"Nekem egy battlestar pegazusom van amin a hátsó ágyúkat alfa pulsed beam emitterekre állítottam, majd a megvédendő rendszer ugrókapujához mentem és rátolattam a kapura úgy, hogy ne férjenek be a kishajók (felülnézetből kb 1-1.5 cm hely volt a gépem fara és a kapu síkja között. Úgy tűnik, hogy ilyen esetben nem érkeznek hajók a kapun keresztül, így nem kellett attól félnem, hogy az érkező hajók felrobbanására csökken a repum..."
Nem ártana valahogy keresztbe tenni a konkurenciának!... Egyszer azzal szórakoztam, hogy benyomtam a SETÁT, hogy felgyorsuljon az ár emelkedése. Megálltam a bázis előtt, és nézem hogy a másik teherhajó mit összeflangál előttem, mint a bolond, jobbra-balra... Aztán rájöttem, hogy a hülyéje nem tud bedokkolni tőlem, azé' megy össze-vissza! Szerencsére jó helyen álltam meg!... (Kikapcsoltam az automatát, pont mire ráfordult volna a pályasíkra.) Tehát gondolom, hogy a nagyobb hajókkal érdemes lesz majd a konkurencia gyárai előtt dokkolni, ha éppen tétlenségre vannak kárhozatva, hogy elvágjuk az utánpótlását, s hogy így felverjük az árakat... És hogy mindenki tőlem vegye mondjuk a szilikont!... Vagy nem tudom: hogyha simán csak szétlőjük a gyárait, akkor milyen mértékben csökken az bizalmi viszonyuk?... (Gondolom eléggé...) Aztán a másfajta gyárakkal való kereskedéssel visszaállítani a bizalmukat?... Jobban megéri-e majd esetleg úgy, mint ilyennel kínlódni? Mondom, végülis nem jött nekem a teherhajó, nem robbant fel... (De ez lehet, hogy csak ritka nagy mák ilyenkor?) De ha tétlenségre van kárhozatva a 17 millás nagy hajó, akkor az nyilván pazarlás! De nem tudom, hogy fel lehet-e olyan szinten verni így az árakat, hogy a hajó árát és a tétlenségét kompenzálja esetleg???... Vagy olyankor megpróbálja elvontatni a gyárat??? Vagy telepít másik szektorba újat???