Még ennél is bonyolultabb. A Pilot -> Statistic alatt nézz körül. Összesen kettő plusz hat rangod van. Az első a kereskedelmi rangod, ami azt mutatja, hogy mennyire sikeres kereskedő vagy, a második a katonai rangod, ami azt mutatja, mennyire vagy eredményes a harcokban. Ezen túl mind az öt fajnál (Argon, Boron, Paranid, Split és Teladi) külön-külön van besorolásod, a rangtól teszik függővé, hogy mit vásárolhatsz náluk, tehát te azért nem vásárolhatsz Argon Novát, mert egyszerűen nincs elég magas rangod hozzá. Ezt egyébként vásárlásnál is kiírja, a vásárlómező alatt ballra a jelenlegi rangod, jobbra pedig a szükséges rangot, illetve itt nincs semmi, ha a jelenlegi ranggal elérhető az adott dolog. A rangodat úgy növelheted, ha az adott faj területén Kalózokat, Khaakokat vagy Xenonokat irtasz, ha kereskedsz az adott fajjal, illetve ha az adott faj űrállomásain a BBS-en elfogadsz egy küldetés, és teljesíted. Van még egy látható rang, a Goner, ami még nem tudom mire szolgál. Továbbá nincs kiírva, de szerintem a kalózoknál is van egy rangod, mivel korábban sose támadtak kalózok csak úgy meg, de mostanában már ha meglátnak, sokszor egyből rámagróznak. Ki tudja, talán kicsit megviselte őket az, hogy pár szektorban megtizedeltem a soraikat. ;)