20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • mano1b
    ez mikor jelenik meg Xtended 0.7 mert fontos lene a forditás miatt van valakinek pontos infoja.
  • mano1b
    X³: Reunion 2.0 nincs
  • 1488
    sziasztok

én még személy szerint nem játszom vele, de érdekel pláne az alant írt hsz-ek alapján... Elsősorban egy kérdésem lenne, azokhoz, akik a 2.0 verzióval játszanak. Valahol hallottam hogy ezen a verzión nincs starforce, ez igaz? vagy ez csak a március 30-án érkezőre igaz? thx
  • mano1b
    INKÁBB EZT DERICSÉTEK KI MIEZ??? tudja valaki ez milesz most találtam az ego oldalán márc 30 jelenik meg
    X³: Reunion 2.0 Game Of The Year edition
  • mano1b
    én dolgozom rajta ahogy tudok de 1 csinálom nem segit senki nemvagyok gyors fordito elég ha nekem van gondom néha vele mert sok.
  • mano1b
    én dolgozom rajta ahogy tudok de 1 csinálom nem segit senki nemvagyok gyors fordito elég ha nekem van gondom néha vele mert sok.
  • grebber
    Magyarítás jöhetne akkor! :D
  • mano1b
    tudja valaki ez milesz most találtam az ego oldalán márc 30 jelenik meg
    X³: Reunion 2.0 Game Of The Year edition
  • kisviku
    Okés, kéréseitek,imáitok meghallgatásra kerültek.

Lesznek kis hajók is,de az M2 után.

Kellemes,békés Ünnepet kívánok Nektek!
  • Lockheed
    Hpfff... Köszönjük!
  • Deer
    Izé...nem csinálsz leírást a kisebb hajókról is? Szerintem nem csak én örülnék neki, azután ki lehetne adni a kisviku összest. :)
    Sőt, ha kijön az Xtended 0.7 akkor akár azt is lehetne tesztelni.
    Szóval ne hagyd abba, ha lehet...
  • Bonczi
    Fain. Nagyon fain :)))))
  • kisviku
    Most olvastám át kábé tizedik alkalommal...hmm van egy két szóköz hiba.

És tényleg szorri, hogy hosszú lett.
    Az M2 nem lesz ennyire durva,mert a fő különbség a két osztály közt a fegyverzet mennyisége és generátorok ereje.
  • erdos
    Huhh édes istenem, egy zseni vagy, na
  • kisviku
    És most jöjjön pár kép a lenti cikkhez.

Először is itt van egy csoportkép az összes vásárolható M1-ről:
    Balról-jobbra a következők:

Paranid Zeus,Boron Shark,Split Raptor,Argon Colossus,Teladi Condor

A Boron Shark "szája":

A méretbeli különbségek:

Dokkolás a Zeus "tarkóján":

A Teladi Condor felülről:

Boron Shark csatában:

Van még kép,de legyen ennyi elég egyelőre.

Ismétlem magam, remélem sokat segítettem Nektek!
  • kisviku
    Folytassuk a sort a "közepes" Capital Ship osztállyal,azaz az M1-el.
    Azért hívom közepesnek, mert fegyverzete és pajzsai alapján nem ezek vannak a királyi trónon.
    Az M1-es osztály hajói az anyahajók,azaz igazi erejük a bennük rejlő több tucat vadászban rejlik.
    Kinézetre és fegyverzetre hasonlóak az M2-es csatahajókhoz,de kevesebb ágyúik vannak és általában kisebb a pajzsaik is.

Az M1-M2 osztály közös jellemzője, hogy van Front(elülső),Back(hátsó),Left (bal),Right(jobb),Up(fenti) és Down(lenti) lövege.
    Az M1-nél Elöl,hátul,jobb és bal oldalon 4-4 darab fegyvert helyezhetünk el, az alsó és felső lövegekre pedig 2-2darabot,ami egyes modelleknél 4-4 db is lehet.
    Az M2-nél ugyanez a duplája,de róluk majd az utolsó fejezetben részletesebben beszélek.
    Az anyahajókat már nyugodt szívvel ajánlom nagy csatákba,de M2 ellen csak jó taktikával vagy kellő figyelemmel menjetek neki.Vagy még úgy sem.
    Típustól függően minimum 30, maximum 70 darab vadászt lehet elrejteni hatalmas gyomrukban.Akárcsak a TL hajóknál,itt is igaz, hogy MINDENT pakoljunk bele, minden felszerelést és húzzunk a max-ra minden tuningot, mert sokkal jobb lesz és az a pár 10000 Cr már nem is számít ekkora összegnél.

Inkább részletezem fajonként:

Argon Colossus
    ----------------

Az első komolyabb harci hajóm volt a játékban és nagyon a szívemhez nőtt.
    Az emberek hajója potom 67 millióért a mienk lehet,főként ha végigvisszük a sztorit.Ekkor rangunk már oly' magas,hogy (ha teli van pénztárcánk) meg tudjuk venni.

Kinézetre...emberi.

Nem túl dizájnos, de nem is csűnya, hatalmas, erőt parancsoló külalak jellemzi.A dokkolás a hajó bal oldálán történik, kényelmesen be lehet férni a kicsinek tűnő kapun.Kilövés a másik oldalt van,egyszerre több hajót is képes indítani.A hangárban lévő hajók hasonlóan működnek,mint egy gyárnál.Ugyanúgy meg kell adni a Homebase-t és akkor már ahhoz az anyahajóhoz fog tartozni a vadász.
    Sajnos itt már nem lehet TS és TP hajókkal dokkolni, ez némileg idegesítő,de hozzá lehet szokni.A vadászok viselkedése szintén ugyanolyan mintha egy állmosához rendeltük volna,tehát támadás esetén azonnal kirepülnek és az alap parancsuk az "Attack All enemies and land",tehát minden ellenség elpusztítása után visszatérnek.
    Természetesen mi magunk is meghatározhatjuk, hogy ki mit csináljon.Ha mi irányítjuk M1 hajónkat, akkor támadásnál SENKI nem repül ki, külön ki kell adni a parancsot.De, amint mi magunk is kirepülünk egy saját hajóval, úgy kijön a többi is.Először kiküld egy jó 10-12 db hajót, de ha tovább támadják,akkor mozgosítja a maradékot is.

Fegyverek:

Szinte mindent rászerelhetünk az Alpha Implulse Ray Emitter-től a Gamma Photon Pulse Cannon-ig,de ez hajónként változó.Nem igazán ajánlom az AIRE-t, mert egyrészt nevetséges, másrészt semmit sem ér.Viszont nem biztos, hogy a GPPC a megoldás mindenre.
    Nem szabad elfeledni, ez nem csatahajó,tehát fegyver és pajzsgenerátora sem akkora.Nem megyek bele, hogy melyikre milyen fegyver való, ezt Amaro oldalán a hajó táblázatból megtudjátok.Inkább arra térnék ki, melyik az ami bevált,milyen konfigban érdemes használni.
    Nálam alapból úgy van felszerelve a hajó, hogy GPPC-k mindenhol és tartok a hajón vadászok elleni fegyvert is.Ha külön nem szerelhető PSG vagy FAA,akkor sem kell elkeseredni, mert ott a jó öreg HEPT vagy PAC.
    Ha nagy hajót támadsz, először a PPC-t használd és csata közben le lehet cserélni kisebbekre, miután a nagy hajókat kilőtted.A pajzsok elég nagyok ahhoz, hogy csak jelentős, 20-30 db vadász egyszeri támadásakor sérülhetnek komolyabban.
    Ugyanakkor lehet még a PPC/HEPT+FAA változatot is használni.Azaz egy ágyúsoron többféle fegyver lehet.Említettem a PSG-t, ezt azonban mellőzöm az M1-en,mert a gyomrában lévő hajókat is sérti, ha kirepülnek és védik a szállítójukat.Az Ion Disruptor hasonló,de talán annyira nem veszélyes.Ez a két utóbbi fegyver egyébként nem is szerelhető az Argon Colossus-ra

Rakéták közül a legkisebbtől a legnagyobb Firestorm Torpedo-ig minden felszerelhető.Van egy két kivétel, ilyen az Unknown Object is,de rakétákat nem nagyon használok.Viszont mindig van, mert a seregemnek adok belőle.

Irányítás:

A Colossus egy nagy, nehezen irányítható hajó, még max tuning mellett is.79-es max sebessége jó,fordulékonysága átlagos.Nem szabad elfeledni, mint a TL-ek ügyében, hogy óriásiak.A külső kamera használata kötelező,csata közben pláne! Ha jól manővereztek, el lehet kerülni egy rakás ránk zúdított PPC lövedéket, erre a függőleges emelkedést/süllyedést (alapesetben a W és az S gomb) használom.Fontos megfigyelni, hogy hajónk orra vagy az elülső ágyúk mennyire vannak a "kokpit" nézettől vagyis a hídtól, mert rosszul látható szektorokban életet menthet.Ilyen pl. a Split Raptor (külön részletezem majd), ahol a hídtól még 1 km-re(!) van az orra vagyis az eleje.

Csata:

Ez minden hajóra igaz, úgyhogy csak egyszer írom le.
    Vadászoknál elég egyszerű a helyzet,vagy mozogjunk és hajónk kilövi vagy ha sokan vannak akkor álljunk meg,mivel az ágyúk így könnyebben célra tudnak tartani.Az alap parancsot a "Turret attack all enemies"-t ne felejtsük el bekapcsolni,különben nem lövünk egyet sem.Manuálisan nem érdemes az ágyúkat irányítani,mert a gép jobban céloz,a PPC-k meg baromi lassan fordulnak.Arról nem beszélve, hogy manuális lövöldözésnél nem tudjuk hajónkat irányítani!
    Ez max akkor jó, ha állunk és játszadozni akarunk. :)Próbáljatok úgy repülni, hogy a lehető legtöbb ágyúnak legyen rálátása az ellenségre.
    További taktika lehet, hogy ha nem megyünk semmire anyahajónk fegyverével, akkor kirepülünk, akár egyedül, akár még 50 vadászunkkal egyetemben és levadásszuk őket.
    Nagy hajóknál más a helyzet.Amennyiben vesszük a bátorságot és nekimegyünk egy másiknak, pl. egy Xenon J-nek, akkor először frontálisan haladjunk,majd úgy, hogy oldalsó ágyúink is bekapcsolódhassanak a harcba, azaz menjünk el az ellenség előtt.Lehet alá is menni egy kicsit, így az Up Turretek is lőnek.Ha ellenséges tűz alá kerülünk,starfe-eljünk és/vagy függőleges emelkedéssel/süllyedéssel kerüljük el a lövedéket.A rakéták nem jelentenek veszélyt, de ha sok jön akkor ki kell lőni őket.
    Ha pajzsunk eléri a negyedét,AZONNAL jumpdrive és tünés!Ne várjuk
    meg a Shield Critical felkiáltást, mert nagyon sokba kerülhet a javítás!

Összegzés: Nagyon jó hajó,60 férőhelyes hangár,79-es max sebesség,sokféle fegyver szerelhető (van FAA is) és jó ágyúpozíciók.A 6 Gj-os pajzs töltése átlagos,csatához elegendő,de ne nagyon támadjunk csatahajókat.Aki teheti,vegyen ilyet, csak ajánlani tudom.

Teladi Condor
    ----------------

Második M1-em a gyíkok nem túl szép külsejű óriása lett.
    Külsőleg hasonló, mint a Teladi Albatross,ettől is kisebb,és a Teladi Phoenix-től is.
    Csupa szögletes rész, sok kocka, alig valami enyhébb kerek forma.Úgy néz ki, mint a magyar...ööö...kommunista építészet a 70-es 80-as években vagy mint egy tatarozás alatt álló ház :)
    Nem szépségdíjas,de nem is ezt kell benne szeretni.
    Hangárja 35 férőhelyes,ez nem sok,de valljuk be kinek is kell 35 hajónál több egyszerre?
    A dokkolás a hátsó részen van a hajtóművek alatt, kilövés a jobb oldalon.

Fegyverben viszont már nem jeleskedik.Sőt,szerintem nem is túl jó.A rászerelhető GPPC-k szinte mindegyik társán megtalálhatók,de ez nem való vadászok ellen.
    Sajnos az egyedüli vadász elleni védelem a HEPT,de rosszul vannak az ágyúk elhelyezve és lassan lőnek.Nem értem,hogy ha az Albatross-ra tudtak rakni FAA védelmet, akkor a nagyobb harcos társára miért nem.Lehet ugyan egyes pontokra BPSG-t tenni,de valljuk be,nem sokat ér az sem.
    Amit fel tudnék hozni mentségére, a 7 Gj-nyi pajzs.Persze, ha nem tudjuk elég gyorsan kilőni a vadászokat, ez is lemehet könnyedén.

Irányítás:

Irányítása hasonló,mint az előbb említett Colossus-é,talán lassabban fordul,de több figyelmet fordítsunk szűk helyeken való manőverezéskor,mert jóval szélesebb.

Összegzés:Átlagos.Nem ajánlom első vételre.Sőt, ha lehet, csak akkor vegyetek, ha már másra már nem tudtok költeni.A 7 Gj-os pajzs vonzó lehet, de fegyverzetben messze alulmarad a többi társánál.

Split Raptor
    ------------------

Harcos Split barátainkban bízhatunk,mert a nagy hajóikat is hasonlóan szerelik fegyverrel, mint a kicsiket.
    Első látásra azt gondolnánk, hogy mintha egy Elephant-ban ülnénk.Külsőleg nagyon hasonló,szinte ugyanaz.Vöröses-bordós hajóteste kábé 3-4 kilométer hosszan nyúlik el.Formája keskeny és hosszú.A parancsnoki híd nagyjából félúton található a hajótesten.Ahogy említettem a bevezetőben, a hajó orra vagyis a Front ágyúktól 1 km-re
    ülünk mi.
    A hangár kilövőállásai az oldalain találhatók,dokkolás a hajóba alulról történik, vízszintesen.
    Második ránézésre nem tűnik oly' félelmetesnek, de még nem tudjuk mi rejlik benne.
    Hangárja alighanem a legnagyobb az összes M1 közül, mivel 65 db hajót tudunk eltárolni itt.Ez azért már nem semmi.Persze ezt fel is kell tölteni.

Fegyverek:

Na itt aztán van miből válogatni.A szokásosokon kívül van FAA és Mass Driver-t is lehet rárakni.
    A szokásosak: PAC,HEPT,PPC.Hogy mi is a legjobb konfig?Ez egy jó kérdés.Lehet PPC+FAA párosítást,de nekem nagyon bevált a Mass Driver+FAA is.A PPC-t ne kombináljuk Mass Driver-rel, mert a PPC hatótávja kábé 4,5-5 km,a Mass Driver meg 1-2 km és így elég gyorsan elfogyhat a lőszer, ha egy lövegen használjuk őket.
    A kombinációk határtalanok szinte.Nagyon jól fegyverezhető hajó.A fegyvergenerátor sem rossz,de messze elmarad egy csatahajóétól.
    A másik dolog, ami viszont kisebb, az a pajzs.Hát igen, nem kapatták el a pajzzsal túlzottan.5 darab 1 Gj-os modullal lehet maximum felszerelni.Ez nem sok, de van még egy óriási előnye a többi M1-hez képest.NAGYON GYORS.

Irányítás:

Hát minden elsimerésem a Split hajómérnököknek, sikerült egy M3-as(!) hajót megközelítő sebességgel "száguldó" anyahajót csinálni.Ugyais nem jellemző eme 3-4 km hosszú hajókra, hogy 109-es max sebességgel kóricáljanak.
    Ez bőven elegendő arra, ha egy Xenon J vagy K a nyomunkba eredne.Ahhoz képest, hogy mekkora, úgy lehet irányítani,mint egy M6-os hajót!Dícséretes!Elképesztő gyorsulás és nagyon jó fordulékonyság jellemzi.
    Már többször felhívtam a figyelmeteket, hogy vigyázzatok ennél a hajónál a hosszúságra,mert nagyon nagy.

Összegzés:
    Nagyon kellemes darabot alkottak a Splitek.Sajnos ez az árán is megmutatkozik, kábé 80 millió + felszerelés + hajók.
    De cserébe kapunk egy harcos,fürge és jól irányítható hajót, ami még szép is és leszámítva a gyengécske pajzsot,nagyon sok kellemes percünket tölthetjük el a parancsnoki hídján.Aki első nagy hajót vesz,kezdhet ezzel is.

Paranid Zeus
    ------------------

Az idétlen külsejű és beszélni nem nagyon tudó Paranidok egész kifinomult esztétikai képességgel rendelkeznek.
    A Zeus egy gyönyörűszép és hatalmas anyahajó, akárcsak nagytestvére a TL Hercules.
    Nagyon sok közös van bennük,de ez egy kicsivel kisebb.A lapos Star Trek hajóra emlékeztető külső egy normális méretű hangárt foglal magába.A parancsnoki híd (ahol Mi ülünk) a hajótest közepén helyezkedik el.Innen csodás kilátás nyílik a hajó széles és gömbölyű orrára,jól láthatók a Front ágyúsor fegyverei.
    A Híd mögött található a dokkolókapu,tehát akárcsak a TL Herculesnél, itt is a "tarkónál" van.
    A hangár 42 hajónak ad helyet,ami szerintem elég tágas.Kilövőállások a hajó két oldalán vannak,akárcsak a legtöbb modellnél.

Fegyverzet:

Az ágyúk a lapos hajótesten szétszórva lelhetők fel,de jól pozicionáltak.Különösen jól néz ki a Front és Back ágyúsorok helye, ugyanis ezekre közvetlen rálátásunk van.Sajnálatos, hogy az Up és Down Turret-ek itt sem tudják teljes 180 fokos lövést,de ez jellemző a többi hajóra is.
    No de nézzük a fegyvertípusokat.
    Itt aztán lehet még tobzódni!
    Van először is a jó öreg PAC,HEPT és PPC mellett, Alpha,Beta és Gamma PSG.A továbbiakban rászerelhető Alpha Flak Artillery Array már csak a hab a tortán.
    Hogy mit is rakjunk?No ez itt a fogós kérdés!Attól függ,mire akajuk hajónkat használni, avagy hogyan taktikázunk.
    Lehet PSG az oldalsó,hátsó és felső ágyúsorra (aki akar,az még az elülsőre is tehet),de ez esetben mindenkit óva intek a vadászok használatától.
    Vagy úgy támadjatok, hogy a hajóból nem repültök ki és a nagyját leszeditek a PSG-vel vagy ne használjátok ezt a fegyvert.Gondolom, nem kell ecsetelnem,miért.
    Másik variáció a kombinált PSG+FAA,ami garantált hatású a vadászok ellen.Lehet az FAA-t HEPT-el és PPC-vel is kombinálni.

Viszont felmerült egy ötlet.Kiválóan alkalmas a hajó Capture-hoz,azaz hajóelfogáshoz vagy "kölcsönvételhez".
    A GPSG-től rendszerint elhagyják a hajót pilótáik,a hajójuk nem sebződik annyira, és a hangár készen is áll a befogadásra.Ezt lehet fokozni, ha manuálisan irányítjátok az ágyúkat.
    A PSG gyorsan fordul és nem fogyaszt szinte semmit sem.Óriási hátránya, hogy BARÁTI hajókat is sebez,ezért fokozottan kell ügyelni egy normál szektorban használatukkor.

Irányítás:

Talán a Teladi Condor-tól egy kicsit jobban fordul,de azért baromi lassú.Vigyázzatok a szélességére,csalóka!
    Maga a hajótest nem nagy a többi M1-hez képest,de azért óvatosan.A 82-es sebesség egész normális,tekintettel, hogy mekkora monstrumról van szó,éppen egy picit hagyja le az Argon Colossus-t.

Összegzés:

Borsos ára (86 millió+fegyver+hajók) jó tulajdonságainak köszönhető,nem is kell csodálkozni.Elég gyors,jó hangár

(42db hajónak),6 db 1 Gj-os pajzs,és sokszínű fegyverzet jellemzi.Ha már a pajzsnál tartunk;sajnálattal jegyzem meg,hogy borzalmasan lassú a pajzstöltés.Ha vigyázunk rá és jól használjuk,nem is lesz rá szükség,de egy komolyabb sérülésnél azért el kell SETA-zni egy jó pár percet a fullra töltéshez.
    Ajánlom mindenkinek,de csak vastag pénztárca mellett.

Boron Shark
    -----------

Vízi barátaink egy olyan hajóval rukkoltak elő, amire csak a következő szavakat találtam: áramvonalas,tiszteletetparancsoló,misztikus külsejű.
    Ezzel azt hiszem sokat elárultam.A Shark névre hallgató óriás némileg hasonlít is egy cápára.A vonalvezetése,a hátsó "uszony",a kerek ám mégis áramvonalas forma nagyon jól illik a valóságban létező ragadozóra.
    A sötétzöld,komor, kissé neonzöld színe miatt illesztettem rá a misztikus jelzőt.
    A dokkolás is egyedi módon történik.Látszik, hogy volt a fejlesztők között akvarista és a bölcsőszájú halak egyedi tulajdonságát vitte át digitális modellezés szintjére.Ugyanis a bedokkolás a hajóba az elején vagy inkább a "száján" keresztül történik.Két oldalt találhatjuk a kilövőállásokat.
    Alakra hasonló a Boron Orca-hoz, aminél úgyszintén a "szájon" át lehet bejutni.Óriási nagy a hajó,a legnagyobb az összes M1 közül.A hangár 45 hajót bír el,raktere az ST konténereket is elbírja,de max egy kisebb állomáscipelhető vele,ha nincs fullon.
    A 6 Gj-nyi pajzs normális,töltése átlagon felüli.

Irányítás:
    Nem szeretem ismételni önmagam,de nagyon nehéz irányítani ezeket a hajókat.Fordulása lassú,sebességében meg csak egy picit marad el a Split Raptor-tól (92 max).A 92-es max sebesség kitűnő,tekintettel a méretre.

Fegyverek:

A békés Boronok nem igazán szeretnek harcolni, de sosem szabad lebecsülni őket.A hajóra szerelhető fegyverek között megtaláljuk az általuk gyártott Ion Disruptor-t is.A Front ágyúsorra szerelhető GPPC-k nagyon jók,tekintettel arra,hogy a Xenon hajókon mindig az van.Lehetőségünk nyílik még PAC,HEPT,és PBE fegyverek felszerelésére, de ez utóbbiszinte semmire sem jó.
    A rossz oldala, hogy sajnos nem lehet vadászgépek elleni tökéletes védelmet kiépíteni,nincs FAA sem.
    A tesztben én először mindenhová HEPT ágyúkat szereltem.Több-kevesebb sikerrel működtek,a BPAC jó lenne, csak nagyonrövid a hatótáv.Kombináltam még Ion Disruptorral is,ez is inkább csak közeli támadások esetén jó.
    Nem tudom megmondani mi a legjobb konfiguráció.Most GPPC van elöl,jobbra,balra.Hátsó ágyúkon APPC van (4db),mert
    relatív gyorsan fordul,elég jó hatótáv és erősség jellemzi.A fölső és alsó ágyúkra (4-4db oldalanként) AHEPT-et szereltem,kombinálva egy-egy darab Ion Disruptorral.

Ha már a fegyvereknél tartunk.Minden M1-re jellemző, hogy nincs nagy fegyvergenerátora.Ne várjunk folyamatos lövést PPC lézereknél,így inkább szereljük fel hajóinkat, hogy önmagát megvédje ÉS támogassa a vadászainkat.
    Tehát ne nagyon tegyünk PPC-t - bármennyire is vonzó - mert a fegyvergenertor gyorsan "lemerül",nem ér túl sokat a vadászok ellen, és ne támadjunk vele M2-es csatahajókat sem, úgysem mi nyerünk.Az APPC-t még meg lehet próbálni, nem fogyaszt annyit és gyorsabban fordul.
    Minden ellen jó az M1-es anyahajó,de M2-t ne támadjunk és másik M1-et is csak jó taktikával.
    Ez a fegyveres támadásra igaz.A vadászok kiröptetése és a támadtatás velük az más téma.

Az ágyúk nagyon jól el vannak helyezve a hajótesten,a Front ágyúsor a híd alatt van egy kicsit,az oldalsók a vadász kilövőállások mellett.A felső-alsó sor a hajó hátsó harmadánál foglal helyet,míg a hátsó (Back) az "uszonynál" van.Jól lefedik a hajót,bizonyos szögben ugyan nem tüzelnek az alsó és felső ágyúk, de mindezeket leszámítva nagyon jó.

Összegzés:
    Ez sem egy túl olcsó hajó,de árához képest megfelelő.Ha valaki egy hatalmas és egyedi külsővel rendelkező gyönyörűséget akar,vegye a Boron Shark-ot.A 6 Gj-os pajzsával és max 92-es sebességével nagyon jó minősítést kapott nálam,a fegyverzet sem rossz,csak kisérletezgetni kell egy picit.45 hajós hangárja azt hiszem bőven elegendő.

Az utolsó gondolat:

Megint jön a kérdés, melyiket?

Az első ,amit magas rangunknak köszönhetően megvehetünk - miután végigvittük a sztorit és van elég pénzünk is - az Argon Colossus.Ez már önmagában az egyik legjobb hajó.Nem kell elkeseredni, ha még nem vagyunk olyan jóban a többiekkel, ezzel a hajóval óriási sikerünk lesz.

Aki szereti a taktikázást,menekülést ,netán aggresszívabb játékos, annak ott a Split Raptor.Gyorsasága és fürgesége révén nagyon jó hajó,a hab a tortán a sokféle fegyver.
    A Boron Orca egy dinamikus sebességgel rendelkező óriás,melynek elképesztő külalakja adja igazi élvezetét.Hangárjanagy, fegyverzete jó,mi kell még?

Amit viszont nem ajánlok az a Teladi Condor.Átlagon aluli,egyedüli jó pontja a 7 Gj-os pajzs.

A Paranid Zeus-szal kapcsolatban pedig mindenki döntse el maga, hogy miként akarja használni.Bár a PSG fegyverek jók,de csak ellenséges szektorban és egyáltalán nem való egy anyahajóra,mert nem csak az ellenség fogja megbánni a lökéshullámok erejét...
    Szerintem használható gyűjtőhajónak.Kiugranak a pilóták a PSG-k miatt,Ti meg begyűjtitek a hangárba.

Folyt.köv az utolsó fejezetben az M2-es csatahajókkal.

• kisviku
    BARÁTAIM!

Elkészültem az M1-es cikkemmel.Előre szólok, hogy hosszú (16k-s txt file) , a kellemetlenségekért elnézéseteket kérem.
    Ha valakit zavar, akkor egy idő után töröltesse innen plíz.
    Vannak képek is, ezután lesznek beszúrva.
  • kisviku
    Valen oldalán tényleg szépen le van fordítva a teljes sztori, bár ez csak az X2 végéig, azaz az Omicron Lyrae-s csatáig részletezi.
    Ezután jelent meg az X3 és a sztori folytatódik...

Ezt én sem tudnám részletesebben leírni,szóval ez tökéletesen elmeséli a történetet.

• saba30
    Kicsit válasz az Off-odra: Hát Vannak jó minőségű (Compaq, HP, Dell) házak amikbe egyetel csavar sincs már, mindent (kártyák, meghajtók, stb..) reteszeléssel oldanak meg, 1 éve én is vettem egy új házat (noname) örömmel tapasztaltam, hogy már ebben is átvették a slot-ok retesszel való rögzítését, csak épp műanyag retesszel. Egy nagyobb vid-kari beerőltetése a nem épp passzentos tokba le is törte, ezért elő a jó öreg csavart, és azzal rögzít. Érdekes mert a műanyag alatt azért ott voltak a lyukak.
  • Amaro
    A Valen által gyártott magyar Argonopédiát kellene napra készre hozni. Persze ehhez először Valen engedélye kéne, őt pedig ezer éve nem láttam.
  • SaGa Jr
    Az X sztorihoz szerintem kiindulásnak elég jó az Argonopedia áttanulmányozása. Ez le is van fordítva és a sztori elég jól megismerhető belőle, noha nem minden részletre kiterjedően.
  • kisviku
    Még mielőtt válaszolnék, egy kicsit off-topicos leszek.

-------------------
    Az elmúlt 1-1,5 órát azzal töltöttem el, hogy beszereljek egy HDD Rack-et a gépembe.Elgondolkodtam,mikor érem meg azt, hogy gondok és gondolkodás nélkül mindent be lehessen szerelni egy házba.Ahhoz már hozzászoktam, hogy csak többféle csavarral lehet rögzíteni mindent,meg ahhoz is, hogy ha más is szereli esetleg a gépedet, akkor ellopja az összes ház és rögzítőcsavart.
    Ugyan itt már nincsenek borotvaéles részek,meg sorjás menetek,mint egykoron,amik szétvágták az ujjadat vagy nem tudtál csavart behelyezni beléjük.De,hogy a rögzítőcsavarok mikor lesznek olyan helyen pozícionálva,hogy bármit be tudjak rakni, az egy jó kérdés.Így van egy vadonatúj HDD Rack, amit semmire nem tudok használni.Persze majd berakom egy másik gépembe.Hacsak nem kell megint lemezvágó ollóval nekiesnem,mint a múltkor...
    Off topic vége.
    ----------------------------

Visszatérve az X-sztorira.
    Valahol láttam egyszer egy full történet leírást.Megkeresem és lefordítom, ha kell, de amit dióhéjban összefoglaltam, az nagyjából annyi.
  • goyo2
    Minek? Ne hülyéskedj, ilyen irhatsz bármennyit. Én pl. nem ismertem teljesen a történetet.
  • kisviku
    Hmmm, hogy is szokták mondani?
    Azért nincs annyira "irói vénám",hogy egy bibliát írjak, én csak saját megfogalmazásban vetém papírra,illetve ez esetben digitálisan.

Nagyon szívesen teszem,erről a játékról oldalakat lehet írni.
    A kerettörténetről annyit, hogy már sajna azt is elfelejtettem, hogy ez a része miről szól.
    Mondjuk sci-fit lehetne ebből összehozni, főként egy mi történt a Heretics End csata után, azaz, hogy az emberek (Terranok) végülis miként csatlakoznak az X univerzumhoz.

Ugye az X-BTF-ben úgy nézett ki a dolog, hogy az emberek,a Földiek,odáig jutottak az űrutazásban, hogy lehetőségük nyílt a kapuk illetve a jumpdrive használatára.Ekkor tesztpilóta volt Kyle Brennan, azaz, az X2-X3 béli apu.Az Ő hajójára szerelték fel azt a fajta jumpdrive-ot, ami nemcsak szektorok,rendszerek közti ugrásra volt kész, hanem univerzumok közöttire is.
    Történt egy meghibásodás és Kyle örökre eltűnt a Földiek szeme elől és kikötött az X-Univerzumban.A Teladik találták meg először édesapánkat,mivel asszem Seizewell szektorban landolt.A hajóját azonnal vizsgálatoknak vetették alát, karöltve a Boron és Argon tudósokkal.
    Mivel nem tudtak rájönni, hogy mi teszi lehetővé ezt a fajta ugrást, kisérletezgettek vele.Közben Kyle (akit mi irányítunk az X I.részében,kezdi megismerni az új univerzumot.
    Közben a Xenonok támadásba lendülnek (akik a Földiek által indított kolonizáló gépek voltak egykoron)és Kyle megmenti először az X világot.Ez volt Brennan's Triumph-ban.
    Az igazság, hogy én ezt nem játszottam végig,de asszem ez a sztori.

Az X2-ben Kyle fiát játszuk Julian-t.Kyle időközben Saya édesanyját vette feleségül, "akiből lett" karakterünk.Az X2-es Julian egy vagány,semmit semmivel nem törődő ifjonc,aki ráadásul nem is ismerte az apját,mert nem találkozott vele soha.(nem tudom,miért)
    Julian fiatalkori barátja ...nem tudom, hogy hívják feláldozza magát az X2 végén Omicron Lyrae-ben a Khaak M0,a bolygópusztító szuper anyahajó ellen.
    De mire idáig eljut Julian,megismerkedik Ban Danna-val, ki édesapja legjobb barátja lett az X univerzumban és aki egy magas rangú parancsnok az Argon Hadiflottában.Ban és Kyle együttesen harcol az X-BTF-ben a Xenonok ellen.Innen az ősrégi ismerettség.
    Ban segít Juliannak végig az X2-ben,majd az X3-ban is.

Az X3 vége felé végre találkozunk jóatyánkkal,ugyan még mindig nem heverte ki a Khaak csatát és valami szerkezetben tartják életben az Argonok, mivel Ő a Messiás,Ő az aki megmentette már egyszer az összes fajt.És Apánk az,aki tud valamit az Argonok származásáról is.

Az,hogy mi a kapcsolat Kyle és a Khaak-ok közt, azt nem tudom.Ugyanis mind az X2-ben,mind a 3-ban említést tesznek arról, hogy valami misztikus összfonódás van közöttük.
    Az Omicron Lyrae-s csatában atyánkat,Kyle-t a Khaak anyhajón tartják fogva.Az X3-ban,mikor megtámadják Argon Prime-ot a Khaak-ok, úgyszintén valamit felfedeznek az Argon tudósok Kyle-nál.

Huhh...már megint minek írtam ennyit?
    De szerintem, hogy mi történt az X3 vége után, majd kiderül az X4-ben,már ha lesz ilyen.
  • Zombye
    Novellán konkrétan már én is gondolkodtam, hogy írok egyet, de valahogy sosincs időm, meg azt sem tudom miről szóljon.
  • mano1b
    az lene még valami az egricsillagok ehez képest csak naptár de van benne sok hasznos dolog az bisztos lapozd átt érdemes
  • Amaro
    Ez biztos sok lesz így is, úgy is, tehát beágyazhatnád valami kerettörténetbe, és megszületne az első magyar nyelvű X3 novella
  • goyo2
    Szerinted?
  • kisviku
    Először is.Van egy FAQ-nk,amit KockásPiton írt.
    A topic bannerére kattintva el lehet érni.Ezt mindenféleképpen el kell olvasni.
    Aztán lehet itt kérdezősködni is,de ajánlom még Amaro oldalát a

http://x3reunion.fw.hu/

címen.Sok érdekességet és tanácsot olvashatsz itt is.Ezenkívül van egy rakás leírás,amit az itteni X-mesterek (beleértve jómagamat is) írtak.

Maga a játék a C64-es korszakból származó Elite-re hasonlít,persze mindent 21.századi köntösben tálalva.Kereskedős-kalózos-megölős-építős-flottás-űrhajós játék...

Telefonszámmal szerintem nem érdemes bíbelődni,kérdezz bátran,segítünk mindenben,de érdemes elolvasni a több tucat oldalnyi leírást először.
  • kisviku

Tetszik...
  • patyomkin
    Sziasztok!

Új játékos vagyok az X3 terén.Nagyon szép, nagyon ütős, kitűnően tudok repkedni stb.
    De fingom nincs, hogy mit tegyek....
    Ha valaki segíteni tud és priviben megad egy telószámot szívesen felhívom!!

Üdv.:patyomkin
  • erdos
    Tűkön ülök már, ez lesz az új bibliám
  • kisviku
    No kérem, már csak egy hajó van hátra, a Paranid M1.
    Hát szorri ,hogy ennyit kell várni, az M2-esek gyorsabban fognak menni.
    Tegnap még teszteltem a hajókat.
  • goyo2
    Jó hírem van az Xtended rajongóknak.

Azt olvastam, hogy a (nemrég készült) x2-x3 konverter működik (vagy működni fog, legalábbis még tesztelik)x3-x3 konverzióval is.

Azaz kimented az adatokat a progival, felteszed az ujrainditott játékodra az xtended-et és visszatöltöd rá a cuccaid. Igy ha minden igaz, olyan mintha ujra se inditottad volna a játékot. Ez bazi igéretes.
  • Zseblovag
    Nos, az ai csak annyira szar ha a saját hajóddal való harcról van szó, hogy amikor én vezetem a viper MKVII-est akkor akár 3-400 khaak hajót is levadászok és nemritka, hogy egyszerre 20-30-al virblizek egyedül.....amikor a gép vezette a kis vadászomat akkor elvérzett 3 khaak scouttól is......ganaj.
  • kisviku
    Húú,látom mindenki X-ezik...
    Ez dícséretes.

No,az M1-es cikkem folyamatban,de mint mondottam ez sokkal tovább tart,mint a TL-es.Először is csak két M1-em volt,meg kellett vennem a többit is,de most meg a lóvéból fogytam ki,így a fegyvereket inkább cserélgetem a hajók közt.
    Tegnap pénzt gyújtöttem és "vettem kölcsön" fegyvert a Xenonoktól.
    Nagyon érdekesek a hajók.

Más.A nagy gyújtögetés azért nem maradhatott el bosszúság és mérgelődés nélkül.
    2 db Nemesis M6-ot szintén 2 db(!) Pirate Falcon úgy szedett le a szemem láttára, mintha nem is lettek volna.
    Ez ennyire sz*r hajó lenne vagy ennyire rossz az AI?Így bebuktam kábé 20 millát,mert a fullos hajóknak kábé ennyi az összértéke.
    Úgy döntöttem, hogy nem gyártok többé M6-ot vagy ezt a típust nem.

A másik.Én még mindig esküszöm a LaserTower-re.Tegnap volt is élményem egy kis lézer(tóver/távör) showban...
    Brennan's Triumph-ban van egy XL-es SPP-m.Révén kalóz szektorról van szó,kell egy ki védelem.Először vadászokkal oldottam meg.Nem egy nagy durranás.Aztán kombináltam M6-al (ekkor lőtték ki mindkettőt),aztán beraktam egy Argon Titan-t.Ez meg egy kicsit túlzás...
    Így aztán a nyugati és a déli kapuhoz felsorakoztattam 6-6 db Lasertower-t,egymástól 1,5-2km-re.Na ez múködik.
    Aki belép,azonnal meghal.Aki menekül,az úgyszintén,mert a kapuknál ott vannak a tornyok.
    Igaz, hogy a 125Mj-os scriptet használom,de ez nem csít,sok pénzbe kerülnek.
    Arról nem beszélve, hogy milyen szép ki lézershow alakul ki, ebben az amúgy is csodás szektorban.
    Nagy hajók ellen nem igazán való,bár 5-8 db jól elhelyezve komoly kárt tesz,ráadásul idegesítőek.De nagy hajó nem jön be,a kicsi meg sz*r ahhoz, hogy kilője egyből.
    Úgyhogy még többet fogok gyártani...sokkal olcsóbb.
  • kisviku
    Okés,megbeszéltük :)
  • goyo2
    Módosítanám ezt a bekezdést:

,,Hát igazából van még egy lehetőség, amit én az x2-ben alkalmaztam:
    Csak a lehetőséget adom meg az EQ dockban hogy tudjon extrákat tárolni, és ezekre külön gyors kis hajókat rendelsz állandó beszerzésre, hogy mindig tele legyen.
    Ez bazi egyszerű."

Ehhez kell script, hogy meg vegye és betegye a dokkban, mert alapból nem tudsz trade buy panancsal extrát venni. De megoldható.

• goyo2
    :-)

Akkor szép sorba válaszolok.

(Máskor pontozzuk be a bekezdést akkor nem kell idézgetni)

1. - Gyártási idő csökkentése vagy egyszerre több hajó gyártása.
    Ezt egyenlőre nem tudom megváltoztatni.

2. - Legyen értelme az EQ Do.....
    Ezeken tudok segíteni. Az extrákat könnyű beállítani, hogy tárolható legyen a dokkban, azt is hogy mindig tele legyen.Itt van két féle lehetőség
    első: Telerakja a script a dokkot a cuccal és mindig amikor a script beletesz valamit már akkor kifizeted. Pl. Mondjuk a Triplex scenner (pontosan nem tudom mennyi) 5000 credit, és tárolható belőle 20 darab, akkor 5000x20 azaz 100.000 creditet kipengetsz érte, mielőtt még felhasználnád. Ehhez tőke kell.
    második: ahogy eredetileg terveztem legyártod alapanyagból. Ekkor tőled függ mennyit költesz a cuccra.

Közös dolog a kettőben: Kelljen-e hozzá venni gyártósort. (én igenre szavazok)
    Ezzel nagy előnyre teszel szert, fizess érte(nem sokat) és választható legyen.
    A gyártósorok pedig az adott fajtól szerezhetőek be.

Hát igazából van még egy lehetőség, amit én az x2-ben alkalmaztam:
    Csak a lehetőséget adom meg az EQ dockban hogy tudjon extrákat tárolni, és ezekre külön gyors kis hajókat rendelsz állandó beszerzésre, hogy mindig tele legyen.
    Ez bazi egyszerű.

A tuning cuccok problémáját és megoldását irtam.

3. -A HQ adjon fegyvert és pajzsot gyártáskor alapból a hajóhoz,mert - utólag átgondolva - azért n.......
    Ez se tudom egyenlőre megváltoztatni.

4. ISMÉTLEM, EZ NE.......
    Dehogynem csinálom meg. Ha csak magamnak csinálnám, akkor nem vetettem volna itt fel az ötletet. Segiteni akarok, de egy olyanra törekszek ami mindegyőnknek jó, nem csít, és használható. És legutolsó sorban meg is tudom csinálni.

• kisviku
    Ne,semmi gond nincs,ki kellett volna húznom az első 30 sort a mondandómból...

Amit szeretnék:

- Gyártási idő csökkentése vagy egyszerre több hajó gyártása.

- Legyen értelme az EQ Dock-nak.Mert egyelőre csak annyi, hogy beszállítasz limitált mennyiségű fegyvert/pajzsot és onnan rászereled a hajókra.Nem lehet a tuningokat végrehajtani (rudder,cargo,speed) és nem lehet a többi extrát sem (docking computer,triplex scanner,SETA,stb) rátenni a hajóra.Tehát sok értelme nincs az EQ docknak. Vagy be kéne állítani, hogy úgy működjön,mint a normális EQ Dock-ok vagy hagyni a pi*ába és a HQ-val foglalkozni.
    Nem kell, hogy én gyártsam le a triplex scannert meg ilyesmit, csak tudjak venni egy normálisan működő EQ Dockot és ne kelljen állandóan cipelnem a hajókat valamelyik távoli szektorba.Ugyanúgy kifizetem a saját EQ Dock-nak az extrákat (tuning+kiegészítők).

-A HQ adjon fegyvert és pajzsot gyártáskor alapból a hajóhoz,mert - utólag átgondolva - azért nem csít,mert egyszer kifizetsz 40 millát a Bala GI küldiben, hogy "megkapd".Így aztán legyen már annyi előnyöm, hogy úgy kapom meg,mint egy Shipyardon,csak olcsóbban.
    DE EZ NEM FELTÉTLENÜL KELL,HA EZ CSALÁSNAK TŰNIK.

Összegezve: Vagy gyártson a HQ úgy,mint most és hagyni mindent a pi*ába vagy legyen értelme az EQ Dock-nak is...ennyi.

ISMÉTLEM, EZ NEM KÍVÁNSÁGMŰSOR,EZEK CSAK ÖTLETEK.
    Tehát nem baj nem csinálod meg,nem haragszik rád senki sem...elvégre ez csak egy játék...