59456
banner
  • rinyavas
    Az!! :)

• CB Dávid 18
    szép a Man
  • rinyavas
    HOPP!! :)

• rinyavas

• CB Dávid 18
    Ezeket ismerem osztrákok!!
  • CB Dávid 18
    Szevasztok
  • rinyavas
    SZÉP!!

• Magnumrolcsi
    Holnap jövök!Akkór többet leszek fent.Nemsoká megyek.
  • Magnumrolcsi

Ez az enyém.
  • Raho
    Szevasztok!!!
  • Magnumrolcsi
    Hali
  • rinyavas
    Sziasztok

Na szóval a film tartalma:

A Szimplások nem adják fel kultúrmissziójukat, miszerint csak azért is megismertetnek bennünket a balkán filmművészetével. Jelen alkotást Szerbiában már több mint 150 000-en látták s mivel általában ennyi ember nem tévedhet, nekünk sem árthat meg. A filmben Ratko (Srdjan Todorovic) az isten háta mögötti bosnyák faluból származó kamionsofőr színvak, ami szimbólikus értelemben is lehetővé teszi számára, hogy a dolgokat másként lássa, mint a többség. Különös körülmények között ellopott kamionját vezetve találkozik a tőle mindenben különböző nagyvárosi lánnyal, Suzanna-val (Aleksandra BalmazovicKözö) s utazásuk a polgárháborús övezeten keresztül vezet a harcok vámszedői és szerencselovagjai között, de szerelemben és boldogságban végződik, melyben nem kis része van pár láda véletlenül talált gépfegyvernek és a Mercedes jelnek a kamion motorházán. Szórakoztató szerelmi road movie a jugoszláv polgárháború kitörésének idejéből azoknak, akik még nem hiszik magukat G.W. Bush gyermekeinek.

Ezt írták a www.flyerz.hu-n

A főszereplő Ratko (Srdjan Todorovic – Macskajaj, Underground) az isten háta mögötti bosnyák faluból származó kaminsofőr. Legfontosabb tulajdonsága, hogy színvak, ami szimbólikus értelemben is lehetővé teszi számára, hogy a dolgokat másként lássa, mint a többség.

Különös körülmények között ellopott kamionját vezetve találkozik a tőle mindenben különböző nagyvárosi lánnyal, Suzanna-val (Aleksandra Balmazovic szlovén színésznő– Berlinale 2004: shooting star). Közös utazásuk a polgárháborús övezeten keresztül vezet a harcok vámszedői és szerencselovagjai között, de szerelemben és boldogságban végződik, melyben nem kis része van pár láda véletlenül talált gépfegyvernek és a Mercedes jelnek a kamion motorházán.

A film elnyerte a Mannheim-i, Triesti és a Montreáli Nemzetközi Film Fesztivál közönségdíját.

Rendező és forgatókönyvírő: Srdjan Koljevic
    Szereplők: Srdjan Todorovic - Ratko, Aleksandra Balmazovic – Suzana, Dragan Bjelogrlic – Svabo, Bogdan Diklic – Pop, Boris Milivojevic – Grbavi, Milutin Karadzic – Sredoje,
    Forgatókönyv: Srdjan Koljevic
    Oparatőr: Goran Volarevic
    Hang: Markus Braack, Ognjen Popic
    Vágó: Marko Glusac
    Producer: Maksa Catovic, Danijel Hocevar, Alex Moebius
    Magyarországi bemutató: 2005 április 14.

Ezt meg a www.cine.hu/merci-n

Képek?

• parizer
    az én sztorimat tudjátok - a Barátom útján!

amúgy a kommtech nem egészen ezt takarja, bár eddig ez a legjobb sacc, amit hallottam! három szakirány van: tévé, rádió, preztech. így már érthetőbb egy kicsit, ugye?
  • MBActros1848
    Na jó éjszakát mentem alvadni.
  • Gerob
    Nos, máár nem is nagyon tudom. De olyan közel 10 évvel ezelőtt kezdtem el irántuk igazán jobban érdeklődni. Csakúgy jött, tetszettek a szerelvények, az életforma, a szabadság, meg hasonlók, DE mikor először voltam kamionos úton, akkor megtapasztaltam, hogy ez egyáltalán nem így van.

Emlékszem régebben, mikor a mamáéknál nyaralgattam aratás időben, akkor mentem mindig az IFA-sokkal aratni, hordtuk a búzát-árpát a TSZ-be be. Meg másztam fel a kombájnokra is (húúúú az volt még egy király dolog).

Istenem, drága gyerekkor, jóó kis nyaralások...
  • MBActros1848
    ÉS ti hogy kerültetek a kamionok közelébe ?
  • Gerob
    Szerintem igen.

Én is megvagyok áldva, a készletekkel, tárgyi eszközökkel, immateriális javakkal, ÉCS-vel, árréssel, FIFO-val, IRR-rel, jelen érték, jövő érték, adók.....nah jóóó nem káromkodok itt tovább, térjünk vissza inkább a kamcsikhoz!
  • MBActros1848
    Ez azt jelenti hogy mobilhálozatokat meg ehez hasonlókat fogsz tervezni ?
  • parizer
    kommunikáció-technikai mérnök leszek!
  • MBActros1848
    Komoly, és végülis mit is tanulsz a gépészeten ? Tudom mondtad már de nem igazán tudom hogy az mit takarna.
  • parizer
    én most épp egy három tárcsás rúdról tanulok, amin van hat erő plusz egy axiális, és kérdés a nyomaték, terhelhetőség stb
  • CB Dávid 18
    szevasztok mentem jó éjt mindenkinek,holnap jövök.
  • Gerob
    parizer gondolom durva dolgokról tanulsz...de ezzel sztem nem vagy egyedül, nekem is sokszor brutál napjaim vannak a suliban (pénzügy, számvitel egész nap..)
  • MBActros1848
    Bocsi nem piszkálodásnak szántam, elfogadom az a békepipát :)
  • parizer
    nem. csak én úgy éreztem, hogy kicsit irónikus hangvétellel reagáltál, arra vágtam vissza. de akkor békepipa, oké?
    amúgy nekem is nehéz napom volt. nem jön ki a mecha házim szigma maxa. pedig már két hete dolgozok rajta!
  • Gerob
    Érdekel háááát. De erről még nemvolt itt szó, tessék részletekbe beavatni mindekt!!
  • rinyavas
  • rinyavas
  • rinyavas
  • rinyavas
    JJAAAAAAA

Akkor nem nektek mondtam mindegy
    Ez egy jugoszláv film és a kossuth mozidan néztük meg!
    Ha érdekel még.......

• rinyavas
  • Gerob
    Hali!

Miiicsoda??? ez valami flm vagy kép vagy mi???
  • rinyavas
  • rinyavas
    Sziasztok remélem zavarok!! :)

Ma azaz mosz megnézten a Szürke Mercivel-t és sztem tök jó nekem tetszett!!!
    Ajánlom mindenkinek!! :)
    Na üdv jó ét! :)
  • MBActros1848
    Bocsi hülye vagyok most, kicsit nehéz napom volt, De meg szeretném kérdezni hogy most akkor le vagyok b@szv@ , vagy nem
  • CB Dávid 18
    szevasz
  • kesenyi
    Na én léptem
  • CB Dávid 18
    aza jóóóóó
  • kesenyi
    Vettem észre! Legnépszerübb témák között mindig ott van
  • CB Dávid 18
    szevasz. minden nap teszünk képeket.