20430
-
Jaja, mondjátok meg nekünk! :P
Én beszéltem a tréding sztésönön mindenkivel, de azok csak nóném enpíszík, és azt sem tudják, mit akarok tőlük. (Tehát csak az útbaigazítás, "addmegmagad" satöbbit lehet velük közölni) -
Ja még1x a kérdés, mit kell csinálni a storyban Thurok's Prideban?
Ott repked a csaj a Nikonofuneban de nem tudom mit kéne tennem. -
De tudod mi a poén? Nekem is ugyanez a proci csak 200mhz-vel lassabb, fele ennyi memória és 6800GT ultra helyett, sima 6600GT alapon és a kettő között van 3 fps különbség ugyanazon beállítások mellett. Szóval még mindig nagyon optimalizálatlan a játék sztem. -
A játék tényleg memória igényes, de sajnos ma már az 1 Gbyte ram nem rendkívűli, hanem inkább alapmennyiség.
A Doom3 egy teljesen más rendszer, ott lehetőség van a motor finomhangolására, itt tudtommal semmi ilyesmire nincs lehetőség, a scriptek nem vonatkoznak a grafikai beállításokra. Egyébként a Doom3 esetén is látható, de nem feltünő minőségromlás segítségével tudtak csak érzékelhető sebességnövekedést elérni. -
flatszeru #2546 bocsi ha már volt szo erről és ujra megkérdeztem.
az abszurd memoria igényre valami modszer van már?mert elég idegesitő hogy
1 g ram mellett a vinyó állandóan menjen :-( Amugy nagyon jó kis játék ez.
Valami olyasmi nincs mint anno a doom3 nál volt,hogy egykét dologba "házilag" belebabrált az ember, és gyakorlatilag látható minőség romlás nélkül lehetett emberi sebességet elérni?
köszi
-
Ez az AMD azért elég szépen megette :-) -
Zombye #2544 No elkezdtem "gyárazni". Egy kicsit túl is lőttem a célon. Grend Exchange-be (teladi szektor a világ végén, felette van egy Xenon szektor, alatta, Marchent Heven, és malestrom. Sóval ebben az istenhátamegetti teladi szektorba ledobtam egy L-es Flowerfarmot, és egy L-es SunOilRefinery-t. a szektorban van 3 spp, így energiát sem nehéz szerezni, gondoltam eladom az egyel délebbi teladi szektorban az olajat mert itt an egy szatelitgyár, egy Quantumtúb gyár meg asszem egy trédingsztésön. Ez a komplexumom azonban olyan irgalmatlan mennyiségben állítja elő a nostrap oilt, hogy az nem sámli. pillanatok alatt megtömtem olajjal az alul írt 2 gyárat, így most azon gondolkodom, hogy 2 szektorral arréb van midnight starban van egy 102-es ore aszteroida, erre rádobok egy l-es bányát, és ehhez a már meglévő komplexumomhoz hozzádobok valami teladi hightech gyárat. rakétát, vagy nemtudommit.
-
Gryllus #2543 benchmark:
--------------------------
X3 - Reunion
Game version: 1.3.0.US
Graphic card name and driver used: RADEON X800 GTO Version [6.14.10.6571]
CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz Family 7 Model 4
Video settings during benchmark:
Screen resolution: 1024 x 768 * [32]
using shader profile: 2.b
Antialias Mode: 4x
Anisotropic Mode: 4x
Graphic & Shader settings
Texture quality: high
Shader quality: high
High quality bumpmaps: enabled
Environment map: enabled
Postprocessing: enabled
using 16bit vertex format: yes
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene 00 36.3 average fps 31.0 minimum fps 51.0 maximum fps
Scene 01 16.7 average fps 6.0 minimum fps 38.0 maximum fps
Scene 02 37.2 average fps 22.0 minimum fps 52.0 maximum fps
Scene 03 36.9 average fps 18.0 minimum fps 76.0 maximum fps
Overall average framerate: 31.7 fps
A játékban gyakorlatilag fele ekkora FPS-ekkel játszom.
Szinte minden szektorban van műholdam. Az univerzum szimulátor azért eszik rendesen a grafika mellett. -
Gryllus #2542 nekem meg a pilótákkal akadt egy kis gondom.
Néhány freighteremre azt írja ki, hogy Julian a pilóta, míg az a demeter amiben én kereskedek, arra azt írja ki, hogy egy Level 7 jósrác ül benne.
-
Thecserko #2541 Hogy lehet az hogy a szektor traderem nem fejlődik semmit. Pedig kereskedik szépen de még mindig "apprentice". Mióta ez elkezdett szektor tradelni az universe traderem 6 szintet fejlődött, ez meg semmit. hogy lehet ez? -
kisviku #2540 én viszont egyre több Xenon hajót fogok.Most épp arra készülök, hogy egy P vagy egy J ,esetleg egy K megadja magát.
Elvileg az X2-ben ment, eleddig csak megsemmisítenem sikerült.Mindenesetre jók a Xenon hajók az L-es meg különösképpen. -
kisviku #2539 Igen ám, de megvizsgáltad, hogyan lőnek a tornyok?
És hová? Az még hagy kívánnivalót maga után, de azért nem rossz hajó. -
666 Diablo 666 #2538 A Teladi Osprey jobb mint a Centaur szerintem.
3 Torony
4x125-ös pajzs
A sebesség és gyorsulásba rosszabb másba ugyanolyan vagy jobb.
-
1. Mines of Fortune-ben van egy 72-es Silicon aszteroida, erre lehet rakni egy bányát és összekötni egy Crystal Fabbal (egy szektorral mellette van egy köteg olaj és energiacella, szóval az ellátása olcsón megoldható) és később bővíthető lesz SPP-vel, Quantum Tube fabbel, stb. nekem elég szépen jövedelmez
2. Azt jelzi, hogy az adott nyersanyagár mellett mennyibe kerül az előállítás
3. egy pirate falcon röhögve elbánik velük -
GungHo #2536 Sziasztok!
Lenne három kérdésem:
- Kezdőként hova érdemes (és milyen) gyárat építeni, ami a legtöbb pénzt hozza? Van már egy BoFu gyáram a Kingdom’s Endben, ami jól megy, de lenne mellette kb. 4-5 millióm amiből vehetnék valamit.
- A gyár konzolán be lehet állítani, hogy mennyiért adja el a terméket. Mi az a zárójelbe tett szám alatta?
- A lasertower mennyire jó védelem a gyároknak? -
Na basszus végre lenne egy kis időm játszani de a storyval elakadtam. Mondom sebaj végre múltkor elértem a rangot megyek a Paranidokhoz csinálok Soja Husk gyárat. Hát nem piros az összes istenverte Paranid.
Szóval most már muszáj folytatnom a stoyt ha valaki tudja mit kell csinálni itt amit írtam, segítsen pls. -
"Lehet, hogy áttérek az M6 osztályra, de abból is a split változat tetszik. Valahogy a splitek gyártják a nekem legjobban fekvő hajókat. Kategóriájukban mindig a leggyorsabbak, erős fegyverzettel, csak a pajzs kicsi. Asszem a split korvett 145-re tuningolható, és rámegy az aPPC."
Ez így van szerintem is, de az M6oknál borult az erőegyensúly, mivel a Centaurnak 3 tornya vanés az mind magától tüzel az összes többi M6nak csak egy darab. Mivel M6al elég nehéz ráforgolászni a célpontokra harc közben így ez az 1 torony nem egészséges. Nekem két toronyban BEHPT van és hullik is az ellen tőle elég rendesen.
"Ja, a sztoriban meg megakadtam. A "szondával aszteroidában" küldi után elkísérem a csajt Thuruk's Pride-ba, ahol közli, hogy megpróbál információkat szerezni "arról" a hajóról, majd szól ha talál valamit. Na, már nem is emlékszem, hogy milyen hajóról beszél, és ezt csinálja már...nem is tudom, 20millát csináltam küldikből azóta... Mit kéne ilyenkor csinálni?"
Ugyanitt vagyok ugyanezzel a problémával. :D
Szóval valaki help. Még mondd valami olyat, hogy a szektor beli trading portba nézzünk körül még az emberekkel nem dumáltam az állomáson most megpróbálom azt. -
Valoszinü a kevés ram miatt, de a gépem se csúcskategoriás, ahoz képest elég szép eredmény, egy high endes gép sem sokkal többet ért el ahogy nlztem.
A Radeon 9600 csak SM2.0-ás shader modelt használ, a Radeon X800-ak SM2.0b-s shader modelt, a Gf6x00 és 7x00 illetve a Radeon X1x00 kártyák pedig SM3.0-át. Tehát FPS-ben nem sokkal rosszabb, de a nyújtott látványvilág sem azonos. -
goyo2 #2532 Nem inditottam ujra elotte a gépet.
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: NVIDIA GeForce 6600 GT Version [6.14.10.7772]
using shader profile: 3.0
Framerates
--------------------------------------------------------------------------------
Scene 00 25.2 average fps 20.0 minimum fps 36.0 maximum fps
Scene 01 19.9 average fps 8.0 minimum fps 42.0 maximum fps
Scene 02 24.7 average fps 19.0 minimum fps 35.0 maximum fps
Scene 03 32.8 average fps 19.0 minimum fps 73.0 maximum fps
Overall average framerate: 25.6 fps -
Lord Zax #2531 X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: RADEON 9600 SERIES Version [6.14.10.6587]
CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.60GHz Family 7 Model 2
Screen resolution: 1280 x 1024 * [32]
using shader profile: 2.0
Postprocessing: disabled
using 16bit vertex format: no
Framerates
Scene 00 17.2 average fps 10.0 minimum fps 29.0 maximum fps
Scene 01 16.9 average fps 6.0 minimum fps 35.0 maximum fps
Scene 02 19.3 average fps 12.0 minimum fps 35.0 maximum fps
Scene 03 23.2 average fps 6.0 minimum fps 65.0 maximum fps
Overall average framerate: 19.1 fps
Nállam a legtöbb kis fps a töltés miatt volt, minden scene elött pár mp-ig töltött, közben nemnagyon volt akadás. Valoszinü a kevés ram miatt, de a gépem se csúcskategoriás, ahoz képest elég szép eredmény, egy high endes gép sem sokkal többet ért el ahogy nlztem. De játékban ilyen sebességet sehol sem tapasztaltam, ez csak egy teszt, a játék teljesen más.... ot csatában 1-10 a fps szokott lenni ppc-k mellett. -
Ebben mondjuk van valami... -
Gép:
Athlon 64 3000+ @ 2200Mhz
2Gbyte ram @ 161Mhz
nV GeForce 6800GT @ Ultra (400/1100Mhz)
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: NVIDIA GeForce 6800 Series GPU Version [6.14.10.8195]
CPU name: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ Family 7 Model H
Framerates
Scene 00 31.0 average fps 26.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene 01 18.8 average fps 10.0 minimum fps 35.0 maximum fps
Scene 02 37.6 average fps 25.0 minimum fps 49.0 maximum fps
Scene 03 40.0 average fps 22.0 minimum fps 87.0 maximum fps
Overall average framerate: 31.8 fps -
"sokszor 8-9000 EC-vel furikázott."
Na ez az, hogy csak ECből tud annyit hordani, a többi áruból nagyságrendekkel kevesebb van, és lassan termelődik. Ráadásul általában állnak a gyárak. Lehet ám, hogy pont EC kell nekik... :) Advanced Satellite-et akartam venni, csak előtte jól el kellett látnom energiával.
"Paranidoknál a kezdő argon szektoroktól délre sokfajta fegyvergyár van."
Paranidok skip, már áll a blokád.
"De amióta megvan a Centaurom nem szálltam át még másba. :)"
Én megvettem a Centaur-t, de lassúnak találtam. Egyelőre fejvadász illetve Xenoninváziós küldiben használom segítségként, kézzel jumpoltatva. Sajnos, az AI nem tud harcolni, ezért nagyon kell rá vigyáznom, már egy PPC-s Mammothtal meggyűlt a bajom, nagyrészt egyedül kellett kilőnöm Mambával, csak a ~30% hullnál mertem kiadni neki a támadás parancsot.
"ól emlékszem, hogy az X2ben olyanok voltak az M6os hajók, hogy egy M5ös kis felderítő tudott dokkolni benne és bármikor átszállhattál és repkedhettél azzal?"
Most is beszél ilyesmiről a shipcomputer, még nem néztem meg.
Lehet, hogy áttérek az M6 osztályra, de abból is a split változat tetszik. Valahogy a splitek gyártják a nekem legjobban fekvő hajókat. Kategóriájukban mindig a leggyorsabbak, erős fegyverzettel, csak a pajzs kicsi. Asszem a split korvett 145-re tuningolható, és rámegy az aPPC.
Na, megyek, nyalok a spliteknek, hogy hajlandóak legyenek eladni nekem egyet.... :)
Ja, a sztoriban meg megakadtam. A "szondával aszteroidában" küldi után elkísérem a csajt Thuruk's Pride-ba, ahol közli, hogy megpróbál információkat szerezni "arról" a hajóról, majd szól ha talál valamit. Na, már nem is emlékszem, hogy milyen hajóról beszél, és ezt csinálja már...nem is tudom, 20millát csináltam küldikből azóta... Mit kéne ilyenkor csinálni? -
Sector tradenél olyan sectorba küldd a Superfreight-eredet ahol pl. ECvel tud üzletelni és XL-es gyárak is vannak mert nekem sokszor 8-9000 EC-vel furikázott. Ja meg kell találni a megfelelő arányt SFeknél is Boron dolphin pl qrva lassú tudom ajánlani a Splitek Caiman SF-jeit 90-100 körüli sebesség és 8-13000es raktér. Nekem is többször furikázott pl pár fegyverrel vagy pár darab áruval viszont sokszor jól jön, hogy nagy a raktere. Meg kell találni az arany középutat. Nekem pl 2 Mercury SF2 van de a Caiman sokkal jobb lett volna, mert gyorsabb is meg raktere is nagyobb.
Pilótát _elvileg_ át lehet rakni másik hajóra, nekem még nem sikerült.
BHEPT-t pedig ne az EQ dockokban keress (bár először ott is meg lehet nézni) hanem kell keresni olyan gyárat. Paranidoknál a kezdő argon szektoroktól délre sokfajta fegyvergyár van.
A Mambát én is szerettem nagyon (pedig jó ideig el akadtam adni, mert Nova Raidert akartam keveselltem a 1x25MJ pajzsot) felszereltem jó fegyókkal és a mozgékonysága miatt nem lőtték le olyan hamar, mint gondoltam. De amióta megvan a Centaurom nem szálltam át még másba. :)
Amiért kár, hogy elég körülményes kisérettel furikázni. Ugye addig nem is lenne gond amig nem használsz jumpdriveot de utána kézileg ugrathatod utánad a kisérőhajókat meg az ECt is egyenként veheted meg nekik.
Jól emlékszem, hogy az X2ben olyanok voltak az M6os hajók, hogy egy M5ös kis felderítő tudott dokkolni benne és bármikor átszállhattál és repkedhettél azzal? -
kezd olyan lenni mint amikor beírogatják a különböző testeredményeket az aktuális konfigokról:)
Szerintem csak addig ér valamit a benchmark amíg a GOD által kezelt leterheltséget is ezeli. ha csak a képi megjelenítést vizsgálja akkor okat ronthat rajta még a világmenedzselő motor teljesítménye szerintem.... -
kisviku #2525 Milyen nagy buzgón elkezdett mindenki benchmarkolni.Minek?
Én már hozzászoktam a sebességhez, megszoktam, hogy csatában nem valami gyors, de most már élvezhető.Eddig zavart a PSG is, most már nem.Pedig csak annyit állítottam el, amit mondtam. -
Íme egy újabb bench:
Érdekes hogy ebben csak az utolsó sceneben volt egy brutális nem grafikai akadás (meg is látszik a minimum FPSen). Szóval valószínűsítem hogy alapvetően ezért hozza ki "jobbnak" ebben a felbontásban.
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: RADEON X800GT Version [6.14.10.6587]
Antialias Mode: NONE
Anisotropic Mode: NONE
Framerates
Scene 00 21.9 average fps 14.0 minimum fps 34.0 maximum fps
Scene 01 14.4 average fps 4.0 minimum fps 31.0 maximum fps
Scene 02 25.3 average fps 16.0 minimum fps 34.0 maximum fps
Scene 03 30.1 average fps 4.0 minimum fps 69.0 maximum fps
Overall average framerate: 22.9 fps
(c)2005 EGOSOFT
For more information http://www.egosoft.com
-
Ez már egy ideje köztudott. A játék bizonyos gépeken jobban fut 1280x1024ben.. -
Íme az én benchmarkom. Nekem ilyen beállításokkal fut a gém....Annyit tennék hozzá, hogy érdekes módon volt pár nem grafikai akadás, azért van olyan alacsonyan mindegyiknél a minimum FPS. Fut egy két program a háttérben, meg szereintem a töredezettség is lehet az oka, tehát töltési akadás, nem grafikai :). De alapvetően hitelesnek tekinthetőek az adatok.
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: RADEON X800GT Version [6.14.10.6587]
Screen resolution: 1152 x 864 * [32]
Framerates
Scene 00 21.1 average fps 7.0 minimum fps 33.0 maximum fps
Scene 01 13.7 average fps 3.0 minimum fps 31.0 maximum fps
Scene 02 24.8 average fps 5.0 minimum fps 35.0 maximum fps
Scene 03 31.0 average fps 5.0 minimum fps 73.0 maximum fps
Overall average framerate: 22.7 fps
(c)2005 EGOSOFT
For more information http://www.egosoft.com
-
Hmmm... Érdekes dolgot vettem észre! A #2513 -as hsz. ban szereplő beállításokkal 1280*1024*32 felbontásban rendere 5-8 fps -el többet kapok... Vajon miért? Nembaj, mert eleve abban játszom, csak furcsálom! :) -
óh tenkjú
-
Az indító menüben a "Run as Benchmark" legyen bepipálva, s akkor csak 1x megy végig :) -
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: RADEON X800 Series Version [6.14.10.6587]
CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz Family 7 Model 3
Anisotropic Mode: 8x
Framerates
Scene 00 26.1 average fps 20.0 minimum fps 36.0 maximum fps
Scene 01 22.5 average fps 9.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene 02 28.0 average fps 21.0 minimum fps 44.0 maximum fps
Scene 03 32.0 average fps 11.0 minimum fps 68.0 maximum fps
Overall average framerate: 27.2 fps
-

Nemigaz mindenkinek jól megy a benchmark csak nekem nem???
Nektek nem loopol? Nekem igen. És nem ír semmiféle eredményt.. -
Ezt tényleg félrenéztem, a srác őrjáratozni használja a korvett+6vadászt.
Azt még mindig nem értem, hogy miért kell nagy böszmeteg lomha hajó UTnek. Tegnap felbátorodtam, vettem kettő boron dolphin superfreightert 14000-es raktérrel, felszereltem, feltuningoltam őket. Elküldtem őket sector trade-re. Aztán majdnem tökön szúrtam magam, amikor láttam, hogy 100 EC-t, 110 argnut, meg ilyesmiket szállítgattak azzal a hatalmas sebességükkel. Szerintem visszatöltöm, és veszek valami kisebb, gyorsabb hajókat. Mondjuk split TP-t.
Nektek volt már olyan, hogy az UTitek a 10000-es rakteret megtöltötték? (nem ECvel, azzal könnyű)
UT pilótát át lehet tenni másik hajóra? Láttam ilyen parancsot, csak kiadni nem tudtam, de akkor ezek szerint azért, mert a korvettbe nem hajlandó átszállni. (Ez egyébként mekkora hülyeség már? Ha nekem úgy tetszene, hogy a korvettek kereskednének, akkor miért korlátoz le?) Csak mert szerintem a gép nem tud harcolni, akármilyen hajója is van.
Ami még zavar, hogy nem tudok elég bHEPTet venni a Centaurra. Egyszer mákom volt, találtam egy EQ dockot, tele volt bHEPTel. 2-vel. Több nem is fér el benne, tehát esélytelen egy dockból felszerelni. Azóta szerencsétlent járőröztetem, hátha talál magának fegyvert valamelyik split EQban.
Ti átszálltatok a nagyobb hajóitokba, amikor lett? Én nagyon hozzá vagyok szokva a Mambám 200as sebességéhez, kicsit idegesítene 80-nal vonszolni magam át a szektorokon... -
Zombye #2515 Nekem erroral kilép a setup oszt kísz.
-
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: RADEON X800 Series Version [6.14.10.6587]
CPU name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz Family 7 Model 3
Framerates
Scene 00 32.7 average fps 24.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene 01 21.6 average fps 8.0 minimum fps 42.0 maximum fps
Scene 02 34.1 average fps 24.0 minimum fps 49.0 maximum fps
Scene 03 38.5 average fps 18.0 minimum fps 76.0 maximum fps
Overall average framerate: 31.7 fps
-
No, megcsináltam a Benchmarkot!
X3 - Reunion
Graphic card name and driver used: NVIDIA GeForce 6600 GT Version [6.14.10.7801]
Anisotropic Mode: 8x
Framerates
Scene 00 31.0 average fps 24.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene 01 20.3 average fps 2.0 minimum fps 40.0 maximum fps
Scene 02 29.1 average fps 21.0 minimum fps 43.0 maximum fps
Scene 03 40.8 average fps 25.0 minimum fps 85.0 maximum fps
Overall average framerate: 30.3 fps
A scen01 -et egyből a betöltés után 2 fps -el kezdte, általában stabilan hozta a 30 körüli értéket. :D -
Hasonló a tapasztalatom. Futtattam egy tesztet mindent minimumra rakva és míg minden fullon volt az átlag 28.5 lett, minden legalacsonyabbon meg 38. Azaz 10fps különbség. (csak a felbontás volt ugyanaz)
Az meg, hogy eltérő eredmények jönnek ki szerintem amiatt van, hogyha frissen indítod a win-t majd utána nyomod a tesztet akkor jobb eredmény jön ki (ez a játéknál is így van) mintha másodszor vagy harmadszor futtatnád le, mert akkor már teleszemetelte a memóriát. -
- Nem lehet pilótát felvenni. A pilóta a géphez "jár". Arra kell vigyázni, hogy egy UTnak szánt kereskedőhajóba sose szállj át, mert akkor úgyveszi a gép, mintha kirúgtad volna a pilótát és újra indul 0ás szintről.
- Ezt is megválaszoltam. Ha van egy MK3 + jumpdrive kombó és te UTnek akarod akkor küldd el egy szektorba ahol lehet pénzt csinálni és nevezd ki sector tradernek. Ha megvan a lvl8 nevezd ki UTnek.