20430
-
Gryllus #3950 nagy komplexek.
Ebben van némi tapasztalatom, mert szerintem egy complex ha nincs 25 km, az kicsinek számít.
A lényeg, hogy a fő hub az egyik kaputól 5-6 kilométerre kerüljön, ne szembe a kapuval, hanem kicsit oldalra vagy fel-le.
Abban a szektorban, ahova nagy komplexumot építettél, csak és kizárólag akkor lépj be a saját hajóddal, amikor bővíted.
Amior bent vagy egy szektorban, a számítógép számol minden hajónak pályát, ütközéseket figyel, stb. Ekkor belemennek a complexbe, egymásba, aszteroidákba, supermanbe, gagarinba, és bumm.
Amikor nem vagy a szektorban, minden jól müxik. nincs ütközés, nincs gond, a kapuhoz közeli hub miatt minimális közlekedési idő, gyors kereskedelem.
Olyan szektorba,ahol gyakran megfordulsz, mert ott szeretsz küldetéseket felvenni, vagy xenon-szomszédos szektor és ott vannak a XI küldik, nem szabad nagy bázist építeni az ütközések és az FPS miatt.
Ore beltben van egy kb 30 km-es komplexumom, ami kígyózik a sok kő között. Soha egy ütközésem nem volt, viszont a játékidő kb 1%-át sem töltöm ott.
Van, hogy ott veszek fel fuelt. Bezónázok. INS gomb kijelöli a bázist, 5.6 kmre vana kaputól. TAB-ra boost, 5 sec múlva nyomom a docking comp. gombot.
Felveszem a fuelt (+ a szokásos 40 -60 thunderbolt missilet, mióta odatettem egy gyárat is), undock, jumpdrive, seta, és már csodálom is az EGOSoft fáradságos munkájával megkonstruált, 5 patch alatt fokozatosan feljavított zónaközi grafikát. :) -
Gryllus #3949 jó hogy szólsz, akkor fenn hagyom a 1.24-esem, azt hiszem hetek alatt öszvissz 1 gyíkot nyuvasztottak meg félszemű jack-ék. -
Gryllus #3948 nu, átgondoltam a dolgot, és erős alapokat építettem a mega-komplexumnak.
a szektor összes 25 feletti szilikon aszteroidájára tettem bányát.
Ez 10 bányát jelent. (barren shores)
Sikerült az összeset összekötni egyetlen komplexumba, a fő hub 3 km-re van a kaputól.
Gyakorlatilag a teljes aszteroida mezőt behálózza a komplexum.
Csak kiléptem picit, mert elfelejtettem a XAI scriptet feltenni. Be kell állítanom pár "kamiont". :)
Számításaim szerint kb. 35-40 kristály gyárat fog ellátni siliconnal a 10 bánya.
Mentem építkezni.
*vonalzóval és számológéppel a kézben Gryllus balra el*
-
deph #3947 Egy kérdés: Ha beszállok egy Xenon inváziós küldibe és minden Xenon hajó megpusztul, miért nincs vége a küldetésnek? 1 órája nem jön 1 db Xenon hajó sem, de nem kapom meg a zsozsómat. -
Etele1 #3946 SPOILER !!! <--- Aki még nem játszotta végig a storry-t ezt ne olvassa el !
A következő idézet az angol nyelvű walktrough-ból (végigjátszás) való. A lényeg,h mikor a kiscsajt visszavitted apucinak, és azt mondja,h segíteni fog, akkor "fly around a bit" azaz repkedj egy kicsit. Én nem csináltam mást, mint kidokkoltam a bázisról és nyomtam 1 kis SETA-t. Egy óra se telt el a játék ideje szerint és rádiózott a csaj. Ekkor kell elindulni 3 helyre kristályt szerezni. Még 1 korai fórom hozzászólásban írta valaki,h az 1.3-nál régebbi patcekkel ez volt a baj,h a csaj itt nem szólt. Nem tartom kizártnak,h az 1.31 BETA is emiatt szívat téged...én a sima 1.3-al játszottam végig de lehet,h azzal már nem mennének a mostani kimentéseid...ha ez a baj, ciki...
És most az idézet:
"You should ensure your ship is in good repair, then make your way to
"Farnham's Legend". That's the following gates: W, W, S, S, S.
Fly up to the station "The Marauder" get in the 5 km comm range, and request
to talk to someone on board. Talk to "Don Marani" and you are done here.
Now you can fly around a bit and then you will get a message that Miria Marani
is ready. Go to the Maurader in Farnham's Legend and talk to her on board the
Marauder station.
Crystal Hunt
After talking you have 3 choices: go for the Xenon Sector, go to the Paranid
Sector or take care of the Yakis. Your choice."
-
mrzed #3945 Agggrrrrhhh!!!!!
Mióta felraktam az új, 1.25-ös station tradert, azóta hullanak a Caiman-jaim, mint a legyek. Két óra játék alatt 3-at is elvesztettem, míg eddig jó, ha néhány naponként egyet.
-
Etele1 #3944 Nekem most 1 érdekes problémám van komplex ügyben. Van 3 gyáram hub-ra kötve. A hub középen kicsit lejebb található mint a gyárak. Hármat simán rá tudok kötni de ha a 4. gyárat is rákötném az animáció közben, ahogy a TL kipakolja a construction kit-et is, akkor kilép a progi egy nagyon sajnáljuk üzenettel...
A caiman és egyébb teherhajóim távolsági ugrásairól én pedig azt vettem észre,h ha túl nagyot ugorhatnak,akkor képesek épp annyi energiát magukkal vinni,h az odaútra még elég de vissza már kapukon át jönnek...ez mondjuk akkor ciki ha egy Xenon v. Pirate szektoron szeretnének így átcsörtetni :( Pedig már mind 4-es szintű (úgy láttam ez a max. a Station Trader scriptben és van jumpdrive-juk is).
Gryllus írta,h kézzel teszi a jumpdrive-okat a hajókra. Kérdezem, miért? Ha van elég lóvé a gyár számláján, akkor automatán felszereli a teherhajóid hiperhajtóművel, ha felfejlődtek legalább 1-es szintre. Én a vadászgépeim szereltem fel úgy,h én járkáltam 1 hajóval jumpdrive-ért keresztül az ismert univerzumon mert én Ianamus Zura-ban rendezkedtem be. Erre egy Mako Raider-t használok. 257-el repül és tud drive-ot használni így viszonylag hamar hozta az újjat... -
Etele1 #3943 Ne kamionozzatok má' ! :) Vagy Caiman v. teherhajó :D -
goyo2 #3942 köszi.
Amugy igencsak jól termel ez a komplex. folyamatosan adok el ec-t mneg ore-t. 3 kamionnal.
-
Kaziking #3941 Nekem Z'rt's Domination melletti unknown sectorban van egy 22 gyáras complexem (de még nincs kész teljesen), azé jó ez a szektor mert csak 1 bejárata van jól tete lehet pakolni gyárakkal nem lassul be. ore beltben viszont rohadtul szaggat a 18 gyáras complexem.
-
Túl nagy komplex egyrészt belassítja az adott rendszert, másrészt a nagyobb hajók összetörhetik magukat forgolászás közben, mire bedokkolnának, vagy átmennének rajta. Persze a kritikus méret függ a szektor egyéb paramétereitől, tehát nehéz komplex ügyben tutit mondani. Annyi biztos, hogy Ore Belt-ben vigyázni kell a méretekkel
-
Atyavilág, nem kispályázol
-
goyo2 #3938 Mútkór vót róla szó (:-) de magyaros vagyok) hogy nem érdemes túl nagy komplexet csinálni, mert gond lehet belőle? most ott tartok, hogy vagy fejlesztem tovább, vagy kezdek egy újat. Nálatok hogy van ez?
-
Gryllus #3937 Köszi, ezt feltelepítem este. Ez is olyan dolog, ami akár alapból is benne lehetne a játékban.
Hosszú szünet után megint nekiestem egy mega-komplexum felépítésének. Zavaró kristályhiány van az univerzumomban.
Megakasztja a SPP XL-jeim folyamatos értékesítését, hogy apránként mennek el a kajmánok kristályt venni, amikor 1-1 gyárban vagy saját komplexumban újratermelődik valamennyi.
Barren shoresben építek ki egy pókháló-szerű több aszteroidát behálózó gigantikus krislytálygyárat. Egyelőre 2 silicon mine és 7-8 kristálygyár van benne. a végső tervek szerint 3 vagy 4 bánya, 15+ kristálygyár, kajaellátás, energiaellátás lesz benne.
Azt akarom elérni, hogy legalább 10 kristály üzem exportra termelje a kristályt.
Vettem egy Argon Mammuth-ot is , mert az elephant csak 1-esével tud nagyobb gyárakat szállítani.
Most két TL-lel hordom a crystal fabokat a szektorba, a mammooth hoz 3 gyárat, az elephant pedig a complex constr. kiteket. :)
-
http://www.xai-corp.net/project/XaiCorp-RTD -tedd fel, és nem kell beülnöd a hajóba. Majd ha lesz időm s energiám, a portálra is kiteszem. -
Gryllus #3935 próbálkozz még vele, nekem minden gyáram 50-e sjumpra van állítva, és minden camionom visszaugrik.
Az árak beállítására kell vigyázni, mert ha túl jó áron ad valamit az egyik gyárad, akkor oda fog mindenki sorba állni, akkor is ha majdnem üres.
Egy kristálygyárban túl olcsón adtam a kristályt, és az SPP XL-jeim szállítóhajói tizenhatosával vitték mint a cukrot, és persze le is bénította a gazdaságom.
Én minden caimant maxra húzok amikor megveszem rögtön. Most már bosszant, hogy kézzel kell áttennem bele a jumpdriveot, mert transporter device-t távirányításban nem lehet használni, és hajók között exchange freight sem meg távirányításban, csak ha beülök a hajóba. -
lammaer #3934 Nem nagyon lesz olyan táblázat, mivel a legutóbbi patch után szép lassan eltünedeznek a régiek és megjelennek új állomások helyettük. ergo statikus táblát csinálni teljesen éretelmetlen.
A patch előtti időkben volt valami sector planner névre hallgató XLS, az azthiszem pont az, ammire te gondolsz... -
goyo2 #3933 Észrevétel:
Tegnap kész lett az első komplexumom, aminek XL-es SPP van a végén, 3 Split kamionnal akartam kiszállitatni az EC-t station traderrel, de szivtam vele 2-3 órát mire mind jól működött. Belekukkantottam a scriptbe, azt irja hogy ha EC az árú akkor 10%-ot mindig bent hagy a hajóban. [email protected]. Hiába irtam át hogy ne %-al számoljon hanem fix osszeggel, akkor is mind eladta, és ment zöbb szektoron át ec-t beszerezni, hogy haza mehessen.
[szin=blue]Megoldás:[szin] felhúztam a cargót maximumra (7000) igy ez a gond megszűnt, és viszik a cuccot mint a kisangyalok, és vissza is jönnek JD-al.
Persze az se mindegy hogy hány ugrást engedsz meg a gyárban
, ha túl sok akkor el se indul. (nekem most max 20).
-
Ninju #3932 Nah tegnap végre összejött a pénz a Titánra!!!! Pénzem ugyan nem maradt teljesen felszerelni, de nem baj! Este megyek gyakni!
-
team3 #3931 Nagyon jo ez a game, de iszonyat idoigenyes. Aruljatok mar el, hogy van ennyi idotok? No mind1
Az a problemam, hogy megcsinaltam a kaloz poronty kimento kuldetest a Teladi Gainben. Mikor visszavittem a kiscsajt az apucihoz, akkor teljesen odavolt, hogy majd segit nekem lezuzni a kalozokat es, hogy majd jelentkezik... Ez volt mar vagy egy honapja... Azota senkinek se hire se hanva... Se Ban Dana, se Saya, se Papok, se senki. Nincs uj kuldetes senkivel nem lehet dumalni. A paranid border sectorokban mar annyi kalozt lezuztam, hogy uber friendnek kellene lennem, erre unhol nomad vagyok 0%-al. Ha belepek egy paranid core sectorba, akkor a milicia kozli, hogy huzzak el de gyorsan, vagy egy perc mulva enemy leszek es lezuznak... ugyhogy total el vagyok akadva, se elore se hatra...
A mezei urutazoktol csak azt lehet kerdezni, hogy hol van a Teladi Gain. Ha odaugrom nem tortenik semmi...
A minap a Getsu Fune szektorban voltam egy anti-xenon kuldin. Elethalalharcaban lezuztam lezuztam vagy tiz xenon hajot a kid Mako-val majd a vegen kozoltek, hogy csupan ket xenont kuldtem haza csak 100k jar...
Most egy bughalmaz kellos kozepebe csoppentem, vagy ennyire negativ a kisugarzasom... egyebkent 1.31 betaval nyomom -
Egyre jobban tetszik ez a játék! Tök értelmes az AI. benne. A köcsög kalózok (vagy a konkurencia) lelövöldözi a satelite-jaimat, fene esne beléjük. Ja a TL hajókat hol lehet megtalálni, mert bővíteném a gyáram de se a teladiknál se az argonoknál nem találok egyet sem pedig keretem műholddal meg mindennel mindenhol őket, hova tűnnek el csak nem egy pirat vagy xenon szektorban lófrálnak? :D -
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy merre van a Universe.xml? :)
Szeretnék csinálni magamnak egy kis modot. Írják hogy azt átírogatva lehet faszán, de nem tudom hol van :(. Hivatalos fórumon nem írták hol van :(.
Nem tudja valaki?
THX! -
Kaziking #3928 Jóvanna
, csak olyan jól nézne ki pl: Kazicorp HQ
-
kisviku #3927 Atyaisten!
-
Az csak jó ha "szaporodik"
az már kellemetlenebb mikor egyszer csak eltűnik....
-
Skacok! Még a végén megrendelem eredetiben a game-et(ha megjön a diák hitel
), de addig is nyomtattam 1500 pénzé egy két excell táblát olyan cirka 70 oldal
, kis segítség gyanánt überfrankó mert mostmár mindent tudni fogok!
Egyet kivéve! Nincs olyan táblázat valahol ami azt mutatja, hogy melyik szektorban milyen állomások vannak? Egyet találtam de ott nekem kéne kitölteni, csak a szektor nevei vannak meg az állomásoknak helyek kitölteni. Kinyomtattam, de a 40. szektor után belefáradtam
az irkálásba.
De ha nincs akkor ha meglesz minden szektor, felajánlom az új X3 játékosoknak :D
Csakhát még jó sok van hátra, No meg a későbbiekben változhatnak, hogy hol mi van, végül is láttam már hogy egyik percben még 3 SPP volt a Blue-ban mire viszamentem már egy XL es is ott virított és nem én tetettem oda sajna :D
-
Etele1 #3924 szegény asszonyaink... :DDD -
Mindenkiben tombol a birtoklási vágy... 

-
Kaziking #3922 ez ok de a játék nem fogja a tiednek jelezni csak scriptel. -
kisviku #3921 Végülis mi itt Terranok vagyunk, bár származás szerint már "vegyesvágott", mert Argon vér is csordogál szerencsétlen Julian ereiben.
Másik.Minek megvenni egy szektort?Van egy csomó üres, oda telepítesz amit csak akarsz, ha meg mégis kell egy saját, akkor szembefordulsz valamelyik fajjal és elveszed tőlük.Egy-két csatahajóval meg lehet oldani.
Amikor az X2-t már nagyon untam, elkezdtem bántani (enyhe kifejezés) a Spliteket.
-
Kaziking #3920 hmmm érdekes -
Sajna nem :D Már kipróbáltam, gondolván, hátha hozzám futnak be az ajánlatok, és 1-2 milliárd sose jön rosszul
De nem lett enyém a szektor. Szkripttel elvileg elérhető a dolog.
Update: este megnéztem, teladi szektor lett! Semmi más nincs benne, csak a trading station-öm, meg egy kisebb komplexem, még egy nyamvadt teladi hajó sincs ott: úgy vettem ki, egy idő után átállítja a szektort arra, akiknél legjobban állsz. Ez szemétség, miért nem lehet a sajátom? Nem vagyok egy külön faj?

-
Kaziking #3918 akkor ennyi erővel lerakok, 1 trading stationt, 1 unknown sectorba, akkor onnantól aza az enyim? -
lammaer #3917 Biztos egymástól.... az első az ugye befoglalta, a többiek meg adják veszik :) -
Kaziking #3916 Marha jó, azt az egy apróságot nem értem hogy kitől veszik meg a szektort? -
kisviku #3915 Igen, de ha megtudod majd azt is, hogy AUKCIÓ folyik a szektorért, akkor esik le az állad! Nálam már egy ideje szórakoznak, előbb Argon lett, majd hosszú ideig Teladi, most meg asszem Split szektor lett.Nincs benne semmi egy Trading Stationt kivéve, de nem is költöznek bele.
A BBS-en olvasható az aukcióról.Most itt 1 milliárd 120 millónál tartanak.Licitálást nem leltem eddig. -
kisviku #3914 Ilyet azért nem lehet kérni, mert az eredetinél kell a dvd-je is hozzá, hogy játszhass.Aztán meg nem nagyon unják meg az emberek...
Ajánlom, hogy rendeld meg az Egosofttól.Rajtam kívül egy páran tettek még így az itt hozzászólók között. -
kisviku #3913 Itt garantáltan nem nevet ki senki, mivel nem olyanok vagyunk.
A válaszom: is-is.Rábízhatod magad a kereskedőkre is, de szerintem jobb, ha besegítesz saját transzportjaiddal is.
Én az árakat általában az alapbeállítás szerint használom.Ha nem fogy csökkentem, ha még úgysem akkor elszállíttatom.Ha nagyon fogy akoor meg emelek.Most így hirtelen úgysem lehet megmondani, hogy mit mennyiért adj, mivel nagyon változó a világ.Majd alakul a gazdaság is később, ez nagyon tetszik az X-ben. -
nem hiszem hogy jelenleg végig lehetne játszani :DDD -
Hello,
Ha esetleg valaki már végigjátszott a játékot és megvan neki a gyári eredeni, reális áron megvásárolnám tőle.
Köszi,
M.