59456
-
rinyavas #6483 Egy kisautó miatt!!!!!!
Annak a mazsolának legszívesebben!! -
#6482 Nézztétek a tv2 benne volt a Török kamionos balesete.Össze ütközött egy vonattal és elvitt egy házat is.Szerencsétlen. -
rinyavas #6481 Szia megvagy csak írtam és azért nem vettelek észre!! :) -
rinyavas #6480 Sziasztok
Végre valami élet inkád én kérdezhetném, hogy hol a f_szba voltatok?
Csak a sztrájkhoz még annyit, hogy sztem ezis félig politika félig a fuvar típusa, mert ha belegonboltok a mondásba "A kamion hozta" és ha minden válalkozó összefog és sztrájkba lép akkor megbénul a kereskedelem de vannak olyan cégek akik a kis válalkozónak azt mondjáh ha sztrájk lesz kétszerenyit kap a fuvarért és a szegény <-(anyagihejzet) válalkozó elválalja mert ugy-e dupla annyi lóvé az mindig jól jön!?
Ezért is voltak majdnem csak kavicsosk a múltkorin mert ráértek és a kavics nem ronlik meg mint a narancs de ha romlandót szálít akkor a fejére rohad az áru és ki kell fizetnie az egészet egyédként ha sz_arnának a pénzre és mindenki beválalná akkor lehetne is valamit elérni, nem????
Akkor tényleg hol van parízer és magnum? -
#6479 Szerintem is gaggyuk me a végén ideges leszek. -
#6478 szia!!!! -
#6477 a hangom? hát akkor HELÓ SRÁCOK! no?! puszika :D -
MBActros1848 #6476 Mármint Parizerét ! hogy lehetek ekkora állat hogy nem irom oda a nevet? Ugylátszik agyamra ment az ecdl vizsga. -
MBActros1848 #6475 Oké! Tényleg olyan rég hallotuk már a hangod -
Gerob #6474 inkább foglalkozzunk parizerrel!!
Szai parizer! mi a helyzet veled?? -
Gerob #6473 pontossan, hanyagoljuk, mert felbaszom magamn csak idegileg, suliban is a hülyeségükkel csesztettek haverok, aszittem bevágok nekik egyet. -
MBActros1848 #6472 Hát én inkább ehez a srájk meg autopálya témához nem szolnék hozzá mert ez szín tiszta polotika! És ez a téma akkor én álltalában ideges szoktam lenni és az nem szeretem. Már megbocsássatok, de engem ez nem igazán érdekel, a politikusokat ugysse tudják megfékezni. Az auto pályával én se szorakoznék csak ha megvan a szükséges anyagi háttér. Az üzemanyag árak miatt meg csak a kis válalatoknak, 5-6 autos cégeknek kéne vergődnijük nem a nagy felhasználoknak mert pl.: a waberesnél ha egy évben 10-15 milcsivel többe kerül az üzemanyag mint eddig az nem gond legaább is szerintem, szerintük viszont nem mindegy hogy egy évben 12 milliárdot tesznek zsebre hanem 11 milliárd 80 milliot tisztán. Ugyhogy szerintem az ilyen nagy cégek meg ne vergődjenek annyit. -
Gerob #6471 Gondoltam dobok egy kis "csalit".
-
MBActros1848 #6470 Hello ! Nincs abban semmi különös, nálunkis egy Ifával oktatnak. És szerintem ez így jó. Nekem az a véleményem hogy ha az ifával megtanulsz rendesen ( "dinamikusan" már amennyire ez egy ifával lehetséges, szabályosan és normálisan ) vezetni akkor te vagy a császár egy nagyobb, jobb, szebb, és erősebb gép volánja mögött. -
Gerob #6469 Nah mi ez a kuss??
Ilyenkor mindig mindenki elhúz gép elől, mikor itt vagyok? vagy nem tudtok-nem akartok hozzászólni?? -
Gerob #6468 Nálunk Siófokon tudjátok mivel oktatnak??
Ifaval, meg egy Starral!!! -
Gerob #6467 Autópálya ügyről meg annyit, hogy sztem nem igaz az, hogy 2007-re nem lenne annyi bevételüók, amennyi kell a fenntartáshoz!! Nem kellett volna koncesszióba kiadni (más építse meg az autópályát, ne az állam).
Nem kéne állandóan emelgetni az árakat, ha átadnak 1-2 új szakaszt!!! Mert pl.: akkor mi lesz, ha 2006-ra megépülnek a tervezett szakaszok, akkor elvileg utána nem igazán vannak nagyobb építési tervek konkrét időpontokkal, akkor ugyanannyi lesz az ára a pályának éveken keresztül?????? TUTTI HOGY NEM
Amúgy elég bátrak, ha ilyen gazdasági helyzet mellett akarnak bevezetni elektronikus használatarányos pályadíjat. Nem azzal kéne foglalkozni, hogy mi van németben, ausztriában, meg svájcban, olaszban, hanem a velünbk hasonló gazdasági eredményekkel rendelkező országokhoz kéne hasonlítani minekt!!! Pl.: szlovákok-lengyelek!!
Amúgy a németek is halasztottak rendessen a használatarányos pálya díj bevezetésének időpontján. -
Gerob #6466 Szevasztok!
Bocsesz, de én akkor is azt mondom, hogy tüntessenek csak, mert ez nem olyan lesz (esetleg), mint a gazdák tüntetése!!! Lehet hogy ha kiállnka maguk mellett, meg hangoztatják az érdekeiket, akkor sok autós melléjük fog állni és teszenk valamit az illetékesek!!!
Amúgy ez a dolog sztem teljesen párt-meg politika semleges, mivel mindegyik kormány nem igazán volt ellene a benzinek árainak emeléséhez.
Csakhát az igazság az, hogy a benzinnel nagyon jó bevétele van a költség vetésnek, és atz iránt mindig van kereslet, és akiknek muszáj tanukolni (kamionsok, buszosok) azokra mindig lehet számítani!!!!! -
rinyavas #6465 Miez az álóvíz?
-
rinyavas #6464 -
rinyavas #6463 És ha valaki ezen gondolkodik?
-
rinyavas #6462 ? -
rinyavas #6461 Nem arról hanem, hogy.......
Akár 2008 előtt is bevezethetik a magyar autópályákon az elektronikus díjszedést - legalábbis ennek lehetőségét vizsgálja a gazdasági tárca. A jelenlegi matricás rendszer bevételei csak 2007-ig fedezik a sztrádák üzemeltetésének költségeit. Elhalni látszik a Pénzügyminisztérium útdíjterve, amely szerint a magyar utak használata után fizetniük kellett volna a külföldi autósoknak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden marad a régiben, hiszen a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) az autópályadíj elektronikus fizetése bevezetésének lehetőségét vizsgálja - ám ezzel tulajdonképpen máris elkésett. Feltéve, hogy tartani akarja az Európai Unió szabályainak megfelelő, használatarányos díjfizetés meghonosítására kidolgozott saját menetrendjét. A Népszabadság úgy értesült: a gazdasági tárca szakértői szerint az új rendszer kiépítéséhez szükséges tucatnyi közbeszerzési eljárás lebonyolításához, valamint a beruházás megvalósításához mintegy negyven hónap kellene. Eközben a hivatalosan deklarált tervek szerint a tehergépkocsiknak 2008 január elsejétől, azaz harminchárom hónap múlva már a német, osztrák, esetleg részben svájci mintára felépülő elektronikus rendszerben kellene leróniuk az autópályák - és később várhatóan a főútvonalak - használatának díját. Ennek ellenére az első pályázatok megjelenésére még várni kell. A késés magyarázata, hogy az elektronikus díjszedőrendszer bevezetésének politikai előkészítése hónapok óta egy helyben topog. A gazdasági tárca néhány nagy rendszerszállítóval, köztük a - majdnem öt évig tartó előkészületek után beindított - német díjrendszer műszaki megoldásában érdekelt Deutsche Telekommal (DT) már januárban túljutott az első egyeztetéseken. Ennél több érdemi lépésre azonban azóta nem kerülhetett sor. A szakértők ugyanis jobbára azzal foglalatoskodnak, hogy meggyőzzék Kóka János gazdasági és közlekedési minisztert: az első lépcsőben az ország valamennyi gyorsforgalmi útját lefedő informatikai hálózatra épülő elektronikus díjszedés beindítását 2007 elejére éppen úgy nem célszerű előrehozni, mint 2006 januárjára. A több milliárd forintért kiépíthető hálózat tervezési, építési, finanszírozási és üzemeltetési szerződésének mielőbbi tető alá hozásával kacérkodó szaktárca a jelek szerint nem sokat ad a politikai és társadalmi egyeztetésekre. A közelmúltban az országgyűlés gazdasági bizottságának is csak annyit árultak el: 2008-tól a jelenlegi matricás rendszer bevételeinek háromszorosát, hozzávetőleg hatvanmilliárd forintot lehetne beszedni a gyorsforgalmi utak használóitól. Arra pedig lényegében nem is reagáltak, hogy az ellenzéki képviselők a bevételi tervek láttán az autópályadíjak küszöbön álló drasztikus emelésével riogatják az autósokat. Holott az ilyen felvetésekre készen vannak a válaszok. Így például, hogy az elektronikus díjszedésre való áttérés 2010-ig nem érinti a személygépkocsival közlekedőket. A matricák ára legfeljebb az infláció, és a gyorsforgalmi úthálózat bővülésének arányában emelkedik majd. Drasztikus áremelésekre pedig a GKM szakértői szerint annak ellenére sem lesz szükség, hogy a matrica-árbevételek a legjobb esetben is csak 2007-ig biztosítják az autópályák fenntartásának, üzemeltetésének finanszírozását. A 2008-ig kizárólag a tehergépkocsik számára kiépülő elektronikus díjszedés ugyanis éppen azt biztosíthatja, hogy a használatarányos díjak bevezetése révén megteremtsék a forrásokat az autópályák tönkremenetelének elkerüléséhez. Azt pedig, hogy a szaktárca miért a fuvarozókkal akarja feltöltetni a pangó kasszáját, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. adatai, illetve a németországi útdíjak bevezetését megelőzően elkészült tanulmányok magyarázzák. Ez utóbbiak szerint az utak burkolatát és pályaszerkezetét 84 ezer személygépkocsi áthaladása veszi annyira igénybe, mint egyetlen kamioné. Eközben az ÁAK 2005-re várt nettó 25,9 milliárd forintos matrica-árbevételének alig negyven százaléka ered majd a járműforgalom közel ötödét kitevő kisebb-nagyobb tehergépkocsik által befizetett útdíjakból. Azaz, a tehergépkocsik által az autópályákon okozott károsodások helyreállítását ma jelentős részben a személygépkocsik üzemben tartóival fizettetik meg. Ugyanakkor a németországi elektronikus díjszedés bevezetését megelőzően elvégzett vizsgálatok tanúsága szerint az autópályák fenntartási és üzemeltetési költségeinek mintegy 45 százaléka a 12 tonnánál nehezebb kamionok közlekedésére vezethető vissza. (A német autópályákon éppen ezért január 1-je óta ezek a tehergépjárművek magas, kilométerenként átlagosan 0,124 euró, azaz 31 forint díjat fizetnek.) A használatarányos díjrendszer bevezetése hazánkban is a tehergépkocsik tulajdonosai számára jelent majd többletterhet. Az országon áthaladó kamionok vezetőivel a ténylegesen megtett úttal arányos díjat fizettetik meg, ami lényegesen meghaladja majd az év elejétől megváltható napi matrica kétezer forintos árát. Azt, hogy pontosan mennyivel, egyelőre csak találgatni lehet. Mindenesetre a német díjakat alapul véve egyetlen Hegyeshalom és Budapest közötti útért akár több mint 4500 forintot is számlázhatnak majd a kamionosoknak. Ezzel együtt arra is elkészültek a tervek, hogy a kormány hogyan tudná mérsékelni a fuvarozók terheit. A gazdasági tárca szakértői a legjobb megoldásnak azt tartanák, ha a tehergépkocsikat terhelő útdíjak növelésével párhuzamosan az üzemanyagárakba beépített jövedéki adó mértékét csökkentenék. Kétséges viszont, hogy mit szól majd az üzemanyagok olcsóbbá válásával járó - a személy-, és tehergépkocsival közlekedők számára egyaránt előnyös - megoldáshoz a pénzügyi tárca. Részben, mert a GKM a 12 ezer milliárd forintos útvagyon kezelésére létrehozandó útpénztár forrásai között - a 3,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsik adójának emelésén túl - a jövedéki adó egy részét jelölte meg. Emellett a pénzügyi tárca által kezelt állami költségvetés számára komoly bevételkiesést jelentő ötlet életképességét megkérdőjelezi az is, hogy az uniós szabályok szerint a kormányok csak a meghatározott minimum fölött változtatgathatják kedvük szerint a jövedéki adó mértékét. Az elektronikus díjszedés 2008-nál korábbi megvalósíthatóságát ettől függetlenül kétségessé teszi, hogy az új rendszer bevezetéséhez kapcsolódó több tucatnyi kérdés alig ötödére van megalapozott válasz. Így például nem lehet tudni, hogyan biztosítható a projekt folyamatos, kormányváltásokon átnyúló politikai támogatása. De bizonytalan az is, hogyan ellenőrizzék a rendszer korrekt működését. A gyakorlati megvalósítás és az úthasználók szempontjából azonban látszólag ennél is fontosabb, hogy milyen utak használatáért kell majd fizetni. Úgy tudjuk: az elképzelések szerint 2008-ban csupán a gyorsforgalmi utak jelenleg is díjas szakaszain vezetnék be az új díjrendszert. Igaz, a lehetőségek között szerepel az is, hogy a ma még matrica nélkül is használható szakaszokat is azonnal fizetővé tegyék. A díjmentes autóutakon 2010 után kellene fizetniük az elektronikus díjrendszert használóknak. A forgalomátterelődések megakadályozása érdekében pedig 2010-től megvizsgálnák az autópályák mellett futó országos főutak tehergépkocsik számára fizetővé tételének lehetőségét is.
-
rinyavas #6460 Na mit találtam? -
rinyavas #6459 Már nem továdd egyeztetnek! :) -
#6458 Benzik árakról van szó meg arrol a "sztrájkolni" akarnak a kamionosoka magas üzemanyagár miatt. -
#6457 hogy mi? kissé lemaradtam, úgyhogy beavatnátok? -
#6456 szia -
#6455 Szevasztok!!Ha jól emlékszem aszt mondták a kamionosok nem mennek ki külföldre tankolni hanem el akarják torlaszolni a benzinkutakat. -
#6454 csak benéztem mennem kell sajna.! -
#6453 szia -
#6452 halihó! -
#6451 sziasztok -
rinyavas #6450 -
rinyavas #6449 -
rinyavas #6448 Sziasztok kicsit lemaradtam
Ezek szépet zúztak!!
Merci: Hát, hogy értsen hozzá és jól is csinálja amit csinál!! :) -
MBActros1848 #6447 Hát szerintema zért az ne legyen ami agazdásknál volt mert azoncsak röhögni tudtammár megbocsáss. Azzal meg hogy megfogod a forgalmat nem érsz el semmit csak még rosszabbhire lesz a kamionosoknak. Azzal viszont hogyha a benzinkutaknak nincs bevétele mert az üzemanyagot máshol veszik, már fel lehetnehívni a problémákra a figyelmet.
Szerintem ebbe a dologba ne menjünk bele, dolgoztak a magyar soförök is szar autoval nyugatra mégse vergődtekmiattuk, de tény hogy már nagyon pfátlanok a külföldi "kollégák". A politikába meg ne folyunk bele. -
Gerob #6446 szerinted nem ezt csinálják???
De én azt mondom, hogy zárjanak le mindent!!! Úgy mint a gazdák is tették, nevetséges ami ebben az országban megy, mit művelnek szerencsétlenekkel. Nincs egy olyan politikus, aki tett is volna valamit a fuvarosokért, hoznék én olyan törvényt, ha én lennék a közlekedési miniszter, hogy azonnali hatállyal lecserélném a Kamazokat-IFAkát-Rábákat-Liazokat-Zileket és támogatással ráadásul, mert ebben az országban pénz, csak lopják kegyetlenül. Meg törvénybe foglalnám, hogy milyen kocsik léphetnének be az országba, milyen műszaki színvonalúak, aki nem teljesíti, az kerüljön másfele vagy hagyjon fel a fuvarozással!!!!! -
MBActros1848 #6445 Nem tudom szerintem nem nem is baj, mivel a z üzemanyag árakkal tényleg nagy gond van ( tudtátok hogy egy liter benzin adók nélkül 30-40 forint lenne ). De remélem nem utlezárásos tüntetést szerveznek majd, hanem olyat hogy nem tankolnak az országban fel lelhető benzin kutaknál hanem külföldön ahol olcsobb. -
#6444 Helyes hát.