannak. Persze mindegyiknek a véga az, hopgy szedj össze x ilyet z amolyat vagy ölj meg ennyi ilyet annyi olyat, de hát egyelőre nem nagyon tudnak jobbat kitalálni.

A 3 warzone tényleg nagyon kevés, a huttbal nálam sem favorit, de azért nálunk elég jól rotálódnak a pályák.
    PvE szerverre mentem végül, de a pvp zónákban, közös területeken sokszor pvp flaggel megyek és vannak fasza kis harcok. nem kihaltak a zónák és a másik oldal emberei is előszeretettel flagelik magukat.

Több warzone kellene, meg nagyobbak is akár és hát kellene ugye az is, hogy válazsthatóak legyenek és a legnépstzerűtlenebbekete cseréljék le/dolgozzák át.

World pvpre van sok ötlet mindenhol, de azért nehéz olyan dolgot kitalálni ami a pve és pvp játékosoknak is megfelel. Engem speciel nem zavar az, hogy a sima pvp killért nem nagyon jár semmi.

Nem kapkodtam el a fejlődést, egyelőre csak lvl 36 commandot tolok. Crafting lassan 400 és többekkel ellentétben én elég jól adogatok is el. Páncélokat csinálok.

Az egyedüli bajom az, hogy a területeket hamar kinövöm, tatooinból szinte csak a class questeket láttam, most alderaanon tolom, de még rengeteg van itt is...aztán már balmorrán kellene tolnom. Majd 50en megcsinálom a maradékot is.

A heroicokkal nálunk nincs baj, mindig van elég ember, pörögnek faszán, némelyikért a jutalmak is jók. Flashpointok is mennek többször, szal nem egysíkú a szintezés mertr van benne craft, pvp, questek, warzoneok, flashpointok és még egy kis repkedés is.

Remélem kitart még a content/lelkesedés továbbra is mert egyelőre nagyon élvezem.
  • darth devil
    Jelenleg a fő probléma az, hogy egyáltalán nincs pvp rendszer.
  • Chris
    Én értem ezt az elvonatkoztatott elméleti példát, csak nem értek egyet vele, de ahogy látod egyesek nem, még az érvekkel alátámasztott észrevételeket sem képesek felfogni és mint a gyerekek, jönnek a nevetséges "sírás" bélyeggel. Már csak az hiányzik, hogy ez generáljon x db belemagyarázó hsz-t, hogy én miért "sírok a pvp balance" miatt.

A lényeg, hogy nem példa nélküli a használható, élvezetes, hosszú és rövid távon is kihívást biztosító pvp rendszer. Opvp vonatkozásában lásd DAoC pvp (amit ráadásul a Mythic csinált), instanced pvp-ben meg lásd WoW aréna vagy rated bg.
  • PiszkosFred
    A CS-t en ajanlottam, es tovabbra is fenntartom. Termeszetesen nem mint mmo alternativa (hah, ennyire ne nezz hulyenek), hanem mint mechaniuzmust. Addig nem lesz nyugta senkinek sem, es dugig lesz a forum sirassal, amig nem egyen felszerelessel, egyenlo eselyekkel fognak harcolni egymas ellen az emberek. Mindig lesz, aki szerint X az OP, masik emiatt lehulyezi, mert szerinty Y az imba, es igy tovabb. Mindig az az op, aki epp megolt, ez mar igy mukodik - epp ezert kellene pvpzni egyenlo feltetelekkel, klonozott karakterekkel. Ez sosem fog megtortenni, ezert aztan marad a siras es az elcseszett pvp rendszerek.
  • Sir Quno Jedi
    Jah, csak mindig zöld ellenfeleket ölni semmi exp-ért murva uncsi. Az ember próbálja elkerülni inkább őket, mert értelme sincs írtani őket, főleg, hogy a hátadban újratermelődnek.
  • Bhalage
    az a helyzet, hogy elegge tul lehet noni egyes zonakon (en most balmorra/nar shaddat toltam tegnap (megmaradt kuldik/bonus questek) (igazabol tattooineozok) de szeretek minden questet letolni a helyen es mire mind megvan az osszes, az ember tullevelezte a zonat rendesen. de amugy en azt mondom meg igy is elegge elvezetes.

a jatek nagyon fain es ez a lenyeg :o)
  • z3d
    Nekem te ne is magyarázd meg, nem nagyon vagyok rászorulva, én élvezem a játékot, és nem kicsit.
    A kis megjegyzésed, hogy hajtogatom a magamét, pedig igen "fura" annak tükrében, hogy az elmúlt napokban (években?) csak a sírás meg a game temetés megy részedről.
    A te problémáidra egy megoldás van: cancel subsriction. (
  • Sir Quno Jedi
    Az a gáz, hogy soxor flashpintba lemegyek, nulla exp-et érnek a mobok és a végén 5exp-et kapok az egészért, a tárgyak meg végig használhatatlanok. Ez volt Esseles-nél is, hogy nem Coruscant elején mnetem le oda, hanem a végén és baxhattam kb.

Heroic-ok még durvábbak, exp alig, vagy nem jár a mobért, de nulla idő alatt ölnek meg, ha nem vagyok csapatban. Semmi értelme őket megcsinálni, a szíváson kívül. Főleg a respawn gáz. Volt hogy négyen haltunk meg 1xrre, mikor jöttünk ki a heroic area-ból, mert készületlenül ránkspawnolt a mobhalom (gőzünk sem volt, hogy ott is lesznek, valaki leírtotta előlünk). A class quest-ekben legalább nincs respawn.
  • Chris
    Na igen, ezzel eljutottunk ahhoz a kérdéskörhöz, hogy vajon mikor kerülnek bele ezek egy félkész játékba. Az eddigi tapasztalatok alapján az 1-2 hónappal későbbi fejlesztés már késő volt. Itt vajon kitart addig vagy még tovább a játék mellett az előfizetők többsége, mikor sorban jönnek az online játékok, mint a Tera, Secret World, Diablo 3, WoW kiegészítő meg még ki tudja mi? Egy biztos, hogy egy előfizetői létszám alatt nem fogják önteni a tartalmat a játékba, mert egyszerűen nem éri meg.
    Na engem konkrétan emiatt döbbent meg, hogy itt és most, nem 7 évvel ezelőtt, egy ilyen lehetőségeket rejtő játék így került ki a piacra...
  • a.carkey
    * rá szinte NEM
  • a.carkey
    Egyelőre van egy 32es Sith Marauderem. Minden bolygón egymás után végigmegyek, és annyiban tényleg gáz, hogy ha közben flashpointozol és űrharcozol is, akkor biza néha szürke több küldi is és néha nem is ad 5nél több xpt. De, ennek ellenére élvezetes az egész.

PvPzni tegnap PvPztem először - rögtön 2x: L35 trooper, L50 jedi. (Egyszerűen így alakult. Most értem a story azon fejezetéhez, ahol össze lehet velük akadni, mert tegnap fejeztem be (Heroic 4es küldik) Nar Shaadaat.) Sajnos, szarrá vágtak, és ugye az L50 jedi felejtős, a legszebb az, hogy ketten nem tudtunk leverni egy reb. troopert. (mondjuk pont a határon nyomtuk, és míg ránk aggroztak a qurva healer companionom miatt a 200k plusszos reb droidok - kétszer egy ilyen ölt meg -, rá szinte, mert az imp droidok orra előtt kaszablta a mi egységeinket ...). De tanulságos volt.

Szóval messze még a vége, de már most látom, hogy főleg az zavar, hogy nincs elég időm, és nem tudom, mi legyen majd 1x a következő kari. Annyi jó lehetőség és sztori van: a jedi, a trooper, a bh, esetleg más? :) (Nem bétáztam, így nekem minden új és kihívás.)

Tény, hogy nem tökéletes. Pl. az imp. stationön szaggatok, lassan látom meg az állomást, ha teszem azt a vendoroknál lépek ki, de élvezem. Egy MMOt, a POTBS óta először.

Az bizti, hogy más, mint az eddigiek, inkább multi single kotor3, mint SWMMO, de azért nem rossz.

Egy SWG2nek, az "original" idősíkban jobban örültem volna, de ez legyen az én problémám.
  • Chris
    Ne haragudj, de úgy érzem neked felesleges magyarázni, mint egy kurblis gramofon, csak ugyanazt hajtogatod, ráadásul teljesen komolytalan, hogy egy CS-t ajánlgatsz vkinek, aki mmo-t akar játszani.
    Mit nem értesz azon, hogy egy rossz rendszer ilyen anomáliákat szül a játékosok 90%-ánál? Nyilván ha nem lenne semmilyen rendszer az nem okozna semmit, de baromi reális forgatókönyv, hogy kiszednek minden benne lévőt és azt mondják "bocs, tévedtünk, töküresen jobb". :D
  • j0nNyKa
    juggereket / guardianokat konkrétan úgy szoktam lereagálni, hogy leszarom, hagy vakarássza a hátam, amíg én a rangedekkel küzdök
    legrosszabb esetben is ha meguntam, ellökdösöm japánig

szóval igen, szegények perpill nem túl félelmetesek pvpben
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy Bacca's Blade-en én csináltam ám Hungarian csetet még az elején, de azóta sem jelentkezett be rajta senki sem. Vagy azért mert nincsenek magyarok (ez nem lehetséges), vagy nem tudnak róla, nem sg-sek. :D
  • j0nNyKa
    értem én, hogy nem saját ötletek, és nem is saját ötletként kell leírni nekik, hanem úgy, ahogy ide leírtad, csak ofkorsz angolul

komolyan mondom, szerintem szükségük van rá, hogy valaki az arcukba tolja, hogy "helloszia, itt van jóféle ötlet, meg még1, meg még1, tessék szépen implementálni"
  • darth devil
    Btw ezekkel az ötletekkel szerintem a bio is tisztában van, csak épp nem volt idő rá, és nem ez volt az elsődleges.
    Rage build aoe dmg, pont ugyanazt lehet kihozni a két acból ezen az ágon.
  • Sir Quno Jedi
    Álcázott bolygón ráadásul. Aki látta az már nem látta... :D
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, én is tankként alig sebzek, még a kompányionom (Kira) is simán duplán túlsebez engem. Node nekem nem is az a feladatom. Ez akkor szar ha egyedül vagyok, mert úgy murva sokáig tart leverni a sokHPs eliteket (bealszok).
  • Tyrpak
    Georg Zöllert idézve: "a juggernaut és a marauder dps-e között 5% eltérés lesz" <- 100% eltérés?
  • Tyrpak
    Lol, viszont egyik se az enyém, mind valamelyik másik mmo-ból van. :)

Értitek, tök jó a játék, de évek óta nem játszott, bugos, szar grafikájú játékok megoldásait várom ebbe a játékba, amit imádok, csak... hiányzik.
  • darth devil
    Jugger rageből is ki lehet hozni ilyet. De a jugger tankolni való. :D
  • darth devil
    A császártól nehezen, hiszen valahol ismeretlen helyen, az űr mélyén tartózkodik épp. :D
    De jó ötletek, és egyértelműen ebbe az irányba kell elvinni a pvpt.
  • z3d
    Na igen :)
    Jó kis háborús környezetbe ültetett csataszituációk.. iszonyat jól hangzik.
  • j0nNyKa
    ezeket tök komolyan leírhatnád a készítőknek is, mert ******* jó ötletek
  • Tyrpak
    Huttballból kiindulva, elképzeltem a régi jó WARos erőd ostromokat. :)
    Ahogy a Sith Warriorok felugranak a falakra, hogy aztán visszalökjék őket.
    BH/assa lehúzza az embereket a tömegbe.

Vagy Anarchy Online tower rendszere, ami buffokat ad annak aki birtokolja, és ki kell lőni, védeni kell, és a lerakható torony szintje függ, hogy milyen bolygóra raktad (tatooine kis buff, ilum nagy buff). Ezt akár sith vs sith formában is, ha már minden helyet elfoglaltak.

Vagy PVP-vel nyitható content, mittomén, Yavin 4-en Naga Sadow palotái.

De rohadt jó ötlet a pvp ladder is, guild rangsor, hogy a héten ki mennyi ellenfelet ölt, és ennek megfelelő jutalom a Császáról/köztársaságtól.

Amíg ezek közül valamelyiket berakják, addig nekem kitart a pve tartalom. De egyelőre nem jelentkezem warzone-ra, mert már unom a huttballt, és nem akarok megcsömörleni tőle.
  • z3d
    A lényeg az, hogy akit CSAK a pvp rész érdekel, azoknak az embereknek ott vannak azok a játékok, amik azt célozzák meg, hogy más, élő ellenfelek ellen próbálják ki magukat. Erre kiváló példa pl. a CS.
    Vagy a Lineage2, ha már mindenképp MMO kell.

Abban is volt igazság, hogy nem rewardélt kell ám ölni, hanem mert a másik rebel scum/nyomorult empire a másik.

Azt azért remélem, hogy lesznek nagyobb csaták, mivel pont erre az időszakra van kihegyezve a játék (is).

• LSC
    csak 4-es partyval lehet jelenteni szóval nem hinném hogy direkt, mindenesetre kiszívtak egy pug-tól :)
  • Spheriot
    Itt meg lehet nézni a sett bonusokat...
  • Tyrpak
    Erre mondjuk kitalálhatna valamit a Bioware, mert nagyon nem mindegy, hogy azok ott mind sorc, vagy hány assa volt közte. Ugyanez az IA/smugglernél, annyira más a két AC, hogy külön ikon kellene nekik.

Nemrég láttam egy postot SW fórumban, 4 Sith Warrior warzone eredmény táblán, ebből 3 200k fölött, 1 pedig 88k, melyik a Juggernaut? :)
    (megfejtés: huttball, Rage build mara a 200k, immortal jugger a 88k)
  • a.carkey
    Ezért kéne visszatérni az alapokhoz. :)
  • Spheriot
    Hát pl a PVP nem támogatja jelenleg a healer kasztokat, átmentem dps-re és gyakorlatilag sokkal többet hoz egy meccsen ( nekem is valorban meg tokenben is ), hogy megölsz sok ellent, mintsem az hogy életben tartod a sajátjaidat...
  • MaRee
    Nem. Mert én sem mondom hogy "szar a shogun 2 total war", a wow sokkal jobb.
  • Strahd_
    nem teljesen mindegy neked milyen jatek van peldakent felhozva? vagy ennyire nem tudsz elvonatkoztatni?