20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • SaGa Jr
    Nem megy. :-)
    De erről volt már szó. Meg kell várni a .7-es változatot. Az készl, midnenféle újdonságokkal egyetemben, a 2.0+-os változathoz.

erdos:
    A legegyszerűbb ha ráböksz a linkre és a beugró oldalon a FAQ-ra. Ott lehet olvasgatni a dolgokról. Sok új hajó, sok új lehetőség, normálisabb, erősebb és számosabb ellenfelek, akik kihasználják az újdonságokat (kedvenceim a pirate fregattok és és egyéb nagy hajók a zsákmányolt khaak csúzliaikkal). Lehet majd kutatni szépen a sztoriban a láthatatlan hajót birtokló faj tagjai után és a technikájukat lenyúlni. Ott vannak a Terran telepek és hajók, amiket meg is lehet majd venni, szóval elég nagy az újdonságok sora.
  • erdos
    Meséljetek már pár szót erről az XTM modrol, mert attól függetlenül hogy eszméletlen szép mit is tud valójában? Én még sosem próbáltam, most meg már nem is tudom az új játékverzió miatt.
  • Cowek
    Kész vagyok ezektől az XTM űrhajóktól. Használja valaki a módot jelenleg? Megy valahogy 2.02 alatt?
  • SaGa Jr
    XTM mod oldala
    Itt a fórumba is benézhetsz és elolvashatod mi mindent rejtett a korábbi változat, plusz előzetesek olvashatóak a hírek között arról, mi várható az újabb változatban. Plusz kukkants bele a FAQ-ba is az oldalon és ott még több infót találsz.
  • SaGa Jr
    Sehol. De ezt pár hozzászólással a tiéd előtt leírtam. Csak találni lehet az űrben szétszórva.
  • erdos
    nekem isten tudja már mennyi gyáram van de még mindig 12-ért veszik az energiát, vidd lejjebb a beszerzési árat, akkor is találni fognak. A gyáraknak meg szerintem ha különálló akkor min 200.000-et haggyál, csak afölött utaljon mert az ellátóhajók rogyásig meg szokták pakolni a gyárakat alapanyaggal.
  • Cowek
    Azért fogy el a lóvé, mert a nyersanyagokat abból fizetik. A bevétel is oda folyik, de elő fordul hogy több beszerzés alatt nincsen eladás, és akkor bizony megcsappan.
  • bigapó
    két napig toltam keményen az X3-at. már van két gyáram, 3 LT-m (tudjátok, Local Trader, mostantól így hívom, mert én ezt használom), és kiképzés alatt van további kettő, tehát azok még ST-k. kicsit érdekesen fejlődnek, mert fél óra alatt 5-ös szintre ugrott az egyik (ráadásul Rolk's Drift-ben), azóta meg csak pang. pedig csinálja a dolgát.

ami furcsa: a gyáraknak beállítottam, hogy 80000 Cr fölött utaljon. egy idő után viszont azt vettem észre, hogy elfogyott a pénzük. ez mi a franctól van? elvileg jól van belőve az ár, meg nem nagyon érdekel, hogyha drágább az átlagnál, mert a saját hajóm úgyis talál olyat, ahol ennyiért is megveszik (már ha ez így működik)
    az Ore-t 120-ért, a Silicon-t pedig már 600-ért adom. az energy cell-t pedig 16-ért veszem, de szerintem ezt sem mások hozzák, hanem a saját hajóm. maintain station van beállítva nekik, szerintem jól dolgoznak, mert energy cell nagyon sok van és ha már soknak tartja a termelt cuccot, akkor fogja és eladja. szóval nem értem miért nulláza le magát.
  • bigapó
    nekem az a gyanúm, hogy a 4-es szint kevés, bár nem értem hogy miért job done-t ír ki. 8-as szint-től lehet Universe illetve local trader - ahogy ezt pár hsz-szel korábban Saga Jr kifejtette, ja és a FAQ-ban is benne van:))
  • Micsu
    Van már 3om gyáram meg 2 utm, a legújabb gyár 1 SPP L de nem vagyok vele nagyon megelégedve, jól termel de azt a kibaszott kristályt még normál áron se könnyű beszerezni, jobb áron meg lehetetlen! Köv lépésbe beruházok 2 utbe megint hagy fejlődjenek 4 25ös szintű ut már elég jó fogja tolni a lét!
  • Cowek
    a 0.7-et várjuk... az lesz jo a 2.02-höz
  • Zseblovag
    Üdv! Valaki mondja már el, hogy az XTM mod egyenlő e a legujabb felpeccselt x3-al? Ha nem akkor honnan lehetne letölteni és mit módosít az alapjátékon? Miért van az, hogy a megfelelően felszerelt toucan hauler-em local traderként nem mindig hajlando kereskedni egy adott szektorban, rögtön a localtrade parancs után visszajelez, hogy job done.....jelenleg 4-es szintű muki vezeti.
  • Nonoo
    És hol lehet ilyen fegyvert venni?? Mert eddig még nem találkoztam vele!
  • SaGa Jr
    Elméletileg ha minden felszerelés adott a hajón, akkor bármikor ki tudod jelölni azt a parancsot. Legfeljebb szól, hogy ehhez még azért fejlődnie kellene. Ha nem tudod kijelölni, akkor valami hiányzik.
  • Micsu
    kösz a választ saga gondolom sokat idegellek :D

azé totál hülye nemvok vettem mk3as szart, csak azért kérdeztem mert....
    vettem 1 argon tankert tettem rá pajzsot ts mk1,2,3, trading extension vagy mi, és már mikor 1es szintű volt benne a faszi akkor is kitudtam jelölni az unicersal trader cuccot, csak azt írta hogy elkell érnem a nyolcas szintet, na most én az sfbe vettem 3 25ös pajzsot meg 2 5öset, mk1,2,3 most 6os szintű benne a pali csak azt hittem hogy majd itt is kilehet jelölni az universal trade ikont idő előtt...
  • SaGa Jr
    Az új fegyver neve Concussion Pulse Generator.
  • SaGa Jr
    Nem lehet átmenni a kapun, mert nem működik a normál módon. :) Ha odaérsz meg fogod tapasztalni. Csak simán átsiklasz rajta.

Az X3-ban eléggé el tudnak kóborolni a normál útvonalaktól a kalózok/khaakok/xenonok, így sehol sincs garantáltan biztonságban a szatellit. Főleg hogy az M3-as gépeiken sokszor eleve triplex scanner figyel, de nem egy M5-ös gépen is láttam már ilyet. Ha épp nem a szatellit az egyetlen szóba jöhető célpont, akkor általában békén hagyják. De ha nagyon a bögyükben vagy az ellenfeleidnek, akkor szisztematikusan levadásszák ezeket is.
    Sok rendszert lefedni meg még 3-4 darabbal sem lehet, mert olyan eszméletlen nagyok.
  • Ace McCloud
    Tegnap sikerült befejeznem a küldetést!!
    Ha kell esetleg leírhatom nektek ide hogy hogyan csináltam végig lépésről lépésre, bár elvileg hamarossan megszületik a játék magyarítása, és elérhető ez a dolog angol nyelven is.
    Valaki tudja hogy a földi kapun keresztül ami a küldi végén elérhetővé válik el lehet e jutni a föld közelébe, mert bár 1140 el repesztettem felé, mindíg mire odaértem ellenség lettem, és lőttek rám, de a kapun csak simán áthaladtam és nem ugrottam el.
    Szatelitből nekem az Advanced satellite jött be, mert hatalmas az érzékelő hatótávja.
    Telepítésnél én mindíg olyan helyre raktam, ha a pirat átjön egy kapun, és keresztülhalad a rendszeren, duplex scannerrel még ne lássa, így a sat közvetítette a mozgásokat, az új létesítményeket, de őt nem látták.
    Telepítés a síkban a kapuk és komplexek közepére, az y koordinátánál meg az előbb leírt magasságban, így még nem szedtek le egyet sem, bár ez még változhat ha kapok egy alkalmatlankodó khaak sereget a közelbe.
    X2 nél ugyan ez volt a taktikám, és ott a térkép 80% lefedtem ezekkel a szatellitekkel, és csak párat veszítettem el.
    Remélem ez itt is ugyanígy lessz :)
  • SaGa Jr
    Attól, hogy vettél egy super freightert, nem fogod tudni azonnal UT státuszba tenni. Olvasd el a FAQ-ban, vagy Amaro oldalán mi kell hozzá. Kell oda többek között 25 M-es pajzs, szoftverek, Mk3-as trade software ami magában fél milla. Majd elkezdhet kereskedni sima sector traderként és ha eljut 8-as szintre, majd azután lesz aktiválható számára az UT parancs, ha nincs éppen semmi a rakterében. Ha van, akkor beveszi a parancsot, amjd küldi is az üzenetet, hogy gond van, mert nem kezdhet bele kereskedésbe tele raktérrel. Nem fogja eladni a cuccot magától, így ha netán van benne áru, akkor küld el egy olyan helyre ahol el tudod adni a cuccot, majd azután aktiváld nála az UT parancsot.

A szatellit telepítés arra jó, hogy mindig látod mi zajlik a kérdéses szektorban ha a térképen elővadászod azt. Plusz folyamatosan van friss infód az ottani árakról. Kereskedéshez fontos.

A 2.0.0.1-es patch betett űrben lebegő kis konténerekbe egy új fegyvertípust. Ezeket különböző rendszerekben kóborolva lehet kiszúrni és felszedni. Nagyon jó kis csúzli, de venni nem lehet. Plusz nem is megy fel minden hajóra. Nem eszik sokat, de közepes teljesítményt nyújt, és minden lövésével löki el tőled a célpontot. Így ha egyszer eltaláltad végig magad előtt tudod tartani ha ügyes vagy.

A xenon migrációs kiegészítés nemes egyszerűséggel annyit tesz, hogy a xenonok nekiállnak mászkálgatni a szektoraik között. Azaz sokkal több helyen fognak előfordulni. Beállítható a dolog nehézsége (minél magasabb annál többen mászkálnak) így lehet kimondottan kellemetlen is az életben maradásért folyó harc ha túl magasra állította az ember, mert képesek letarolni komplett rendszereket.
  • Micsu
    ja meg vettem 1 boron dolphin super frightert és nem lehet kijelölni az universe trade parancsot miért?
  • Micsu
    szatelitt telepítés mire jó?

új fegyverek amit a kiegészíés hozott be? ezt nemvágom :D:P

meg mesélnél többet erről a xenon migrációról? hogy ez pontosan mi stb?
  • SaGa Jr
    Részemről nem igazán termelek. :)
    Van ugyan 3 SPP-m is a HQ mellett, de azok önellátóak a beállított 1-1 beszerző miatt. Plusz van még 4 UT jellegű kereskedőm is (local traderek).
    Pénz annyi mint a nyű, totál feleslegesen, mert nagy hajót venni nem akarok, a jelenlegiek meg így is rendesen fel vannak tuningolva.
    Bőven elég az M7-es kis csónak a szárnyai alatt 2 db M3+-os vadásszal.

Na ezzel a géppel repkedek és csinálok BBS küldetéseket a Mercenaries és Assassin Guild jóvoltából. Hajtok ez utóbbi végső díjára, mert nagyon érdekel mi lehet a nagy jutalma a legmagasabb rangú gyilkosnak. Jól elvagyok vele, pénz is van mindig elég és közben felfedezgetek, néha belekötök a xenonokba, küzdök a migrációjuk ellen, tehát nincs unatkozás.

Fenn van nálam a Guild csomag Cycrow-tól, a BBS cuccok szintén tőle, a Local Trader és a Xenon Migration. Ja és fenn van teljességgel feleslegesen valamelyik legénységi script is, aminél lehet felvenni legénységet a nagy hajókra akik jól lövészkednek, javítgatnak meg egyéb hasonló dolgokat csinálnak.

Talán még pár gyárat beteszek hogy mindenütt beinduljon rendesen a teremlés szerte a világűrben. Mert vannak még vakfoltok, ahol elkéne némi alapanyag hogy felpörögjön az élet.

Ja és persze a harcolgatás közben igyekszem elérni minden fajnál a maximális rangokat. A jelenlegi játék egy sima custom game. De valószínüleg kezdek majd egy újat a bankrupt assassin figurával, mert azzal sokkal nehezebb kijönni a kezdeti nehézségek sokasága alól (szinte mindenki utál, vadásznak az emberre, tehát jól meg kell dolgozni a túlélésért).

Az elején jó pénzszerzés felkutatni a szétszórt hajókat és titkos cumókat, beszedni a sok új fegyvert amit a kiegészítés hozott be. Jól fizetnek mindenért. Ezzel be is járja az ember a játékteret. Közben lehet bőszen telepítgetni a szatelliteket is.
  • Micsu
    Felesleges, pedig elején jó lészerzés, az mes bányák lassan termelnek meg míg termelnek elkell ütni valahogy az időt, ti hogy ütitek el, mivel foglalkoztok a termelés mellett?
  • SaGa Jr
    Nincs tuti taktika. Én például mindig sok, kicsi ágyúval puhítom az ellenfelet. Eddig ez vált be a legjobban. APAC vagy BPAC-al megyek neki mindenkinek. Egyrészt folyamatosan és sokáig tudom lőni, másrészt ha észrevettem a katapultálását és netán elmegy még egy sorozat akkor kisebb eséllyel lövöm szét a gépet. Nagy ágyúval ha becsúszna még egy lövés, az garantált halál a célpontnak. Az is igaz, hogy általában későn veszem észre a dolgot, de mivel ne mez a fő profilom, így nem zavar különösebben.

Van aki az ionfegyverekre és gyenge ágyúk kombinációjára esküszik. Van aki a szakaszos lövöldözésre. Én a gyors és elsöprő nagy mennyiségű lövésre. :)
    De a nagy ágyúk általában sokkal kevésbé hatékonyak erre a szerepre. No meg állítólag a célpont pilóta faja is alaposan beleszólhat a dologba.
    Ami biztos, alapból nagyon kicsi az esély a katapultálásra. Felesleges a visszatöltögetés emiatt.
  • Ace McCloud
    Én egy békés kereskedőn tapasztalgattam, majd mindíg visszatöltöttem az álást, mert nem vagyok szenya :)
    De azt vettem észre, ha hirtelen leesik a pajzsa, és a hullja, akkor nem gondolkozik hanem ugrik.
    ha megszakításokkal tüzelsz rá, és nem biztosból egyhuzamban, akkor nem nagyon akar fejestugrani a végtelenbe. Mellesleg itt sokkal jobban harcolnak mint az x2 ben.
  • Micsu
    nekem amúgy a faxom kivan a capel, ügye ált elmentem a cap előtt mikor már közel vok a géphez de van mikor 10-15x is vissza kell töltenem az állást hogy kiugorjon a fasznyak, x2ben sokkal könnyebb volt van valami jó taktikja, én két high energy plasma thowerrel írtom az ellent....
  • Ace McCloud
    Az x2 ben ez a kyon emitter azthiszem 4000 w os volt, a kis khaak gépeké 2000. 3x4000w lézerrel nagyon tudtam irtani.simán végig is vittem a küldit egy novával és egy ilyennel, és csak úgy ugráltak ki a fószerek a bárkáikból.
    Rettenetessen jól használható cucc volt :)
    nem nagyon tudtak kitérni a lövések elől, csak arra kellett vigyáznom, hogy meddíg nyomom a tűzgombot, ha a hajót akarom. Nyilván azért oda kellett figyelni melyik célpontot és mikor lövöm milyen szögből, de ez vot az überfegyverem.
    Sajnos az x3 ban még nincs tapasztalatom a fegyverrel, de ezek szerint jócskán visszavettek az erejéből, és ezt sajnálattal olvasom.
    Ha ezeket a cuccokat tényleg rá lehet pakolni mondjuk egy xeon xl re, és tudom vele használni, az nagyon faxa lenne.
    A mod csak az ilyen hajók és fegyverek elfogását, vagy a megvételét teszi lehetővé??
    A Xeon inváziós küldi után láttam XL es gépeket, és tetszettek a paraméterei, de a kis busteremmel inkább nem mentem neki annak a 3 db nak ami az adott szektorban cirkált, de elhatároztam hogy szerzek egyet magamnak.
    Megköszönném ha küldenél egy linket ahonnan ezt a modot amit említettél le tudom tölteni, hátha marad ez a kyon a favorit fegyverem.
  • SaGa Jr
    Lősz magadnak, ugyanúgy ahogy a többi gépet lehet szerválni.

Mondjuk P-t még nem sikerült lőnöm, pedig állítólag lehet azt is, de N (ezt volt a legnehezebb, mert alig bír valamennyi sérülést elviselni), M és L, sőt most már Lx is van a gépparkomban. Ami ki is néz valahogy az a LX.
  • Micsu
    és xenon gépet hogy lehet intézni?
  • SaGa Jr
    Nos konkrétan mind a fighter, mind pedig a scout változatokon ugyanaz az Alpha Kyon Emitter van. Tűzgyorsaság, energiafelhasználás és károkozás szempontjából ugyanaz mint az APBE. Marha gyenge.
    A Beta Kyon Emitter már jó lenne, de az meg csak a nagyobb hajókra megy fel. Az egy nagy energiájú vadászgyilkos eszköz, bár nagyobb számban könnyen bedarálja az M3/M6 és még a nagyobb gépek jó részét.

Az automatikus találat sem igaz (legfeljebb 1Km-en belül nő meg nagyon a találati esély, de ott sem lesz automatikus). Nagyjából irányban lő ugyan a fegyver és próbálja követni a célpontot, de a találat így sem garantált, főleg több fegyver együtes tüzelése esetén. Igaz legalább folyamatos a vonal. A legegyszerűbb és legbiztosabb vele a harc, ha a célzórendszer ki van kapcsolva. Akkor biztosabban tudod irányítani a sugarakat, mert ha az aktív, akkor foroghatsz te amerre akarsz, a gép ugyanoda irányítja a lövéseket és ez nem mindig a középpont. Ja és a lőtáv terén is alulmúlja a kapható fegyverek egy részét. A HEPT-ek messzebbre lőnek (agép ugyan már 2,5-3 km-ről is elkezd az emitterrel lőni de látható is lesz hogy ahajódtól jó messze kavirnyásznak a nyalábok), de talán még a BPAC is.

Ezt tapasztalatból mondhatom (XTM mod). Szerezni az alap járékban nem tudsz sem ilyen fegyvert sem ilyen vadászt. Scriptek segíthetnek benne, de hidd el, sokkal rosszabb a fegyver mint akár egy BPAC.

A xenon hajókból meg az LX a jó. Na az már valóban megy kellemes tulajdonságú harci csónak. Az L hozzá képest semmi. Az ilyenekre ússzál rá és megkapod a kategória majdnem legjobb gépét (M3+-ból szerintem több szempontból is jobb a chimera).
  • mrzed
    Nálam a Xeon LX a favorit... :D
  • Alwares
    A pilóta nevét szerintem meg lehet változtatni, emlékezetem szerint a "t" gomb és ott kell megkeresni a beállitásokat...
  • Ace McCloud
    Köszi a választ, valóban, úgy értettem hogy a bányás küldiig nem tud javítani normál módon senki a paranidoknál a reputációján.
    Az a gyanúm hogy mivel kivettem a 25 ös pajzsokat a hajóból, és 5 mj -s tettem bele, ezért nem működik. A khaak gép csak a fegyvere miatt érdekel, ugyan a sentineleknek gyengusz nagyon, de x2 ben az erősebb khaak gépeknek igen ütős volt a csúzlijuk, és rendkívül messziről azonnal, és pontossan eltalálta az ellenfelet. Pontossan ezek azok a paraméterek amik engem izgatnak. Bár ígyis simán leszedek a zsákmányolt xeon L emmel jópár busterböl vanguardból, és 2 novából álló csapatot 3Ahept segítségével.Mintha valahol úgy láttam volna hogy némelyik xeon gépre rá lehet pakolni a khaak fegyvereket.
  • erdos
    bszszus, hihetetlen eredményeket tud számolni a játék ha nem vagy bennt a szektorban. Az egyik kitakarított xenon szektorban 2 csatahajóm járőrözött és beugrott egy J meg egykét L és ripityára szedték őket, ha meg belibbenek a szektorba akkor segítség nélkül is rommá lövik az ellent...
  • bigapó
    most ugyan nem tudom megnézni, de emlékeim szerint sajna ott csak a hajók nevei, az, hogy hol vannak és éppen mit csinálnak van feltüntetve. mindegy, idővel próbálkozok LT parancsal és majd reagál valamit. kösz a segítséget.
  • SaGa Jr
    Passz. A pilóta nevét tudtommal nem lehet megváltoztatni. Válts nagyobb felbontásra, az talán segít meglátni a lényegi információt.

Esetleg menj be a property képernyőre (repülés közben úgy emlékszem az "r" billentyű) és ott is ki lesznek írva a hajók nevei, a pilóták nevei és a szintjük is talán.
  • bigapó
    kösz, hogy szóltál.

a hsz első kérdésére van tipped? a névváltoztatásra vagy, hogy milyen szintű, azt hol írja még?
  • bigapó
    nem tetted fel a local trader scriptet? nekem azóta nem működik az UT parancs, csak a Local. de ezt pár hsz-szel korábban kitárgyaltuk, hogy jobb is, mert jobban beállítható. szóval adjál neki local trader parancsot és aztán rajtad áll, hogy mennyi szektort állítasz be neki.
  • SaGa Jr
    Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Alacsony lesz a paranidoknál a státusz egy bizonyos pont után. Sőt még ellenségessé is válnak. De majd ha be van fejezve a sztori, utána nem lesz ilyen gond.

Az ore mine-t azt gyakorlatilag megvetted. Megmarad neked a sztori után is, hacsak nem kóborol arra egy nagyobb khaak csapat és szét nem veri. De ezt úgy sem leeht kiszámítani előre.

Khaak vadászt nem is fogsz magadnak lőni fegyverzettel. Legfeljebb majd ha lesz új változata az XTM modnak, majd abban tudsz venni a BBS-ről ilyen gépet. De nagyon vacak, így nem éri meg a dolog. Egy xenon L kategóriákkal jobb gép nála. Talán csak a fegyvere ami érdekes lehet, de az sem erős. Viszont legalább nem eszik sok energiát.

Az UT várományosod felszerelésében mi van? Ha minden meglenne ami szükséges és nincs semmi a rakterében éppen (ez is fontos, mert különben nem kezd el kereskedni ha van benne áru, mindegy mennyi), akkor simán átállíthatod UT üzemmódba a kereskedelmi parancsoknál.
  • Ace McCloud
    Sajnos még nem sikerült szereznem Khaak fightert lézerekkel együtt.
    Valakinek ez a művelet sikerült már??