20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • [NST]Cifu
    Azért itt sem über alles fegyverek, egy marék Teladi M4 és M5 egy-két M5 veszteséggel szedte le az orrom elött a Bad Dept béli kalózbázis öt Lasertowerjét. Mondjuk a vicc az, hogy utána holt nyugodtan elpályáztak, a bázisba bele sem lőttek...
  • BaLeeX
    Nekem az X2ben nagyon nem jöttek be védelemre, az Ore Belti gyáram mellé pakolgattam 4-5öt de a kalózok mindig röhögve leszedték őket. De akkor szerencsére itt más másképp van.
  • kisviku
    Más.Lasertower-ek.
    Kérdeztem egy-két emberkét, milyenek, nem sok válasz érkezett.Úgyhogy én megadom a választ reá.
    Van egy gyáram, ami gyártja, eladni, nem nagyon tudom, mert ugye csak tréding sztésönökön veszik, max profit 25 ezer/darab.Így magamnak gyártom.
    Tegnap elvállaltam egy Xenonos küldit Grand Exchange-ben, amikor egy Teladi "faszit" kell átszállítani egy általa kijelölt helyre.Gondolom ismerős téma.Szépen elindultam a Centaurral, jött kábé 3 L és 10 M.Na majd lezúzom őket könnyedén - gondoltam -, de nem így lett.Háromszor haltam meg és kezdtem újra, mire rájöttem, hogy van 3 Lasertower a raktérben.
    Gyorsan kidobáltam és beállítottam a Home Base-t a hajómra.Ezután mint a Lézerszínházban, olyan gyönyörű lézer-show kezdődött, hogy majd' elélveztem.
    A hatótávolságuk jelentősen megnövekedett kábé 5-6 km(!) és a legundorítóbb tulajdonsága, hogy ha egyszer befogott, akkor nem ereszt el és szétlő teljesen.Két darab már komoly segítség, három-öt pedig veszélyes.
    Én már inkább ezeket használom gyáraim védelmére, mint vadászgépeket.De vadászokkal kiegészítve az állomásod teljes védelemmel lesz ellátva.
    Képeket rakok fel, de csak most jöttem rá, hogy a C:\dokumentumok-ba menti a game.
  • kisviku
    Pont elkezdtem írni szokásos történeteimet, amikor kedves kollégiám leb*ták a biztosítékot, de szerencsémre a szünetmentes táp beavatkozott...router,modem elszállt, de most folytatom.

No, azért nem teljesen értek egyet ezzel, habár én voltam az egyik aki mondta, hogy jók az UT-k.De azt nem mondanám, hogy többet hoz egy gyárnál.Két olyan komplexumom van, amikből szó szerint ömlik a pénz!Kénytelen voltam megfejelni egy pár gyárral és óriás komplexummá alakítani, mert alig két-három óra alatt 2,5-3 milliót termelnek(!)
    A gyáraknál nagyon alapvető és fontos a jó elhelyezés.Erre most szándékosan nem adok tippet, mindenki jöjjön rá magától, nem kell egyetemi végzettség hozzá...
    Meg kell figyelni, hogy amit gyártani fogsz/szeretnél, mekkora igény van rá.És nem csak a szektoron belül, hanem a környező 3-4 szektorban is.Annyit elárulok, hogy Soya Husk-kal óriási pénzt keresek.
  • BaLeeX
    Ezt a linket be kéne tenni a FAQ-ba és ajánlom mindenkinek: http://www.freeweb.hu/x3reunion/news.php

Innen sztem szedjétek le a patchet ami visszateszi a kabinokat HUD-al együtt. Megszoktam hogy az ember nem lát semmit de aztán beültem egy Mambába és volt előttem egy ilyen hülye nyúlvány két ágyúval hát nagyon hülyén nézett ki. Így hogy már látom a pilótafülkét is sokkal emészthetőbb. És FPS-be sem zavar be.
  • Zombye
    Apropó "az x3 szabálytalan máveletet hajtott végre" témához még egy adalék. én pl ablakban sem tudom jáccani, amikor fullscreen helyett windowst állítok be és leokéznám az új beállítást, ugyanúgy kiborul a program.

• Zombye
    Az a cuccos arra jó, hogy ha kiugrik egy pilóta a hajójából, neked nem kell scafanderben 30 méterre megközelítened a hajót, ahhoz, hogy "magadévá thesd" elég ezzel a szoftverrel felszerelned a hajódat, és nemtom mennyire kell megközelíteni a hajót, de a hajódból tudod uralmad alá hajtani a gazdátlanná vállt hajót.
  • Zombye
    Jó a sok ut, Nekem most 5 db van, 1x Caiman SF, meg 4x Mercury Holer. ha lesz sok pízem, a Mercurykből átdobálom a pilótákat Caiman SF-okba, és csak a már lentebb említett Ut padavanokat képezem a mercurykban.

Kíséretük is lesz, mármint a tanoncoknak. A disztráptormiszájlfaktoris küldetésnél elfogtam egy csomó (4 db) Yaki rájzsönt, egész ütős kis hajók. 4x25 mega pajzs megy rájuk, meg akár APBE is. bár én asszem BPAC-t dobok majd rájuk. Már kikalapáltam őket a shipyardon, márcsak a pajzsok meg a fegyverek kellenek rájuk.

Erősen gondolkodok egy vagy két 25 megás pajzsgyár beszerzésén, így nem függök a shipyardok L-es készletétől.

Még azon is gondolkodtam, hogy lasertower factory-t veszek, mert elvileg le lehetne kaparni róluka 25 megás pajzsot. csak azt nem tudom, hogy ez mennyire érné meg. a csupasz asertowert vajon mennyiért veszik?

Most visszamentem a storyban odáig, hogy utolértem fatert, és visszamentünk argan prime-ba. innentől kezdve a story folyamatos, tehát sok beleszólásom nincs a dolgokba. Tehát ha elkezdem a nvidium plantok scannelését, nincs megállás. nem tudok hajót válltani stb.

Bocs, egy kicsit hosszúra nyúltam.

Kérdés:

Lenne néhány ötletem a faq-ba.

Kellene é?

1. Ranglisták.
    2. Gyárlisták, (mit hol lehet venni és mennyiért?
    3. aszteroidalista? (mellik szektorban milyen aszteroidák vannak?

Ha jó kedvem lesz ezeket megcsinálnám, meg persze idő függvénye is a dolog.
    De ha már megvan, nem dolgoznék feleslegesen.

• BaLeeX
    Mire jó a kalózoknál 600k-ért kapható System overdrive system felszerelés?
  • BaLeeX
    Ezt én is megerősítem (azt a részét, hogy jól hoznak, mivel gyáram még nem volt) az kicsit több ideig tart, míg sector traderként elérik a 8as fokozatot (én profit sharebe küldöm őket) de amíg elérik a 8ast az árukat már visszahozták. Utána UTként baromira gyorsan fejlődik, elég hamar elérte a 25ös szintet. Fél óránként SETA-ban hozott az egy UT kb fél millát vagy még többet.

És az X2vel ellentétben itt nem szedik le őket állandóan a kalózok, köszönhetően a jumpdrivenak meg az 5 25MJ-s pajzsnak. Én éjszaka neveltem ki még csak a 2. UT padawant...
  • o0tomy0o
    Nos, valaki írta hogy van egy csomó UT-je, és hogy milyen jól hoznak a konyhára...

Én teljes mértékben igazat adok neki! 10 gyáram összesen nem termel annyit mint egy 25-ös UT-em... most nevelgetek még vagy 6-ot, első fél órában visszahozták az árukat... Szal én asszondom hogy sokkal de sokkal jobban megéri UT-be fektetni azt a csomó pénzt mint a szar gyárakba. Ennyi
  • Zombye
    Megpróbáltam még 2x és pontosan ugyanott, ugyanúgy lépett ki. Nem tudom, mi a bús lehet.
  • kisviku
    Jah, tényleg!
    Visszamentem Heretic's End-be, ahol a stroy végső főcsatája volt, és lám-lám, ott van a földi flotta, Argon One, Ban Danna, a Soulstar (a Goner hajó) és a Don lánya,akit megmentesz a sztoriban.
    Az emberekkel (marmint a füldiekkel) nem lehet beszélni, de az Argon One-on csücsülő Ban még mond valamit, hogy tovább kéne szkennelni az állomásokat, csak előbb találkozzak Sayaval.
    Mi ez, csak nem folytatódik a történet?
  • kisviku
    Nem tudok róla.Egyszer-kétszer lépett már ki nekem is, de nem a végén.
  • Zombye
    Háát szervusztok.

Most egy kicsit pipa vagyok, mert már majdnem a story végén járok és mindíg ugyanott kilép a progi (x3 hibát talált...)

átérek a féregjukon ok. Meglátom őseim otthonát, ok. aztán khaak flotta megy, másik flotta jön és csumi. kilép ez a sz...r.

ÁÁÁÁÁ
    Nektek nem volt még ilyen? Remélem a patch orvosolja ezt a gondot. Mert szerintem ez programhiba. pontosan ugyanott lépett ki már harmadszorra.

• Lockheed
    Háát az AZ! :))
  • Emperors
    Szeritem jó.Teccik.
  • Cowek
    Ez meg beszarás :-)))
  • Cowek
    Hogy mégtöbb játékKEDV legyen
  • Amaro
    Üdítő történet de én hiányoltam belőle Saya-t
  • Lockheed
    Pffff... :))))
  • [NST]Cifu
    Az Equipment Dock értelme, hogy ahhoz bedokkolhatnak az M1, M2, M6 és TL hajók is, tehát nem kell annyit ügyeskedni a cuccok felpakolásával (ugye ezeket a hajókat úgy kapod, hogy van rajta 1 szem pajzs, meg az adott faj köszönö levele, hogy kidobtál ennyi pénzt az ablakon, mert rendesen felszerelni az indulóhelyen úgysem tudod).
    A Trading Station értelme számomra még kissé homályos, talán bizonyos cuccok tárolására/kereskedelmi bázisának lehet jó egy másik faj szektorában. Vagy nem tudom. :)
  • BaLeeX
    Láttam lehet venni Equipment Dock-ot meg Trading Stationt? Vett már valaki? Érdemes? (igaz ára kicsit borsos)
  • kisviku
    Teljesen normális.Csak unatkozom és kicsit humorizálgatok...
  • [NST]Cifu
    Indiszkrét kérdés: a valós véralkohol szinted most mennyi lehet kb.?
  • Bucser
    Ehh beteg:D Na ha most ezt lefordítva valódira megcsináltad le a kalappal, hogy nem durrantottak le:D

Másik lehetőség kicsit megártott a Most wanted nem?
  • kisviku
    Íme egy kis üdítő történet így karácsony előtt.Gondoltam, feldobom egy kicsit a hangulatot:

Frissen,vidáman szép reggelre ébredtem, de tudtam, hogy sok dolgom lesz.
    Elindulás előtt ellenőriztem TS osztályú Partner hajómat,sajnos nem Superfreighter, csak egy sima Hauler.
    Mindent rendben találtam, mehetünk.
    Utam egy Argon Rimes Factorybe vezetett Csepel szektorban.Vettem is egy rakás
    Delexian Wheat-et és némi Cloth Rimes-ot.Úton visszafelé megéheztem és be is
    tértem egy Cahoona Bakery-be.Vettem egy adag Meatsteak Cahoonát, de elég ízetlen volt, így fűszereztem egy kis Stott Spice-al.Ezután - legnagyobb balszerencsémre - leöblítettem egy üveg 15 jazurás Space Fuel-lal, mivel nem szolgáltak más finom üdítővel. Visszaültem TS hajómba és elindultam a HQ felé.
    Sajnos Újpest szektorban elszabadult a pokol.Láttam, hogy nagy dugó van
    kialakulóban, megpróbáltam kikerülni, amikor megállított egy M5-ös osztályú Argon Police Swift és megkért, hadd szkenneljen le.Rendben van, ne kekeckedjünk a hatóságokkal, engedélyeztem.A freight bay-t rendben találta, de sajnos engem is leszkennelt és megtalálta bennem az üveg Space Fuel-t.
    Felszólítótt, hogy ugorjak ki a hajómból,amire nemes egyszerűséggel bekapcsoltam a Boost Extension-t és menekülni kezdtem.A Police Swift utánam eredt, és többszöri felszólítás után tüzet nyitott rám.Csak megmosolyogtam, ahogy a 4x25 Mj-nyi pajzsomat áttörni sem tudta, gondoltam, majd megunja és abbahagyja.De nem így lett, erősítést hívott két M4-es Argon Police Fabia-t.
    Kezdett melegem lenni.Lőttek ezerrel, amikor a leadtam egy figyelmeztető lövést az Alfa Fázisú Lökéshullám Generátorommal.Kicsit visszavettek az arcukból, amikor megjelent két M3-as Argon Police Mondeo.Na, ennek már a fele sem tréfa!Próbáltam lerázni őket, nyomtam a SETA-t meg a Turbó Kiegészítést és manővereztem fel-alá.
    Szerencsémre megláttam egy TL osztályú Argon Kamaz transzportert, nem voltam rest segítséget kérni tőle.Bánatomra a TL vezetője csóválta a fejét, hogy nem tud segítséget küldeni.Mást kellett kieszelnem.
    Eszembe jutott, hogy van a raktérben 100 egységnyi Perion Energy Cell, irány az ugróhajtómű! Sajnos nem ment, zárlatos lett és a pajzsom is már majdnem nullán volt, amikor az "anyósülésen" megpillantottam nemrég vásárolt Varta Energy Celljeimet.Utasítottam a másodpilóta kollégát, hogy gyorsan cserélje ki, mert meghalunk.
    Végül is elugrottam a szemük elől, de Rákosszentmihály szektorban a bejárat előtt utamat állta egy M6-os Argon Police Transit és két M3-as Argon police Mondeo.
    Na itt ért véget kis kalandom és megadtam magam.
    A rangom meglehetősen sokat csökkent a büntetésem 200 ezer Credit volt.

(Asszem ezek után irány a diliház...az tuti, hogy tök hülye vagyok! )
  • BaLeeX
    Goner hajókat lehet captureolni?

Ja és kösz a leírást a rangokról.
  • [NST]Cifu
    Lehetőségként még az merült fel bennem, hogy esetleg csökkenhet a Goner rangod, ha Goner hajókat lövöldözöl ki. De hogy ennek is mi értelme lenne...
  • kisviku
    No comment.Azt gondolom, teljesen kimerítő választ adtál.

A gonereknél is lehet rangot növelni, mire jó, nem tudom, de ugye csak a Goner Temple-ben lehet(ne) feladathoz jutni, ami ritka mint a fehér olló...vagy holló?
  • [NST]Cifu
    Még ennél is bonyolultabb. A Pilot -> Statistic alatt nézz körül. Összesen kettő plusz hat rangod van. Az első a kereskedelmi rangod, ami azt mutatja, hogy mennyire sikeres kereskedő vagy, a második a katonai rangod, ami azt mutatja, mennyire vagy eredményes a harcokban. Ezen túl mind az öt fajnál (Argon, Boron, Paranid, Split és Teladi) külön-külön van besorolásod, a rangtól teszik függővé, hogy mit vásárolhatsz náluk, tehát te azért nem vásárolhatsz Argon Novát, mert egyszerűen nincs elég magas rangod hozzá. Ezt egyébként vásárlásnál is kiírja, a vásárlómező alatt ballra a jelenlegi rangod, jobbra pedig a szükséges rangot, illetve itt nincs semmi, ha a jelenlegi ranggal elérhető az adott dolog. A rangodat úgy növelheted, ha az adott faj területén Kalózokat, Khaakokat vagy Xenonokat irtasz, ha kereskedsz az adott fajjal, illetve ha az adott faj űrállomásain a BBS-en elfogadsz egy küldetés, és teljesíted. Van még egy látható rang, a Goner, ami még nem tudom mire szolgál. Továbbá nincs kiírva, de szerintem a kalózoknál is van egy rangod, mivel korábban sose támadtak kalózok csak úgy meg, de mostanában már ha meglátnak, sokszor egyből rámagróznak. Ki tudja, talán kicsit megviselte őket az, hogy pár szektorban megtizedeltem a soraikat. ;)
  • BaLeeX
    Tegnap akartam venni egy Nova Raidert erre túl kicsi a rangom.
    A játék külön kezeli a kereskedelmi rangot a fajhoz viszonyított ranghoz vagy ez összefügg? Azaz ugyanazt nézi vásárlásnál amit kereskedéssel és kalózok irtásával is tudsz emelni?
  • [NST]Cifu
    Van még három nap (esetleg plusz még a mai), nem túl nagy a mozgási tér tehát. ;)
  • Arden
    Tippeljünk mikor fog kijönni a pecs :-)
    Én a 23.ára fogadok.
  • kisviku
    Szerintem ez vagy bug vagy csak nézd a számládat folyamatosan.
    Nekem sem mindig ad mindenért.
    Egy Xenon N-ért 500 Cr,Khaak Scout 500,M5-ös hajó, 500.
    M4,Xenon M,Khaak Interceptor 1000 Cr.
    M3,Xenon L,Khaak Fighter 5000 Cr.
    M2,Khaak Destroyer,Xenon K és J meg 10000 Cr-t adnak.Plusz a rangbélei emelkedés.
  • BladeW
    Nekem is lenne 1 kerdesem: valtottam teladi licesne-t, de nem mindig kapok penzt a teruletukon lelott kalozokert... Mitol lehet ez?
  • mrzed
    Lett végre egy lökött ut-em. Egész jó üzleteket köt, a 12. szintnél tart, de a jumpdrive-ot az istenért sem akarja használni. Pedig betankolja a raktér 20%-ba az energy cell-t, de soha nem ugrik, mégha a másik szektorban is van a cél...:(
  • Zombye
    Nem lehetek már messze a végétől, majd 3 percig repülök már folyamatosan, ütközés nélkül. Ott kezdődnek a gondok amikor "lebegő" szikladarabok vannak az út közepén meg relative nagyobb termekben kell gyorsan megtalálni a továbbvezető utat.

Úgyhogy valsz már nem lehet messze a vége. még egy-két próbálkozás és menni fog.

• kisviku
    Bár most hogy visszagondolok, lehet, hogy mégis le kell majd lőni őket, de csak ha elérted.Valalmi olyasmi lesz, hogy apádat megtalálod egy csarnok szerű valamiben és másokat is...
  • kisviku
    Nem kell lelőni, nem is fogod tudni, csak az a lényeg, hogy ne hibázz sokat, tehát ne pocsékolj el sok időt és csak át kell menni az aszteroidán.
    Nem tudok többet segíteni, mert ez is egy ügyességi része a sztorinak.Habár annyit javasolnék, hogy vigyázz,mert a hajód máshogy viselkedik, mint amit megszoktál!
    Nincs hud, valóban, és idegesítő is, hogy legalább egy szaros nyíl jelezhetné, merre kell menned.Nem nehéz és nem hosszú egyáltalán.Próbálj középen repülni , ha eltévednél vagy sötét lenne, adj fényt a monitorra!
    Van egy hely, ahol sokáig nem tudtam merre kell menni, aztán nyomtam egy kis fényerőt és megtaláltam...