60899
-
Az a baj, hogy csak szóban látjuk az ígéreteket. Meg mellébeszélni azt nagyon tudnak :D Ez a high quaility textúrás magyarázkodás is elég vicces. -
Tyrpak #32204 Egyik fő probléma szvsz megint az, hogy az emberek kicsit sokat akarnak.
"Van egy gépem, amin a bf3 kétszázmillóval megy, miért csak 40-50 fps a warzone?"
Mivan? Én az utóbbi X mmo-ban legalacsonyabb beállítás környékén kellett hogy játsszak, és úgy volt 20-30 fps-em, WARban ugye voltak -1 fps-ek is.
Magyarul, a 40-50 fps kevés, látványos az esés, optimalizálni kellene a játékot. De a devek szerint ezeken a gépeken továbbra is élvezhető és játszható a játék.
Az, hogy szerintem is lekezelően viszonyultak azokhoz, akik az ő általuk ajánlott minimum követelményű 2-3 éves gépeken (és igaz, mi a ...ért kéne évente új gépet venni?) játszanak, azoknak a pve-ben még be tudnak állítani olyat, hogy játszható legyen, de a teljesítmény eséssel a warzone már nem játszható számukra.
Fájdalmas, de sajnos az van, hogy a bioware se érti, mitől van a kettő között ez az eltérés. -
cain #32203 We understand the passion and desire for people to see the same textures you see in our cinematic scenes in the main game. Because of the performance issues that would cause for the client, that's not an immediate and easy fix; we need to ensure we're making choices that the majority of our players will be able to benefit from. Having 'atlassed textures' helps performance overall, and that's a very important goal for us. -
Tyrpak #32202 Stephen Reid keressük a javítás módját és dolgozunk rajta postjai, dev-trackerről.
Mivel utóbbi időben elég aktívak lettek a dev-ek, érdemes ránézni néha a dev-trackerre.
-
z3d #32201 Azért van itt is, aki azt mondja, hogy minden remekül megy neki, semmilyen lag nincs sehol.
Bár az is igaz, hogy alapvetően a BW programozóknak kellene összeszedni magukat. -
Hiába veszel új procit meg lapot, az ezeken nem fog segíteni. -
Laroa #32199 Ez a high beállítású textúra blama. Ez engem a legkevésbé sem érdekel mert a warzoneok miatt minden low-ba van csapva nálam :)
Ami engem érdekel, hogy lesz-e kód optimalizálás hogy ne essen 40-50 fps-t vissza a teljesítmény ha warzoneba megyek laggal fűszerezve, vagy kénytelen leszek-e új procit meg lapot venni. -
cain #32198 ez, és amit már linkeltem lejjebb. -
Laroa #32197 Én elhiszem, hogy sok júzer error volt, pusztán csak egy hivatalos linket szeretnék kérni erre:
"Mindenesetre jó, hogy a BW már végre elismerte a problémát, és nem csak azt írkálják, hogy újítson mindenki gépet, mer szar." -
Mondjuk amint pár oldallal ezelőtt említettük a legnagyobb hangadók általában azért hisztiztek, mert az Asus EEPC-re kötött 6DB fullHD monitoron nem akart nekik tökéletesen menni a játék :)
Nem meglepő a support efféle válasza, az esetek nagy része júzer error. Sajnos ami ilyenkor gond, hogy a pár valós problémát nagyon nehéz egy ekkora hisztiáradatból kihalászni.
Mielőtt szó érné a ház elejét, hogy rózsaszín köd meg minden, én is dolgoztam - dolgozom hasonló supportként, és ennél lényegesen kevesebb felhasználó is tud olyan világraszóló hisztit generálni, hogy hetek telnek el a magyarázkodással, meg azzal hogy bebizonyítsd hogy a júzer a hülye (Mert neked kell bebizonyítani, hogy hülyeséget beszél ...) és csak ezek után jutsz el oda hogy az érdemi problémával is tudj foglalkozni ... Szóval én mindig kicsit türelmesebb vagyok emiatt az ilyen supportokkal ... Bele tudom élni magam a helyzetükbe.
A kedvencem a "Véletlenül letöröltem a karakteremet" topik volt ... Szegény szupportosnak szépen, normális hangnemben kellett leírni, hogy hogyan írjon ticketet meg minden, de egy kevésbé szívbajos fórumozó azért megkérdezte, hogy azért árulja már el hogy sikerült merő véletlenségből párszor yes-t kattintani az árjusúr-ra, majd beírni végig nagybetűkkel azt hogy "DELETE" ? -
Tyrpak #32195 A posthoz képest most már a 3. threadnél tartanak, a legújabbon 3 óra alatt jött össze 122 oldal hozzászólás.
Komolyan, ezt a "nem kaptunk elég hibajelzést" postot nagyon benézték Bioware-ék.
Leginkább az zavar, hogy a nagybétahétvége utáni buildet a mai napig nem tudják utolérni, ahhoz képest minden patchnél eddig lassult a játék.
Miközben az ATI driver is javult. Vágyom vissza a 110 fps-es warzone-okba. -
állítólag már nincsenek olyan zónák, ahonnan ne lehetne játszani, úgyhogy mindenképp a lent leírt "bug" lesz a megoldás -
mikusmate #32193 Ohh köszönöm, akkor itt volt a kutya elásva. Megijedtem, hogy valami gáz van :) -
Laroa #32192 proxy? -
ZoliJ #32191 némi google után: http://www.vivid-abstractions.net/how-to/how-to-fix-you-are-logged-in-from-a-region-we-do-not-allow-someone-to-play-from/ -
nowan #32190 És mond, helyileg hol próbálsz játszani? -
mikusmate #32189 Sziasztok! Megvettem a játékot, feltelepítettem, megcsináltam az accountot is. A launchernél mikor próbálok belépni, azt írja ki, hogy "You are logged in froma region that we do not allow someone to play from." Valaki találkozott már ilyennel? -
Laroa #32188 Erről kérek egy hivatalos linket pls, mert az egyetlen amit láttam, az az volt hogy a júzereknek szar gépük van, ők meg kurvajó játékot csináltak. -
Wlanseraf #32187 Van ilyen SSD ami kimondottan erre van és sw is van hozza.. Cachedrive:) -
cain #32186 tehát a devpost. -
Én is ezen filozofálok, bár nekem nincs SATA3-am :) Bár visszafelé kompatiblis azt tudom, de néztem okos SATA 3 kártyát, ami meg tudja oldani hogy Hybrid cuccost csinál a HDD-ből és az SSD-ből, és úgy is tudja kezeli, hogy a gépen található leggyakrabban használt cuccokat másolja csak az SSD-re ...
Picit lassabb mint ha eleve az SSD-n lenne minden, de még így is látványosan gyorsabb mint a HDD, ráadásul ha nem csak 1-2 dolgot akarsz gyorsítani, akkor lehet vele spórolni SSD méretet és költséget :) -
cain #32184 volt valami devpost a témában. a lényeg, hogy párbeszédek alatt minden esetben a játék a nagyfelbontású textúrákat használja, mert akkor nem rendereli ki a többi esetleg még ott lébecoló játékost és a hordalékaikat, csak a szereplő npc-ket, és a párbeszédben résztvevő játékosokat.
a másik, hogy volt egy másik devpost egy bugról, hogy high beállítás esetén is low textúrákat használt a játék. ezt azóta javították? gyorsan végigszaladtam a a patchnotesokon, de nem találtam nyomát. -
Tyrpak #32183 Ja igen, és ami leginkább érezhető: párbeszédeket, flashpointokat hamarabb tölt be, van hogy másodpercekkel vagyok a velem egyszerre belépő csapattárs előtt.
Magyarul: most már nem arra vársz, hogy a te géped töltsön, hanem arra, hogy másé. :) -
Tyrpak #32182 Béta nagyhétvégére lett meg az ssd-m, ezért nem tudom, hogy milyen volt előtte, de mindenkinek ajánlani tudom.
Win7 és a játék van egy 64 gigáson Vertex3-on, a lényeg itt a 3, tehát csak és kizárólag SATA3-asat szabad venni (persze olyan alaplaphoz ami tudja a SATA3-at).
Párbeszédeknél sajnos még így is látszik a textúra váltás, bár az lehet, hogy grafikus kártya memória. Viszont nincsenek megakadások, ha összefutsz valakivel, nincsenek a semmiből előtűnő alakok, nem érzékelhető a swappelés. Előre szólok, hogy fps-en nem segít!
Csak a játékélményt javítja ezerrel. -
Anno mikor elkezdett érdekelni az SSD móka, alég jól utánanéztem mindennek ...
Az akkori komolyabb (mai középkat.) gépekben már bőven szűk keresztmetszet a winyó sebessége.
Az SSD igen sokat tud dobni rajta, nem egyfajta drága kicsi vinyóként kell rágondolni, hanem egy újabb teljesítménynövelő tényezőként.
Mivel nekem sincs most ingerenciám új gépet venni, ezért a membővítés és az SSD az a két lehetőség, amivel megdobhatom még a teljesítményt ...
Aztán alszok még erre párat :) -
cain #32180 nekem kicsit drága lenne bővíteni a gépemet, e8400+4850 kombóm van, ddr2 ramokkal... a vinyókon, a dvd meghajtón, és a perifériákon kívül minden kuka... =(
azt hiszem az alaplapom képes kezelni a ddr3as modulokat, szóval először beruházok egy olyanra, meg egy ssd-re. -
z3d #32179 Mondjuk alapvetően nincsenek gondjaim, sehol, csak fleeten meg WZ-ben esik le az FPS, még éppen játszható kategóriába.
SSD kéne, az a win7nek is jót tesz. -
seaedge #32178 Kb 0,5-1mp-re akad be Vaiken space station-re lépéskor utánna már megy rendesen 15-30 fps-sel.
-
Igen, azt akartam ezzel mondani, hogy darál a winyó meg minden ... Ha még belejönne hogy a netről renderel, akkor valszeg a fél lakótelep összes netkapcsolata nem lenne elég :)
Én is most gondolkodom membővítésen és egy SSD beszerzésén. Pontosabban elég régóta kacérkodok a gondolattal, de eddig mindig lebeszéltem magam róla, de most megint SSD árakat nézek :) -
z3d #32176 Sir Quno Jedi SSDről tolja, ahogy olvasgattam, neki nincsenek akkora problémái. Én is töprengek, vagy venni kéne egy Lenovo Y570et SSDvel, vagy az i3-as procit cserélni a mostani Y560ban, meg beletolni egy 64 gigás SSD-t, amin WIN7 meg SWTOR lenne csak.
Ami fura, hogy az első patch előtt nekem azonnal betolta a fleeten a texturákat (normál 7200es winyó), most meg töltögeti 5-10 másodpercig. Persze lehet, az első hét után annyival több lett a játékos, hogy nem bírja már szuflával. -
cain #32175 persze, hogy beakad, meg darál minden. fleeten van saccra 200 ember (inkább több), ezek mindegyikénél kint van egy companion és a speeder közül legalább egy, viszont biztos, hogy 75%uk különböző ruhában van. speederből és companiontextúrából viszonylag kevés van, de 200as létszámnál a betöltendő karakter+companion+speeder textúrák együttes száma még mindig bőven meghaladja ezt a számot.
ez túl nagy teljesítményt nem igényel sem a procitól, sem a videokaritól, egyszerűen meg kell várni, amíg előrántja a gép a vinyóból a megfelelő biteket.
játszik valaki ssd-ről? szerintem nagyot dobna az ilyen helyzetekben a vizualitáson. -
cain #32174 a desktop sharing ezeréves történet. itt nem is annyira a bandwith vonzat a lényeg, mert az megvan egy sportesemény (olimpia, focivb) online streamjénél is, bár a duplexitás emel rajta, hanem arról van szó, hogy a stream forrásánál van legalább ugyanannyi (virtuális) kliens, amin nagyon jó minőségben fut a játék. és persze mindennek bele kell férnie havi 15 dollárba per account.
no chance. -
Tyrpak #32173 Desktop streamelése ipad2-re
Szóval annyira nem hülyeség. Csak ennek elég súlyos bandwidth vonzata lenne, amit mindenki látott volna. -
na de 1 hét és jön még 4!!4 :D
Biztos bugmentesek lesznek -
Érdemes a felhő alapú játékokról szóló cikkeket megnézni. Működik ugyan, de messze még a jótól ... És a minőségén is meglátszik.
Viszont én továbbolvastam a topikot, és ott van egy pár kicsit hozzáértőbbnek tűnő emberke, aki megpróbálja elmagyarázni, hogy ez a technika, jelenleg ilyen minőségben nem nagyon kivitelezhető ...
Mellékesen amikor én felmegyek a fleetre és beakad minden, akkor van csodálkozás, mert lehet látni, hogy szépen lassan töltődnek be a textúrák ... viszont a gép halk, és csak annyit hallok, hogy éppen maga alá csinál a wincseszterem az erőlködéstől ...
De hazamegyek és megnézem a cfosspeed naplóját, mekkora adatforgalmat generál a game.
Valamint ha tényleg lenne valami szerver alapú ilyen cucc, akkor valszeg lenne valami előírás minimum sávszélességre is, mert ez nem kevés adatforgalmat generálna ... (ha nincs most is ...) -
Végén fél év alatt kijavítják az első 2 bosst is. O.o -
ShaiHulud #32169 persze volt igazsag abban amit crassus irt, de unalmas votl az allando szajkozas illetve atment eleg hamar lekezelo stilusba, es szemelyeskedesbe, ahogy pl a generalon is ahto cityn, de legalabb angolul irt:D -
"Eternity Vault
Using "Reset All Active Operations" no longer causes Soa and the Ancient Pylons to respawn even if the player is currently locked out of these encounters."
há há há. Degáz :D -
ShaiHulud #32167 megmarad, nem veszik el, vicces lenne ha minden resetnel -1 talent pont :D -
Ne bantsatok a nagymestert! Amiota az SG-n van, azota ilyen a stilusa, az ertekitelete, az evek alatt megszokta mar mindenki. O sosem fog valtozni.
Van rajta kivul jo par magat "mmo veteran"-nak titulalo hangado, aki csinalta a musort es - sertett ovodaskent, akitol elvettek a cumit -, belekotott az elo faba is, konkretumok vagy ervek nelkul, vagdalkozva altalanossagokkal. Nem tett jot a topiknak. Legalabb Chris lehuzo kommentjeiben, van erv es indoklas, de a tobbiek frocsogeseben nulla.
Minden jateknal ez van a forumokon, tul kell elni a kezdeti idoszakot, nincs mas megoldas. Utana kikopnak a biralok, max a mazochistabja marad, lelkuk rajta.