20430
-
Nekem az előzőekben leírt volt a második, az elsőben még kihagytam a K-t így cirka 80e-t kaptam, ezért lepett meg a másodikban az a sok pénz...
Igaz három fajnál "liszenszelt partner" vagyok, mindkét Xenon küldit ezektől kaptam (Argon,Boron). -
Kisviku!
Előző írásodban (#2580) említetted segítesz a "nagy" hajók megimerésében, most gondolkozom, hogy nekivágok egy Centaur-nak. Tudom volt erről a hajóosztályról már szó, de kíváncsi lennék a Te tapasztalatodra is, ill. milyen taktikát és fegyverzetet alkazmaztál az M6-os hajókon?
Most a hadi "flottám" egyetlen Nova Raider-ből áll, amivel olyan nagyon nem tudnak megszorongatni,(sok mentés)
lasssan összejöm a zseton erre a hajóosztályra. Ettől remélem, hamarabb ugrálnak ki az ellenséges pilóták a gépeikből. Egyébként végigolvastam az összs hajóelfogással kapcsolatos hozzászólást, nálam teljesen változó a kiugrálás, stabil taktika még nem jött be ezzel kapcsolatban. A legjobb vadászat egy kb másfél órés ütközet amit Moo Kye's Revenge-ben az északi kapu közelében követtem el. Itt sikerült elfogni 15 hajót zömmel az m3-as osztályból. Igazán az pénzemet zömmel a vadászatokból szereztem, de most már elkezdtem kiépíteni a háttérgazdaságomat is.
-
goyo2 #2868 Nekem csak egy xenon küldit sikerült elcsipnem, pedig nézem állandóan a bbs-t.
akkor lazán leszedtem egyesével midnen xenon-t, még csak rám se lőttek.
-
Igen, nekem az első "szárnypróbálgatások" alkalmával az Argon Prime-ban felállított Firefly Missile gyárból vásárolt a gép, igaz a rakéták ára alacsonyabbra volt állítva, mint az átlagár... -
Csinos a komplex, de a többiek képei is igen rendben vannak
.
Tegnap kicsit sikerült leülnöm játszani, és igen megdöbbentő volt. Jött egy üzenet, hogy egy Xenon P likvidálta az egyetlen 25. szintű UT-t. Kicsit mérges lettem így visszatöltöttem. Az UT-t elugrasztottam a szektorból és beléptem a Novával gyorsan sikerült leirtani őket mindezt Hila's Joy-ban követtem el. A kilőtt P-ről lehullott egy "Unknown Object" felszedtem és továbbmentem a következő szektorba : Ocean of Fantasy. Itt dokkoltam a mentés végett egy állomáson. megnéztem milyen küldetéseket lehet felvenni. Volt is egy Xenon invázió Menelaus Paradise-ben
odaugrottam a terep felmérése után kiderült a Xeon csapásmérő flotta 15 hajóból áll egy K a többi L. Itt jött az ötlet, kipróbálom ezt az "új" általatok már nagyon dicsért rakétát ("Unknown Object"). Rárepültem, kb 2,8 km-ről elkezdtem emelkedni, rakétát elindítottam gyors forduló aztán tünés a közelből
. Rakéta becsapódása után a K eltűnt a radarról
!! A maradék 14 L is gyorsan átalakul űrszemétté
.
És most jön a lényeg, amiért ezt a kis élménybeszámolót összeütöttem: eddig ezeket a rakétákat mindig eladtam mert, kellett a pénz, és a 80e jó ár volt értük!!
Viszont a inváziós küldi lezáró üzenetére majdnem kiestem a székből, Boron "barátaim" átutaltak a számlámra 6,8 milliót
!!!
-
lammaer #2865 Egy kérdés a gyárosoknak: láttatok már olyat, hogy az AI fegyvert vásárolt a gyáratokból? Tehát hogy nem ti adtátok el az EQ dokknak a frissen legyártott fegyert, hanem eljött érte valaki... -
goyo2 #2864 Tipp azoknak akiknek mégy egy ,,szaros" M6 -osuk sincs. (pl nekem) 
Ha összeakadsz egy khaak csapattal akik irtják a szektort, persze max m3-al, akkor hagy őket had dolgozzanak.
Tegnap este játszottam 1-2 órát, ezalatt a siezwellben apritottak a khaakok. Én meg összeszedtem ami elpotyogott.
ezek mind egy dobozban voltak.
pl.: 111 crystal, kb 5000 e-cell, kb 400 nostrop oil. szal alig győztem a mercurimat küldözgetni eladni a cuccokat.
És volt olyan hogy 83 container. Erre nem jöttem rá mi van benne. Még az árára se. -
Rossz hír a Kha'ak vadászoknak: nem lehet őket véglegesen kifüstölni a sectoraikból, nem úgy mint a Xenonokat. ahogy elfogynának, egyből bejumpol egy cluster :( -
Gryllus #2862 itt egy képecske az Ore Belt Holdingról, madártávlatból. A kapu felé eső egy staion plusz a hub már nem fért rá. Középen nagyítóval talán meg lehet látni a kedvencemet, egy M6 Centaurt.
-
Köszönöm szépen!
-
Hehe, mi is ezzel szívtunk páran. Menj el a thuruksz prájdi szilikonmányba, ott a comm-on beszélj a sztésönmenedzserrel. Ez triggereli a köv. missönt. -
köszi ;) -
Nna most, hogy zökkenőmentesen megy a "cég",
gomdoltam folytatom a sztorit, mert a kristály begyűjtése után jegeltem! Asszem a harmadik mission! Sikerült elakadnom! Azután a küldi után, amikor Ocracoke's Storm nevű Yaki szektorban be kellett repülni az aszteroidába egy spydrone -al! Na most el kellene mennem Thurok 's Pride -ba és ott dokkolnom kell a Traiding Stationon megkeresni Don Marani lányát, ha jól értem. Nos... Ott nincs és nem is tudnak róla semmit, viszont a Paranidok nagyon megorroltak rám valamiért! Ha valaki tud segítsen pls! THX!
-
o0tomy0o #2857 Szép kép, Gyönyörű hajó, csodálatos teljesítmény. De nekem mégis legjobban az tetszik hogy ilyen jó nevekkel keresztelted el őket! 
Gratulálok! -
Elértem végre azt a nyavalyás Venture Capitalisssst rangot Teladi barátiméknál, és végre hajlandóak voltak eladni nekem egy Phoenixet (óóóó, mióta vártam ezt a pillanatot :))
A hajó egyszerűen fantasztikus. Nem lehet rá rakni FAA-kat, de rájöttem azért, mert egyáltalán nincs rá szükség. Bementem Xenon 347-be, azonnal rámszált vagy 6 L, 3-4 M, de képtelenek voltak megsebezni. a 10GJ és a 8000MW megtette a hatását. kb 10 percig rajzottak körülöttem, de egyetlen rublikányi pajzsot se voltak képesek leszedni, majd valamelyik rámlőtt valami nagyobb rakétát, ami becsapódáskor őket pirította meg, nekem kutya bajom sem lett :)))
Fegyverzet csak PPC, eddig a rekord két Kha'ak destroyer párhuzamos likvidálása :)
Hajó hatalmas, és ezt nagyon jól érzékelteti. Irányítása szerintem jó, egyetlen zavaró dolog, hogy olyan messze van a torpedóvető a hídtól, hogy nem hallom, mikor kilövöm a Firestormot :))
Csináltam is örömömbe egy csoportképet az én drágaságaimról :)
balról-jobbra: Agamennon (Titan) és két kísérőhajója a Lord Helmet és a Buzz Lightyear (Centaur), melette az Event Horizon (Colossus) és alattuk a zászlóshajóm, a Sulaco (Phoenix)
Céljuk: Kha'ak szektorok kitakarítása :D
-
kisviku #2855 No, ahogy igértem, vettem egy Hercules-t és egy Orca-t.
Nem is tudom hol kezdjem.Eltöltöttem pár órát a két hajóval, de még mindig nem tudom eldönteni, melyik a szebb és melyik tetszik jobban.
Az Orcának a nagy raktere és a gyönyörű hajóteste jön be a legjobban.Sajnos a hátsó turrettel gondjaim vannak, mivel képtelen lőni bizonyos szögekben, amit nem nagyon értek miért.Kizárólag csak a sarkokba tud lőni, ami nem túl jó.
De ezen kívül minden állati jó.
A Hercules meg egyenesen fantasztikus! Rájöttem a legjobb fegyverzetre, előre-hátra BHEPT-ek, oldalra meg BPSG.Érdekes módon nem nagoyn akadt a játék, kipróbáltam egy kalóz szektorban mit is tud a drágám.Nagyon kellemeset csalódtam, félelmetes a BPSG, akkor milyen lehet a Gamma? A pajzs ugyan lehetne nagyobb, de ez nem csatahajó.
Kialakítása és főleg az ágyúk elhelyezése,viselkedése szuper!Ku*va jól néz ki ez a TL.Sebesség, irányítás is nagyon jó.Legjobban a beszálló hangár helye tetszik.Őrületes!
Sajnos az Orcának is van egy olyan rossz tulajdonsága mint az Albatrossnak, hogy óriási, ezért majdnem meghaltam a Shipyardról való kiállás után, ahol nekimentem az állomásnak és reflexemnek köszönhetően nem lett semmi bajom csak a pajzsom lement alacsonyra.Az Albatross az széles, ez meg magas és hosszú.
Csodálatosak ezek a hajók! -
Gryllus #2854 én felraktam a 1.3.01 beta patchet és semmi gondom nincs vele.
-
achime #2853 hellooo!!!
Valaki megtudja nekem mondani hogy mért van az 4 alkalomból 1 szer amikor dokkolok bekékűl a képernyő és lefagy se kép se hang!!!
Nem raktam fel semmit!!! Patch-elve van és ilyet eddig még nem csinált!!!
Előre is köszönöm válaszotokat!!! -
kisviku #2852 Azért látom gondot okoznak a vadászgépek.
Az FAA ugyan kifejezetten erre a megoldás, de a lőtáv max 1,5-1,8 km.Én mindig azt csinálom, hogy vagy egyszerre használom a PPC-vel (mivel előbb-utóbb úgyis közelebb jönnek a vadászok) vagy cserélgetem, attól függően, hogy a csatában milyen hajók vesznek részt.
Az energiát egyszer vagy talán kétszer sikerült úgy lehúznom a Titánon, hogy alig tudott lőni.Ez persze tartott 5 mp-ig és az "alig" is enyhe túlzás. -
Bocsi, most jut eszembe, az a saját SPP-m :)
Ami a gyárak eltűnését illeti, sajnos elég idegesítő. hacsak elköltözik, akkor még OK, de nekem az egész univerzumból az egyetlen PBE-t gyártó üzem szívódott fel, most meg fogalmam sincs honnan szerezzek BPBE-t :( -
kisviku #2850 Örülök, hogy egyre többen éritek el az M1/M2 hajókat.
A Titán tényleg lassú, de szerintem nagyon jó hajó.
Mivel én már elértem célomat a játékban és most már a pénz is úgy jön, hogy nem tudok vele mit kezdeni, maximum elkezdem gyűjtögetni a nagy hajókat.
Még veszek ma Paranid,Boron és Split TL-eket, de nem azért mert olyan baromi nagy szükségem volna rá, hanem mert olyanom még nincs...
Fegyvereket, pajzsokat én gyártok, úgyhogy vennem sem nagyon kell rájuk.
Aztán majd talán a jövő héten veszek egy Condort vagy egy Phoenixet...vagy ha úgy lesz lé, akkor mindkettőt.
És már csak annyit fogok tenni hogy kiírtom az összes Xenont.
Az egész vállalatomat úgy alakítottam ki, hogy egyszerűen menjen, de mégse unjam magam halálra.
Ha bármi kérdésetek van M1/M2 vagy M6/TL-el kapcsolatban, ne habozzatok, segítek. -
Hiába van 40db GPPC-d, egyszerre úgy sem tudod használni őket, tehát inkább az a lényeg, hogy gyorsan a megfelelő pozicióba kerülj, hogy minél több löveged lőhesse a célpontot. Ezért jók a Split hajók. :) -
o0tomy0o #2848 Személy szerint az egyik nagy álmom, hogy egy Odysseus-t telepakolom annyi gamma PSG vel amennyi csak ráfér és beszabadulok vele egy Xenon szektorba 
Egy kék pamacs végig száguld a szektoron és kiírt mindent amit csak érint

most erre hajtok. bár lehet elöbb valami 4 xenon procit, 4 X1900XT crossfire ban kéne beszerezni. . . -
o0tomy0o #2847 Semmi különös, annyit látsz majd, hogy minden felé sugarak meg szines köpetek cikáznak körülötted, a pajzsod szép lassan fogy elfele, pár kósza M4 es a hajótesten pihenget... 
-
Én "sajnos" egy phoenixre gyúrok, már csak 2% kell. a Flak hiánya nagy hátrány, de láttam egyszer egy titánt A/BPAC-okkal lezúzni egy kisebb kalózflottát, úghyogy elhatároztam, minden toronyba rakok vagy 2-t belőlük, remélem elég lesz. a flak-okak nem szeretem, rohadt hangosak :( ráadásul a Colossus(most abban ülök) energiáját az alfák is pillanatok alatt megeszik, és ráadásul rohadt pontatlanok, néha mikor körözök a hajóm körül, engem lőnek ronggyá :(( De most még könnyen vagyok az M3-as támadásokkal szemben, Shift+7 :D, kíváncsi leszek milyen lesz mikor átülök egy Destroyerbe -
Gombocka #2845 Na igen az Oddy a gamma PSG-vel nagyon tud ütni :) de amig a PSG lagot nem javitják addig gázos, na meg nem igazán jó ötlet bevetni ha haverok is vannak a közelben :)
Mindenestre a két legjobb M2 az Oddy meg a Python, a 3. helyre a Titan-t raknám, utánna Ray majd a Phoenix. Viszont OOS combat-ra meg a Ray a legerősebb, mivel ott csak a számok számitanak.
Ray: 40 gamma PPC, 9GJ pajzs
Phoenix: 32 gamma PPC + 4 beta PPC, 10GJ pajzs
Titan: 24 gamma PPC + 16 beta PPC, 9GJ pajzs
Oddy: 20 gamma PPC + 20 beta PPC, 9GJ pajzs
Python: 28 gamma PPC, 8GJ pajzs
-
o0tomy0o #2844 Egyet kell hogy értsek veled... Ray-el kis hajókat ölni csak szó szerint test-test elleni küzdelemmel lehet (összezúúúzni) 
Viszont ottvan még az Odysseus. 110 milla körül vesztegetik, szal az sem egy rossz hajó... -
Gombocka #2843 A python a legjobb M2, amióta megvan azóta a titan a roncstelepen hever :)
Beta meg alpha flak-okat rakok mindenhova rá, xenon-ok hullannak körülötte mint a legyek :)
A titan-ra nem lehet beta flak-ot rakni csak alphat, ezenkivül előre meg hátra semmilyen flak nem megy rá, óriási hátrány. A flak a legjobb fegyver a M5-M4-M3 hajók ellen, egyszerüen már cheat annyira jó :)
Xenon j meg k ellen az első 8 flakot lecserélem 8 gamma PPC-re, nagyon gyorsan elhullik, legtöbbször vissza se tud löni, ha meg igen akkor meg simán kistrafe-elem a lövedékeit :)
A titan-ra meg nem lehet előre vagy hátra gamma PPC-t tenni csak betát, ugyhogy nem csak a fegyverek száma számit hanem, hogy mit lehet oda pakolni.
Nem véletlenül kerül a python 92 millába a titan meg 69-be.
Titan Python
sebesség 49 69
fordulás 1.16 1.17
pajzs 9 GJ 8 GJ
pajzs generátor 14400 MW 14400 MW
lézer energia 276400 MJ 331600 MJ
lézer e. gen. 4142 MW 4969 MW
Persze a titan se rossz hajó azért, amig nem tudtam python-t venni addig vele intéztem el 2 khaak destroyert, egy carriert meg egy rakás xenon-t.
Viszont az olyan M2-t amire nem lehet flak-ot tenni (ray, phoenix) meg gyorsan el kell felejteni, használhatatlanok M5-M4-M3 ellen a flak-os hajókhoz viszonyitva nevetségesek. -
o0tomy0o #2842 Jaja, az a rakéta nem kispályás dolog, csak tudnám miért nem lövik ki ők is? mert azzal tuti egyszerűbb lenne egy gyárat elpusztítani vagy téged... én egyszer nem láttam hogy rám lőttek volna olyannal... szal -
Firestorm torpedot még nem próbáltam de ez a xenon hajókból potyogó unknown objekt rakéta nagyon durva.
Tegnak khaak támadás volt az egyik szektorban és volt egymástól nem messze 3 cluster ha közelmentem szétszedtek sokadszorra, küldtem nekik egy ilyen csomagot felrobbant mind a 3.
A másik, egy xenon támadás volt, volt egy xenon P is (M6os) eddig ilyet nem is láttam. Ment mellette 6-8 L is. Na beparáztam gondoltam küldök ennek is egy csomagot. Hát felrobbant a P is meg a körülötte lévő összes L a rakétától. Durva...
Az a jó hogy amíg nem támadtad meg őket nem számítanak a rakétára és nem lövik le, ha már támadnak utána szinte lehetetlen betalálni egy ilyennel, mert lassú. -
Esetleg egy kép a komplexról? Kíváncsi vagyok, hogy ez hogy néz ki madártávlatból és egy kicsit közelebb..
-
Zombye #2839 A hétvégén nem játszottam, (itt vót asszonypajtás). Így művészileg csiszoltam magam, gitározgattam, meg tanulgattam az új mandolinomon játszani. De minden nap belétek olvasgatok.
Ha majd játszok, biztos, hogy titánra fogok kuporgatni, mert ezek a bérgyilok és xenon küldetések nagyon viszik a rangot felfelé. nagyon kéne már egy 25 megás pajzsgyár a hozzá tartozó gyárláncal.
Hurrican missil factory-t kerestem, de sajna azt sem lehet kapni. pedig Khaak clusterek ellen eszméletlen jók. gyakorlatilag a Squash mine rakétaváltozata.
-
Gryllus #2838 Komplex gyárak összekötéséről.
Ore beltben építetten egy önellátó komplexumot. Silicon Mine 51 yield, SPP M, Cattle ranch M, Cahoona Bakery M, Crystal Fab M.
Az aszteroida 18 km-re van a nyugati kaputól.
Ez a gyár így ahogy van termel felesleges energia cellát és felesleges silicon waferst, nem kell semmit beletenni.
Mivel az 51 yieldes asteroida elbírná még egyszer ennyi gyár ellátását, bővítettem.
Az egyetlen gondom az volt az építménnyel, hogy 18 km-t kellett a freightereknek a kaputól utaznia. Ezt is sikerült megoldani.
Megvettem az új SPP, Cattle ranch, cahoona bakery, 3x complex construction kit készletet.
a komplexumtól 4 km-re a nyugati kapu irányába letettem a cattle ranch-et, további 4 km-re a kapu felé letettem a cahoona bakery-t. Összekötöttem ezt akettő építményt. Ilyenkor ugye hub-ot kell letenni. Ezt tovább húztam a kapu irányába. A hub 6 km-re került a kaputól.
Ezután összekötöttem a most létrehozott "complex hub"-ot a korábban már üzemelő gyárral.
Itt arra kell figyelni, hogy amikor a complex construction kit-et kirakod, amelyik komplexumot először kijelölöd, annak a HUB-ja marad meg, a másikba nem lehet dokkolni. Építményenként egy hubod lehet.
Az SPP-t már hátra raktam, hogy ne legyen útban. Közelebb nem akartam a kapuhoz pakolni, mert nem akarom, hogy nekimenjenek.
Most az építményrendszer úgy néz ki, hogy az ore belt aszteroidái között tekereg egy majdnem 20 kilométeres összekötött gyárhalmaz. Viszont a 18 km-re lévő silicon mine-ben bányászott silicon waferst át lehet venni 6 km-re a nyugati kaputól.
Nem akartam scripteket letölteni, úgyhogy a saját gyáraimból az értékesítést magam oldom meg. 5 freighterem van, ebből 2 UT. A maradék hármat távirányítással küldözgetem a gyáraimba, és keresek helyeket, ahol maximális, vagy elég jó áron el tudom őket adni. Elég jövedelmező elfoglaltság, még 2-3 gyárat leteszek, és kénytelen leszek az AI kereskedőkre bízni a dolgot, mert nem tudom kézzel menedzselni az egészet. De addigra remélhetőleg dől is majd a pénz magától.
-
kisviku #2837 Sajnálattal hallom a negatív visszajelzésed, nekem semmi bajom az M2-vel.
Talán, hogy lassú.De nem is kell menekülnöm semmi elől sem.
Azt mondtam, hogy a PPC vadász ellen nem túl jó.A PBE meg nagyon rövid hatótávval rendelkezik.Marad a HEPT+PPC páros.
A legolcsóbb felszerelése a pajzs, ezt mindenképpen húzd a maxra.
Gondolom szokatlan egy M6 után beleülni, de megszereted, meglátod! -
Ha Khaak cspásmérő egység lenne a helyükön akkor azt még megérteném, és el is tudnám fogadni. De ezt a fejett álcázóberendezést amit néhány gyár használ ezt nem értem... 
-
o0tomy0o #2835 Igen, úgy
BBS küldiknél igen hasznos, amikor elémész egy konvolynak amit le kell lőnöd... -
o0tomy0o #2834 Nekem volt már olyan is hogy gyorsan EC kellett, így ugrottam a Power Circle szektorba, de az összes gyár felszívódot! Helyükre a gép tett 20-30 Khaak scoutot meg két Destroyer-t 

-
Jumpdrive hogy működik?? a szektorban bárhol aktiválom és azon a kapun jövök ki amit én kiválasztok? -
Gryllus #2832 transporter device: Goner Temple.
A kis csuhás szerzetesek laptopokkal rohangálnak, és két imádság között ősi technológiákat tanulmányoznak, és ilyen dolgokat fejlesztenek ki, mint jumpdrive és transporter device. Jó srácok. Ámen.
Remélhetőleg elérhetővé teszik nemsokára a kapu nélküli jumpdrive-ot, amivel oda ugrasz ahova akarsz. :)
-
Szia! Én Cloudbase SouthWest-ban a Gonar Temple-ben vettem transporter device-t.