60899
  • csokicsiga #30596
    És a csempész, az milyen healbe? Lehet vele könnyedén haladni? Dps?
  • A4tech
    elakadni szintezés közben, ez azért durva..
  • rholas
    A játékélményt is nagyban rontotta ezért is adom el az accot rajta bf3 al 15.000 ért. PM
  • rholas
    A sage a játék legrosszabb karaktere semmitérő nulla. Light páncél mellé a leglassabb heal és leglassabb regen társul fix force pool-al.
    Minden mobcsoport után ujra kell éleszteni a companiont vagy magadat heal és mehet tovább. Heroicban ha lejut egyáltalánbal a proccolós képessége egy aoe ami ugyan semmit nem sebez ellenben az összes cc t kiüti. Ha dps t keresnek nem ajánlott mert dpse a nulla és a semmi között van valahol a healjét leirtam.
    Pár napja egy Vanguard ment mellettem kb 2x lött minden borul ment tovább. Kb az 5. csoportnál járt amikor én még a companiont élesztettem meg 10seces heal. PVP ben az elöbb ismertetett 2-3 seces castolások vannak és mindig fel kell rakni a bubit egyfolytában.
    Ez leirás kizárólag a saját tapasztalatom egy letörölt 34 es sage el.
  • csokicsiga #30592
    Engem az érdekelne, hogy a jedi sagenek, a Qyzen Fess nevü companionjának milyen statok a mérvadók, milyen statok kellenek neki a rucin, fegyveren... ?
  • Gyogyito
    Tárgytalan, megtaláltam
  • Gyogyito
    Win7 ( 64 bit ) alatt hogyan lehet az AA-t bekapcsolni manuálisan?
  • MaRee
    Nem magyar volt :)
  • Uberlama
    hehe lehet én voltam, de ezt pontosan így csináltam ma egy hutballon, baromira kergettek páran, és bubi, hot, meg sprint ill. talentelt "decurse" ami szintén gyógyít, segítségével, hülyére vettem pár dpst :)
  • MaRee
    Kemények ezek a sorcik, egy 50-es most háromszor UGRÁLTA körbe a huttball pályát úgy, hogy nem tudtuk ketten megölni. Gondolom full híler volt mondjuk, végig ment rajta valami hot meg 20mp-enként energy shieldezett, annyit láttam végig, hogy absorb meg deflect :D

Azt meg valaki ossza meg velem legyen szives, hogy 6-1es és 6-0ás nyertes huttballnál miért kapok kevesebb xp-t, mint amikor veszítek.
  • MaRee
    Magyarok néha, inkább wowozós.Meg zsidózós.Meg keresztényezős.Meg szar a játékozós.
  • Torzonborz
    akkor kérjenek dxdiagot vagy futtassanak akármilyen analizáló szart a háttérben . leszarom , nekik kell megoldani. ezé' kapják tőlünk a zsét :)

wot-ot ismerem jól béta óta. retek fos. :D
  • Nephin
    Remek.
  • j0nNyKa
    mind2 :D
  • Nephin
    Mármint wowozós vagy magyar?
  • nowan
    Tegnap és ma is megtámadtak Ilumon!
    Van még néhány tökös csávó, csak lesz rendes harc előbb-utóbb. (az egyenlegem 1-1 lett ha érdekel valakit)
  • MaRee
    Jó neked, ahton egész nap ez megy mindenhol, főleg alacsony szintü zónákban :D
  • Sir Quno Jedi
    Azon a szerón ahol én vagyok eddig még talán nem is láttam egyáltalán WoW-ozós chat-et. Igaz magyart se nagyon.
  • nowan
    A Preferences\User Interface\Use Operation Frames as Party Frames az általad keresett opció. Ezt át is helyezheted, méretezheted.
  • eNorti
    Meg volt az 1. óra játék (kb) iszonyat király!!! Nagyon tetszik. Jedivel kezdtem Hidden Beks szerveren. Esetleg nincs egy magyar gulid ahová lehet csatlakozni kezdőknek is?
  • FEARnet82
    Nincs valami opcio, hogy a party frame-be bekeruljon az en kepem is? a csata heveben csak a 3 party memberre figyelek a heallel, es en meghalok mert nem veszem eszre ,hogy sebzodok
  • BoneDragon
    Ma Crassus egyedül tekerte ilumot. Majdnem vérszemet kaptam... :D
  • AnuluWork #30574
    Szerintem várjátok meg, míg lemegy az első hónap! Utána lesznek rebelek is. :)
  • Sáska
    nem tudom, hogy mashol is annyira el van-e csuszva az arany, mint az Ahto Cityn.
    Amugy errol van valami statisztika, hogy melyik szerveren hogy oszlik el a ket oldal?
  • Laroa
    Illumra várhatsz, tegnap is legankelték vagy 10en az egy szem republicost a zónában
  • Sáska
    Nem igazan a jatekhoz tartozik, de ami nekem nagyon bejon, az a community.
    Az elozo mmo-m a rift volt, itt probaltam ki eloszor RP szervert, es - bar elotte sosem jatszottam semmivel RP szerveren - igen megtetszett. Ezert gondoltam, hogy itt is ilyen szervert valasztok, igy a Lord Calypho-n kotottem ki.
    Ami feltunt mar az elso naptol kezdve, az az volt, hogy general chaten szinte alig hasonlitjak a jatekot a WoW-hoz, vagy barmelyik jatekohoz. Vegre egy jatek ahol a general chaten nem az folyik a csapbol, ami az osszes elozo mmo-nal.. Ez nem tudom, hogy mas serveren is igy van-e?
    A masik az RP chat, ahol szervezni szoktak az RP eventeket - mondjuk meg egyen sem voltam, de majd igyekszem megnezni ezt is. Mindenestre jo olvasgatni a lore-rol, akit erdekel.
    Egyre tobb RP guild van, van tiszta Mandalorian guild, imperial army guild, tiszta sith guild stb..

Partyt talalni mindig lehet, es a warzone is total vegyes, nem csak hutball megy.
    Egyedul azt sajnalom, hogy republic jatekosokat alig latni, pedig warzone-on talan egyszer volt az, hogy nem a koztarsasagiak ellen nyomtuk. Remelem ez majd magasabb szinten valtozni fog, es nem kell Ilum-ig varni..
  • DummyBoy
    Nem a bütykölés a lényeg ...

Hanem az hogy megpróbálni segíteni, hogy mihamarabb megtalálják a megoldást minden égető problémára! (És erre lehet segítég egy dxdiag is ...)

A fórumos keresőt remélem mihamarabb megoldják, nekem asszem a gugli dobta ki a topikot :)

Mellesleg lehet azért zavarnak engem kevésbé ezek a hibák mint másokat, mert előtte több mint egy éven keresztül World os Tanks-on edződtem ... Ott mai napig "fejlesztik" a F2P játékot, egyre több fizetős tartalom van, egyre több mindenért érdemes fizetni, ha nem akarsz szopni, de olyan alapvető játéktechnikai bugok vannak, hogy az embernek ketté áll a szeme ...

Egy pár példa, szerény képességeimhez mérten SWTOR-ra átültetve:

- lvl 50-es fullos tank kari epic maxos armorszettben szalad, majd a bolyó másik végéről egy lvl 11-es sniper oneshotolja ... Developerek válasza: "Working as intended" ... tankunk felbőszül, odaszalad a sniperhez ... MISS - MISS - sniperünk megint oneshotolja ...

- Vagy mondjuk elszaladsz egy bokor mellett, és előugrik belőle egy csillagromboló ... o.O Vagy mondjuk üldözöl egy Rancor-t a pusztában, már majdnem utoléred erre eltűnik ... o.O ... jó a camo skillje ... (láthatósági "rendszer" ...)

Valamint mivel 15 vs 15 csaták vannak egy úgynevezett "meccsméker" nevű balanszrendszer gondoskodik arról, hogy ha a 30 fő közül mondjuk 4 healer van, akkor az biztos egy oldalra kerüljön ... stb ...
  • nalgae
    Pont találkoztam ma egy ilyen topikkal, amire azt írták, hogy azért zárják le a topikot, mert kliens file módosítás van benne, és nem támogatják az ilyen megoldásokat, mert súlyos crashekhez vezetne, amiket nincs energiájuk supportálni, és én ezt meg is értem. Viszont egy kis guglizás, és máris lehet segíteni rajta. Én is találtam egy-két apró megoldást ami segített, meg kicsit barkácsoltam én is, és picit jobb lett, de mivel nem tudom, hogy mennyire jó a megoldásom, inkább nem publikáltam én sem. Próbálkozni lehet, félmegoldások vannak, véglegesen egyelőre dolgoznak:) Remélem mire javítanak a grafikán már én is felújított géppel játszhatok:)
  • Tyrpak
    Állj a healer ágra, akkor legalább téged nem fog mindenki utálni a dps-edért. :)
  • t0xikus
    amúgy erre gondoltál?

[Renderer]
    D3DFullScreen = true
    Height = 1050
    NativeHeight = 1050
    NativeWidth = 1680
    TextureAnisotropy = 1
    Width = 1400
    WindowX = 0
    WindowY = 0
    MeshLODQuality = 0
    VerticalSyncState = false
    EnableBloom = false
    TextureQuality = 1
    UseMinSpecShaders = false
    doShadows = false
    PlantDensity = 1
    AntiAliasingLevel = 8
  • t0xikus
    ha ennyire egyszerű megoldása lenne a wz lagg problémának, akkor az nem valami teljesen eldugott topic 67.oldalának közepén lenne, hanem már lenne belőle vmi sticky topic legalább. lehet 1-2 embernek segített de kizártnak tartom, hogy tényleg nem lenne felkapott egy ilyen megoldás.
  • Laroa
    Mindkettőnek jó.
  • hawkie22
    A Sage jó DPSnek, vagy inkább a healer ág az, amire érdemes ráállni vele?
  • Torzonborz
    ez mind szép és jó meg tényleg lehet bütykölni DE azért azt Te is beláthatod hogy nem a felhasználónak kéne mindenféle barkácsmegoldással játszhatóbbá tenni a játékot . :)
    vagy egyes részeit mert open worldben nincs gondom csak wz-ben.
  • Laroa
    Swtor fórumon bármelyik topicot is megtalálni azért elég emberes feladat mióta kilőtték a search funkciót :(
  • DummyBoy
    Szép kis hsz parádé volt :)

Peccseléshez: OMG ... vajon mi lehet a magasabb prioritású? Pár hisztis gigakjúb-nak nem tetszik a top lvl PVP, vagy hogy egy csomó embernek NEM INDUL a játék a peccs után?

Tegnap este a peccs után nem indult el a játék, karakterválasztás után CTD ... ha új karaktert csináltam akkor viszont ment (Rá is basztam, elkezdtem az új karival jászani :( ) ... sok 10 oldalas topik volt belőle a hivatalos fórumon.

EZ probléma! Valós és égető ... és lám, másnapra elvileg javítás is van ... Az hogy bedobtak pár emote-ot is mellé ... belefér ...

Az a baj, hogy az átlag magyar (És külföldön is így van, csak ott nincs ennyi meg nem értett zseni egy rakáson ...) űberpolihisztor fórumozók 99%-ának, akik persze mindenhez jobban értenek, gyakorlatilag lövésük sincs azokról a dolgokról, amiről éppen a legjobban tudnak mindent.

Bármilyen komolyabb változtatást elég erősen tesztelni kell, hisz bármilyen sideeffekt előjöhet ... ez nem egy két nap ... És a tapasztalat azt mutatja, hogy jobb várni és tesztelni, mint kidobni valamit úgy, hogy még több hibát okozzon.

Mindig lesz hiszti, hiszen nem lehet minden jó mindenkinek. Csak azt kellene felfogni, hogy a konstruktív hsz-ek, valamint az ingame ticketek + dxdiagok küldözgetése segíthet meggyorsítani a folyamatot, a hiszti viszont szarra sem jó.

De szerintem meg kell várnunk, amíg a generációk teljesen degradálódnak, majd jön az evolúció megint, és talán majd utána ez érthetővé válik ...

A "Megint nem megy ez a szar" tipusú hibaleírásokból valószínűleg rengeteg szükséges információ nyerhető ki valakik számára, én mint eccerű egységsugarú kocka viszont egyetlen egy dolgot tudok ebből leszűrni - mégegyhomoerektusz ... de többet nem.

IL2-nél volt anno, hogy egy fél developer team nem tudott mit kezdeni egy hibával, amire egy modder simán megtalálta a megoldást ... következő peccsbe bele is került a javítás ...

Szóval a supportnak is support kell, nem hiszti ...

Antialias és WZ lag témában: Olvastam egy topikot, ott írtak pár barkácsmegoldást, hogyan lehet lecsökkenteni ezeket a dolgokat - majd megkeresem a topikot.

Azt írta a srác, hogy több mindent megcsinált, és megjavult, de nem tudja melyikre:

- látótávolság levétele (ini file-ból)
    - Character detailt-t low-ra kell venni, ez ugyanis hülyén van megfogalmazva, nem az összes karaktert változtatja, hanem a LOD-ot ...
    - Antialias = 2 (vagy több) beállítása ... Ez nekem forcolva van, de ha az iniben bekapcsolom, akkor eltűnnek a villámok :(
    - Vsync ON viszont csak játékban!!!, mert a driverből force-olt Vsync FPS csökkenést okozott
    - kisebbik SWTOR affinitásának lecsökkentése 1 magra (mondjuk az 1-esre) és LOW priority, nagyobbikat pedig át kell tenni HIGH-ra ... (Ezért mondjuk szüljenek sünt, miért kellett két ugyanolyan nevű process ... ha nem ugyanaz lenne a nevük, akkor lehetne automatizálni :(

Nem biztos, hogy pont ezek voltak, de ez rémlik ... majd megkeresem a topikot ...

Ami viszont lényeges: 2 hete játszom, WZ-t még nem láttam, de olvastam olyan topikokat, ahol azon agyaltak az emberek, hogyan lehetne ezt megoldani ... Igaz, volt ott is rinya, ez természetes ... De akik ITT folyamatosan sírnak, hogy milyen szar a WZ lag, azok olvasták ezeket a topikokat?
  • z3d
    Keresni kell egy casual társaságot, és megoldódik a problémád :)
    Nálunk pl úgy van, hogy van egy csapatos karakterem, ha a cimbik online vannak, azzal szigorúan csak partiban játszom (meg craftolok). És van egy olyan, akivel egyedül, néha random partíkba verődve tolom.
    Szerintem ez nálad is menne :)
  • Laroa
    Szintezés nem túl bonyolult ebben a játékban, még a totál casualok is simán felhúzzák 1 hónap alatt a karijukat 50re. Azt meg úgyis csak a hc guildek kényszerítik rád, hogy csütörtökön 20:00 megyünk instába legyél ott jó kis nolifer módjára :)
  • Djuree
    a mehet gomb csak nálam tűnik el véletlenszerűen?:S
  • Djuree
    amúgymeg egyedül is jó, csak napi 1-2 óra alatt megunom, de kövi nap ugyanolyan nagy kedvvel ülök le megint, csak így lassú a fejlődés:)