F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Gryllus
    Összeírok egy kis sztorit az eddigi X3 életemről, hátha valakinek meghozza a kedvét.

Quickstarton indultam, és nem nagyon érdekeltek a storyline küldetések, inkább felfedezgetni és kereskedni akartam. Kipróbáltam az alsóbb árkategóriás cuccokkal kereskedést. Elgé unalmas volt, de stabilan lehetett vele keresni.

Az első igazi lökés az volt, amikor a busteremmel kóboroltam, felderítgettem az argon prime-től keletre eső viszonylag közeli kalóz szektorokat. Itt sikerült egy viszonylag értékes hajót elfoglalni, amivel magháromszoroztam a vagyonkámat.

Azonnal átálltam a szilikon bizniszre, nemsokára meglett az első jumpdrive-om is.

Kb. másfél milla körül lehetett a vagyonom, amikor megint kóboroltam az univerzum "távol-keleti" részében és szórtam szét a navigációs műholdakat, hogy a jumpdrive-os kereskedésem hatékonyabb legyen.

Ekkor már egy kalózoktól elkobzott HEPT-ekkel felszerelt Falcon-ban üldögéltem, amit a NAgy Sólyom névvel láttam el. Kaptam egy küldetést. A Teladik panaszkodtak, hogy megtámadták egy szektorukat a gonosz Xenon-ok, emlegettek mindenféle profitveszteséget, fájdalmas képpel. Odaviharzottam a Falconnal, és meglepően hatékonyan sikerült rendet vágni a támadók között. Igaz, hogy amikor beléptem a szektorba, épp porrá lőttek egy egész trading stationt...

Amikor vége lett a haddelhadnak, (és a xenonoknak), jött az üzenet a megkönnyebbült Teladiktól, hogy megmentettem a profitot, és a jutalom rámeső része 1.100.000 credit. Kétszer is elolvastam a számot, alig hittem. Ekkor a vagyonom alig volt több másfél millánál.

Ez volt az a pont, amikor beszálltam a fegyverkereskedelembe. Az argonoknál és a teladiknál már egész jó fegyvereket vehettem, B-HEPT-et is a kezembe mertek adni, a több faj pedig boldogan megvette.

Napokon át ezzel ügyködtem, növekedett a vagyonom is, és a reputációm is minden fajnál. Tetszett a fegyverkereskedelem, mert egy Demeter méterű hajóba rengeteg elfér, jó haszon van rajta. Mire elértem a 8-9 milliós vagyont, az argonok és a teladik már a PPC kategóriájú fegyvereket is eladták nekem. A boronok és paranidok szigorúbbak, a spliteknél meg nem is veszek semmit, bunkó népség, de szívesen megveszik a nagy csúzlikat.

Ezen a ponton kezdett az argon és teladi fegyveripar kicsit szűkös lenni nekem, nem termelődnek elég gyorsan újra fegyverek, mint ahogy el tudom adni.
    Ráadásul találtam egy Getsu Fune (vagy vmi ilyesmi) nevű szektort, ahol minden fajnak van egy equipment dockja... paradicsom egy fegyverkereskedőnek, mindent el lehet sózni egy helyen... Később építek majd ide pár fegyvergyárat.

Megnéztem, hogy mi a probléma a Profit Center Alpha környéki teladi fegyveriparral. Kiderült, hogy minden gyárból hiányzik a Nostrop Oil (olaj) nevű komponens. Kicsit tanulmányozgattam a környéket, és kiderült, hogy nincs igazán olajgyártás a környéken, legalábbis nem elegendő ennyi gyárra.

Kb 10 milliós vagyonnal rendelkeztem már ekkor gondoltam ideje belevágni az ipari tevékenységbe. Gyártok ide olajat, és cserébe fellendül a fegyveripar. Nem is volt túl drága multság. Vettem egy teladi napraforgó ültetvényt, ahol energiacellák segítségével napraforgót termelnek. Vettem egy olajpréselő üzemet is, ahol a napraforgóból készítik a fegyveripar számára oly fontos nedűt.
    A kettőt összekötöttem egy Complex Construction Kit-tel. Beállítottam azt a MErcuryt, amit a játék elején kaptam, hogy kezdje el energiacellákkal feltölteni a gyárat. Később vettem egy másik szállítóhajót, ami a kész olajat adja el a környéken. Végülis kiderült, hogy közelebb kellett volna tenni a kapuhoz a komplexumot, mert lassan jön az energia, és mire a mercury megfordul, addigra kifogy. És az egy szál napraforgóültetvény is kevésnek bizonyult, mert az M-es méretű olajpréselő üzem a többszörösét is feldolgozza egy ültetvény termésének. Úgyhogy kicsit fegyverkereskedtem, nehogy ne maradjon tőkém a profitnöveléshez, majd vettem még egy napraforgónöveldét, és hozzácsatoltam a komplexumhoz.
    A Mercury automatikus kereskedelme nem elég hatékony, nem használja a jumpdriveot, "gyalog megy" energiát venni. Úgyhogy most kézzel menedzselem a Jump and Fly to station paranccsal az energiaellátást. Mindig amikor kereskedés közben repülök valahova, mielőtt bekapcsolom a SETA-t, megnézem, hogy az energiaszállítóm megérkezett-e vagy az üzemembe vagy a SPP-be, és ha igen, akkor kiadom a parancsot amit kell és SETA on.

Következő lépésként építek egy SPP-t is a környékre, de nincs ott megfelelő megfelelő aszteroida, úgyhgy lehet új gyár-rendszer építésébe kezdek inkább.

Közben persze ha meguntam a kereskedők profitáló, ám nem túl izgalmas életét, átpattantam "Nagy Sólyom"-ba, és elmentem kalózokat üldözni. Kicsit toltam felfelé a harci reputációmat Xenon szektorok látogatásával is, a kapu környékén vadászgattam le a kisebb Xenon hajókat, aztán ha már rám lőtt a fél szektor, akkor szépen leléptem.

Volt egy oldalági próbálkozásom is, de ennek az lett vége, hogy elhasználtam egy életbiztosítást. (visszatöltöttem az állást :-) Egy teherhajóval beálltam egy Xenon szektorba, kitelepítettem 35 lézertornyot. beállítottam 2 falcont wingmennek, és Nagy Sólyommal szedtem le a kisebb Xenonokat. A lézertornyok meglepő hatékonysággal kezdték a nagy Xenon hajókat leaprítani, de végül alul maradtam. Ráadásul a gépemen az FPS brutálisan leesett amikor a lézertornyok a képen voltak, vagy ha tüzeltek. (2-6 FPS az elég kevés nekem :) De végül a sok Xenon óriás hajó és a kis vadászok ledarálták a lézertornyokat.

Ennyi a sztori eddig, remélem nem untátok el magatokat, vagy aki igen, nem olvasta végig. :)

Gryllus