droidka#6824
Ja! Jut eszembe, az SolarPowerPlant tán ötször drágább, mint a szilikonbánya, de nem feltétlenül termel jobban!!! Herrons Nebulában is van 47-es szilikon aszteroida... Az nekem elég jól tejel... Szerintem nem mindig a legnagyobb, legdrágább teherhajót kell megvenni a gyárakhoz. Elég egy 7000-es rakterű, gyorsabb, olcsóbb a folyamatos működéshez.(Automatikus kereskedésnél mit ér az ember a nagyobb raktérrel, ha valaki mindig bedokkol a hajóid előtt, és leveri az árakat): !?...
Meg a gép az én verziómban még nem használja ki a rakteret igazán!!!Hiába van nagyobb, teletöltött raktere, el tudná adni a cuccot egy szektoron belül a kiszabott áron több gyárba is, nem fogja rendesen kiüríteni a rakományt!!! Mindig csak egy helyre dokkol be. És hiába van még 2/3 áru a hajódban, hazatér a bázisra teljesen feltölteni! Ezzel rengeteg időt veszít!Bár nem tom' hogy a Trade Command Software3 orvosolná -e ezt a problémát, még nem próbáltam... Csekély 500 ezerért:(
Meg nekem az elején igen fontos, hogy ne kelljen plusz 1.5 millióval többet fizetni a hajókért... Ha saját kézzell fuvarozok, akkor ott másodlagos a sebesség, ott jó a nagy a raktér!! Mert én a géppel ellentétben nyilván teljesen ki is fogom használni! Megnézem hogy éppen mikor dokkol be a rivális (az ár változásához viszonyítva). Legfeljebb visszatöltöm, hogy a lehető legmagasabbb árat adja ... :) Közvetlenül a konkurencica beérkezése előtt fél perccel hamarább dokkolok be... :)Hehe.
Szóval a közepes kategóriájú, olcsóbb hajó néha az (tán az elején még) költséghatékonyabb...??? Vagy nem?