20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • kobra223
    szasztok azt szeretném megkérdeni hogy kb. hol tart most a magyaritás?
  • klb
    Most hogy megvan az első M3-as gépem bátrabban kötekszem a kalózokkal. Tegnap bele is futottam egy csapatba, akik ugráltak ki szépen a gépeikből. A kérdés az lenne, hogy ha kiugrik a jóember a gépből, akkor azonnal foglaljam el, vagy ráérek azután, hogy legyilkolásztam mindenkit. Arra gondolok, hogy az üres gépet elfoglalja-e valaki? A kiugrott pilótát vadásszam-e le? Valahol azt olvastam, hogy elfoglalja a legközelebbi állomás egyik dokkoló állását.
    Sajnos sok örömöm nem volt a megszerzett gépekben, mert rámrontott egy raj Xenon hajó, 3db M3-as, és 5-6db kisebb hajó. Semmi perc alatt legyilkolásztak.:( Ilyen mennyiségű kalózzal előtte elbántam, de ezek a Xenonok rajban elég brutálisak. Asszem beszerzek néhány másik vadászt kisérőnek, hátha úgy könnyebb elbánni velük.
    A wingman gépeknek ha jól láttam két parancsot lehet adni, a támadja az én célpontotmat, és a védjen engem. Melyik a célszerűbb? Szerintem, a védelem, mert ha jól értem, akkor azokat lövik akik rám támadtnak, így én közben a saját célpontommal tukok pepecselni.
  • droidka
    (Na, most vettem észre, hogy van kereső is a fórumban..:) )
    Nekem nincs vonósugár az Interworldsben, még csak ki sem írja... ( A másik kettőben kiírja.)
  • droidka
    Na végre eljutottam addig, hogy legyen egy Dragonom, amire elvileg lehetne tenni vonósugarat! Csakhogy láttam vagy két helyen, hogy kapható lett VOLNA, de nincs!!! (Chos Defeatben+ egyik paranid szektorban.) Ezt gondolom nem gyártja semmi... Vagy mégis? Esetleg simán csak le van tiltva, amíg nem lesz elég magas a bizalmi index??? Vagy ha gyűjtenék Elefántra, akkor ahhoz adna egyet automatikusan a hajógyár? Vagy hogy lehet ehhez hozzájutni???? Ez nagyon fontos lenne!!!!!!! Idegesítő, hogy van megfelelő hajóm, és nem lehet megszerezni!!!!!!

• droidka
    Igen, én is split hajókat használok! Csak azt nem tudom, hogyha hajót és gyárakat veszek, akkor az vajon hozzáad-e a bizalmi indexhez???
  • erdos
    spilt caiman hauler asszem, én ezt használom, megy mint a mérgezett egér és nem is rossz a raktere.
  • droidka
    Ja! Jut eszembe, az SolarPowerPlant tán ötször drágább, mint a szilikonbánya, de nem feltétlenül termel jobban!!! Herrons Nebulában is van 47-es szilikon aszteroida... Az nekem elég jól tejel... Szerintem nem mindig a legnagyobb, legdrágább teherhajót kell megvenni a gyárakhoz. Elég egy 7000-es rakterű, gyorsabb, olcsóbb a folyamatos működéshez.(Automatikus kereskedésnél mit ér az ember a nagyobb raktérrel, ha valaki mindig bedokkol a hajóid előtt, és leveri az árakat): !?...

Meg a gép az én verziómban még nem használja ki a rakteret igazán!!!Hiába van nagyobb, teletöltött raktere, el tudná adni a cuccot egy szektoron belül a kiszabott áron több gyárba is, nem fogja rendesen kiüríteni a rakományt!!! Mindig csak egy helyre dokkol be. És hiába van még 2/3 áru a hajódban, hazatér a bázisra teljesen feltölteni! Ezzel rengeteg időt veszít!Bár nem tom' hogy a Trade Command Software3 orvosolná -e ezt a problémát, még nem próbáltam... Csekély 500 ezerért:(

Meg nekem az elején igen fontos, hogy ne kelljen plusz 1.5 millióval többet fizetni a hajókért... Ha saját kézzell fuvarozok, akkor ott másodlagos a sebesség, ott jó a nagy a raktér!! Mert én a géppel ellentétben nyilván teljesen ki is fogom használni! Megnézem hogy éppen mikor dokkol be a rivális (az ár változásához viszonyítva). Legfeljebb visszatöltöm, hogy a lehető legmagasabbb árat adja ... :) Közvetlenül a konkurencica beérkezése előtt fél perccel hamarább dokkolok be... :)Hehe.

Szóval a közepes kategóriájú, olcsóbb hajó néha az (tán az elején még) költséghatékonyabb...??? Vagy nem?
  • droidka
    Nagy teherhajót fel kell bérelni és mondani neki, hogy dokkoljon be a hajógyárba. Tán emiatt nem vehettél gyárat...
  • droidka
    (Meg még az is lehet szempont, pl: hogy mennyire biztonságos a terület...
    Mennyire poénos dolgok is ezek!!!)
  • droidka
    Szerintem a kereslet kérdése mellet még az utánpótlás megoldása is legalább ugyanolyan fontos!!! Amikor a legelső SPP-t leraktam, erre még nem gondoltam! (Kristály kell ehhez.) Nem lehet enélkül automatikusan kereskedni!!! De pont az a jó, hogy kitapasztalja az ember az ilyen dolgokat, hogy mit kell csinálni, hogy GONDOLKODNI kell rajta!!!Az a fantasztikus (számomra) ebben a játékban, hogy olyan szempontok alapján kell telepíteni a gyárakat, mint amik egy VALÓDI gyár beüzemelésénél is hasonlóak lehetnek, gondolom!!! (Pl: kereslet, utánpótlás, konkurencia jelenléte stb.)

• SaGa Jr
    nem kell térkép ahhoz, hogy tudd mit hova kell telepíteni. Megnézed mi van a kérdéses helyen. Milyen gyárak találhatóak ott. Mi kell ezeknek mint alapanyag. Na olyan gyárat telepítesz.
    Ha a környéken sehol nincs SPP, akkor a legnagyobb biznisz ezt lerakni. Folyton üres lesz mert viszik a cellákat rekord sebességgel elfelé.

Bányákat meg oda kell tenni, ahol megfelelő yield érékű aszteroidák vannak. Ennyit kell tudni mindössze és ezzel vígan el lehet lenni. Nem kell külön térkép, főleg hogy a Khaakok időnként leamortizálhatnak komplett területeket és akkor aztán sütheted a térképedet.
  • erdos
    ez nem az X2-höz van?
  • klb
    Ok, érthető.

Lassan összejön a pénz valami gyárra, inkább úgy fogalmazok, hogy Solar plant-re hajtok. Érdekes módon nem sikerült vennem, pedig mind a pénz, mind az elismertség megvolt szerintem. Találtam egy térképet, amiből elvileg kiderül, hova érdemes ilyen gyárat telepíteni térkép, ez valóban használható? A játékban nem találtam meg ezeket az infókat, legalábbis a szektor térképénél, ez az adat nincs felsorolva. Sztem...
  • SaGa Jr
    M7 hajóból összesen egy van. Ha akarod akkor a HQ-dban szétkaphatod és utána majd gyárthatod. Drága lesz és alapanyagigényes de nagyon.
    M3+ hajótípusokat meg még a Bala Gi küldetések előtt is tudsz szerezni. Igaz ki kell lőni belőlük a pilótákat, de megoldható a megszerzésük vásárlás nélkül. Persze ezek is szétszedhetőek a HQ-ban és utána majd gyárthatóvá válnak.

A Raideren meg mindig csak 2 pajzs volt. Ez a gyorsabb változat. Az alap gépen van 3 pajzs, a sentinelen meg mindig 1 pajzsal több található mint az alap változaton. A Vanguard meg jóval angyobb energiabankkal rendelkezik és jobb a fegyverenergia utántöltése, de leassabb.
  • klb
    Tegnap végre összekínlódtam a megfelelő elismertséget, hogy tudjak venni egy Nova Raider-t. Meglepve tapasztaltam, hogy csak 2db 25MJ-os pajzsa van, holott mindenhol azt olvastam, hogy 3db.
    Mint kiderült a 2.0.02 paccs változtatott valószínűleg.
    Itt megtalálható a frissített adatbázis: hajók

Ha elvégzem a Bala Gi missönöket, tudok majd M3+ és M7 hajókat gyártani?
  • Amaro
    Miért nem teszed fel a portálra, szerintem pörögne mellette a letöltésszámláló
  • goyo2
    ,,Még lehet hogy megpróbálkozok vele több hajóra megirni""
    akarom irni több cuccra.

De egyenlőre játszani sincs időm. szal csak ötlet.
  • goyo2
    Köszi.

Mégse kell senkinek. Nekem mindenesetre nagyon bejött. Hq-ban rádobom a pajzsot, meg a csúzlikat, azt irány az EQ.dock és kész.
    Még amugy van kis javitani való benne. Az inicializáló scriptet kell külön választanom a fő scripttől, mert mindig egy példányban elindul. Nem csinál semmi rosszat, csak engem zavar.

A Xai Corp lapon volt egy ManageQuantity script, ami megtetszett, de nem volt benne engedélyezve a nagy hajó, mert annak nem lehet home-base-t beállitani.
    Alapnak felhasználtam és átirtam. Azt tudja hogy megadhatsz egy ware-t ami a dockban is van, és egy darabszámot, amit mindig a dockban tart. Igy ha kevesebb mint a dockban akkor áttölti a dockba ha több akkor vissza a hajóra. Az alap script egyszerre csak 1 cuccot tud kezeleni. Több cucchoz több hajó kellene. Még lehet hogy megpróbálkozok vele több hajóra megirni. Igy a dock ware- limitjét el lehet felejteni. Főleg egy 590.000 cargo-val rendelkező bedokkolt Majahual-al.

Nekem arra kellett hogy a silicont adagolja a docknak, mert a cargo tuninghoz sok kell belőle. Igazából pont a majahual cargóját bővítem. már 260.000 körül jár.

• kisviku
    Neked meg gratulálok a szép teljesítményhez.Mondtam már , hogy pályát tévesztettél.
    Kérdezd meg Ego-ékat, hogy van-e betölthető programozói állás.
    Végre valaki értelmet adott az EQ Dock-nak.
  • kisviku
    Még nem hülyültem el teljesen...szép lassan közeledek felé,de azért még van remény.
  • bigapó
    te ezt nem érzed skizó-s beírásnak?
  • Cowek
    Konverziónak nem nevezném, és kiegészítő sem igazán. Az alap játékot tupírozza fel több küldetéssel, űrhajókkal, eszközökkel. Nevezzük bővítésnek.
  • kisviku
    Igen,igen Amaro oldala megint csak...
    Ottan vannak a finomságok!
  • kisviku
    Akkor javaslom Kisviku írásait elolvasásra...
    Ő nagyon sokat írt a nagy hajókról,flottákról
    Itten vagy Amaro oldalán.

• mano1b
    sziastok lene egy kérdésem a netel kapcsolatba nekem a net álandoan ment ha kellet akár1 hétig is egy fojtába nem volt 24 órás bontás uj szolgáltatot kaptunk nála igy minden 24 órába bontja a kapcsolatot igy a torrent meg szakad egy parancsikont kell elinditani beirni a nevet jelszot csatlakozok a net re most igy kell mit lehetne csinálni hogy a net magátol vissza csatlakozon vagy a parancsikont időre elinduljon ebe tudnátok segiteni meg kőszőném
  • kobra223
    szasztok az xtm7 mod valami total konverzió vagy kieg?
  • bigapó
    tegnap olvastam oldalát, de csak április volt emlegetve, mint megjelenés meg az, hogy ha majd elkészül...
    reméljük mihamarabb kész lesz, mert videjó alapján nagggyon ütős és közepes gépen is szépen futott:))
  • erdos
    hát már jó lenne ha jönne az biztos mert addig nem kezdek neki mégegyszer....
  • Ace McCloud
    Hi !
    Valami hír az xtm.7 ről??
  • droidka
    Hmm.. Próbáltam kidobni egy olcsó gyárat a konkurencia dokkolóegysége elé, de sima "dobd ki az árut" paranccsal nehéz pontosan elé rakni... Bedobta az aszteroida közepébe. Próbálok dokkolni, hogy megnézzem, mit csinál olyankor a gép, de csak kerülgette, mint macska a forró kását... Tehát egy darabig nem ütközött bele...

Még egyenlőre nincs elég pénzem és respektem vonósugaras hajóra, azt nézze már meg léci valaki, hogy le bírja-e pontosan rakni a másik bázis elé közvetlenül torlaszt okozva!!! Mert nem bírom már kivárni amíg eljutok odaáig!!!!...

• droidka
    Vagy azt fogom kipróbálni, hogy nem is hajót, hanem valami olcsó gyárat megvenni, odavontatni, azt azzal eltorlaszolni a másik gyár dokkoló egységét!Ha nem fognak felrobbanni a hajók...
  • droidka
    Zseblovag írta:

"Nekem egy battlestar pegazusom van amin a hátsó ágyúkat alfa pulsed beam emitterekre állítottam, majd a megvédendő rendszer ugrókapujához mentem és rátolattam a kapura úgy, hogy ne férjenek be a kishajók (felülnézetből kb 1-1.5 cm hely volt a gépem fara és a kapu síkja között. Úgy tűnik, hogy ilyen esetben nem érkeznek hajók a kapun keresztül, így nem kellett attól félnem, hogy az érkező hajók felrobbanására csökken a repum..."

Nem ártana valahogy keresztbe tenni a konkurenciának!... Egyszer azzal szórakoztam, hogy benyomtam a SETÁT, hogy felgyorsuljon az ár emelkedése. Megálltam a bázis előtt, és nézem hogy a másik teherhajó mit összeflangál előttem, mint a bolond, jobbra-balra... Aztán rájöttem, hogy a hülyéje nem tud bedokkolni tőlem, azé' megy össze-vissza! Szerencsére jó helyen álltam meg!... (Kikapcsoltam az automatát, pont mire ráfordult volna a pályasíkra.) Tehát gondolom, hogy a nagyobb hajókkal érdemes lesz majd a konkurencia gyárai előtt dokkolni, ha éppen tétlenségre vannak kárhozatva, hogy elvágjuk az utánpótlását, s hogy így felverjük az árakat... És hogy mindenki tőlem vegye mondjuk a szilikont!... Vagy nem tudom: hogyha simán csak szétlőjük a gyárait, akkor milyen mértékben csökken az bizalmi viszonyuk?... (Gondolom eléggé...) Aztán a másfajta gyárakkal való kereskedéssel visszaállítani a bizalmukat?... Jobban megéri-e majd esetleg úgy, mint ilyennel kínlódni? Mondom, végülis nem jött nekem a teherhajó, nem robbant fel... (De ez lehet, hogy csak ritka nagy mák ilyenkor?) De ha tétlenségre van kárhozatva a 17 millás nagy hajó, akkor az nyilván pazarlás! De nem tudom, hogy fel lehet-e olyan szinten verni így az árakat, hogy a hajó árát és a tétlenségét kompenzálja esetleg???... Vagy olyankor megpróbálja elvontatni a gyárat??? Vagy telepít másik szektorba újat???

Próbálta ezt már valaki, hogy van-e értelme?
  • droidka
    Asszem' az Andromédában (vagy mi is volt a címe a sorozatnak?) volt egy olyan jelenet, hogy bemondja a rádióba: " 10 ezer (!!!) ellenséges űrhajó jön át a kapun..."
    Mikor lesz már a játékokban is ilyen, szaggatás nélkül???...
  • droidka
    Ja, igen azt elhiszem hogy majd ha egyszer eljutok odaáig, hogy legyen 100 hajós flottám, akkor fog szagatni!!! De hol is vagyok én még attól?:( De legalább most még az elején nem szaggat... És ha 800X600-as felbontásba teszed legalacsonyabb beállítások mellett, akkor is szaggat a nagy egységszámú csatákban? Bár szerintem az ilyen flottaépítős játékokban pont az lenne az egyik legfontosabb dolog, hogy sok hajóval se szaggasson!!! Pl: Homeworld2...
  • mano1b
    oda semi más nem kell csak türelem meg
  • DeviloftheHell
    sztem csak elég egy triplex radar megy egy csatahajó a legszélsö xenon sectorba :D azt ott a diavetités :D föleg ha PPC el lösz rájuk :D
  • erdos
    No majd ha xenon szektort takarítasz majd fog szaggatni :-)
    Ha meg nem akkor bedobsz még cirka 80-100 vadászt :P
    Nincs az a gép amit ne lehetne megpadlóztatni :-)))
  • goyo2
    Nem tudja valaki, hogy hivjak azt a scriptet ami korlátozza a HQ-ban hogy melyik cuccból mennyit tudjon tárolni?
  • Kindred Blades
    Köszönöm válaszod, akkor megnézem.
    Aztán ha két hónap múlva se hallotok felőlem, küldjetek mentőexpedíciót :)
  • Lysandus
    Már az X2-ben is voltak. Asszem egy elvarratlan szál a sztoriban. Amiből egyszer lesz egy kieg vagy egy új rész. Valahol hallottam róluk pletykát is, kb olyanok mint az ősök az SG-ben. De egyelőre semmi konkrét. De állítólag vannak titkon UFÓ ellenőrízte szektorok. Asszem ennyi a rumor.