15651
  • me and a monkey
    A Win7 tűzfalát is jónak mondják akik használják, én nem mélyedtem el benne.
  • morcosqtya
    tudom, csak ez egy olyan jó (szar) szójáték... :))
  • perko
    Hülyeséget akartam írni.
  • morcosqtya
    Mármint engedélyt kér akármilyen hozzáférésnél, ha egy program módosítást akar végrehajtani.
    Ezt szerettem a Comodo-ban is csak be kellett tanítani egy felálló rendszerben, illetve ha új progikat raktam fel vagy a régiekben új funkciót használtam stb... 4 hónap mire nem pofázik bele mindenbe, van persze training mode/paranoid/safe/clean pc mode és telepítési mód, ekkor enged mindent.
    Azért nem raktam most vissza mert megnyugtattak h a win7 tűzfala is jó, illetve sokat kellett újraraknom a rendszert egy mocskos probléma miatt ezért nem szarakodtam vele... egyelőre.
  • me and a monkey
    Hogy jó-e?
    Nem annyira profi mint a csak tűzfalra specializálódott alkalmazások, Outpost, Online Armor, Comodo de megbízható védelmet ad.
    Egy átlagos home usernek pont elég a védelme, a Moszad nem téged fog kipécézni, hogy behatoljon a gépedre, csak arra vigyázz, hogy ne utazz Dubaiba szállodába.
    Ha felteszed az ESS-t akkor állítsd interaktív módba a tűzfalat és akkor jelez is ha valamilyen aktivitás történik.
  • morcosqtya
    "Bocs, lehet hogy HÜLYÉT kérdezek,"
    lol... Te most sértegetni akarsz?? :DD

öö... erre most nem tudok neked olyan választ adni ami ne váltana itt ki flémet... igazából azt meg nem szeretem.

De majd lehet h kipróbálom ESS-t.
    Jó egyébként?
    Nem túlzottan ismerem.
  • perko
    Bocs, lehet hogy hülyét kérdezek, de miért nem a Eset Smart Security 4 tűzfalát használod?
  • morcosqtya
    Ez csak 1db teszt. Nem én írtam.
    Gondolom ha felelősségteljesen és okosan akarsz dönteni akkor előtte megnézel a neten 10-15 tesztet is, tájékozódsz a témában, aztán döntesz.
    Teljesen objektív azonban sohasem lehetsz, mert nyilván lesz amelyik alapból szimpatikusabb, ajánlották a haverok, hallottál róla, az van xy-nak is és milyen jól megfogta a behatolásokat, felhasználóbarátabb a felülete, ingyenes stb stb.

Aztán ha megvan és tetszik, megszokod, megtanulod használni, preferálod majd a többivel szemben.. stb.
    Más technikai sőt nem technikai dolgokkal is így van ez.
    Az ember természete alapvetően ilyen.

#8453: Nem tudom miről van szó. Én Kaspersky-t, Comodo-t és Win7 tűzfalat használtam eddig.
  • 7alvoo
    Azért ez a teszt egy rakás sz@rnál is rosszab. Mondok egy pédát. outpostot énis szeretem maradjunk annyiban, hogy az agnitum legnagyobb baklövése volt a smartscann, ami egy rootkit alapú baromság. Főleg akkor keseríti meg az életed ha külső vinyát használsz mert esetleg egy nem smartscannes gépen letörölsz ezt azt aztán visszaviszed az outpostos gépre aztán kaphatod a frászokat mert míg nem szkennelte le muatja, hogy ott a fájl amit pedig már letöröltél amit meg még nem szkennelt le azt meg eltünteti. Én írtam erről a supportnak és azt írták vissza nyomjak egy scann-t a lemeznek. Ja egy 1TB -os külső vinyának fogok nyomni hetenete 8x scannt és kivám, sőt még az antitallentum cimbinek is elmagyarázom ezt a bullshit -et.

Namost emelkedjünk felül azon, hogy az outpost csak custom gui-s sandibox vagy sem? Én a magam részéről akkor mondtam le róla mikor a teamviwer a tűzfal iteraktív módja melett is kérdés nélkűl kapcsolódott a netre sandibox ide vagy oda úgy lépett át az outposton mintha nem is lenne. Ezt egy ESS interatív módban 2x is megkérdi ki és bemenő forgalomként is, és ha blokkolod akkor egy bit -sem megy sehova. Ez a normális. Aki meg ess-t autómatikus tűfallal futtat az jól meg is érdemli, ahogy a mondás is járja néma gyereknek a .....
  • me and a monkey
    Szerintem a linkelt oldalon - mivel a magyar hivatalos oldal a -a magyar verzió jön le.
    Aztán használhatod 30 napig, régen legalábbis így volt.
    Egy kulcsot találtam neked, próbáld ki hátha jó.
    PM-ben küldöm és egy aktuális oldalt is.
  • Coronita21
    Kipróbálom, de kéne a pro-hoz kulcs a magyarnyelv miatt.
  • Coronita21
    Nekem cisco routerem van,, szolgáltató ezt adta.
    Abszolút nem vagyok paranoid és a tesztek sem szoktak mozgatni.
    Ezen az oldalon az Avira tűzfala 10%-ot ért el, amit azért megkérdőjeleznék. BitDefender 12%, G DATA 4%, viccnek nem rossz:)
  • me and a monkey
    Régebben Outpost-ot használtam, az egyik legjobb tűzfal szerintem.
    Kipróbálhatod a trial verziót is de van free változata is.
    Nekem jelen pillanatban megteszi az ESS is, az ebben lévő tűzfal nekem elég.
  • morcosqtya
    Hát mondok neked jót ha akarod de én nem vagyok pro, csak átlag felhasználó. Viszont sok hozzáértő embert megkérdeztem a témában.

A következőket tudtam meg:

Folyamatosan teszteken ejtik át az egyes tűzfalakat, egyszer ez a jobb egyszer az, de ami általában "nyer", és jó a stat-ja az a Comodo Firewall (ingyenes).
    Ez egy tanítható komoly cucc, de úgyis utánaolvasol.
    ZoneAlarm-ot nekem nagyon lehúzták, ezen az oldalon is.

egy teszt eredmény

ahol tesztelheted a saját tűzfaladat mind a common portok nyitottságára, ill 1056 service portodra az pedig a GRC Shields Up (legkomolyabb ilyen oldal) és annak a True Stealth analysis-e:
    próbáld ki, ha nem jó akkor állítanod kell a tűzfaladon.

GRC Shields Up

nekem Comodoban 1024-re True Stealth 100% volt (de ehhez egyénileg be kellett állítanom).
    Most Win7 alap tűzfal alap beállításokkal 100% szintén.
    Bővebben a firewall topicban.
    Régebben sokat pörögtem ezen a tűzfal dolgon, mostanában kevesebbet.

Esetleg ha nagyon paranoid vagy, veszel egy komolyabb routert (pl Cisco) és használod annak a beépített védelmét. Ezt én még nem próbáltam de sokan erre esküsznek. Mások szerint teljesen felesleges pénzköltés. Nem tudom, mert nem vagyok benne kompetens.
  • Coronita21
    Hátha tudsz valamit ajánlani mellé :) azthiszem gúdbájt mondok a kasperskynek és marad a 4.2-es nod mondjuk egy ZoneAlarm PRO tűzfallal.
  • morcosqtya
    Miért kérdezed?
    régen Comodo, most Win7 "gyári" alap.
  • nbs86
    Vírusdefiníciós fájlok ESET termékekhez - eset offline update
    2010. 03. 10.

Smart Security és NOD 3-as, 4-es verzió (x86 és x64)
    http://data.hu/get/2319883/ess_ena_v30_20100310.zip

Nod32 2.7
    http://data.hu/get/2319882/nod32_v27_20100310.zip

Használat:
    http://rapidshare.com/files/153678918/nod32_offline_update.pdf
    vagy: http://data.hu/get/2104520/nod32_offline_update.pdf.html
    A lényeg, hogy manuálisan hozzá lehet adni egy Update helyet, ahova kicsomagoltad a zip-et és akkor frissül a vírusírtó.
  • Coronita21
    Te milyen tűzfalat használsz nod mellé ?
  • Coronita21
    Ezek közül amivel én napi szinten találkozom az a pdf,jpg,gif
  • morcosqtya
    ezt tudtam, de mennyire gyakori a fertőzött mp3?

Ha tudnál nekem egy veszélyességi sorrendet felállítani statisztikailag az alábbi filetípusok között, azt megköszönném:

mpeg, avi, mp3, cab, xls, doc, ppt, pdf, jpg(gif, bmp, jpeg, png, stb),??
  • Coronita21
    Itt add hozzá az mp3 kiterjesztést és akkor a számitógép vizsgáltata közben nem vizsgálja, de ha az mp3 megnyitásánál kártevőt töltene le akkor azt megfogja.

Kép
  • morcosqtya
    #8438: ez a legújabb verzió?? hm.. lehet h bug??
    #8439: szerintem nem. Azt gondolom hogy a keresés indításakor "tölti" be magának az adatbázist.. de lehet h nem így van.

nekem is lenne kérdésem:
    be lehet állítani azt a file méretet ami felett automatikusan kihagyja az ellenőrzésből a file-okat. Pl mp3-ok, stb.
    Mekkorára érdemes ezt beállítani?
    Volt kb 200 Gb-nyi mp3-am és az ellenőrzés majdnem egy óráig futott...
    Mennyire gyakori az mp3-ba rejtett kártevő??

Most alig van fent valami, az ellenőrzés ideje 16-17 perc.
  • Coronita21
    És még az is érdekelne, hogyha vizsgálat közepette jön egy frissités, akkor onnantól kezdve az új adatbázis alapján folytatja a vizsgálatot ?
  • Coronita21
    Az angol verzióban találtam magyar nyelvet a beállitások közt

Érdekes, vizsgálat közben minden előzmény nélkül csak úgy eltünnek a betűk. Miért ?

• morcosqtya
    ez általános dolog, sok proginál, fox-nál is.
    Your uninstaller nagyon izmos, eddigi tapasztalataim szerint mindent visz.
    (néhány alkalmazásnál az is elég ha a maradvány könyvtárakat rejtett fájlokkal együtt törlöd admin módban, majd reg bejegyzéseket is törlöd (ccleaner) ezekután reboot, és felrakod az újat)
    YU jó lesz szerintem.
  • Alex2
    A magyar verziót majd én is letöltöm.
    Ha a Your Uninstaller programmal törlöm le a nodot akkor ugye nem marad belőle hátra semmi?
    Olvasgattam olyanokat hogy valaki letörölte a nodot,újabb verziót telepített és nem működött megfelelően mert hátra marad a régi verzióból valami.
  • Coronita21
    kiis próbálom milyen lett :)
  • Coronita21
    1345 =o
  • Coronita21
    Angol nyelven elérhető a 4.2-es verzió.

Link
  • Alex2
    köszönöm mindkettőtöknek a választ
    csináltam egy gyorsítótár ürítés hát ha az megoldja számomra a problémát
  • Arkon
    Egyelőre csak szlovák nyelven elérhető az új 4.2.35.
    A magyarra még várni kell néhány napot.
  • Möbiusz
    A magyar oldal elég sokszor késésben van újabban. Sokszor van úgy, hogy két frissítést is késnek. Nem tudom mi lehet az oka. Nekem automatikusan frissít az ESS és alig 10 perccel a szerverre felrakás után már frissített is a 4931-re. Kép.
  • Alex2
    ezek magyar verziók?
    rálehet-e telepíteni a régi nod-ra?
  • moonster
    Új verziók!

ESET Smart Security 4.2.35.0

ESET NOD32 Antivirus 4.2.35.0

Thx R.
  • Alex2
    én magazinos kódokat használok.
    www.eset.hu oldalon néztem és ott nem írják ki
  • Möbiusz
    Pedig ott van az.
  • Coronita21
    Amikor még fixeket használtam (nagyon régen) akkor csinált ilyeneket..
  • Alex2
    Sziasztok!
    Lehetnek-e szervergondok most az ESET-nél?
    Bekapcsoltam a géped,de nem frissített,megnéztem az oldalunkon a legfrissebb vírus adatbázist és csak a 4929-et mutatták,rámentem kézileg a frissítésre nem frissített,még egyszer rámentem és akkor frissített a 4931-re.Az oldalukon még nem írták ki.
  • MaxM
    Köszönöm a kódot!
  • perelli
    THX!