59456
-
rinyavas #5161 -
rinyavas #5160 -
rinyavas #5159 -
rinyavas #5158 -
rinyavas #5157 -
rinyavas #5156 Sziasztok
Hát igen ez tényleg jó kérdés!! -
#5155 szevasztok -
#5154 hali
-
#5153 ez jó kérdés -
MBActros1848 #5152 A f@szért ment arra, és mi a f@szért nem csinálnak oda már egy normális méretű hidat? -
rinyavas #5151 Egy kis időre felszívodok de nemússzátok meg még jövök!! :) -
#5150 nem semmi -
rinyavas #5149 hopp
-
MBActros1848 #5148 Szerintem is, na majd valahogy beokosítom a nyárra -
rinyavas #5147 -
MBActros1848 #5146 Szerbia ott faterom is járt a háború után. Azt mesélte hogy egy kicsit bemajrézott mikor a 210 cm amerikai katona benézett az ablakon a mercibe, meg át jön a határon és ott áll vele szembe a tank :) -
#5145 Láttátok ezt??? -
#5144 jó kérdés de szerintem nem(tudom). -
rinyavas #5143 Ja és a sajtó véleménye!!!
Szürke, Mercivel . Elso blikkre elég nehéz bármit is kezdeni egy ilyen címmel. Vesszo nélkül még csak-csak, de így… Mi szürke? Hogyhogy Mercivel? Aztán elkezd pörögni a film és lassan leesik. Szürke = világ. Ahogyan egy színvak (Merci-)kamionsofor látja ott, abban az isten háta mögötti bosnyák faluban. Sötétebb vagy világosabb, de mindig szürke. Ez azonban nem az átlagos hétköznapiságot jelenti. Sot! Ratko – a színvaksága miatt – egyszeruen másképpen éli meg a körülötte lévo világ történéseit. A szürkeség számára nem az unalmat vagy a bánatot jelenti. Az o világa szebb, békésebb, derusebb. Ebbe a sajátos mikrokozmoszba csöppen bele a vagány, nagyvárosi lány, Suzanna – babával a hasában.
És elkezdodik egy szórakoztató road-movie, amelynek díszlete a jugoszláv polgárháborús övezet. Van tehát izgalom, fegyverek, lerobbanás, veszekedés, kibékülés, no meg természetesen szerelem. Ahogy fogynak mögöttük a kilométerek, úgy habarodik egymásba két akaratos, életszereto és látszatra egyáltalán nem passzoló ember. Szerelmük mégsem szimpla love story. Tanúi lehetünk annak, hogyan küzd, majd kerül harmóniába a „színvak” és a „túl színes” életfilozófia, megtartva mindketto jó tulajdonságait. Ám a történet ezen aspektusain túllépve észreveheto, hogy Ratko és Suzanna vad és bizarr kalandja a háború kritikája, sot, olykor paródiája is.
Nehéz szavakba önteni, milyen is a Szürke, Mercivel . Azontúl, hogy jó, például sajátos hangulatú. Fel kell venni a ritmusát, bele kell gondolni a belegondolnivalókba. A legnehezebb – és persze legkifizetodobb – talán Ratko szürke világának elképzelése. Viszont megéri. És ez nemcsak egy vélemény.
Mozinet
Végre egy olyan film, ami nem sír a keleti földrész kilátástalanságán vagy a történelmen, hanem rettento szimpatikus öniróniával kritizálja és neveti ki azt.
cultureX
-
#5142 Zsír, jó csaj. -
MBActros1848 #5141 Balsarok, sárga kendő bal kézen rövid haj. -
rinyavas #5140 -
rinyavas #5139 http://www.cine.hu/merci/RCGT%20Film%20Crew%2010.jpg -
rinyavas #5138 http://www.cine.hu/merci/RCGT%20Film%20Crew%208.jpg -
#5137 Melyik az??? -
rinyavas #5136 Jó akkor a véleményem elmegy, de azért szép :) -
MBActros1848 #5135 Nem ez a csávó játszotta a macskajajban a Dadant ? -
MBActros1848 #5134 Semmi több csak véleményt kértem ennyi. -
rinyavas #5133 igen elmegy és...
http://www.cine.hu/merci/001.jpg -
rinyavas #5132 hopp kicsit tényleg nagy
-
MBActros1848 #5131 Uraim és hölgyem véleményt szeretnék kérni a képen látható lányról:
A bal sarokban látható sárga kendővel a bal karján. -
rinyavas #5130 A beigért képek a filmből!!
bocsi kicsit nagy
-
rinyavas #5129 -
rinyavas #5128 -
#5127 -
#5126 -
rinyavas #5125 hi hi!!
-
#5124 -
#5123 én is tudok vezetni csak kiváncsi voltam hogy mit mondanál ha valaki megkérdezné töled. -
rinyavas #5122