20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Hubert
    Hmm. Ezek a sebességnövelo script-ek sportszeruek szerintetek ? Ugye a játékot ezek nélkül tervezték nem ad pl. nagyobb sebesség olyan elonyt ami a játékot túl könnyuvé teszi ? De nem is ez a bajom hanem az hogy gondolom a különféle hajók speckói, meg a küldetések biztos be vannak love a sztenderd speckókra, s akkor ugye az egyensúly felborulhat.

Egyébként jól el lehet lenni a 125-ös sztenderd Nová-val is, egész jól belejöttem, bementem többször egy Xenon szektorba, volt vagy 4 db K, meg egy rakás kisebb, néhány N, M, L-et leszedtem, aztán elspuriztam. :) Unknown objject egy K-nak kb. negyede pajzsát veszi le ...

Amúgy vannak még dolgok amit hiányolok ... pl az hogy a MI álta vezérelt hajók is használjanak Mass Drivert ! :)
    Ne is mondjátok, tudom hogy ezt azért vették ki mert úgyis mindenki újratölt ha sérül a hajó, s akkor meg minek. :)
  • PSGhunter
    A három közül egyikben sem...:) ez persze egyéni vélemény... Ha csak a saját hajóidnak akarsz fegyvert gyártani, akkor irány a "legkeletibb" Unknown szektor, Zyrt's Dominion mellett. Teljesen üres, de vannak benne 30-as Silicon és 64-es Ore aszteroidák. Na itt aztán nem fog szaggatni a gép.

Én is csak ott építettem komplexeket, ahol Silicon és Ore ast. is van egymás mellett, jó a yieldjük és alacsony a beépítettség, ill. nincs nebula. Pl: Preachers Refugee, Pontifex Seclusion, Rhy's Desire, meg a jóég emlékszik mindre... :)
  • deph
    Már cak kisvikuban bízhatok, mert tanácsot kértem, de senki nem válaszolt:
    Ha tudtok segítsetek...
    Hol jobb szerintetek a három hely közül fegyver komplexet építeni? Emperor-s Wisdom vagy Family tkr esetleg Mines of fortune.
    Ore Belt kiesik, mert nagyon beszaggat a gép (8-9 fps). Estelg még olyan hely, ahol van legalább 1-1 db 40-es yield-es silicon és ore aszteroida?
    Ocracoke Storm milyen hely? Eléggé kiesik, jó bázis lenne, ritkán lakott. De yaki terüelt...

Előre is kössszzz...
  • PSGhunter
    Szeva kisviku, van ötleted hogyan szereljem fel a Titánomat, hogy a kis vadászok raja ne kapja szét lassan de biztosan? Más szóval: mi a taktika M2-vel kis hajók raja ellen??

Tegnap összegyűlt a lóvé a titánra, ma meg már van 104 millióm, kár hogy nincs meg a rangom csak Argon nagy hajókhoz... majd veszek Colossust... :)
  • kisviku
    Nna, végre megvan a Phoenix is.Hát asszem megérte, mert el-el játszogattam már "néhány" órát a játékkal.Erőfeszítéseimnek köszönhetően meglesz az Odysseus is...még ma.
    Ez a Phoenix ez tényleg ku*va nagy hajó.De pont ezért vettem.Kicsit csűnya, bár ízlés kérdése, amint említettem vala a Teladi Albatrossnál.Melléálltam a Titánhoz és lám vagy 3x akorra.A felszerelése jelenleg folyamatban...

Elég rossz hetem volt,de olyan, amit nem kívánok senkinek sem.Ezért jelentkeztem régen.Látom még mindig sokan nyomják.Valaki itt felvetette egy újabb béta pecss megjelenését, ha lenne szíves ide linkelni, mert megnézném.Igaz, nálam az "egyes számú" béta sem okozott változást, de reménykedem, mivel az Egosoft most már biztos kurv*ra élvezi a sok befolyt euro milliót és ezért szarik a játékos körére, akik tűkön ülnek, hogy a rég áhított peccsük megjelenjen.

Vissza a játékhoz.A Paranidoknál nehéz a reputáció növelése, mivel nincsenek Xenon szektor közelében, így sok értékes százaléktól illetve pénztől esik el az ember.Egyetlen megoldás, ami nekem nemcsak hogy az egyik legjövedelmezőbb, hanem a legtöbb százalékot is hozza, hogy komplexum a Paranid szektorokba, mégpedig ahol nincs ÉLELEM.Igen, szerintem még midig a kaja és az alapanyagok hozzák a legtöbb lóvét.Ráadásul gyorsan és sokat lehet termelni.
  • Etele1
    Itt vagyok, itt vagyok csak én közben dolgozom is :(
    Este 9-re érek haza, akkor majd megnézem,h nekem melyik verzió van fenn az overtune script-ből, de az biztos,h én rendszeresen frissítgetni szoktam, tehát valószínűleg a legújabb verzió.
  • mrzed
    Egyetértek Etele1-el. Hiába a celeron 3gHz-s órajele, sajna akkor is a low-end kategóriába tartozi, ezért a grafikai beállításokat célszerű a minimum irányába állítgatni. Tapasztalatom szerint, a húzosabb alkalmazásokban akár 50%-al is képes gyengébben muzsikálni, mint a hasonló kategóriájú P4, vagy AMD.
  • Gryllus
    Tényleg, Demonstrators-om nekem is van a rakteremben, mi lehet az, tudja valaki?

Nekem is meglett tegnap este az első XI-J küldetésem, igaz a felét érdeklődés hiánya miatt kihagytam.

Kb 1 órán át abároltam a L-M támadóhullámokat. Direkt meg is vettem vagy félmilla értékben rakétákat, mert a centaurral nem szeretem az M-eket kergetni, túl nehézkes. Az L-eket viszont simán leszedem.

Szóval egy óra múlva már ásítoztam, gondoltam elég volt ennyi ,a többivel elbánik a birodalmi védelmi osztag.

Elkezdtem a Pilot Projectes bandámat menedzselgetni, össze is jött pár szintlépés. A nagy flottafegyverkezés közepette a centaurommal betévedtem talán ore beltbe, ahol 2 db. teli FAA gyárat találtam. Jó sok profit volt rajta, nem volt szívem otthagyni, flvásároltam az egészet. Pont black hole sunban találtam olyan EQ dockot, ahol az egész FAA készletet egyszerre el tudtam sózni. Megnéztem egy kalap alatt, hogy hogy áll a nagy Xenon invázió. Hát a J épp kifogyott az ugrándozós kedvéből, ott nézte, ahogy a L és M sereg két M6-ot kerget. A többi része elkopott a védő flottának.

Egy hammerhead missile letörölte a J-t a térképről, aztán leradíroztam a többit is, és 12 millió plusz apró lett a vége még így is, hogy a két órából egyet eltávozáson töltöttem.

Ilyenkor nem sajnálok félmillányi rakétát ellődözni az M-ekre, mert ha meg sok összegyűlik belőlük, akkor a BPAC-cal mindig eltalálnak és leszedik a Centaurom pajzsát se perc alatt, és lehet trükkös ugrós setás időhúzással bíbelődni.
  • grebber
    Ha felrakom az 1.3-as patchet az elég van kellenek az 1.3 előttiek is?
  • johna
    Üdv mindenkinek!
    Ha hajót foglaltok el, akkor mindig nézzétek meg a rakteret, nekem volt, hogy egy novában 4 db Unknown Object volt!
    Találtam egy olyan konténert,amiben Damonstrators volt( 3 db ). Ez mi lehet?

• ilozÁ
    Erről beszélnék én is, de még én sem találkoztam vele, csak sebesség növelőt kaptam... És emlékeim szerint az 1.20-as van fent...
  • lammaer
    Izé... annyi a gond, hogy az 1.20-as verzióban jelent meg a manőverezőképesség tunning....

V1.20
    * Increased price each time you add tunnings to the same ship
    * Fixed pricing to be dependant on ship
    * Added Rudder tunnings to BBS
  • lammaer
    De van... kétféle tunning ajánlat van a BBS-eken, az egyik a sebesség, a másik a manőverezőképesség....
  • Kaziking
    1.1 Cycrow féle owertune scriptben szó nincs fordulékonység tuningról, neked is ez van fönn?
  • BEAST #3536
    eszméletlen milyen idegesítőek az M5ös kis izék ... vicces volt nézni hogy 3 Xenon N és 2 Nexon M jelent meg egy Argon járőrökkel teli szektorban , gondoltam megyek leölöm őket , jól jön a reputation ... a 2 M hamar meghalt , 2 N is viszonylag gyorsan ... de az utolsó N-t egyszerüen képtelenség volt eltalálni , össze vissza cikázott , egy egész szektor üldözte ... beálítottam hogy az autopilota tűzeljen elmentem táplálkoztam egy jót kb 10 perc elteltével még mindig kergettük :D ... fogtam magam és mentem tovább :))
  • Kaziking
    akkor itt valami nem kóser, nekem csak sebesség tuningot ad (minden dokkolásnál nézem a BBS-t) és mindíg ugyanannyi az összege akárhányszor kérek 1 hajóra. A centauromra a 3. is 6M
  • Etele1
    Az overtune script tartalmazza a sebesség és a fordulékonyság tuningolhatóságát is. Kisebb hajóosztályokon ez olcsóbb is mint a sebesség tuning. pl: a Nova-mnál a 2. tuningért 600 ezer körül kért a manőverezésre és 800 körül a sebességre. 3. körben 800 a manőver és 1.2 milla a sebesség de azt már nem kértem. Felváltva dobálja be a két tuningolási lehetőséget, úgyhogy szerintem sűrűbben nézzetek BBS lehetőségeket és találni fogsz ilyet is.
    Hubert: Én egy kalóz Nova-t vezetek ez alapban 115-el ment és most megy 160-al. Nem szokásom harci gépeket vásárolni :)
  • Kaziking
    eddig mindig csak sebesség növeléssel találkoztam
    pedig nem ártana neki egy kis + még
  • ilozÁ
    Sebesnek sebes de a hogy fordul...az katasztrófális. Ha jól emlékszem elvileg a tuning scriptben mintha lett volna olan rész, hogy technikusok javítják a fordulékonyságot is, találkoztál ilyennel???
  • Kaziking
    nekem a centaurom 145-el dönget, 2* 6M tuning. igy egész korrekt a kicsike.
  • ilozÁ
    A nova raider maxon csak 145-re képes, viszont lehet használni olyan scriptet amivel bizonyos összeg fejében ügyes technikusok tuningolják a hajókat: pl M4 300e, M3 1 milla, M6 már kb 6 millió... a centaur esetében ezért az összegért 104-ről feltornásszák 125-re. Nekem nem a sebességével hanem sokkal inkább a fordulékonyságával voltak bajaim... régi szép idők...
  • ilozÁ
    Már én is bebiztosítottam magam kettő ketyeg mint rendszer lemez, csinosan tükrözve!
    A relativ nagy mázli a munkáim és az egyéb dolgaim más vinyókon voltak...
  • Hubert
    PS. Találtam ma egy lebego Buster Sentinel-t !!!! Nem mondom meg, hol, legyen örömötök. Biztos vannak még ilyenek, de nem olvasom el az ilyesmit, mert elvesz az élmény.
    Szép lassan komótosan, csak. Pl most találtam meg a második Argon Shipyard-ot tartalmazó szektort. :) Ott teljesem más hajók kaphatóak ! Csodálkoztam is amikor valaki említette hogy az o Novája 160-as sebességu ... amikor az alap Nova Vanguard csak 125. Neki biztos Raider-e van ... :) Nagyon jó kis játék ez, a bugok ellenére. Csak kissé korán jelentették meg ...
  • Hubert
    ilozÁ: Megyek s veszek egy tartalék vinyót ... :)
  • Hubert
    Igen az 1.300 az hivatalos, van mar 1.302 is de ez nem hivatalos, sot az 1.300 mentések sem mind használhatóak vele, ezért nem tettem fel, pedig javítja a PSG belassulást, a néhai hanggal kapcsolatos fagyásos bug-okat meg egy rakás más problémát.
  • Etele1
    Részvétem...
  • ilozÁ
    Üdv Mindenkinek!!
    Akkora élményben volt részem vasárnap este, hogy teljesen lezöldültem tőle! Intenzív 4 órás korizás után, dög fáradtan lehuppantam a gép elé. Gondoltam repkedek egy kicsit...
    Gép bekapcs, intenzív kattogás….. a rendszer winyó elcsattant!!!
    És a nagy élmény, az hogy újra egy Buster-ben csücsülve 5000 kredittel meghódítani az univerzumot... (az összes mentés elveszett), majdnem olyan mint a Freelancer-ben a főhős a kezdetekkor.. (freeport7 utáni laza kis monológ...)

• BEAST #3523
    uhm, köszönöm :)
  • ilozÁ
    Nem a z 1.3-as az hivatalos az 1.301 az a béta, remélem jól emlékszem a számozásra.
  • lammaer
    Az 1.3 az még mindig béta állapotú, igaz?
  • Hubert
    Vegyel le a grafikabol. Bár a glow- effektus szép és nagyon ottvan, sokat segít ha ki van kapcsolva. Sajnos az Univerzum szimulator elegge kihasznalja a procit is, es bar talan sokan nem ertenek egyet, szerintem nalad nem a videokaresz ami nem eleg.

Nekem is úgy 20-50 kozt van az fps, egy 3200+ Athlon 64-el, X1800 XT PE 512 Mb-al de pl. Argon Prime-ban csak 22-25, attol is fugg merre nez az ember, nyilvan ha kifele nezek a szektorbol akkor 45-50 fps, de az kit erdekel ?

Szoval roviden: 1.3 patch fel, he nem lenne felteve, Glow kikpacs, Automatic Quality Control (AQC) legyen bekapsolva. Ujabb beta patch-ekben reszletesebb lehetosegek is vannak.

Ja, az elsimitas, texturaszures mennyi ? (Antialiasing, Anisotrophic filtering) Javasolom vedd le 2xAA + 8xAF-re

• Hubert
    BEAST:
    A hajo elfoglalasa veletlenszeruen generalt. Saját tapasztalatom szerint kb 1 a 15-bol ugrik ki. Szedd le a pajzsat, kapcsolj kisebb ereju fegyverre, s lovogessed, nem szabad hagyni hogy a pajzs visszamenjen, mert akkor kezdodik elolrol, nameg sertetlenul nem fogod tudni elfoglalni. Legjobb esetben is olyan 80-90 % lesz a hajotest, es ha szerencses vagy, akkor marad a hajon fegyver vagy pajzs is. Ez utobbi meg ritkabb.

Nem erdemes betolteni es ujra probalni, nekem ettol sosem sikerult jobban. Egyszeruen csak harcolj, s aztan ez is megtortenik egyszer egyszer.
  • Hubert
    Köszi, sajnos mindkét hajóban ültem már, elég nehéz oket felszerelni rendesen ha ezt nem teszed - bár nyilván nem lehetetlen, csak freight-exchange-elni kell rendesen.

Tehgnap találkoztam Paranid szállítóhajóval, kurva jól néznek ki és a speckóik sem rosszak !

1.3 -as pacth sokat segített teljestmény szempontbol ! Az X800 Xl-em megtáltosodott tole. Ettol fuggetlenul X1800 XT PE-vel is beszaggat néha. Talán a LOD is bejátszik, nekem akkor is meg megakad amikor kapuval megyek szembe, s megejelenik vamai atjovo hajo, foleg SETA használatával.

BEAST: olvasd át a témát, van valahol egy kis bevezetom. Azt hiszem be van teve valahova a how-to rovatba ezen a forumon ... (nem neztem meg)
  • BEAST #3517
    'ello!

kb ma kezdtem el játszani , szal eléggé nem megy még :P ... lenne 1-2 kérdésem :)
    - eddig pénzt a spacefuelből szereztem , de mivel már közel annyiba kerül mint amennyiért eladnám , valami más után kéne néznem ... esetlen lenne valami hogy melyik szektorban mit hova érdemes szállítani? :o

- elég gyakran válalok el járőrözést az Argon szektorokban , tudom kipróbálhattam volna , de már lusta vagyok visszalépni :) ... működik az hogy elvállalom a küldetést , és a szektorba küldök egy kis M5öst amit followra vagy protectre állítok? :Ð ... amúgy is ritkán támadnak be , ha meg igen a csapat elbánik velük :)

- próbáltam különféle fajok és frakciók különféle hajóit elfoglalni de akármennyire igyekeztem meggyőzni őket hogy adják fel ... mindig meg kellett ölnöm öket ...vajon miért? :o

- a "történetben" ott tartok hogy egy konvojt kell átkísérnem az Ore Belten keresztül , ami ugye kissé akad :) ... amikor 20xra is bebuktam mert képtelen voltam célozni , gondoltam visszamegyek küldizgetni , pénztharácsolni ... okozhat ez késöbb gondot?

nah asszem mára ennyi hülye kérdést tudtam kitalálni , késöbb még jövök :PPP
  • Etele1
    Ma legyilkoltam az első J-met. 76 kill 12,8 milla. Természetesen nem az Osprey-al pedig többször is próbálkoztam. Maradok a Nova-nál bár még ki fogom próbálni a Centaurt is de nem fűzök hozzá sok reményt... Nekem ez a korvett osztály nem jön be. Majd az M1...
    Na jóccakát !
  • jano1
    Ok Próbálkozom! Azt hittem a joyommal van valami bibi.
  • PSGhunter
    Kisviku itt vagy??! Hallo! Segíts már, mindig eltűnsz amikor kellenél..:) Lehet, hogy a tizedik Capital ship után már nem is érdekel a játék és mondjuk Quake-ezel? :)
    Válaszolj légyszi a #3508-ra! Mármint a hogyan írtsunk Titánnal döglegyet részre. Talán Sztálin mondott olyasmit a hangya és az elefánt harcáról, hogy az elefánt megölhet százezret, miiliót is, a végén kifárad és a hangyák csontig rágják... na én is ezt élem meg....
  • Etele1
    JA és a PBE fegyverek szinte ugyanarra jók, mint a MAss Driver csak ezek a pajzsot szedik előbb rendkívüli tűzgyorsasággal és csak utánna a hull-t. Az előnye az,h erősebb az Impulzus Ray Emmitereknél és a tűzgyorsasága is jobb mint a PAC-oknak ill. lőszer sem kell hozzá. Hátránya viszont az,h ugyanúgy kishatótávolságú, mint a Mass Driver.
    Akkor tartanám jó fegyvernek ha kisebb hajótipusoknál is elterjedtebb lenne azaz ha felszerelhetnéd rá, de elég ritka az ilyen hajó. A nagyobb hajóknál meg már jobb és hatásosabb fegyverek vannak...mint pl: a Flak Canon
  • Etele1
    Az volt az előző joy-om ! :) Én csíptem anno mert a Saitek gondolta arra,h vannak balkezesek is a világon és akkoriban a komolyabb joy-ok szinte mind jobbkézre készültek. Szerencsére ez a helyzert azóta már sokat vááltozott...
    A rumble valóban csak rezgetés éppen ezért nem merem azt írni,h Force-os joy is csak ilyenkor csinál valamit. Ha valakinek force-os a joy-ja majd leírja...reméljük. Te az M1-el vagy így én meg az M6-al...a Novám után nehéz megszokni ezt a 'bele a sűrűjébe és majd a turretek rendezik a terepet én csak manőverezek' dolgot. Asszem kisviku volt, akinek már két M1-ese is volt kérdezd őt konkrétan,h mit csinálj...biztos tud megoldást a döglegyek kiírtására :))
  • Etele1
    Akármilyen tuning gépe van valakinek a játék akadozhat rosszabb esetben ki is fagy időnként. Korábban oldalakon keresztül taglalta mindenki,h nála hogy megy még a csúcskategóriás videókarikkal is akadt. A baj az,h nem 100%-osan adták ki a játékot és most ott tartunk,h az 1.3-as patch-el is úgy shit az egész ahogy van. Nincs optimalizálva..ez van.
    Nekem egyébként ez a configom:
    P IV 2.6 (2.8-ra húzva)
    2x512 DDR 400 Dual módban
    Geforce 6800 (nem GT-s) 128 MB AGP
    200 GB Sata + 80 GB ATA133
    DVD író + egyebek...