20430
-
law enforcement license:
-papirka ami feljogosit az adott faj kalozok elleni harcaban valo reszvetelre(vagyis lovet kapsz minden kilott kalozhajo utan) -
hát én is hasonló helyzetben vagyok! szal én is kössz a válaszokat....jah és még valami a FAQ-ban le van írva hogy spacefuel-el milyen jól lehet bizniszelni! nos télleg sokat fizet de 1-2 dolog kimaradt a leírásból:
-nagyon kevés helyen veszik
-a free argon trading station-nál csak 166-nak(kb) jut hely...a többit meg kend a hajadra:)
-illegális! ez a fő probléma hogy ha marad nincs mit tenni rendőrök mindig lekapcsolnak és 100.000-et veszítek(persze már rájöttem hogy lehet kitrükközni őket ha 2 hajóm van:)
még 1 dolog: minden népnek(birodalomnak) van 1 olyan dolga amit lehet venni hogy " (pl argon) law enforcement license" na ez mire jó?
utolsó dolog: végre összegyül az első 1.000.000 -m még csak 1 busterem meg egy mercurim van,de be akarom indítani az autómata kereskedelmet hogy duplán jöjjön a pénz és hogy akkor is keressek ha épcsal lődörgök...mit érdemes venni belőle gondolom űrbázist ...na de milyet?Ha jól láttam akkor csak akkor működik az autómata kereskedés egy hajón ha be van állítva a "HOME BASE"-de ehhez kell egy saját ürbázis! sokat kérnek a fuvarért a mamutok?
- XD -na röviden ennyi- XD - asszem összegyüjtöttem egy időre elég kérdést,de csak hogy ne unatkozzatok :D -
spitekkkel harcoltam csak! de még sose adták föl :( -
Ace McCloud #9026 Az otas cuccok a főküldi után az xtmben kis idő múlva előjönnek.
Szerintem arra figyelj hogy amikor az xtm et felrakod, előtte a játékot patcheld fel 2.02 re.
Az xtm nem könnyít hanem nehezít a játékon, és látványosabbá teszi. Szerintem megéri felrakni még kezdéshez is, mert utánna a filekonvertálás külön gond ha a mentéseidet használni akarod. Rengeteg script van ami teljesebbé teszi a játékot, és még kissé nehezebbé is, szal szerintem Amaro oldalán nézz körül, és el is tudod olvasni mit okoz. Szerintem érdemes..... -
Andrzei #9025 Köszi a válaszokat, ma megpróbálom a küldetést. Igen Farham's Legend-be kell menni, de mindig a másik kapun léptem be. :) Egyébként az Otas hajók, meg a Yaki karakter indítása nem lehetséges a 2.0-s alapjátékban igaz? Ehhez csak XTM kell, vagy még 500 kiló egyéb szkript? Nekem egyelőre semmilyen nincs fenn, csak az eredeti 2.0-s játék. (lehet 2.0.xxx de a 2-es az biztos) Ja és nem akarom elrontani a játékot mindenféle könnyítő szkriptekkel, csak olyan kell, ami plusz élményt visz a játékba.
Andrzei -
Ace McCloud #9024 Bocsi visszaolvastam 10 - 11 oldalt, és megleltem a választ -
Ace McCloud #9023 Hi !
Itt a (ha jól emlékszem) Farnham's Legend szektorba kellene menned, talán az északi kaputól. Elvileg a csajszi bejelentkezik, és mondja hogy menj délnyugat felé. Szerintem próbáld ki hogy betoppansz a rendszerbe és irány délnyugat, közel a marauder állomáshoz. Elképzelhető hogy kalandozásaid során ez már megtörtént, és a kalózfickó elugrott valahová, így a közeli rendszerekben érdemes lenne körülnézni (úgy 2-3 szektort átfogó sugarú körben ez nagyjából, a legroszabb esetben 20 - 22 rendszer). Sajnos ennél jobb 5letem nincs a probléma megoldására.
3. Elvileg a paranid reputációnövekedést az unholy nomádnál feljebb nem tudod tornázni a sztori miatt.Később bizonyos összegért ezen javítanak majd neked. Szerencsére a paranid területek tele vannak kalózokkal, és yakikkal, nem lesz nehéz a dolgod. Paranid Primetől két szektorral odébb a kalóz szektorokkal szomszédos paranid területen is van kalózbázis, és elég rendes átmenő kalózforgalom ahol kedvedrevaló vadászatokat folytathatsz. Khaak hajófoglaláshoz ajánlom a khaak capture scriptet, amit az artifacial life settingsben még engedélyezni kell külön ha jól emléxem. Használj hozzá APBEmittert 1 db ot, és miután kilőtted a scoutokat, érdemes a fighterrel foglalkozni. nekem 10 ből 8x megmarad a khaak fighter, és így a scoutok sem szedik darabokra... Sok kisebb pirat hajóra is jó ez a módszer úgy vettem észre. Nagyobb hajókra a történet későbbi folyamán felbukkanó otas HCF (ha jól emléxem) a bele vásárolható marinerekkel a kedvező - jut eszembe kérdésemre nincs válasz a marinerekkel kapcsolatban ?? - A xeon csatahajók és carryerek ellen érdemes gyors hajót alkalmazni. Csak betelepedni a hasa alá ahonnan nem tud kilőni, és megvárni amíg szétszedik. Robbanáskor a lökéshulláma elviszi a kisebb hajók javarészét csak ekkor már érdemes távolabb lenni tőle.A fegyvereket amiket elhagy összeszedni, és dől a lé. Sajnos úgy vettem észre hogy amíg van elszórt cucc, addíg nem akar a játék újat adni, szal érdemes a terepet megtisztítani.. -
SaGa #9022 Ja igen: a Yaki ismeri majdnem a teljes univerzumot. Alig néhány szektor hiányzik a térképről már az elején. Igaz, majd mind hiányos, nem ismer egy csomó kapu meg állomás pozíciót, de eleve nagyon sokat tud. Érdekes, hogy ez a tudása véletlenszerű, minden indításkor más volt a variáció... -
SaGa #9021 Tegnap kicsit összedölt az X3 (nem tudom mi lett vele, baromira lelassult, bármit is csináltam vele), így leszedtem, újraraktam és kezdtem egy új menetet. Kipróbáltam megint a Yaki áruló indítást...
Így hogy már van SETA a hajójában, nem annyira lassú. KB a hatodik nekifutásra sikerült úgy kijüönnöm a paranid szektrokig, hogy nem kellett hajót javítani. A trükk: minden szaktorban, a belépés után azonnal le, vagy fel kell menni a kaputól, merőlegesen és a yaki maghajtással. úgy 20 km-rrel a fősík alá vagy fölé. Így viszonylag kevés harccal át lehet jutni A két orbitális ágyúlerakat között is csak így lehet sérülés nélkül elpucolni. Ha egyenesen próbálkozik az ember, garantált a halál, vagy a nagyon leamortizált hajó...
Az eleje nagyon rossz, mert a Yaki meghajtást gyakorlatilag harc közben kell rákonfigolni valamelyik billentyűre, hogy használható legyen. Azért jó lenne, ha nem kéne minden új indításkor újrakonfigolni mindent. Így gyakorlatilag tized másodperceken múlik, hogy képes vagy-e kimenekülni az induláskor rád támadó 3-5 hajó közül, vagy sem...
Amúgy a sok leszedés felrakás miatt sikerült pár dolgot kiderítenem:
1: az XTM akkor adja be a saját start lehetőségeit, ha az ő scriptcsomagja az utolsó, amit felrakunk. Ha levesz valaki a többi script közül valamit, akkor is le kell szedni majd újrarakni az XTM scripteket...
2: Ha olyan mod volt fent, aminek saját billentyűi vannak és leszedted, lehet, hogy nem fog menni a billentyűzet mindaddig, míg az X3 indító panelben be nem állítod a "felejtd el a kroábbi beállításokat és indulj a defaulttal" négyzetet. Ezt jól megszívtam, gyakorlatilag emiatt raktam fel kétszer. Valahol megjegyzi a profilt, de nem a mentéseknél, mert azokat is töröltem mégse volt jó.
3: valamiért eltünt a fő start lehetőségek közül a Savage Split (asszem a Bala Gi patch-csel jött). Eddig mindig megvolt, most az egyik telepítés után eltünt és azóta sincs meg. Nem mintha végzetes lenne, csak bosszantó... -
SaGa #9020 Ilyen sokszor lesz. Vagy Xenon, vagy Khaak flotta lehetett. Abszolut békés szektorok nincsenek, bár az észak-nyugati vég (Argon és Boron szektorok) lehetővé teszik a biztonságos, ám lassú fejlődést...
-
SaGa #9019 Ha hajó elfogásra akarsz berendezkedni, kell 1-2 Ion Disruptor, ami csak a pajzsot szedi le, meg pár gyengébb hull romboló. Esetleg Mass Driver. Ezeket jól kombinálva majd minden hajóból ki lehet ugratni az ellenfeleket. Először jól leszeded a pajzsát, majd óvatosan kezded bontani a hull-t. Volt olyan szektorvédelmem, amikor 10-12 hajót is otthagytak úgy, hogy az összes pajzs megvolt, csak átmenetileg lecsökkent és nem bírták idegekkel...
Az egyes fajok másképp értékelik a támadásodat. Paranidok és Teladik hamarabb, Splitek és Argonok később adják fel a harcot. Vagy egyáltalán nem, inkább meghalnak a hajóval együtt... -
SaGa #9018 3. Nincs ilyen kitüntett szektor. Ha van 2-3 M3-M4-M5 hajód, állítsd be őket Priest's Pity, Emperors Ridge szektorokba örködni (patrol). Állítsd be, hogy csak a kalózok, khaakok és xenonok legyenek ellenség, és kapcsold ki a leglsó opciót (mindenki ellenség, aki velem ellebséges), Ha ez utóbbit kihagyod, akkor a Paranid hajókra is vadászni fognak, ami nem tesz jót a reputációnak.
Amúgy érdemes figyelni a BBS-eket és ha a paranidok kérnek segítséget valami támadás miatt, azonnal rohanj oda és kezdd el irtani az ellenfeleiket. Lejjebb írtam: ha beugrasz valamelyik belső szektorukba és nem foglalkozol azzal, hogy ki akarnak tiltani, hanem levadászol egy nagyobb csapatot a támadó ellenségeik közül, akár egy menetben barátságossá teheted őket. Mindenesetre legyen annyi EC-d, hogy baj esetén ki is ugorhass... -
SaGa #9017 Muszáj bejárni mindet (na jó a Khaak szektorokat nem feltétlen), mert a BBS-eken kapható feladatok mind valahol máshol vannak, nem ott, ahol kapod őket. Amíg nem deríted fel a teljes univerzumot, nem tudsz egy halom küldetést elvállalni, mert azt sem tudod, hova kéne menni...
legjobb, ha amint van egy jobb M3-as, vagy nagyobb hajód, körbejársz. Vagy egy nagyon fürge M5-össel. Ha már bejártad amit lehet (nem mindenhova engednek be), akkor érdemes elkezdeni a birodalomépítést...
Az 5 Khaak (jobb alsó sarok közelében az 5 Unknown Enemy Sector, dominó 5-ös formában lerakva), illetve a két Player szektorba (last Frontier és Memorial of Light) csak akkor tudsz beugrani, ha megveszed, vagy megkapod a koordinátákat. Ezekbe tényleg csak beugrani lehet, meg onnan ki. Specialitásuk, hogy bárhonna, illetve bárhova ugrasz, mindig ugyanannyi EC-be kerül, de legyen nálad a viszaútra is, különben ott ragadsz...
-
Andrzei #9016 Először is üdv mindenkinek, eddig ide még nem írtam, de remélem tudtok segíteni, és hátha én is valamiben, bár erre kisebb az esély. :)
1. Lenne egy kérdésem a küldetésekkel kapcsolatban: Elég sokat elolvastam a korábbi hozzászólásokból, meg a neten levő végigjátszásokból, de ezt sehol nem találtam meg. Tehát 3. küldetés, kristály megtalálása. A 2. küldetés végén ugye kitettek egy solar plant mellé, és azt mondta a csaj, vagyek energy cellt, aztá menjek utána. Namost, én gondoltam majd később folytatom, mert épp üzleti ügyeim voltak egy másik rendszerben, ezért nem követtem. Most viszont bármikor megyek vissza, nem találom a csaj hajóját. Az EQ depóban sincs, és a célrendszerben sem, ahova majd a küldetésben kellene menni. Valaki találkozott már ezzel a problémával? Meg lehet találni valahogy a csajt, vagy ezzel buktam a sztori vonalat?
2. Talán vannak még kezdők itt rajtam kívül, nekik lehet hasznos a köv info: Nova Raider + 6db BPAC + 2db AHEPT fegyverzettel 10-ből 9 paranid Demeter Super Freightert lehet megszerezni, gyakorlatilag érintetlenül. Azonnal kiugrik a csávó. Más fegyverzettel, vagy más űrhajókra nem működik a dolog, ott marad az 5%, de ezzel a fegyverzettel tökéletes. A turretet még ki kell kapcsolni, nehogy felesleges kárt tegyen a prédában. :D
3. A feljebb említettek miatt a paranidok nem nagyon szeretnek. Ezen akarok változtatni, bert a Bala Gi missziókhoz kellene. tudtok egy jó rendszert, ahol kisebb vadászással hamar feljebb jutok a kedveltségi listán? Mert kalózokat írtva 2%-onként haladok, és ez nem az igazi. Az a baj, hogy Xenon rendszerekkel határos paranid rendszert nem találtam. Van esetleg valahol nagyobb Xenon vagy Kh'ak aktivitás? Ott talán jobban haladnék.
Egyelőre ennyi, előre is köszi a segítségeteket!
Andrzei -
SaGa #9015 Mármint a játékban fellehető sztori vonala(ka)t? Ilyenről nem tudok, bár Amaro oldalán még lehet is. Az X Univerzum története az Argonopediában olvasható, aminek van magyar változata is, bár az kicsit szűkebb, mint az angol. Ez utóbbi sem tartalmazza az X3-at, csak a korábbi 3 verziót. Az TM-ekről meg semmi, pedig ebben is van több "sztori", bár ezek inkább küldetés sorozatok. -
MEGOLDOTTAM(load game) -
hello megint !akadt 1 nagyon súlyos problémám : még csak pár órája játszom a FAQ-ben leírt módon keresem apénzem a HerronsNebula-i Silicon mine -al!második szállításomnál mikor dokkoltam egyszerre megjelent a közelben egy rettenetes kalózcsapat(vagy valami ellenség) és ezek nem felderítők voltak hanem rombolók ...én azonnal elmenekültem de a bánya az nem(magyarul szétrobbantották) hiába jöttek az argon csapatok rögtön lekapták mindet! most is írtják a szektort hajók már fogyogatnak de félek mi lesz az űrbázisokkal!nekem az a kis silicon mine volt a kiindulás és most tétlen vagyok mert pont azt szedték darabokra :( ilyen támadások mindig megesnek?! tippeket várok,de arra ne is gondoljatok hogy megtámadom őket!
-köszi a segítséget légyszives írjatok- -
mármint ellenséges terület.....amúgy nincs vmi hely ahol leírják a sztorit magyarul? ha érteném érdekesebb lenne -
a xenonok ellenségek ugye? -
deph #9010 Hát sokan vannak!!!
Nekem is csak pár yaki, khaak és xenon szektor hiányzik. -
ez komolyan hihetetlen...meg vagyok lepődve de nagyon! x2-ben se tudtam sose kilyukadni a szélén!
van aki ezt mind bejárta?! -
wwwwwwwwwwwwwwwooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwww ilyen nagy az univerzum?! tudtam hogy nagy ,de hogy ekkora! -
nagyóóóóóóóóóóóóóóóón köszönöm! -
Kalo71 által kiszedett térkép:
Itt -
fuho #9005 mék az az álomás amej sok m1 etlehet dokolni és nem hajó épitö?
-
"előbb vagy utóbb"?! 10percig lőttem aztán már beleúntam és véletlen nekimentem! nem elég ez?!merre találom Herrons Nebulat-t ?valahogy írjátok le vagy egy térkép linket adjatok légyszi!
tenx -
Ace McCloud #9003 Hi !
Van egy kis gondom !
Szeretnék marineket vásárolni az otas hcf be, ezt az otas hq -n tudom megvenni, de minduntalan személyessen kell megtennem, és emiatt (tizenkettesével) nagyon lassan gyűlnek a harcosok. Az lenne a kérdésem, hogy ismer valaki erre egy használható technikát hogy automatikussan vásárolja a hajó a marcsikat?? Megköszönöm ha esetleg script formájában jön a megoldás, elküldenétek nekem a linkjét. -
chassius #9002 Amaro oldalán fenn van néhány Battlestar-os hajó.
az x-ship manager-el meg be lehet rakni.
elég pöpec látvány amikor 1 Pegazus elkezdi ontani a flak tüzet.
plusz az a 80 vadász a hangárjában és nem igazán akad ellenfele (hát mégha kap egy kis Hyperion támogató flottát). -
deph #9001 Csak kicsit túlozni akartam :-)
Ez a Battlestar mod honnan tölthető le? -
X2-ben én 3,5(kb) órán át építettem 1 high energy plasma thrower beta-t -
chassius #8999 1 tucat Valhalla? 

nem túl nagy tűzerő az 1 kicsit?
1 Battlestar Pegazus, 4-5 Hyperion és néhány jó pilóta is megteszi ugyanezt. -
deph #8998 Be kell vallanom ez a hajóépítés a HQ-ban nem nagy üzlet.
Csak akkor éri meg, ha akarsz magadnak többet egy hajótípusból.
Kipróbáltam, egy Mamba Vanguard előállítás minimáláron 960e CR, míg ezt eladva 1095e Cr-et adnának érte és 1,5 óráig szüttyögnek vele a gyárban :-))
Asszem ez akkor jó, ha pl. szétszedsz egy Leviathan-t és akarsz belőle utána vagy 5-10 db-ot :-))
De egy tucat Valhalla is ki tud takarítani egy szektort...
-
deph #8997 Hi!
Szedd le a pajzsát jó gyorsan pl. HEPT-tel a kasznit meg vagy 70 %-ig, utána meg lőjj jó közel hozzá. Előbb utóbb kiugrik a pilóta, akkor átvált a hajó színe kékre. Akkor odamész jó közel hozzá, kiszálsz a saját hajódból odanavigálsz mellé és hajótípustól függően 20-1000 méteren belül megjelenik a claim menüpont és akkor máris a tiéd. Aztán azt csinálsz amit akarsz vele... -
hi...mégcsak ma nyomulok a gémmel valaki el tudja mondani hogy hogy lehet hajót elfogni? -
SaGa #8995 Érdekes dolgot láttam a minap. Beállítottam egy Argon TS-t "bányászni". Nem a legjobb erre a célra, mert nem ehet rá Mobil Drillinget, vagy elég erős ágyút tenni, hogy szétlője a k9veket, így párszázat én lődöztem szét nek, majd beküldtem, hogy szedje össze. Figyeltem egy darabig, mit csinál és feltünt, hogy néha nagyon leesik a pajzsa. A marhája, ha túl nagy köve talál, nekiszalad, "lebucizza", "focizik vele" majd a törmeléket összeszedi.
Majdnem úgy pattogtatta a nagy köveket, mint ahogy az orkák játszanak a fókákkal, azbban a természetfilmben... -
deph #8994 Egy kérdés: Van egy küldi Buried Tresure-ben a Scrapyard-on, hogy segítsem megvédeni a kalózoktól a bázist, cserébe kapok blueprinteket.
Meg is védtem, meg is köszönték, és nem találom a blueprinteket. Mit kell csinálnom, hogy be tudjam a HQ-mra tenni? -
#8993 Igen, jó szektorban. Más kikötő - azon az egy kereskedelmi kikötőn kívül - nincs is még felderítve. Csak az Argon Prime és 2 szektoros környékét látom még csak.
L -
SaGa #8992 Az érdekes... Jó szektorban nézted? -
#8991 Ahha... Köszi a helpet! 
Csak remélem később enged dokkolni is azért... A többi faj hajógyárait az újrakezdés után még nem térképeztem fel, így nem tudom, hogy azok engednek-e leszállni. Csak akkor akadtam ki, amikor el akartam adni egy elfoglalt buzzardot, és ki akartam jelölni, hogy ugyanmá' dokkolj a shipyardon... és a szektortérképet kinyitva a bázislistában nem volt ott a kikötő
L -
SaGa #8990 Persze. Én mindig úgy szoktam. Szólok a Mammuth-nak, hogy dokkoljon be. Amikor eltünik a szektor térképről, kijelölöm a hajógyárat és vásárolok. Ha van satelit vagy más saját hajóm a szektorban, akár több szektornyi távról is működik és a gyáron keresztül a bedokkolt mamuttal is lehet tárgyalni, hova menjen...
Egyébként én nem szokta dokkolási engedélyt kérni. Kijelölöm és "u" (autopilot). Jön is a válasz: dokking granted (vagy denided) és teli pofával megindul a hajó az állomás felé.
Ellenben lesznek olyan ShipYard Facility-k, ahol nem tudsz dokkolni, sőt ha megpróbálod, akkor az adott szektorban sehol sem fog menni az automata dokkolás, csak a kézi. Sőt az ugrókapuk is csak kézzel mennek, míg egyszer ki nem jösz az adott szektorból.
Ilyen az összes Terran Shipard, a Terracorp HQ-val egybeépült Shipyard, az OTAS Corp hajógyára meg valamelyik kalóz hajógyár...