59456
-
rinyavas #5041 Az!! :)
-
#5040 szép a Man -
rinyavas #5039 HOPP!! :)
-
rinyavas #5038
-
#5037 Ezeket ismerem osztrákok!! -
#5036 Szevasztok -
rinyavas #5035 SZÉP!!
-
#5034 Holnap jövök!Akkór többet leszek fent.Nemsoká megyek. -
Ez az enyém.
-
#5032 Szevasztok!!! -
#5031 Hali -
rinyavas #5030 Sziasztok
Na szóval a film tartalma:
A Szimplások nem adják fel kultúrmissziójukat, miszerint csak azért is megismertetnek bennünket a balkán filmművészetével. Jelen alkotást Szerbiában már több mint 150 000-en látták s mivel általában ennyi ember nem tévedhet, nekünk sem árthat meg. A filmben Ratko (Srdjan Todorovic) az isten háta mögötti bosnyák faluból származó kamionsofőr színvak, ami szimbólikus értelemben is lehetővé teszi számára, hogy a dolgokat másként lássa, mint a többség. Különös körülmények között ellopott kamionját vezetve találkozik a tőle mindenben különböző nagyvárosi lánnyal, Suzanna-val (Aleksandra BalmazovicKözö) s utazásuk a polgárháborús övezeten keresztül vezet a harcok vámszedői és szerencselovagjai között, de szerelemben és boldogságban végződik, melyben nem kis része van pár láda véletlenül talált gépfegyvernek és a Mercedes jelnek a kamion motorházán. Szórakoztató szerelmi road movie a jugoszláv polgárháború kitörésének idejéből azoknak, akik még nem hiszik magukat G.W. Bush gyermekeinek.
Ezt írták a www.flyerz.hu-n
A főszereplő Ratko (Srdjan Todorovic – Macskajaj, Underground) az isten háta mögötti bosnyák faluból származó kaminsofőr. Legfontosabb tulajdonsága, hogy színvak, ami szimbólikus értelemben is lehetővé teszi számára, hogy a dolgokat másként lássa, mint a többség.
Különös körülmények között ellopott kamionját vezetve találkozik a tőle mindenben különböző nagyvárosi lánnyal, Suzanna-val (Aleksandra Balmazovic szlovén színésznő– Berlinale 2004: shooting star). Közös utazásuk a polgárháborús övezeten keresztül vezet a harcok vámszedői és szerencselovagjai között, de szerelemben és boldogságban végződik, melyben nem kis része van pár láda véletlenül talált gépfegyvernek és a Mercedes jelnek a kamion motorházán.
A film elnyerte a Mannheim-i, Triesti és a Montreáli Nemzetközi Film Fesztivál közönségdíját.
Rendező és forgatókönyvírő: Srdjan Koljevic
Szereplők: Srdjan Todorovic - Ratko, Aleksandra Balmazovic – Suzana, Dragan Bjelogrlic – Svabo, Bogdan Diklic – Pop, Boris Milivojevic – Grbavi, Milutin Karadzic – Sredoje,
Forgatókönyv: Srdjan Koljevic
Oparatőr: Goran Volarevic
Hang: Markus Braack, Ognjen Popic
Vágó: Marko Glusac
Producer: Maksa Catovic, Danijel Hocevar, Alex Moebius
Magyarországi bemutató: 2005 április 14.
Ezt meg a www.cine.hu/merci-n
Képek?
-
#5029 az én sztorimat tudjátok - a Barátom útján!
amúgy a kommtech nem egészen ezt takarja, bár eddig ez a legjobb sacc, amit hallottam! három szakirány van: tévé, rádió, preztech. így már érthetőbb egy kicsit, ugye? -
MBActros1848 #5028 Na jó éjszakát mentem alvadni. -
Gerob #5027 Nos, máár nem is nagyon tudom. De olyan közel 10 évvel ezelőtt kezdtem el irántuk igazán jobban érdeklődni. Csakúgy jött, tetszettek a szerelvények, az életforma, a szabadság, meg hasonlók, DE mikor először voltam kamionos úton, akkor megtapasztaltam, hogy ez egyáltalán nem így van.
Emlékszem régebben, mikor a mamáéknál nyaralgattam aratás időben, akkor mentem mindig az IFA-sokkal aratni, hordtuk a búzát-árpát a TSZ-be be. Meg másztam fel a kombájnokra is (húúúú az volt még egy király dolog).
Istenem, drága gyerekkor, jóó kis nyaralások... -
MBActros1848 #5026 ÉS ti hogy kerültetek a kamionok közelébe ? -
Gerob #5025 Szerintem igen.
Én is megvagyok áldva, a készletekkel, tárgyi eszközökkel, immateriális javakkal, ÉCS-vel, árréssel, FIFO-val, IRR-rel, jelen érték, jövő érték, adók.....nah jóóó nem káromkodok itt tovább, térjünk vissza inkább a kamcsikhoz! -
MBActros1848 #5024 Ez azt jelenti hogy mobilhálozatokat meg ehez hasonlókat fogsz tervezni ? -
#5023 kommunikáció-technikai mérnök leszek! -
MBActros1848 #5022 Komoly, és végülis mit is tanulsz a gépészeten ? Tudom mondtad már de nem igazán tudom hogy az mit takarna. -
#5021 én most épp egy három tárcsás rúdról tanulok, amin van hat erő plusz egy axiális, és kérdés a nyomaték, terhelhetőség stb -
#5020 szevasztok mentem jó éjt mindenkinek,holnap jövök. -
Gerob #5019 parizer gondolom durva dolgokról tanulsz...de ezzel sztem nem vagy egyedül, nekem is sokszor brutál napjaim vannak a suliban (pénzügy, számvitel egész nap..) -
MBActros1848 #5018 Bocsi nem piszkálodásnak szántam, elfogadom az a békepipát :) -
#5017 nem. csak én úgy éreztem, hogy kicsit irónikus hangvétellel reagáltál, arra vágtam vissza. de akkor békepipa, oké?
amúgy nekem is nehéz napom volt. nem jön ki a mecha házim szigma maxa. pedig már két hete dolgozok rajta! -
Gerob #5016 Érdekel háááát. De erről még nemvolt itt szó, tessék részletekbe beavatni mindekt!! -
rinyavas #5015 -
rinyavas #5014 -
rinyavas #5013 -
rinyavas #5012 JJAAAAAAA
Akkor nem nektek mondtam mindegy
Ez egy jugoszláv film és a kossuth mozidan néztük meg!
Ha érdekel még.......
-
rinyavas #5011 -
Gerob #5010 Hali!
Miiicsoda??? ez valami flm vagy kép vagy mi??? -
rinyavas #5009 -
rinyavas #5008 Sziasztok remélem zavarok!! :)
Ma azaz mosz megnézten a Szürke Mercivel-t és sztem tök jó nekem tetszett!!!
Ajánlom mindenkinek!! :)
Na üdv jó ét! :)
-
MBActros1848 #5007 Bocsi hülye vagyok most, kicsit nehéz napom volt, De meg szeretném kérdezni hogy most akkor le vagyok b@szv@ , vagy nem -
#5006 szevasz -
#5005 Na én léptem -
#5004 aza jóóóóó -
#5003 Vettem észre! Legnépszerübb témák között mindig ott van -
#5002 szevasz. minden nap teszünk képeket.