-
Szép kis hsz parádé volt :)
Peccseléshez: OMG ... vajon mi lehet a magasabb prioritású? Pár hisztis gigakjúb-nak nem tetszik a top lvl PVP, vagy hogy egy csomó embernek NEM INDUL a játék a peccs után?
Tegnap este a peccs után nem indult el a játék, karakterválasztás után CTD ... ha új karaktert csináltam akkor viszont ment (Rá is basztam, elkezdtem az új karival jászani :( ) ... sok 10 oldalas topik volt belőle a hivatalos fórumon.
EZ probléma! Valós és égető ... és lám, másnapra elvileg javítás is van ... Az hogy bedobtak pár emote-ot is mellé ... belefér ...
Az a baj, hogy az átlag magyar (És külföldön is így van, csak ott nincs ennyi meg nem értett zseni egy rakáson ...) űberpolihisztor fórumozók 99%-ának, akik persze mindenhez jobban értenek, gyakorlatilag lövésük sincs azokról a dolgokról, amiről éppen a legjobban tudnak mindent.
Bármilyen komolyabb változtatást elég erősen tesztelni kell, hisz bármilyen sideeffekt előjöhet ... ez nem egy két nap ... És a tapasztalat azt mutatja, hogy jobb várni és tesztelni, mint kidobni valamit úgy, hogy még több hibát okozzon.
Mindig lesz hiszti, hiszen nem lehet minden jó mindenkinek. Csak azt kellene felfogni, hogy a konstruktív hsz-ek, valamint az ingame ticketek + dxdiagok küldözgetése segíthet meggyorsítani a folyamatot, a hiszti viszont szarra sem jó.
De szerintem meg kell várnunk, amíg a generációk teljesen degradálódnak, majd jön az evolúció megint, és talán majd utána ez érthetővé válik ...
A "Megint nem megy ez a szar" tipusú hibaleírásokból valószínűleg rengeteg szükséges információ nyerhető ki valakik számára, én mint eccerű egységsugarú kocka viszont egyetlen egy dolgot tudok ebből leszűrni - mégegyhomoerektusz ... de többet nem.
IL2-nél volt anno, hogy egy fél developer team nem tudott mit kezdeni egy hibával, amire egy modder simán megtalálta a megoldást ... következő peccsbe bele is került a javítás ...
Szóval a supportnak is support kell, nem hiszti ...
Antialias és WZ lag témában: Olvastam egy topikot, ott írtak pár barkácsmegoldást, hogyan lehet lecsökkenteni ezeket a dolgokat - majd megkeresem a topikot.
Azt írta a srác, hogy több mindent megcsinált, és megjavult, de nem tudja melyikre:
- látótávolság levétele (ini file-ból)
- Character detailt-t low-ra kell venni, ez ugyanis hülyén van megfogalmazva, nem az összes karaktert változtatja, hanem a LOD-ot ...
- Antialias = 2 (vagy több) beállítása ... Ez nekem forcolva van, de ha az iniben bekapcsolom, akkor eltűnnek a villámok :(
- Vsync ON viszont csak játékban!!!, mert a driverből force-olt Vsync FPS csökkenést okozott
- kisebbik SWTOR affinitásának lecsökkentése 1 magra (mondjuk az 1-esre) és LOW priority, nagyobbikat pedig át kell tenni HIGH-ra ... (Ezért mondjuk szüljenek sünt, miért kellett két ugyanolyan nevű process ... ha nem ugyanaz lenne a nevük, akkor lehetne automatizálni :(
Nem biztos, hogy pont ezek voltak, de ez rémlik ... majd megkeresem a topikot ...
Ami viszont lényeges: 2 hete játszom, WZ-t még nem láttam, de olvastam olyan topikokat, ahol azon agyaltak az emberek, hogyan lehetne ezt megoldani ... Igaz, volt ott is rinya, ez természetes ... De akik ITT folyamatosan sírnak, hogy milyen szar a WZ lag, azok olvasták ezeket a topikokat?