20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • dimre
    A galériámba felraktam két képet a Sohnen Birodalomról.
    A második nem semmi, gyönyörü ,a képen csak kivülröl látszik, a belseje olyan mint egy csillagváros.
  • dimre
    Győzelem, megcsináltam a sohnen "küldetést".
    Hát nem egyszerü,a Paranidoknak két napig nyaltam (kb20óra game)amire nem ferde szemmel néztek rám,de mivel mindekire löttem akit nem szeretnek az Argon és Boron repum bánja.
    A TS-dock BBS-n volt egy feladat, a plutonium megszerzésére.
    A Cosecrated Fire (ez kb egyvonalban van a Haven alatti Xenon szektorral,keletre a negyedik.)Paranid szektorba kell menni és ki kell nyirni egy M6-ossal közlekedő Teladi kereskedőt (kisérőhajók:Falcon,Buzzard).A teladi megitélésem nem változott (igaz annyi energy cellt vettem tölük, hogy egy TL hajó tele lenne).
    Miután feladtam neki az utolsó kenetet, vissza Duke's Domainbe a TS-be,ott megkaptam a 7 plutoniumot, irány Maelstrom a Sohnen.
    Szóval hálálkodott egy kicsit, és a lényeg (ha jól értemeztem az üzit)
    a Sohnenek vendégül látnak a szektorukban "limtált" alkalommal.
    A következő üziben megkaptam egy "hajó" koordinátáit Sohnen Dyson Sphere.
  • SaGa
    Hmmm...

Úgy tünik, valamit csináltak a satellitekkel. Korábban működött az a trükk, hogy bementem egy szektorba, kiköptem egy műholdat, majd összeszedtem és máris látszott az összes állomás a szektoron belül a térképen. Most meg csak egy egész kis kört fed le egy satellite. Megyek, veszek egy advancedet, hátha azzal...
  • Lockheed
    Én Yaki Senrint pukkantottam el vele egy salvo -ból... Pont jött rám frontálisan, és még mielőtt elkezdett lőni, gondoltam eleresztem őket... Mind a 4 talált és süllyedt is! :)

A fegyverek effektjei és HANGJAI nagyon-nagyon jók lettek! Főleg, ha egy M2n vagy M1 -en fönnvan az RSturret script és cserélgeti a fegyvereket akár PAC -ra és IRE -re is! "Nagytételben" azoknak is nagyonjó hangjuk van! Nomeg a PPC! :) Imádom az XTM -et! :) Viszont a Novák tényleg kemények! :D
  • SaGa
    Jó az a szép nagy szektor. Van idő belőni a billentyűzetet meg a joyt. Szinte üres szakasz...

A Otas Scarab begyűjtő megbízásába tört bele a bicskám kicsit. Egy M3-assal lépegetek, megtalált egy segélyhívás, hogy leroggyan et gép, kéne némi alkatrész. Vittem. Elmondta az Otas HQ helyét. Elballagtam, megkértek, hogy ugyan keressem már meg az elveszett Scarabjukat. Keresés közben megtaláltam a pilótáját, aki megmenekült. Irány a galaxis túlvége, mert onnan kell neki valami. Megvolt. Most a galaxis másik végébe kell elvinni egy jumdrive letiltót, hogy a kalóz Galleon, ami megfújta a hajót, ne tudjon elugrani. Tényleg a galaxis túlvége, mert a bal felső sarokból a jobb alsóba kellett átballagni. Illetve egy másik kisérletnél kicsit közelebb, de szintén nem egyszerűen megközelíthető helyre. Ott vár két hajó, majd segítenek...

Nézzük: bármerre megyek, mindenképp át kell menni pár Boron szektoron, azok meg ugye elsőszámú közellenségnek tekintenek. Ugrani meg nem tudok, mert arra még nem is jártam... Mindegy, odaértem. Két kis hajó: hurrá, na akkor most nekimegyünk a Galeonnak. Jó. Közel mentem: na most aktiváld a jumpdrive fagyasztót. Megtörtént. A Galeon hálából kiköpött 3 novát meg 3 elitet. A jumpdrive fagyasztó ellenben rám is hat... Na majd kicsit később újra megpróbálom, ha lesz legalább egy M6-osom. Addig felesleges...
  • SaGa Jr
    Na az sem egy rossza rakéta. Alapvetően ezt sem használtam, mert nem volt célkövetős. De kipróbáltam és öröm volt néni ahogy a folyamatos becsapódások megpörgették a célpont super freightert és végül kicsinálták.

Közben eszembe jutott egy tipp. A Yaki szektorokban is mászkálnak sima kalózok, akikkel a Yaki-k nincsenek kibékülve. Ha őket kilövöldözi az ember, az is jócskán segítheti a kijutását.
  • Lockheed
    Ááá szép összefoglaló! :) Tényleg baromi nagy szívás, főleg assem van ott egy 180km -es szektor... Na az SETA nélkül maga a gyönyör... Egyébként nekem az a Tornado Missile amivel alapból föl van szerelve a hajó amik kis delay -el indulnak nekem az is nagyon bejött...
  • Lysandus
    Mire kijön a javítás addigra remélem már találok egyet! :-)
  • SaGa Jr
    SETA például biztosan lesz a Yaki startnál, ezt már garantálták. Úgy tudom a Warlord-os kezdőcsomagnak is része lesz a SETA, de erre most nem tenném le a nagyesküt, mert nem olvastam végig minden sirámot az oldalukon.
  • Lysandus
    A készítők egyébként beletaláltak. Mentés és SETA nélküli hosszú bolyongásoknál nehezen lehetne nagyobb szívást elképzelni...
  • Lysandus
    Dehogynem akarok harcolni! :-)
  • SaGa Jr
    Időközben átjutottam. Nem kicsit meglepett a dolog, de sikerült. Elég sérülten ugyan, de átvergődnöm a két harci állomás között. Természetesen mindezt csak azért, hogy utána a kijárat környékén ácsorgó 3 Senin rommá lőjjön. Load game...

Újabb próba visszatöltéssel a rakétagyártól. Na itt mindenre és mindenkire lőttem már (addig csak arra a ki kimondottan megtámadott). Gyakoraltilag átváltott vörösbe az összes Yaki állomás. Na itt jött egy meglepetés, hogy engedtek volna leszállni a hülyék. Nem kíséreltem meg a dolgot mert szerintem valami bug-ba futottam bele. Mindenesetre mikor kijelöltem egy állomást és ráböktem az automata pilótára az nem a szokásos szöveggel jött, hogy ne mdokkolhatok, hanem elkezdett menni az állomás felé, mint mikor normálban dokkolni akarok.
    Elindultam inkább át a kapun oda, ahol a 2 állomás vár. Na ezek sem lőttek rá a menekülő hajómra. Helyette kaptam olyan össztüzet az ott dekkoló 3 csatahajótól, hogy még por sem maradt a gépemből.
    New game...

Újra próbálkoztam az elejétől. Ha nem nyír ki az ember egyetlen Yaki hajót sem, csak elhúzza a csíkot és tényleg csak menekül, akkor a két állomás nem indítja be az ágyúit. Rakétákat is csak hébe-hóba lődöztek. A művészet, hogy valamelyest épségben eljusson addig az ember 84 óra SETA nélküli repülés).

Eltávolodtam a két állomástól miután átértem közöttük, aztán bevártam és kinyírtam jópár üldöző hajót. Bezsákoltam 60+ db Firestorm Torpedót, 100+ Typhoon rakétát és még pár egyéb rakétát (a tempest mekkora egy vadállat rakéta, eddig nem is tulajdonítottam neki figyelmet de ez eszméletlen jó). Tele raktérrel mentem a Paranid rendszerekbe és meglepetten tapasztaltam, hogy ott nagyon is kedvelnek. Kapásból lehetett venni például Police Licence-t és az engem üldöző nagyobb horda hamar elvérzett a védelmi erők össztüzében.
  • Lysandus

Egyébként nem vártam, hogy tárt karokkal fogadjanak, sőt azon lepődtem meg, hogy nem lőttek rám! :-) De most már jó fiú leszek! :-) Majd megint viszek piát meg drogot a boron király lányának, és egyből lovaggá ütnek! :-)
  • dimre
    Ha nem akarsz harcolni, akkor irány a Ministry of finance Teladiékhoz,ők semlegesek veled szemben, náluk be tudsz szerezni egy két cuccot a hajóidhoz.
    Én a Galleont használom ugródeszkának, az Elite a főkedvencem (nézd át alaposan a Galleon hajóit, a felszerelések között vannak eltérések,lehet, hogy találsz setát valamelyiken.)
    Érdemes megnézni a Marauder dokkolását a Galleonra, gyönyörü látvány,ha jól emlékszem Lockheed még képet is linkelt róla.
  • dimre
    Zephrainból indulsz: K; K; É; K; K; az Haven, érdemes a déli kapuig lecsorogni, néha átjön egy pár Xenon, kinyirsz párat, engednek dokkolni az Argonok.
    A Boron repud induláskor kb a közellenséggel egyenlő(-10000), ne várd tölük, hogy szeressenek. Nekik sokszor és mélyen be kell nyalni, mire szóba állnak veled.
  • Lysandus
    A térképet már leszedtem, de ez nem csak a már felderített szektorokról ad képet?
  • Lockheed
    #7644 Itt van egy nagyon jó kis térképprogi sztem tedd föl, nagyon nagy segítség!

Magyarázat hozzá : #7812
    Kiegészítés a magyarázathoz : #7818

Igazából már nem emlékszem, hogy hol is kezdődik melyik szektorban, de igen nehéz volt elvergődni az Argon területig...
  • Lysandus
    Mondom: 20 percig lőttem az M3-assal az AHEPT-ekből mire lenyomtam. A tornyával meg nem tudott befogni, mert nyomtam a palásorsókat és strafeltem is, és ami a lényeg: gyorsabbb voltam, tehát el tudtam távolodni tőle. Az M6 Marador viszont lassabb és 20 percet nem bír ki a 2*125-ös pajzs még a hátsó AHEPT-es tornya ellen sem. Jó, mondjuk talán a leszedhetném a béta kyonokat az anyahajóról, meg néhány AHEPT-et a vadászokról, de egyelőre felderítenem kéne, és az M3-as kétszer olyan gyors mint az M6, ami SETA nélkül döntő szempont.
  • Lysandus
    Nem éri meg vacakolni vele. A pirate M3-as jobb a Nova ellen. Rárepülsz, kilövöd a tárat az AHEPT-ekből, eltávolodsz közben újratöltenek a lézerek (vagy mik) és mehet a run megint.
  • Lysandus
    Oké, de az merre van az indulástól? Én egy boron határszektort találtam eddig, de ők nem engednek leszállni, lődözni való kalózok, khaakok, van xenonok meg nincsenek náluk.
  • Lockheed
    Jaja, jókis hajó! :) Az a baj azzal a starthelyzettel, hogy a fél galaxis az öledbe pottyan... Egy rakás pénzed is van meg fél tonna hajód, mindenki szeret... :) Nemsok kihívás van benne!
  • erdos
    No az új isten az MKIII Centaur, huh de jó az a hajó...
    Nekem a kufárkodós kezdés tetszik a legjobban, Bár a split se rossz csak nem élem túl :D
  • Hiak
    Még pár kérdés...

Nemrég kezdtem összeszedni az elhagyott hajókat.
    Begyűjtöm a Toucan Hauler-t, és se rendes raktér se rendes sebesség, se semmi. Elviszem eladni és azt mondja hogy 800000-et ér.
    Mi a fenéért? Mit tud az a hajó?

Ha egy kalóz-rendszerből kiírtom a kalózokat, és védem a kapukat, ugye maguktól nem szaporodnak újra?
  • Lockheed
    Hát én leghamarabb SETA -t szerezni a Haven nevű szektorban tudtam, miután útközben pár kalózt elkaptam itt-ott meg Havenben is... Így már engedtek az Argonok leszállni és vásárolni ezt-azt...

To SaGa Jr.

Én is pontosan ott akadtam el, és kb a negyedik próbálkozás után fölhagytam a kísérletezéssel, és kezdtem egy WarLordot... :)
  • SaGa Jr
    Megérzi az csak időbe telik. :-)
    Tény hogy nem a legerősebb fegyver, de mivel nagyon pontos és szinte semmi energiát nem fogyaszt megéri használni. Bekapcsolja az ember a mk2-es harci szoftvert azt had szóljon.
    Rakéta is kell legyen amivel lőheted szóval biztosan leküzdhető a jármű.

Meg mintha lenne torony is ezeken a gépeken. Nem tudom mert nem indítottam kalóz hadvezéres játékot. Esetleg meg kell nézni milyen fegyver van azokhoz rendelve és ha van ott HEPT, akkor tedd be azokat előlre és az emittereket meg pakold át a tornyokba és állítsd védelemre őket.

Jóval erősebbek a pajzsaid és ügyesen manőverezve max egyetlen ágyúval tud lőni téged a nova, úgy meg nem egy erős ellenfél.

A Kea meg jóval gyengébb mint a Marauder. A Kea csak egy M3+ gép, ráadásul mindössze 5x25 Mj vagy 1x125Mj pajzsa van.

Nyugodtan menjél csak a Marauderrel ha az tetszik és ne aggódj a nova miatt. Legfeljebb elkerülöd a kontaktust ezekkel a gépekkel és nem kötsz beléjük majd csak a javítás után.

---------

Más téma.
    Valaki kijutott már a Yaki árulóval a Yaki terüeltről? Leszállni egy állomáson (Mikasa, a nyugati kapu mellett lévő rakétagyár) le tudtam ugyan és így mentésem is van, de a Senator's Badlands szektorba átlépve mindig 2 harci bázis fogad és kampec van onnan.
  • Lysandus
    Hát nem tudom. Ez a bugos Nova meg se érezte a Maradur négy alfa kyon emitterét. És ebből adódik a pronléma: így nem indulhatok el vele sehova, mert bármikor összefuthatok egy ilyen "szupernovával" és akkor nekem lőttek. Keá-m meg még nincs. Szal tudja valaki, hogy a pirate kezdésnél hogy lehet a leggyorsabban SETÁ-t szerezni? A helyi pirate base-n nincs.

Még valami: azt vettem észre, hogy a Pirate Warlord kezdésnél véletlenszerűen rak be valami ellent az induló szektorba. Többször újrakezdtem, joybeállítási és felismerési problémáim voltak. Ebből egyszer kaptam egy khaak destroyert, de azt is sikerült lenyomni, igaz a carrack és az egyik marador odaveszett.
  • SaGa Jr
    Sajna ismert hiba, hogy a pirate nova valamiért véletlenszerűen 750MJ és 1,5 GJ közötti pajzsvédelemmel rohangál, holott nem ezek vannak rajta. A javítás be lett ígérve és dolgoznak rajta a a mod készítői.

Amúgy a Kyon emitter igencsak jó fegyver, mert ha rajta tartod a célponton piszok gyorsan amortizálja lefelé a pajzsait a kisebb gépeknek.
    500 Mj és fölötte már nem az a hatásos dolog, de például egy 8 db alpha kyon emitterrel szerelt Pirate Kea-ban ücsörögve probléma nélkül lehet legyilkolni az ilyen hibás novákat is.

A Beta Kyon emitter sajna már rendesen falja az energiát, igaz az M6 és nagyobb hajók is rendesen emgérzik a találatait. Nem is szerelhető fel csak M6-os vagy nagyobb kalóz gépekre (meg persze Khaak Fighter-re és nagyobb Khaak hajókra).
  • Lysandus
    $ß;$;×÷×>ß>ß>!!!!

Tudtam, tudtam!!!!

És ha én veszek egyet nekem is olyan lesz?
  • SaGa
    Bug. A kalóz nován egy hiba miatt nem 25MJ-os, hanem 1GJ pajzsok vannak. Állítólag a napokban lesz javítópatch...
  • Lysandus
    Elkezdtem a 0.7-et.

Mi a hekk történt? Golyóálló lett a Nova??? A kalózos kezdet mellett döntöttem az élménybeszámolók hatására. Elindultam az egyik Maradorral felderíteni. Örömködtem egy kicsit a kyon emittereknek, gondoltam nézzük meg mit tudnak. Kiszúrtam egy pirate novát, és nagy meglepetésemre meg se tudtam karcolni. Hiába lőttem mindennel amim volt, jó ha 7-8 százalékkal csökkentettem a pajzsát (azt a 2*25 mj-ét) míg ő szétszedett. Hozzáteszem jobbára a hátsó turretjére szerelt AHEPT-tel, mer azért mögötte maradni nem volt egy nagy kihívás.

Na mondom: oké, szarok ezek az alfa kyon em-ek. Váltok M3-ra. Az elitere mert az gyorsabb, felderítésre jobb, különösen ha nincs SETA. Ezzel már el tudtam kapni a Novát, hit and run taktikával. De 20 percembe került!!! Egy rácsapással kb 5 százalékot szedtem le pajzsából, ebből 2-3-at visszatöltött míg újratöltődtek az ágyúim (AHEPT). Ez hosszú menetelés lesz - gondoltam. Jóval erősebbek a pajzsok és gyengébbek a fegyverek.

Csakhogy. Összetalálkoztam néhány pirate M4-el is. Azokat minden gond nélkül, öt mp alatt szét tudtam kapni. Sőt, a végén találkoztam egy pirate M3+ -al is, amit szintén pillanatok alatt sikerült ledarálni. Akkor most mi van? Eddig két Novával futottam össze, mindkettő majdnem sebezhetetlen volt.

Még egy kérdés: a pirate warlordos kezdésnél hogy lehet a leggyorsabban SETÁ-t szerezni?
  • SaGa Jr
    Naná hogy nincs. Nem alap termék. BBS figyelése a kiejlölt szektor állomásain kötelező ha ilyesmit akarsz szerezni. :-)
  • SaGa
    Ezt a fajta drone-t már én is láttam. Ellentétben a harci droidokkal, ez önállóan közlekedik, eddig nem láttam, hogy bárkibe belekötött volna. A kinézetéből iéve Boron lehet. Ők a vízben élő (élt) faj, ez a drone meg egy sokkarú vízilényre hasonlít leginkább...
  • SaGa Jr
    Majd akkor használja a jump drive-ot a kereskedőd ha úgy érzi szüksége van rá, meg van elegendő energiacellája is a raktérben. Nem fog ugrálni kis távokra feleslegesen. 3-4 szektort simán átfurikázik normálban. Nagyobb távokra, ha csak komoly távolságban van jó biznisz, majd ugrani fog.

Pontosan hova akarnál bedokkolni, hogy nem működik a Home of Light-ban a dokkolás? Ha netán a Terracorp shipyardra, akkor nem is fog működni, ne kísérletezz adologgal. Ha üzletelni akarsz akkor infó lekérés és ott megteheted.

Automata pilótával is csak akkor szokott gond lenni ha nem létező modelbe akarnál dokkolni (Terracorp SY például). Utána nem működik valamiért az automata pilóta. Ekkor manuálisan dokkolj (leszállási engedélyt kérsz majd a kijelölt pontra mész) be valahová és nem lesz gond. Majd javítják a problémát.
    Mondjuk nálam nem fordult még elő hogy nem ment az automata pilóta. Leszállni ugyan néhány helyen nem lehetett, de ettől a biznisz még megoldható volt.
  • SaGa
    Ilyenek korábban is voltak. Nem bántanak senkit, ellenben nagyon gyorsak, lelőhetők, de sok haszna nincs a dolognak, így inkább hagom őket békével távozni...
  • SaGa Jr
    Az UFO az csak UFO. Nincs szerepe, jelentősége. Csak benen van a játékban de nem csinál semmit.

Az ősök akikről meg szó van azok a Sohnen faj tagjai. Nekik az alap játékban egyetlen hajójuk van amivel talákozni lehet. Ez az az álcázott hajó ami a sztori során többször is felbukkan.
  • SaGa Jr
    Nincs sztorija. Sztorija az alap játéknak van. Az XTM-ben rejtett feladatok vannak, több is. Ezekre vagy rábukkansz és felveszed vagy nem.
  • tizhusz
    szasztok
    Nividium asteroidat szet kell loni valamejk raketavl.
    A hajon kell mobil drilling sistem,majd kiadod a parancsot,collekt rock sektor vagy collekt rock.A hajo automatikusan osszeszedi a nividiumot.
    En stori modban a Toni Marani kuldi utan hajtottam a HQ-ra,akkor meg bedokkolhatsz a Paranid sipyardra.Ha mar osszeugrottak az Argonok mag a
    Paranidok akkor vegig kell vinni storit.
    De nekem is vannak gondjaim az XT-moddal:Hoom of Light,autopilot nem igazan mukszik,dokkolas sem.Meg nekem a univers treder sem. Nem akarja a
    jampdrajvot hasznalni pedig mar level 10-es a pilotaja,a hajo meg full.
    Ezen kivul milyen problemakkal talalkoztatok meg az XT-ben?
    Legyszi irjatok le.
    KOSZI.
    Udv mindenkinek.....

• chassius
    jól értelmezem ,hogy Heretic's End-ben be kell dokkolni a az állomásra?
    vagy mi a szöszt kell csinálni?
  • rogan99
    Üdv!

Az xtm-nek van sztorija? Ha igen akkor ahhoz végig kell vinni az alap játék sztoriját vagy nem? Ugyan ez a kérdésem a Bala Gi Research Missionnel kapcsolatban is.

Mégegy kérdés: ha nem viszem végig a sztorit akkor a terran hajók és új terran szektorok nem jelennek meg a játékban(xtm)?
  • chassius
    legalábbis úgy rémlik, hogy ott láttam.
    bár túl sok időm nem volt nézelődni, mert meg akartak nyúzni a Sohnen-ek.