20430
-
Ace McCloud #10109 Hmm Jól hangzik amit a földkapuról írtál. Lehet hogy a netes winyómra rádobom a játékot, és megnézem magamnak..
"Faunust vettem. Elvileg fegyvereket gyárt, de nekem nem sikerült megtalálnom azt a parancsot, amivel erre rá lehet venni. Feltöltöttem érccel (ore), kajával (meatstick cahoonas), meg EC-vel (ez kell a leírások szerint), de semmi eredmény..."
Elvileg kapsz egy üzenetet hogy a munkát elkezdték, és nálam elég hosszú idő volt mire egy újabb GKyont legyártott. Ezalatt semmi nem látszott hogy történne valami a hajón. Egyszer csak megvolt a cucc. -
SaGa #10108 Boldog szülinapot...
Mielőtt leszedtem az xtm-et, én egy Faunust vettem. Elvileg fegyvereket gyárt, de nekem nem sikerült megtalálnom azt a parancsot, amivel erre rá lehet venni. Feltöltöttem érccel (ore), kajával (meatstick cahoonas), meg EC-vel (ez kell a leírások szerint), de semmi eredmény... -
SaGa #10107 Igazából a bolygó egy hold, a Sohnen gömb pajzsához hasonlító, ám annál sokkal "sűrűbb" (nem áttetsző) "légkörrel". A kaput nagyon nehéz megtalálni, de ha megvan, akkor már simán közelíthető. Egy áttetsző gömb egy szikla kráter mélyén, félig vízbe merülve. A másik oldalon (Khaak szektor) szintén ilyen gömb van, de az már az űrben. A terran szektorokat 5 khaak szektoron átrepülve lehet elérni...
A holdon egyébként egy faj állomása (moonbase of neutral race) is megtalálható, de alap helyzetben nem engednek leszállni... -
Boldogos szülinapost 
Nem is hangzik rosszul ez a griffon, lehet beruházok egyre, remek kis elterelő hajó lehetne belőle a drone-jaival egy nagyobb csatában... -
SaGa #10105 Ha el nem felejtem... -
Fickesz #10104 Sok boldog születésnapot! -
Ace McCloud #10103 Boldog szülinapot !!!

-
vecsi71 #10102 Nagyon köszi a segitséget.
-
kisviku #10101 Hát szép jó napot!
Örömteli nap számomra ez,nemcsak mert ma töltöm be a 28. életévemet, hanem mert új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam a hétvégi játék után.
Sajnos még mindig túlságosan szeretem ezt a játékot, hogy egyszerűen abbahagyjam...
A hajóteszteket hamarosan megkezdem, de szükségem lesz még egy pár hajó kipróbálására.Sajnos csoportképet ezúttal nem fogok tudni mutatni birtokomban lévő hajóimról, mivel anyagi lehetőségeim kötöttek a játékban,de igérem, hogy hasonló méretű teszteket írok majdan.
Tegnap sikerült vennem az Argon Cerberus mellé egy Argon Griffon-t is.
Ez a hajó nem más,mint egy Fighter Drone előállító és hordozó fregatt.
Nem a hagyományos egyszerű kis robotrepülőket (Fighter Drone) gyártja, hanem annak továbbfejlesztett változatát.
Nagyon ötletesnek találtam,hogy vásárlás után rögtön kaptam egy üzenetet, mely egy rövidke kézikönyv a hajóhoz.Mint amikor az ember kocsit vásárol...
A fregatt egyébként nagyjából akkora,mint egy Centaur,de lényegesen erősebb a pajzsa (2x500 Mj).A telepíthető fegyverek száma összesen 5x4,azaz 20 db.Ez nem semmi!Sajnálatos módon a legerősebb fegyver, amit rászerelhetünk az Alpha HEPT,de valljuk be őszintén, azért az már nem gyenge.
Az igazi erőssége azonban az MkII-es Fighter Drone-ok, amik egyenként 25 Mj-nyi pajzssal és 4 db AHEPT-el jönnek a világra.Szám szerint 25 db fér el a hajón.Azért mondom, hogy a hajón és nem hangárjában, mert itt is a játék fejlesztőit tudom csak dicsérni igényességük és kreativitásuk terén.
Nem egyszerűen beraktak egy hangárt a hajó belsejébe, hanem gyönyörűen kidolgozott dokkoló helyek ékesítik fregattunk középső hajótestét.Ide kerül a 25 db Heavy Fighter drone, avagy az MkII-es verziók.
A Drone-ok építésének kezdetét a hajó "More Ship commands" (vagy ilyesmi) menű alatt indíthatjuk el.5 lehetőség közül választhatunk eme menüpontban:
1. Patrol Ship between sectors (javítsatok ki, ha nem ez a szó szerinti,de nincs előttem a játék most) - Szektorok kijelölése őrjárathoz.
2. Patrol route set - járőrözési útvonal kijelőlése
3. Build Drones - robotrepülők építése
4. Repair Docked Fighters - a robotrepülők javítása
5. None - értelemszerűen semmit nem csinál a hajónk
A Drone-ok építése pénzbe kerül (sajnos),de pontos adatot nem tudok mondani.További lehetőségeink a Ship menű Combat pontja alatt a Drone-ok támadására vonatkozik.
Lehetőségünk van támadásra,védekezésre,visszarendelésre és taktikai visszarendelésre is, ez utóbbit még nem tudom, mi.
Tudni kell, hogy hajónkkal nem tudunk dokkolni hagyományos állomásokra, kizárólag a Shipyard,EQ és HQ marad.Ezenkívül - mivel nincs hangárja - nem tudunk semmilyen hajóval bedokkolni fregattunkba.Habár be tudunk ülni a Drone-ba, ám nekem mégsem sikerült a Fregattra dokkolni vele.Viszont más hajó hangárjába befére és lehet is.
Meg kell hogy mondjam, a Griffon Fregatt egy jól manőverezhető,gyors (102-es max) hajó,aminek tűzereje bőven jó vadászok,bombázók levadászására,de korvettek ellen is kiváló.Elősorban önvédelmi célokra van a fegyverzete,mert igazi erőssége a robotrepülő flotta.
Egyelőre ennyi.A teljes hajótesztjeimben is szerepelni fog eme leírás,ezt most csak ízelítőnek írtam. -
Ace McCloud #10100 Csá !
"Terran rendszerekbe való bejutást is rendesen megcsavarták (spéci kapu egy bolygó felszínén)."
Hogyan jutsz le a bolygófelszínre??
Tudsz róla képet küldeni?? -
SaGa #10099 Én innen szedtem le... -
vecsi71 #10098 Saga:Az XFP-t honnan lehet letölteni?Ird le légyszi. -
SaGa #10097 Az az igazság, hogy némi szöszmötölés után leszedtem az egészet, majd újra felraktam, de nem az XTM-mel, hanem az XFP-vel...
Ez a rengeteg ajándékpénz valahogy elvette a kedvem a dologtól. Ha hozzá veszem azt, hogy tulajdonképpen az XTM küldetés sorozatok egyikét sem lehet véigcsinálni, mert befejeztlenek, plusz valamiért nekem a Bala Gi missziók sem indultak be, rendesen lelomboztak.
Az XFP-t nem ismerem, eddig igencsak az elején vegyok, de az sem tűnik roszabbnak, mint az XTM. Kezdve azon, hogy itt is van vagy 100 új szektor (az alap X3-hoz képest), 3 új faj, a Khaak szektorokba és a Terran rendszerekbe való bejutást is rendesen megcsavarták (spéci kapu egy bolygó felszínén). A Nexus faj hajói és állomása láthatóan gondos tervezés eredménye, mint a Terran hajóké is.
Egy halom hajót visszaraktak az X2-ből (a kalózok teljes, X2-es hajóállománya benne van).
Egy paranid pappal kezdtem új játékot. Érdekes feladat...
Argon, Boron ellenség, Gondolom a Terranok is. Paranid természetesen haver, Split és Teladi nagyjából semleges, vagy kicsit jobb annál. Yakik nem bántanak, Nexusokkal jóban vagyok, két megnevezetlen fajjal meg a "még nem szállhatsz le, de nem lövünk rád" állapot...
A hajóm neve: Holy One...
-
kisviku #10096 Ezt nem tudom megmondani, sajnos.Uninstall és rakd fel újra a Script installert. -
chassius #10095 nálam előjött egy olyan hiba a script installkor(még amikor felraktam, a múlt század környékén), hogy, ha akárcsak megmozdítottam az egyeret már le is fagyott a script installer.
lehet, hogy nálam volt/van a hiba? -
sandros #10094 Koszi, igy csinaltam. Annyi kulonbseggel, hogy 3. pont elott feltettem az egyebb scripteket. Pl. Salvage claim software stb... Meg is readtextet latok, sot Piracy menu sem jelenik meg. :-( -
kisviku #10093 Igen,először én is tapasztalatm ilyet.
Itt a helyes installálása a játéknak:
1.Először is kell a legutolsó patch-el frissített X3:Reunion.
Legutolsó verzió:2.0.02
2.Szükségeltetik a Cycrows Installer.Ez letölthető a http://www.xpluginmanager.co.uk oldalról.Telepítsd a gépedre.
3.Ha ezek megvannak, töltsd le az XTM-et.Itt található:http://www.thexuniverse.com/xtended/
4.Töltsd le az XTM scriptcsomagot IS,neve: XTM .7 PATCH 0.7.2 .SPK
5.Tömörítsd ki a teljes tartalmát az X3:Reunion könyvtáradba.Installálás közben rákérdez, hogy felülírja ezt-azt, írasd felül, azaz engedélyezd.
6.Még ne indítsd el a játékot,mert most fel kell rakni az XTM scriptcsomagot, amit letöltöttél.
7.Nyisd meg a Cycrow Installer-t és klikkelj a "Install new script" gombra.A programocska feltelpíti és indulásra kész.
8.Indítsd el a játékot a szokásos módon.
Nekem ez működött, az XTM kézikönyvéből fordítottam. -
sandros #10092 Tapasztalt mar valaki olyasmit hogy bizonyos eszkozoknek ReadText es valamilyen szam lett a nevuk? pl. Salvage claim software. Nagyon zavaro. Van valakinek otlete hiogy hogyan lehet visszacsinalni? Ujra raktam a modod de nem segitett. -
mindero #10091 Hello, kutattam a textúrázás után az XTM honlapján és véletlenül ráakadtam erre a leírásra, aztán mivel sokakat érint lefordítottam.
TERRAN/OTAS/TERRACORP SHIPYARD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
"Lehetetlen terran shipjardokba dokkolni, én ez nem bug. Az X3-ban a fajok maximális száma rögzített, ezen nem lehet változtatni.
1. Hogy veszek hajókat a Terran shipjardból?
Használnod kell a trading system extensiont, hogy hajókat tudj venni.
Ezek a hajók aztán az EQ dokkba (vagy a HQ-ba) fognak kerülni
2. Hogyan javítom meg/adom el a hajókat a terran shipjardba?
Hogy eladd a hajóidat dokkolj be az Equipment Dokkba, aztán használd a hajód custrom commands (vagy special commands) menüjéből a select shipyard facility-t. A hajó át fog kerülni a shipyardba. Most menj a sector map-ra, a trading system extension-on keresztül el tudod adni vagy meg tudod javítani a hajót.
Hogy a hajó visszakerüljön az EQ dokkba, használd újra a shipyard facility fület, azon belül is a return to dokking bay parancsot.
3. Hogyan veszek állomásokat a Terran SY-ba?
Mivel nem tudod megmondani a felbérelt TL-nek hogy használja a shipyard facilityt, az egyetlen mód hogy a saját TL hajódat használod. Dokkolj be vele az EQ dokkba, használd a use shipyard facility parancsot, vedd meg az állomást, aztán küldd vissza a TL-t az EQ dokkba.
Ugyanezek érvényesek az OTAS, terracorp Shipyardokra is."
-
Köszi a leírást kisviku az XTM-ről, épp azon vacillálok hogy megéri-e emiatt újrakezdeni az egészet (már van 2 komplexumom is), mert ugye a régi mentéseket nem tudom használni XTM alatt :S Bár még most se tudom, modozni nem szoktam, kicsit tartok tőle -
kisviku #10089 Ez legyen a legnagyobb hibája a játéknak...
-
deph #10088 hehe, akkor nem kellene gyűjtögetni, volna pénz mindenre. -
SaGa #10087 Az este valami programhibába futottam...
Szép nyugisan rendezgetem a gyáraim közötti szállítást, amikor arra riadok, hogy 1999999999 Cr (azaz, majd 2 milliárd) van a számlámon. Fogalmam nincs hogy, mitől. Előtte úgy 4 millió volt... -
deph #10086 Előzetesnek nem rosz! 
Merceneries Guild: Eddig ha elvállatam egy védjünk meg egy szektort küldit, akkor az ellenség bárki volt, nem csökkent a repum,. Na most beleszaladtam egybe, ahol az Argonokat kell megvédeni a terran invázótól.
Nyírom a terranokat és csökken az argon repum. Protector of Federeationból Confirmed Enemy lettem 20 perc alatt.
Valakinek hasonló tapasztalata? -
kisviku #10085 No,azt hiszem elmondhatom első gondolataimat végre én is az XTM-el kapcsolatban.Huzamosabb játék után a következőket tapasztalom.
Abszolút semmi rosszat nem mondhatunk el eme játékról.Sőt!Kifejezetten jól sikerült darab, tekintettel arra, hogy a fejlesztők nem pénzért csinálták, hanem ingyenesen letölthető.
Ezzel tulajdonképpen egy "X3:Reunion Bővített Extra változatot" kaptunk.Nagyon szép munka.Leszámítva az apróbb hibákat, fantasztikus lett.Igényesen van kidolgozva, ez észrevehető a hajókon is és az
állomásokon is.Kifejezetten tetszik az ágyúlövegek kidolgozottsága, melyek mozgásai és fizikai megvalósításuk is jó lett.
A hozzá készített rövidke kézikönyv mindent szépen elmagyaráz nekünk, picit az installációs részén lehetett volna egyszerűsíteni.Tekintettel arra, hogy számos ingyenes installáló program készítő van, egy kultúrált és egyszerű install program azért jól esne még.
Tegnap sikerült vételeznem egy Argon Cerberus-t, mely ugyan M1-nek van fémjelzeve,de ha jól sejtem ez valami fregatt osztályú hajó.Nem is tudom, hogy mit szeressek jobban, a Centaurt vagy ezt.Méretéhez képest kiváló irányítása van és tiszteletre méltó a fegyverezete, meg a hangárja.
Sajnos a Kalózok nem változtak.Egyetlen egyet sem bántottam még,de tegnap este belém kötöttek, így asszem maradok az eredeti felállásnál, azaz bosszút esküdtem ellenük és kiírtom az összeset hamarosan, nem érdekelvén, hogy van M2-es hajóik is.
De visszatérve a játékra.Kiváló lett.De tényleg.Nagyon sok újdonságot talál a játékos benne,ez örömteli úgyszintén.A mobil gyárak rendkívül ötletesek, csak kicsit drágák.Ezek működéséről remélem hamarosan írhatok bővebben is.
Elkezdtem a jegyzetelést, hamarosan megírom az első hajóteszteket is.
A katonai transzportok jelentőségét még nem látom,de korábbi kedvenc játékaimból (Freespace 1-2,Tie Fighter,stb) hajóelfoglalásra voltak alkalmasak.Nem tudom, itt is arra szánták-e őket.
Most befejezem, folytatnom kell a játék elemzését. -
PSGhunter #10084 Az Olympos tényleg nem rossz hajó. De amikor a megszerzéséért harcoltam, az a Tyr amit ráküldtem kb. 15 másodperc alatt végezte ki. A kísérőflottája meg úgy olvadt el, mintha nem is lettek volna. A Terran EMP fegyvereknek semmi sem kihívás ebben a játékban, talán csak a Khaak központi szektorok takarítása, vagy ha rengeteg kis M3+ lassan felzabálja a hajót... Igazából kár, mert én itt éreztem úgy, hogy ennyi volt, itt a plafon, többet ebből már kihozni nem lehet...talán csak azzal a moddal, ami időnként random háborúkat gerjeszt (nem emlékszem a nevére) De az Olympos tényleg király! -
mrgmrg #10083 THX! 

-
mindero #10082 IGEEEN! Végre megvettem a kis olymposomat 
30 mp alatt szétkapott egy khaak destroyert, még szinte lőtávolba se ért, pedig még csak az ágyúk harmadát tudtam felszerelni.
Innentől kezdve

Xenon, khaak
A leírás nagyon jó lett, el is gondolkoztam hogy össze kéne szedni a netről ezeket, és befűzni egy kézikönyvbe, megtűzdelve csillagtérképpel, űrhajó leírásokkal, ábrákkal, táblázatokkal stb... úgy mint a hivatalost. Aztán ki lehetne nyomtatni, beköttetni meg minden
Volt már ilyen ötlet? Vagy valaki elkezdte már?
Ha megunom az x3-at lehet hogy nekiállok szabadidőmben (vagy elkezdem), természetesen az illetékesek engedelmével.
Aztán elkezdek hajókat hegeszteni.
Van még pár dolog amiket csak most vettem észre, ezeket még megosztom:
1. hiányoltam a Beam-fegyvereket eddig (freespace/nexus), aztán most láttam hogy a kyon emitterek képesek folyamatosan is lőni, teljesen ledöbbentem - kár hogy semmire nem lehet rekni a gammákat.
2. a drágább cuccokat manuálisan/távolról érdemes eladni, mert még ha nem is ad el minden EQ dokk ilyeneket, viszont végtelen mennyiségben veszik meg
3. nagyot néztem mikor megvettem az olympost, gondoltam megnézem hogy dokkol ki az állomásról (mégis csak az első nagy hajóm) erre szétrobbant. Hosszas próbálgatás után úgy sikerült kihozni, hogy egy másik szektorból távírányítással kiugrattam. Így már semmi gond nem volt, fél óráig csak repkedtem körülötte
Bocs h hosszú lett -
Berv #10081 Nagyon szép, köszönet értük !!!
Mindjárt elkezdem megint játszani

-
sandros #10080 Hmmm..... profi. Koszonom!!! -
Fickesz #10079 Hát ez valami csoda
NAGYON KÖSZÖNÖM!!
Már két küldetést is félbehagytam mert egy idő után nem tudtam mit kell csinálni
Mégegyszer köszi -
Ace McCloud #10078 THX :) -
kisviku #10077 Ezt nevezem!Minden elismerésem!
-
Ace McCloud #10076 Bocsi az Achilles Sword küldivel sem találkoztam, ezért szintén érdemesebb javítgatnia a tapasztaltabbaknak. Amaro ! Amennyiben olvasod, és szeretnéd feltenni a portálodra, légyszíves csak a javítások után tedd meg, mert nem szeretnék másokat félrevezetni. -
Ace McCloud #10075 http://www.thexuniverse.com/viewtopic.php?t=6702
Paranid M0 Küldetés (Achilles Sword)
Küldetés :
Cím: Paranid M0 Küldetés (Achilles sword)
Követelmény: Paranid Honour Guard of Xaar rang előtt tudod elkezdeni a küldetést. Mindenesetre fellelhető a BBS en a Seeker of the holy light rangnál is.
Összegezés: Egy Szélhámos Kapitánnyal és flottájával (egy M0, Poseidon, 2 Agamemnon, 3 Reavers, 2 Marauder, és válogatott harcosok) kell megküzdeni.
Nehézségi szint: 7 Szükséged lesz némi nehéztűzerőre a küzdelemhez a Flottával.
Jutalom: Ezentúl megvásárolható lesz a Paranid M0.
Szükséges hajó: Javasolt egy Split Python, mert ehhez a küldetéshez jó hasznát veszed.
Ellentétes Eredmények: Amennyiben a küldetés nem lessz elvégezve, nem vásárolhatod majd meg a Pranid M0-t.
Hogyan lehet megtalálni: A küldetés a Cardinals Domain rendszerben kezdődik.A szektor közepe táján vesztegel egy Achilles Sword nevű hajó. Amint a közelébe érsz üdvözlőcsatornát nyitnak (egyesek szerint nekik kellett Xtm commal)
A kapott üzenet arról szól, hogy egy tolvaj kapitányt kell eltenni láb alól. Fogadd el a megbízást.
A Goner BBS en olvasható pilótáknak megerősítettlen jelentése ennek a küldetésnek a létezéséről, ha kellőkép magas rangot érnek el a Gonereknél.
Leírás : Amikor igent mondasz a küldetésre, ő azt mondja hogy keletre Taimankuttall's Domain keleti kapujától találod meg.
A hajómegválasztásnál érdemes figyelembe venni, hogy a következő hajók lesznek az ellenségek :M0, 1 x Poseidon, 2 x Agamemnon, 3 x Reavers, 2 x Marauder, és a bennük található harci egységek.
Érdemes leszámolni a nagyobb hajókkal, majd a vadászokkal, és a végén az M0 val lehet foglalkozni. A harcban az oldalirányú fúvókák használata elég nagy előnyt jelenthet...
Amint a harcnak vége, jön az üzenet, hogy köszönik a munkát, és megvásárolható a hajógyárban ez a típus is.
A küldetés az Xtended 0.7.2 Javítócsomaggal teljesíthető
Küldetés vége.
-
Ace McCloud #10074 http://www.thexuniverse.com/viewtopic.php?t=6702
Leviathan Megmentése Küldetés
Küldetés :
Cím: Leviathan Megmentése Küldetés
Követelmény: ARGON Protector Of The Federation rang elérése után vállalható el.
Összegezés: A lerobbant Argon Leviathant kell a Xenon és Kha'ak flották támadásától megmenteni.
Nehézség: 9 - Jelentős támadást kell legyűrni úgy hogy a Leviathan megmaradjon.
Jutalom: Az Argon hajógyárakban megvásárolható lesz ez az M0 - óriási méretű, és erejű hordozóhajó.
Szükséges hajó: Valószínűleg egy hajóval nem megoldható a dolog, ezért erőssen javasolt egy kisebb flottát vinni, illetve lasertowereket telepíteni a megfelelő pozíciókba!
Ellentétes Eredmények: Amennyiben nem oldod meg a küldetést, a Leviathan nem lesz megvásárolható.
Hogyan lehet megtalálni: A küldetést a BBS en keresztül veheted fel. Megkérdezik hogy segítenél e védeni a meghibásodott Argon Leviathant
Leírás : A küldetés felvétele után elugrasz a megadott rendszerbe, és egyből bejelentkezik a Leviathan. Megkér hogy segíts elintézni az őket támadó xenon egységeket.
Nyilvánvaló a dolog, le kell vadászni az ellenséget, és csak a gyengécske Leviathan kísérő flottára hagyatkozhatsz, ami 2 Titánból, és néhány kisebb madárból áll.
Amint elfogyott az ellenség, egy újabb xenon támadóhullám érkezik, és amikor evvel is elbántál, ismét üzenetet kapsz, amely egy elég húzós Khaak flottáról értesít.
Ez az a pont ahol igazán nehézzé válik a küldetés, tekintettel arra hogy nagyon közel a Leviathanhoz lépnek be a rendszerbe, és a Kyon emitterek bizony értik a dolgukat.
Amire számítanod kell az a következő felállás :
-2x destroyer
-3x fregatt
-3x Corvett
-2x nagy cluster
Amennyiben nem foglalod le őket valamivel, villámgyorsan nekiesnek a Leviathannak, és a Gamma kyon emitterek bizony nem nagyon tévesztenek el nagyobb méretű hajókat, hamar ízzé – porrá lövik a kis tehetetlent.
Amint túlvagy ezen ellenség legyűrésén is, megköszöni a Leviathan a segítséget, és elrajtolhatsz az Argon Prime rendszerbe. Megérkezésed után a Szenátor megköszöni amit tettél, és felhívja a figyelmed, hogy a Leviathan elérhetővé vállt a hajógyár vásárlási listáján.
A Hajó leírása :
Az Argon Leviathan egy hatalmas M0 - osztályú anyahajó. Titkos fejlesztésű, és meglehetőssen erős. 48 A, B, és Gamma Photon Pulse Cannon helyezhető el rajta. Ez a hajó Argon és Terran közös eggyütműködéssel jött létre.
Képes építeni, megjavítani hajókat, és alkalmas a Terran pont-pont ugrásra.
A Leviathanon Belső kialakítású dokkrendszer van, amiben M6/TS/TP hajók dokkolhatnak 32 M6 hajót is képessek vagyunk beletuszkolni, nem is beszélve az M6 okban elhelyezett kisebb támadóegységekről.
A ponntól pontig ugrást a legújabb Terran kísérleti hajtóművel lehetséges megoldani, de a hátránya hogy 200% energiát használ el a térváltásnál.
A küldetés az Xtended 0.7.2 javítócsomagjával futtatható.
Vége a küldetésnek
-
Ace McCloud #10073 http://www.thexuniverse.com/viewtopic.php?t=6702
Otas Scarab Küldetés
Küldetés :
Cím: Otas Scarab Küldetés
Összegezés: Visszaszerezni egy elrabolt Otas hajót (Scarab).
Nehézség: 5 - Meglehetőssen Nehéz - Meglehetőssen sok hajóval kell harcolni, és vigyázni hogy az elrabolt hajó épségben visszaérjen.
Jutalom: Kapsz egy Otas Scarab Katonai TS - t és meg tudod ezentúl vásárolni őket az Otas Hajógyárban.
Szükséges hajó: Bármi megfelel, de el kell tudnod bánni nagyjából 30 M3mal egyidejűleg.
Ellentétes Eredmények: Amennyiben nem végzed el, nem kapod meg a Scarabot, és nem tudsz majd vásárolni ilyen hajót.
Hogyan lehet megtalálni: Az Otas főhadiszálláson lehet felvenni. Amikor dokkolsz itt, akkor az első bejövő üzeneted ez lesz.
Az üzenetben felteszik neked a kérdést hogy láttad e az ők egyik eltűnt/késő hajójukat, és erre két válszt tudsz adni :
1) "Nem, én nem láttam, de talán tudok segíteni?..." (küldetés elkezdése)
2) "Nem, én nem láttam" (Nem veszed tudomásul a küldetést)
Leírás: El kell repülnöd Two Grandba és ott elmondják neked, hogy egy Otashoz tartozó személy bajba jutott Akeela's Beacon és Omicron Lyrae között.
El kell indulnod Omicron Lyrae felé, és az egyik szektorban ha elég közel mész egy otas hajóhoz, az kapcsolatba lép veled. A hajó legénységétől megtudod hogy egy bizonyos szektorban kell megtalálnod egy személyt, megadja a körülbellüli helyét.
Ez egy astronauta lesz, és amikor elég közel érsz hozzá bekéredzkedik a hajódba. Elmondja hogyan menekült el a hajóból amit a kalózok eltulajdonítottak, és elküld egy bizonyos szektorban egy bizonyos állomásra.
Miután megérkeztél, megkapod a célterület nevét, ahol a keresett hajó tartózkodik, és kapsz egy Jump-drive blokkolót, ami megakadályozza hogy a kalózok Galleonja elugorjon. Kapsz két segítőt az útra, és együtt eljuttok a megfelelo szektorba.
Mielott belépsz az utolsó kapun, érdemes menteni, mert ha a Galleont néhány shonan dragon is szórakoztatni kívánja, akkor valószínuleg nem tudod kimenekíteni a Scrabot.Továbbá érdemes levenni a hajók robbanása körüli sokkörzetet,
mert könnyen ezis vesztét jelentheti a megmenteni kívánt járműnek. Amikor megközelítitek a Galleont, rengeteg kalóz vadász esik nektek. Ezeket érdemes kicsit elcsalni a Galleon körzetéből, mert annak Kyonemitterei eléggé megnehezíthetik az életed.
Miután végeztetek a kisebb hajókkal, leszedtétek a Galleon pajzsát, és valamennyire a testpáncélt (ezt elég nehéz úgy kivitelezni, hogy ne semmisüljön meg) Kapsz egy üzenetet hogy elengedik a scrabot. Ekkor jön a nehéz feladat,
meg kell óvni a kis scrabot attól hogy megsemmisüljön, majd visszakísérni az Otas Hq ba. Ezek után ezt a hajótípust is meg tudod majd vásárolni itt, és kapsz egy darabot belőlle ingyen.
A Hajó paraméterei :
Otas Scarab
Argon Otas Scarab - MTS
Faj - Argon
Pajzs - 2 x 125 MJ
Lézerek -
2 Ellülső Alpha & Beta IRE, Alpha & Beta PAC, Alpha Hept, Mass Driver & ION Disruptor
2 Allulsó Alpha & Beta IRE, Alpha & Beta PAC, Alpha Hept, Mass Driver & ION Disruptor
2 Háti Alpha & Beta, Alpha PSG, Mass Driver, ION Disruptor & Alpha PBE
2 Hasi Alpha & Beta, Alpha PSG, Mass Driver, ION Disruptor & Alpha PBE
Test - 25,400
Raktér - 2700 XL
Sebesség 130.8
Gyorsulás - 4.2m/s
Ár 3,193,288
Vége a küldetésnek.
-
Ace McCloud #10072 http://www.thexuniverse.com/viewtopic.php?t=6702
Ezt a küldetést még nem vettem föl, ezért érdemes odafigyelni, hogy jól született e meg
Treasure hunt
Küldetés :
Cím Treasure hunt
Összegezés: Találj meg egy elveszett Idegenvezetőt és Szállíts néhány dokumentumot, amik nála lesznek amikor rátalálsz.
Nehézségi szint: 1 - Könnyű, de kissé kellemetlen átszelni az egész univerzumot, hogy megtaláld az elveszett fickót.
Jutalom: kapsz egy Terracorp Vulcant!.
Szükséges hajó: Bármi megfelel.
Ellentétes Eredmények: Amennyiben nem oldod meg a feladatot, nem kapod meg a Vulcant, de ettől függetlenül még meg tudod vásárolni a hajógyárban.
Hogyan lehet megtalálni: Bekapcsolod a "Treasure Hunt" opciót az Artifical life settingsben és hamarossan kapsz erre vonatkozó üzeneteket.
Leírás: Amikor engedélyezed, üzenetet kapsz, ami nagyjából arról szól hogy köszönjük hogy elvállalod a küldetést. Nemrég megszakadt minden kapcsolatunk az egyik Boron idegenvezetőnkkel, egy bizonyos Moko Ni vel, amikoris ellenséges űrön hajózott keresztül.
Úgy hisszük a helyzete bonyolultá vált egy leleplezett Boron ellenállási csoport miatt.
Az utolsó ismert pozíciója Mi Ton's Refuge ban volt, Innen kaptunk egy jelentést tőle amiben említést tesz "Operation Queens Paradise" rol.
Megváltoztatjuk a hajója gravimetrikus kisugárzását, amit ő fel fog ismerni, ha kellőképp közel kerül hozzá.
Kérem segítsen nekünk a nyomára akadni.
Akkor érdemes nekilátni, de nem a Mi Ton's Refuge ban ahol az utolsó ismert pozíciója leledzik, hanem a Operation Queens Paradise szektorban érdemes nézelődni.
Ez nagyjából 4 ugrásra van Mi Ton's Refuge tól.
Valójában a következő fontos pont Spring of Belief rendszer délnyugati részén egy épület roncskupacnál lessz.
Ez valószínuleg egy régi Boron Kereskedelmi állomás volt, és mikor a közelébe érsz, Moko Ni felveszi veled a kapcsolatot.
Elmondja hogy van nála néhány másolat bizonyos dokumentumokról, és ezeket kellene elszállítani egy meglehetossen távoli (véletlenszerűen kitalált) rendszerbe.
Cuccolj fel, és irány a megadott hely, ez lesz a következo találkozási pont.
Amikor dokkolsz, kérdezz róla, és kiderül hogy jelenleg nem elérhető, mert van néhány elintézetlen dolga egy ismert kalóz klikk vezetővel, aki hajójának a neve "The Gladiator". A vadászatnak most egy könnyű része következik, fémdetektorral kell odakinn mászkálnod, és vadásznod.
A "The Gladiator" álltalában egy Argon Centaur, és egy kalózszektor középpontjától nem messze lelhetsz rá.
Menj, találd meg őt, és ekkor kérdést fog feltenni neked.
A jutalmad egy Split hajógyár lesz. Kitunő - kapsz egy üzenetet nagyjából akkor amikor megérkezel.
-Átküldöm a kódkulcsot most! Ez egy nagyon fontos adat. Amikor megkapod, a legjobb hajódesigner képes lesz befejezni a terveket.
Sajnos ő éppen dolgozik valamin, és tudjuk hogy ez egy rémes hír, de szerencsés keresést kívánunk neked.Vedd fel a kapcsolatot egy bizonyos személlyel egy bizonyos hajógyárban - ezek a bizonyos nevek véletlenszerűen generáltak -
Ebben a hajógyárban valamennyi faj dokkolása engedélyezett.
Amire érdemes odafigyelni az az, hogy az "idegenvezető" megkér hogy juttassak el pár iratot valamelyik rendszerbe, de ehhez a Terran kapun keresztül kell jutni.
Másképp mondva, érdemes megcsinálni az alapsztorit, és megoldani hogy a Terran kapun az átjutás lehetséges legyen.
Hajóadatok:
Terracorp Vulcan - MTS
Faj - Argon
Pajzs - 8 x 25 MJ
Lézerek -
2 Alap Alpha & Beta PAC, Alpha HEPT, Mobile Drilling System
2 Felso Alpha & Beta IRE, Alpha & Beta PAC, Alpha HEPT, Mass Driver & ION Disruptor
2 Háti Alpha & Beta IRE, Alpha & Beta PAC, Mass Driver & ION Disruptor
2 Hasi Alpha & Beta PAC, Mass Driver, ION Disruptor & Alpha PBE
Test - 28,500
Raktér - 3200 XL
Sebesség 121.8
Gyorsulás - 2.52m/s
Ár 2,576,341
Vége a küldetésnek.
-
Ace McCloud #10071 http://www.thexuniverse.com/viewtopic.php?t=6702
Ezt a küldetést még nem vettem föl, ezért érdemes odafigyelni, hogy jól született e meg
Boron Krait Küldetés
Küldetés :
Cím : Boron Krait Küldetés
Figyelem !
Ennek a küldetésnek a lezárásához a 0.7.3. patch lesz szükséges.
Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, az alábbi hibajavító fileval lehet foltozni :
http://www.geocities.com/nennoa/Krait_mission_fix_by_Chem.zip
Követelmény: Szükséges a Split fajnál "Friend" rangban állni.
Összegezés: Szállíts egy split Utast, megVédeni egy Boron TL - t, megvédelmezni egy kutató állomást az árulóvá válló utazóktól.
Nehézségi szint: 4 - közepessen nehéz - A 6 hozzátartozó kalóz egység nem kimondottan segíti az utat.
Jutalom: kapsz egy Boron Kraitot (MM6) - egy Egyedi prototípus hajót.
Szükséges hajó: egy olyan típus, ami el tud bánni egy Split tigrissel, és egy pár Split dragonnal.
Ellentétes eredmények: nem teszel szert a Boron Krait hajóra.
Hogyan lehet megtalálni: Nem BBS küldetés, Rolk's Cavesben, találni fogsz egy Skorpion vanguardot, és ha
elég közel érsz hozzá, üdvözlőcsatornát nyit. Fogadd el a küldetést, és akkor elkezdődik...
Leírás: Az adott szektorban repülj a hajógyár 10KM - s közelébe, majd kidokkol az orca. Szép nyugodt utat szeretne a Kingdom's Pride rendszerbe, de sajnos útbaesik
4 kalóz szektor is. Amikor az Orca elér a Flaming Calyx nyugati kapujához, ráront egy kalóz M6, és néhágy vadász.
Neked kell lefoglalnod őket, és megvédened az Orcát hogy folytatni tudja az útját.
Amikor az Orca dokkol a kutatóállomáson, a split utasok az állomás ellen fordulnak, beugrik egy Split tiger, két dragon, és néhány vadász.
Természetessen a splitek elmennének fizetés nélkül, de a boronok megkérdeznek hogy te az állomást akarod védeni vagy sem, és miután pozitív választ kapnak, beküldenek egy krait ot, aminek társaságában szépen elhamvsztjátok a kis árulókat.
Amennyiben sikerül megvédeni az állomást, és a Krait is egyben marad, kapsz egy üzenetet, hogy az áruló Splitek megfertőzték az állomást egy számítógépvírussal, ami beindította az önmegsemmisítést, és a Krait is megfertőződött vele.
Szerencsére a Krait pilótája kifejlesztett egy antivírust, de a vírus taccsravágta a hajóját, és ezért nem tudja átküldeni az állomásnak.
Menj a közelébe, és az xtended commal nyiss csatornát, majd jelöld ki a "TRANSMIT COUNTER-VIRUS" lehetoséget, kis idő múlva felhangzik néhány sípolás, és a hajó a tied, az állomás pedíg megmenekült.
Hajóadatok:
Boron Krait
Típus - MM6
Ár - 25.2M Credits
Hangár - Külső 2 M5 Típusú hajónak
Sebesség - 144 m/s
Fegyver energia - 17500
Fegyvertöltés - 613
Pajzs - 4 x 125MJ Katonai
Pajzsgenerátor - 3500
Fegyverfelfüggesztések - 10 (6 alap, 2 ellülso, 2 felso)
Használható fegyverek - alap - APPC, BPAC, BHEPT, ID, CIG, BPBE
Ágyúk - AFlak, BIRE, A/BPAC, A/BHEPT, APSG, ID, CIG, A/BPBE
Vége a küldetésnek.
-
Ace McCloud #10070 http://www.thexuniverse.com/viewtopic.php?t=6702
Boron Angel Küldetés
Küldetés :
Cím : Boron Angel küldetés
Összegzés: Leszállítani a váltságdíjat, és megmenteni egy hercegnőt.
Nehézségi szint: 4 Mivel kalózoktól zsúfolt területre kell menni, és óvatossan kell követni a váltságdíjat leszállító hajót, hogy ne vegyen észre, majd megvédeni a támadóitól.
Jutalom: Kapsz egy Boron Angel hajót, és ezentúl megvásárolható ez a típus a Boron hajógyárakban.
Szükséges hajó: Szükséged lesz egy Boron Octopusra a küldetés felvételéhez, majd egy viszonylag gyors hajóra triplex scannerrel, és egy hajóra amivel jól lehet harcolni.
Ellentétes eredmények: Amennyiben nem veszed fel a küldetést, később megteheted, amennyiben lelövöd a Royal yachtot, az késobb újrateremtődik.
Hogyan lehet megtalálni: Nem BBS küldetés, véletlenszerű boron szektorban, leggyakrabban a Quenn Space - ben a kereskedelmi állomástól nem messze, északkeleti irányban lehet ráakadni az ácsorgó Royal Yachtra.
Leírás: Miután a Royal Yacht 3 km- n bellüli közelébe mész, felveszi veled a kapcsolatot. Amennyiben segíteni akarsz neki, megkér hogy térj vissza egy boron Octopussal.
Amint ez megtörtént, megadja a helyszínt ahová menned kell.
A helyszínen találkozol egy feltuningolt kalóz Elittel (200 m/s al repeszt) és miután beszéltél vele, megtörténik az átutalás.
Felszólít téged hogy ne trükközz, és ne kövesd. Persze mindjárt cselekedd az ellenkezőjét, és jó távolról kövesd egy gyors hajóban. Amennyiben kiszúrja hogy kőveted, felkapja a vizet, és neked esik. Amikor elpusztítod, a küldetés befejezetlenné válik
Egy kalóz szektorban bedokkol egy Galleonba, majd amikor elindul értékes rakományával, megtámadják őt. Segítséget kér, és neked kell feltartanod a támadókat amíg meg nem érkezik az üzenet hogy megmenekült a hercegnő. Ezután érdemes őket elkísérni a megfelelő dokkba, és a küldetés befelyeződik
Hajóadatok:
Boron Angel - TP
Faj - Boron
Pajzs - 2 x 125 MJ
Lézerek -
2 Hátsó Alpha & Beta IRE, Alpha PAC & ION Disrupter
2 Háti Alpha & Beta IRE, Alpha PAC & ION Disrupter
Test - 32,000
Raktér - 1600 XL - Az egyetlen TP ami képes XL es rakományt szállítani.
Sebesség 155.16
Gyorsulás - 5.6m/s
Ár 1,832,087
Vége a küldetésnek.