20430
-
Zombye #2390 Itten van, parancsolj.
LEGEND: s/m/h/d/y as in Earth seconds/minutes/hours/days/years
Sezura = the smallest, mercantile time unit; it equals roughly 1.7 s
Mizura = 96 Sezuras = 163.2 s = 2.72 m
Stazura = 96 Mizuras = 15667.2 s = 261.12 m = 4.352 h
Tazura = 7 Stazuras = 109670.4 s = 1827.84 m = 30.464 h = 1.27 d
Wozura = 7 Tazuras = 8.89 d
Mazura = 7 Wozuras = 62.23 d
Jazura = 8 Mazuras = 56 Wozuras = 392 Tazuras = 497.84 d = 1.36 y
Hát elég durva,elöször nem értettem de már vágom :)))
...::: -| K.András |- :::...
Hát elég bonyolult de azért meg lehet érteni nagyjából.
-
hülye Teladi időszámítás :)) Szerintem a mizura az perc, a jazura év, de én is belekavarodok mindig :)) -
Zombye #2388 x2 fórumban valahol marha jól leírta asszem kisviku volt.
-
Az idő hogy van a játékban?
Mizura - perc?
Stazura -nap? vagy hét?
Jazura - év? vagy évtized?
Annyira nem vágom, hogy szörnyű... :) -
kisviku #2386 Igen találkoztam már én is vele.A sztoriból maradhattak meg, ugyanis először Emperors Mine-ban láttam, aztán meg az utolsó csatánál Heretics Endben. -
Nincsmit... :) -
Gryllus #2384 ja, Lock, köszi a segítséget, a táblázatokat én is összeszedegettem időközben. -
Gryllus #2383 köszi a gyors válaszokat!
Getsu funeban kaptam most egy xenon invázió küldit. mindkét K-t sikerült nekem kivégezni, Nagy Sólyommal! (Falcon). 12.400.000 körül kaptam a küldiért. Yiiiha!
Most dilemmázhatok, hogy veszek egy komolyabb hadihajót, vagy építek egy önellátó gyártelepet valahova... -
Valaki tapasztalt játékos:
Paranid Daedalos (remélem jól írom): TL, 30 000 cargo, 8x125MJ pajzs, 180m/s
Grand Exchangeben találkoztam vele, épp a xenon 598-ból tartott valamerre.
a computer nem tudta azonosítani, elfogni sem tudtam, mert "sebezhetetlen" volt mint a storyelemek.
a kérdés, hogy más is találkozott e már vele? -
kisviku #2381 Eszembe jutott még egy dolog, hogyan tudnék segíteni mindannyiotoknak, de ez hosszadalmas meló lesz.
Szeretném összegyűjteni, hogy a gyárak és bányák mit termelnek és mennyi idő alatt, milyen Yield-es azteroidán mennyit termel egy bánya és hogy mit használ fel egy gyár például egy darab 25 Mj-os pajzs legyártásához.
Ez valóban sok lesz, ezért asszem Excel táblában csinálom meg és aztán majd Amaro vagy Valen oldalára kitesszük.
Megyek aludni. -
még mindig jobb, nálam egyszerűen eltűnnek a gyárak, újat nem csinálnak. már-már olyan kihaltak a szektorok, hogy az eddigi virágzó kereskedelmem hanyatlik (pl home of light-ba raktam egy SPP-t, volt három crystal fab a szektorban, az olcsó nyersanyag így garantált volt, és az energiának is volt bőven felvevő piaca. mostanra már csak egyetlen egy crystal fab maradt, kissé drágítanom kellett, mert a nyersanyag is drága lett, és akadozik is :(() -
Én Centaurral 2-3 millás bérgyilkosságok (8 BHEPT elől):
1)közel szuttyogok a célpont TL-hez (ők még nem tudják, hogy engem küldtek ellenük
2)olyan 1.5 km-ről elkezdek tüzelni. a HEPTek leszedik a pajzsát mire odaérek, majd kamikaze módon bele a közebépe. felrobban, nekem még pajzsom is marad.
3)jumpdrive ugyanabba a szektorba az egyik kapuhoz mert a kísérőknek elborul az agyuk.
4)persze azonnal elkezdenek rohanni felém ahogy újra megjelenek a szektorban. ekkor 1-1 firestorm torpedo az m6-osoknak (ilyenkor már nem lövik ki, mert már csak engem látnak a célkeresztjük közepén, minden más hidegen hagyja őket :)). a többit "manuálisan" szedegetem le
kb 5 perc, 2.5-3 milláért és még a rangom is nő szépen -
kisviku #2378 No újabb érdekességekkel állnék elő.
Ezt szeretem a programban, hogy mindig tud újat mutatni.
SIKERÜLT XENON HAJÓT FOGNOM.Azért írtam naggyal, mert eddig nem is volt rá lehetőségem, sosem adták meg magukat vagy mindig elpusztultak.
Javaslom mindenkinek, tegyen egyszer látogatást Getsu Fune-ba, mert ott van a játék leggyönyörűbb zenéje, amit egyébként a hivatalos X3 előzetesek egyikében lehetett hallani. én csak azért mentem oda, hogy egyrészt hallgassam a zenét, másrészt mert arra nem nagyon jártam, harmadrészt meg érdekel mi van a tőle északra fekvő Xenon szektorban.
Na itt Getsu Fune-ban olyan pusztítást rendeztem az elmúlt pár órában, hogy nem győztem legyilkolni a sok Xenont.Átmásznak aljas módon ebbe az amúgy egyetlen olyan szektorba, ahol mind a négy fajnak megtalálható egy-egy EQ Dockja valamint egy Boron Trading Station is.Amikor kinyírsz valakit, akkor meg a Teladik dicsérnek meg.A Universe Mapon leírja, mi a sztorija a szektornak és hogyan alakult ki.Volt már az X2-ben is...
Más.Gondolom feltűnt nektek is, hogy létezik egy Argon Federation Outpost Black Hole Sunban, valamint egy Boron Research Station valahol a messzi déli Boron szektorokban.Továbbá, hogy változik a világ, ahogyan már erre is utaltam korábban.Egyre-másra fejlődnek ki az újabb gyárak, sok nekem már annyira elköltözött megszokott helyétől, hogy most már nem tudom mit hol találok. -
kisviku #2377 Háát, azzal most az van... :)
Hm, az igazság, hogy dolgozom rajta, próbálom kiismerni a rakétákat is, de az a baj, hogy csak néhányat használok folyamatosan, mert a többi tulajdonságait nehezen tudom felfedezni.
-
kezd a kísérettel és cask utána a célponttal.. lehet könyebb lenne:) -
kisviku #2375 Itt az a lényeg, hogy egymást segítsük.
Egyébként köszönöm, én csak végzem a "dolgomat" :) -
o0tomy0o #2374 Ehh... bírom hogy mindenki iléyen játszi könnyedséggel csinál meg fél millás küldiket... bezzeg én egy olyat pölö hogy öljek meg egy TS hajót, egy kis szart amit 4 Falcon kísér, nah az betesz... Nagyban nekirontok a Centaurommal, egyből kiszedem a TS hajót, erre a 4 falkon úgy nekem ront mint a mérgesdarazsak... természetesen nekik végtelen energiájú a fegyverzetük és mindegyik lövésük talál... én aztán oldalazhatok meg fejen is állhatok... aztán meg lekapnak. Nade biztos én vagyok a béna... -
Ja, még annyit, hogy a fejvadász küldikben a kisérők mindig ilyen retardáltak? Kettőt-hármat is kilövök belőlük, mire észrevesznek, aztán utána is csak sétarepülnek körülöttem, még nem láttam, hogy akár csak rámlőttek volna.
Hallottam a nagydög pilótáját sírni a rádióba, hogy "Jaj nincs pajzsom, segítség!", ez szólt volna a kísérőinek, és csak innen kezdve támadtak volna? Akkor nem lesz túl sok gondom az ilyennel... :)
Később még TLnél is nagyobbat kell kilőni? -
Kicsit gyűjtögettem én is a vagyonomat... (Meg üvöltöttem a gépemre és szidtam a "precíz" német programozók anyukáját)
Felbátorodtam azokon, amiket itt írtatok, és elkezdtem én is küldiket vadászni a bullettin boardokon. Először nem voltam elragadtatva, 40e-ket kínáltak holmi TP-k és kíséretük levadászására, de hát gondoltam végülis nem rossz egy 10 perces melóért... Megcsináltam belőle kettőt, aztán találtam jobbat. 400e-ért egy Orcát kellett kilőni. Gondoltam nagy baj nem lehet, legfeljebb nem sikerül. Megközelítettem, leszedtem a kísérőit, átutaltam az életbiztosításom, és nekiugrottam. Szerencsétlen sokmindent nem tudott csinálni, cikáztam körülötte a Mambámmal, 4aHEPT+4Mass Driver combóval szanaszét lőttem. Kicsit durvábbra számítottam, igaz, hogy ez csak egy TL volt.
Kb 3 dokkolás múlva, még ugyanabban a szektorban egy hasonló küldit kaptam, azért több mint fél millát fizettek. Kinek éri ez meg? (Persze rajtam kívül :)
Még ezelőtt órákkal elmentem a világ végére a Nováért, feltúrtam a sebességét, irányítását, aztán mondtam neki, hogy irány a Goner templom. Persze belerohant egy kalózinvázióba. Még el sem oszlott a második Orca után maradt por, jumpolhattam megvédeni a Novát. A harcok alatt kiugrott a pilóta egy Novából és egy Falconból, és most azzal küszködök, hogy mindkettő túlélje, le tudjam kötni addig a kalózokat, amíg kihúzzák a belüket a szektorból. Közben esetleg csurran-cseppen még egy pár új hajó.
Közben azt hozzátenném, hogy kb fél óra játékhoz tíz perc szüttyögés járul, mert a Mass Driver használatakor, load gamekor, vagy csak úgy spontán merevre fagy, vagy kidob asztalra. Másik lehetőség, hogy szaggat egy tíz másodperceset, aztán kép nincs, csak hang. Még jó, hogy a menüben mászkálásnak van hangja, így legalább ki tudok lépni. Sokat nem ér, mert csak nagyritkán indul el másodszora is, legtöbbször a csodás programvédelem nyom egy kellemes resetet. Gondolom a windowsom is szereti. Az a baj, hogy túl jó játék, hogy hagyja a francba a bugjai miatt, viszont túl bugos ahhoz, hogy egy normálisat játsszak vele... :( -
Zombye #2371 1. Minél magasabb harci rang.
2. Igen.
3. Ez attól fógg mekkora SPP-t akarsz kristájjal ellátni. Minél nagyobb annál jobb Ore beltben vannak szép nagy hozamú szilikon aszteroidák asszem 2 54-es meg 1 64-es. de ebben nem vagyok biztos.
4. Én az 1.3-as patchet már a story végigjátszása után tettem fel, nem tudom van e változás a story előrehaladtával. szerintem nincs, de lehet, hogy ez nem igaz.
5. A SpaceFuelt (Argan whisky) kalózbázisokon, SpaceWeedet kalózbázisokon és teladi trading stationokon, a spaceflieseket meg egy rakás split gyárban lehet eladni.
6. Egyelőre nem. Azért mondom ezt, mert elvileg, amikor a játék még csak készülőben volt, volt szó egy olyan hajóosztájról, ami direkt erre lett volna hivatott. mármint már kitelepített gyárak szektoron belüli mozgatására. Nem tudom, hogy ez a hajóosztáj benne lesz e valamellik jövőbeli patchben.
Hát kb ennyi.
-
A Space Flies a Split szektorokban eladható, a Space Weed azt hiszem a Teladiknál fut, a Space Fuel pedig az Argonoknál. -
Szijjjja!
1. Nemtudom, én is elég ritkán kapok, de úgy vettem észre, hogy közepes rang (9, A) körül kezdi el adogatni aztán ahogy nő a rang egyre sűrűbben kapsz.
3. Az SPP -hez Crystal kell azt meg a Crystal Fab állítja elő! De pl.: Ore Beltben van egy 64 yieldes asteroida az már elég jó!
4. Nemtudom, mert én az elején "jegeltem" a StoryLine -t de ha az 1.3 patchet fölrakod akkok kicsit meglódul a khaak/xenon/pirate tevékenység! De előtte 1 backup nemárt...
5. Azthiszem a Pirate Stationokon ellehet adni.
6. Nem.
Ha privátban megdobsz egyy maillal, akkor küldök neked egy kis csomagot: táblázatokat aszteroidákról, hajókról, rangokról, kereskedésről, térképet...stb.
-
Gryllus #2368 ja igen, 6. kérdés. Ha kitelepítettem valahova egy ipari komplexumot, el lehet onnan szállíttatni máshova? -
Gryllus #2367 pár kérdés.
1. Nem kaptam még bérgyilkos küldetést. Milyen reputáció kell hozzá?
2. Ha kalóz szektorban capture-olok egy split hajót, akkor esik a spliteknél a reputációm?
3. Bányákat még nem építettem, milyen Silicon Yield-ű asteroidra érdemes bányát telepíteni ,hogy egy SPP-t teljesen ellásson?
4. A storyline-ban előrehaladásom befolyásolja a kalóz , khaak, xenon tevékenységet? Viszonylag kevés ellenféllel találkozom és kicsit unalmas. Olvastam itt olyan kalóztámadásokról ,hogy a kalózok lézertornyokat telepítettek, ilyet még sosem láttam... A küldetésekből még csak ott tartok, hogy valami rallyn kellett részt vennem.
5. Space fuelt és space weeded és space fliest szerzek néha kalózhajókból. Aztán a boronok majdnem lelőnek, ha ilyet találnak nálam, tegnap is úgy dobatták ki velem a hajóból. El lehet ezeket adni valahol?
-
goyo2 #2366 kISVIKU fasza leirás, nagyon várom a rakcsi leirást is. -
Gryllus #2365 Összeírok egy kis sztorit az eddigi X3 életemről, hátha valakinek meghozza a kedvét.
Quickstarton indultam, és nem nagyon érdekeltek a storyline küldetések, inkább felfedezgetni és kereskedni akartam. Kipróbáltam az alsóbb árkategóriás cuccokkal kereskedést. Elgé unalmas volt, de stabilan lehetett vele keresni.
Az első igazi lökés az volt, amikor a busteremmel kóboroltam, felderítgettem az argon prime-től keletre eső viszonylag közeli kalóz szektorokat. Itt sikerült egy viszonylag értékes hajót elfoglalni, amivel magháromszoroztam a vagyonkámat.
Azonnal átálltam a szilikon bizniszre, nemsokára meglett az első jumpdrive-om is.
Kb. másfél milla körül lehetett a vagyonom, amikor megint kóboroltam az univerzum "távol-keleti" részében és szórtam szét a navigációs műholdakat, hogy a jumpdrive-os kereskedésem hatékonyabb legyen.
Ekkor már egy kalózoktól elkobzott HEPT-ekkel felszerelt Falcon-ban üldögéltem, amit a NAgy Sólyom névvel láttam el. Kaptam egy küldetést. A Teladik panaszkodtak, hogy megtámadták egy szektorukat a gonosz Xenon-ok, emlegettek mindenféle profitveszteséget, fájdalmas képpel. Odaviharzottam a Falconnal, és meglepően hatékonyan sikerült rendet vágni a támadók között. Igaz, hogy amikor beléptem a szektorba, épp porrá lőttek egy egész trading stationt...
Amikor vége lett a haddelhadnak, (és a xenonoknak), jött az üzenet a megkönnyebbült Teladiktól, hogy megmentettem a profitot, és a jutalom rámeső része 1.100.000 credit. Kétszer is elolvastam a számot, alig hittem. Ekkor a vagyonom alig volt több másfél millánál.
Ez volt az a pont, amikor beszálltam a fegyverkereskedelembe. Az argonoknál és a teladiknál már egész jó fegyvereket vehettem, B-HEPT-et is a kezembe mertek adni, a több faj pedig boldogan megvette.
Napokon át ezzel ügyködtem, növekedett a vagyonom is, és a reputációm is minden fajnál. Tetszett a fegyverkereskedelem, mert egy Demeter méterű hajóba rengeteg elfér, jó haszon van rajta. Mire elértem a 8-9 milliós vagyont, az argonok és a teladik már a PPC kategóriájú fegyvereket is eladták nekem. A boronok és paranidok szigorúbbak, a spliteknél meg nem is veszek semmit, bunkó népség, de szívesen megveszik a nagy csúzlikat.
Ezen a ponton kezdett az argon és teladi fegyveripar kicsit szűkös lenni nekem, nem termelődnek elég gyorsan újra fegyverek, mint ahogy el tudom adni.
Ráadásul találtam egy Getsu Fune (vagy vmi ilyesmi) nevű szektort, ahol minden fajnak van egy equipment dockja... paradicsom egy fegyverkereskedőnek, mindent el lehet sózni egy helyen... Később építek majd ide pár fegyvergyárat.
Megnéztem, hogy mi a probléma a Profit Center Alpha környéki teladi fegyveriparral. Kiderült, hogy minden gyárból hiányzik a Nostrop Oil (olaj) nevű komponens. Kicsit tanulmányozgattam a környéket, és kiderült, hogy nincs igazán olajgyártás a környéken, legalábbis nem elegendő ennyi gyárra.
Kb 10 milliós vagyonnal rendelkeztem már ekkor gondoltam ideje belevágni az ipari tevékenységbe. Gyártok ide olajat, és cserébe fellendül a fegyveripar. Nem is volt túl drága multság. Vettem egy teladi napraforgó ültetvényt, ahol energiacellák segítségével napraforgót termelnek. Vettem egy olajpréselő üzemet is, ahol a napraforgóból készítik a fegyveripar számára oly fontos nedűt.
A kettőt összekötöttem egy Complex Construction Kit-tel. Beállítottam azt a MErcuryt, amit a játék elején kaptam, hogy kezdje el energiacellákkal feltölteni a gyárat. Később vettem egy másik szállítóhajót, ami a kész olajat adja el a környéken. Végülis kiderült, hogy közelebb kellett volna tenni a kapuhoz a komplexumot, mert lassan jön az energia, és mire a mercury megfordul, addigra kifogy. És az egy szál napraforgóültetvény is kevésnek bizonyult, mert az M-es méretű olajpréselő üzem a többszörösét is feldolgozza egy ültetvény termésének. Úgyhogy kicsit fegyverkereskedtem, nehogy ne maradjon tőkém a profitnöveléshez, majd vettem még egy napraforgónöveldét, és hozzácsatoltam a komplexumhoz.
A Mercury automatikus kereskedelme nem elég hatékony, nem használja a jumpdriveot, "gyalog megy" energiát venni. Úgyhogy most kézzel menedzselem a Jump and Fly to station paranccsal az energiaellátást. Mindig amikor kereskedés közben repülök valahova, mielőtt bekapcsolom a SETA-t, megnézem, hogy az energiaszállítóm megérkezett-e vagy az üzemembe vagy a SPP-be, és ha igen, akkor kiadom a parancsot amit kell és SETA on.
Következő lépésként építek egy SPP-t is a környékre, de nincs ott megfelelő megfelelő aszteroida, úgyhgy lehet új gyár-rendszer építésébe kezdek inkább.
Közben persze ha meguntam a kereskedők profitáló, ám nem túl izgalmas életét, átpattantam "Nagy Sólyom"-ba, és elmentem kalózokat üldözni. Kicsit toltam felfelé a harci reputációmat Xenon szektorok látogatásával is, a kapu környékén vadászgattam le a kisebb Xenon hajókat, aztán ha már rám lőtt a fél szektor, akkor szépen leléptem.
Volt egy oldalági próbálkozásom is, de ennek az lett vége, hogy elhasználtam egy életbiztosítást. (visszatöltöttem az állást :-) Egy teherhajóval beálltam egy Xenon szektorba, kitelepítettem 35 lézertornyot. beállítottam 2 falcont wingmennek, és Nagy Sólyommal szedtem le a kisebb Xenonokat. A lézertornyok meglepő hatékonysággal kezdték a nagy Xenon hajókat leaprítani, de végül alul maradtam. Ráadásul a gépemen az FPS brutálisan leesett amikor a lézertornyok a képen voltak, vagy ha tüzeltek. (2-6 FPS az elég kevés nekem :) De végül a sok Xenon óriás hajó és a kis vadászok ledarálták a lézertornyokat.
Ennyi a sztori eddig, remélem nem untátok el magatokat, vagy aki igen, nem olvasta végig. :)
Gryllus
-
Ez a DamenonTools fórumából van!
One blacklist fixed (a SF-Game, that behaved odd when running
from virtualdrive)
Daemon Tools 4.0.3.
A 32bit -es rendszerhez a Daemon Tools 4.0.3. X86 kell!
Még nem próbáltam, de állítólag javítottak a StarForce emuláción! -
Nemsemmi!
Ezt nevezik építő jellegű hozzászólásnak! Hehe... 
Te maga vagy az X3 FAQ!
-
Az tényleg nem lenne baj
...ha lesz rá egy órám, átírom láthatóbbra.
-
kisviku #2361 Köszönöm, megnéztem az oldalad, de még mindig nem regisztráltam ,mert látom kérsz avatar-t is és még nem választottam.Majd otthonról.Egyébként szép, bár kicsit világosabb betűk vagy nagyobb betűtípus kéne.Nem vagyok vak, de szerintem nem baj ha jól látjuk. -
Szerintem kiváló, gyűjtögetem, ha egyszer késznek nyilvánítja, összefűzve felteszem magyar manuálként
-
kisviku #2359 Ezt tapasztalataim alapján írom, most főként kútfőből, mert dolgozom.
-
A Mass Driver hatótávja inkább 1km, legalábbis nálam, de egyébként jó kis összefoglaló.
-
o0tomy0o #2357 Imádom ezeket az összefoglalókat amiket írsz! Le a kalappal. Lehet hogy nem 100%-os, de remekül összefoglalod és tényleg (legtalábbis bennem) ad egy egységes képet! szal csak annyit mondok: Mééég méééééééééég
-
Üdv. A kért dolgokat feltettem a portálra. Kérek mindenkit, akinek bejelentkezési gondja akad, jelölje be dokkolás előtt az "adatok megjegyzése" blokkot. Kösz. -
kisviku #2355 Úgy emlékszem, hogy valahol a hajóosztályoknál fejeztem be az összefoglalómat, most egy picit rátérnék a fegyverekre/pajzsokra, felszerelésre.
Fegyverek:
Alapból két osztálya van a fegyvereknek, az egyik az energia-alapú (ebből van a legtöbb)és a hagyományos, fizikai lövedékes megoldás.A rakéták is több csoportra oszthatók, hőkövető,"raj-rakéták" (Swarm missile), torpedók,stb.
Nézzük először a lézereket.
IRE,Alpha,Beta: Impulse Ray Emitter (impulzus sugár-kibocsájtó) A leggyengébb fegyver, de a leggyorsabb is.Talán egyedül rakéta elhárításra használható teherhajókon, de az M5-ös vadászgépek és a Fighter Drone-ok is ezt használják.Gyenge és még ha több is van a hajódon ,akkor sem nagyon használható.Hatótávolság kb 1,8 km.
PAC Alpha,Beta: Particle Acceleration Cannon (részecskegyorsító fegyver
)
Ez már egy sokkal hasznosabb lézer, főleg a közepes vadászokon (M4) található illetve a transzportokra szerelhető.Nagyobb tűzerő, sebesség hasonlóan jó, és erős, ha több is van a hajódon.Hatótáv kb. 2-2,2 km.
HEPT High Energy Plasma Thrower (nagyerejű plazmavető): Az egyik favorit, amit a nehéz vadászok és korvettek használnak, de a TL hajókra és az M1-M2-re is gyakran felkerül.Jellemzője, hogy nagyon erős, átlagos sebessége van, viszont az energiát is zabálja, ami főleg nagy csatában idegesítő, hogy elég gyorsan elfogy a hajód lézer energiája.A lőtávja jó 2,5-2,8 km-ről lehet lőni.
Alpha és Beta verzió van.
Ion Disruptor: Szintén energia-alapú fegyver, ami kizárólag a pajzsok gyors lerombolásra használható.A lőtáv rövid,1-1,2 km és jó tulajdonsága, hogy ha támadsz vele, akkor több, egymáshoz közeli célpontra is hat.Ellenben ez rossz is lehet, ha baráti hajók vannak a közeldeben, mert azokra is hat!Az energiafogyasztása átlagos, de nem is kell sokáig üzemeltetni, mert nagy hajók ellen úgysem ér sokat, a kicsiknek meg gyorsan leveszi a pajzsát.
PPC: Photon Pulse Cannon (foton pulzus ágyú)A csatahajók és anyahajók alap fegyvere, de ezenkívül bizonyos TL hajókra és korvettekre is szerelhető.Alpha,Beta, és Gamma csoportja van, értelemszerűen a Gamma a legerősebb.Nagyon drága fegyver, de mire az ember eljut odáig, hogy egy olyan hajóra szerelhesse, addigra már az ára sem érdekli... Borzalmasan erős, az Alpha-nak átlagos a sebessége, a másik kettő lassú, viszont cserébe nagy hatótáv jellemzi.Amint már említettem, inkább lassú célpontokra veszélyes, egy gyors vadász simán kikerüli.Igaz, ha egyszer eltalálja, akkor azonnal megsemmisül a hajója.Remekül lehet vele nagy csatahajókat,korvetteket, úrállomásokat és anyahajókat támadni.
Az energiaigénye nagyon magas, ezért egy TL hajón már nagyon érezhető, ahol kicsi a fegyvergenerátor.
FAA: Flak Artillery Array (légvédelmi tüzérségi rendszer) Kifejezetten vadászgépek elleni védelemre és rakéátaelhárításra lett kirtalálva.A kedvenc fegyverem, mióta megvettem.Sajnos csak nagy hajókra telepíthető, TL, M1,M2 osztályúakra.Energiafegyver, átlagos energiaigénnyel, de cseréble brutális tűzerő, gyors, pontos és halálos.Csak annyit, hogy mióta megvan, nem tudnak a vadászok megközelíteni...Ja és érdemes lehalkítani a hangfalat, mert tűzléskor majdnem felrobbant az enyém
Alpha és Beta verzió van.
PBE: Pulse Beam Emmitter (pulzáló sugár-kibocsájtó
) Sajnos erről a típusról sok jót nem tudok elmondani, mert az egyedüli előnye, hogy baromi gyors és nem fogyaszt szinte semmi energiát, de a lőtávja nagyon rövid (1 km vagy alatta) és túl nagy sérülést nem okoz.A Beta verziót még nem próbáltam, de nem lehet sokkal jobb.Az ára borsos, a tűzereje nem nagy.Főleg vadászgépekre tehető, de láttam már TL hajókon is és csatahjókon is.
PSG: Phased Shockwave Generator (fázis lökéshullám generátor
)
Sokak kedvence ez a fegyver, habár az új peccsben maradt hiba miatt ennek a fegyvernek a használatakor állatira belassul a játék.Ez egy területre ható fegyver, aminek legnagyobb előnye, hogy mindent elpusztít/megsebez, amikor lövünk vele.Nagyon erős, főleg a Beta és Gamma verzió.Energiaigénye átlagos/nagy, de egy-két lövés és jó pár hajót pillanatok alatt szétszedhetünk.Sajnos akárcsak az Ion Disruptornál, EZ IS SEBZI A BARÁTI HAJÓKAT!Sok problémánk lehet vele, ha olyan helyen használjuk, ahol nagy a forgalom, mert azokat is támadjuk, amiket nem is akarunk.
Akkor most jöjjön az egyetlen nem energia alapú fegyver a Mass Driver.
Külön kell hozzá venni EQ Dockban vagy Ammunition Factoryben LŐSZERT.Kellemes darab, nem olyan drága, gyors és elég erős is.Ez főleg a hajótestet sebzi, de kitűnően használható rakétavédelemre is.Hatótáv kábé 2 km.
Árakat direkt nem írtam, mert változó és nincs előttem a játék, de igaz a "minél erősebb,annál drágább" elv.Csak megközelítő árakat írok, amik egy darabra vonatkoznak:
IRE: 1500-3100 Cr
PAC: 10000-22000 Cr.
HEPT: 130000-240000 Cr.
Ion: asszem 160000 Cr.
PPC: 220000-970000 Cr.
FAA: 250000-630000 Cr.
PBE: 230000-340000 Cr.
PSG: 90000-630000 Cr.
Mass driver: 140000 Cr.
Mondom, ezek körülbelüli árak.
A rakétákról hamarosan írok, most ennyi elég lesz. -
Zombye #2354 No, lassan elindulok melózni (14.00-18.00) remélhetőleg 3/4 hétre itthon is vagyok és ismét belevethetem magam ajátékba. (kedvesem most otthon van tatabányán hehehe.)
-
Zombye #2353 Én is így szoktam tenni.
Én most egyébként nagy küldetéslázban égek. Összeszedtem minden hajótípusból egyet, (M3,M4,M5,M6,TS,TP), beparkoltattam őket kingdom's end Equitment dokjába, és az M5-el (split jaguar) alkezdtem végigjárni a gyárakat, küldetések után kutatva. ha találok egyet, akkor a megfelelő hajót beparkoltatom az adott gyárba, megcsinálom a küldetést és folyt köv. Ha itt kifogy a lehetőség továbbállok egy szektorral. és folyt köv. Elég hatékonyan lehet így pénzt keresni, és a reputációnövekedés mértéke sem elhanyagolható. -
kisviku #2352 Szép munka! Igen a HEPT-ek jó fegyverek.Erős, jó a hatótáv (kb 2,5 km) és viszonylag gyors a tüzelési sebessége.Ez ugye azért fontos, hogy gyorsan mozgó objektumokat el tudjál találni vele.
Érdekes, hogy nekem azóta jönnek a bérgyilkos küldik, mióta Argon Protector of Federation lettem.Előtte is magas rangban voltam már, de egy sem jött.Arra azért rájöttem, hogy nem egészen jó egy M2-es vagy M1-es hajóval bérgyilkos küldit végezni, mert lassúak.Ilyenkor megfigyelem, hogy milyen irányba meg a célpont és ahhoz a kapuhoz ugrok, ahol ki akar lépni a szektorból és szembe fogok vele találkozni. -
Zombye #2351 No, megcsináltam első "izmos bérgyilok" küldetésem. 1x Albatross, 1x Osprey 3x Falcon.
Kentaur: 5x AHEPT + 3x BHEPT. első nekifutásra kilőttem egy falkont, majd megfutamod.... akarom mondani taktikai visszavonulást hajtottam végre a herens nebulai high yeld missile gyárba, és bevásároltam egy rakat hornettet (40 db) és vagy 8 firestorm torpedót majd újra támadásba lendültem. Ekkorra az albatrost valamiért magára hagyták, így viszonylag rövid idő alatt kivégeztem. Majd jött az Osprey és végül a két megmaradt Falcon. ezért kaptam 1.3 milát, meg vagy 20% Teladi, és kb 30% Split reputációnövekedést. Így már meg tudom venni az Albatrost is, (Teladi company manager). A BHEPT-ek nagyon jók. Még így is, hogy "csak" 3 darab volt az 5 alpha mellett, úgy leszívtam az albatross 6x125 MJ pajzsát, mint a pinty. Igaz, hogy eszik is az enerdzsit mint allat, de megérik a pénzüket, az bisztos.