-
kisviku #10101 Hát szép jó napot!
Örömteli nap számomra ez,nemcsak mert ma töltöm be a 28. életévemet, hanem mert új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam a hétvégi játék után.
Sajnos még mindig túlságosan szeretem ezt a játékot, hogy egyszerűen abbahagyjam...
A hajóteszteket hamarosan megkezdem, de szükségem lesz még egy pár hajó kipróbálására.Sajnos csoportképet ezúttal nem fogok tudni mutatni birtokomban lévő hajóimról, mivel anyagi lehetőségeim kötöttek a játékban,de igérem, hogy hasonló méretű teszteket írok majdan.
Tegnap sikerült vennem az Argon Cerberus mellé egy Argon Griffon-t is.
Ez a hajó nem más,mint egy Fighter Drone előállító és hordozó fregatt.
Nem a hagyományos egyszerű kis robotrepülőket (Fighter Drone) gyártja, hanem annak továbbfejlesztett változatát.
Nagyon ötletesnek találtam,hogy vásárlás után rögtön kaptam egy üzenetet, mely egy rövidke kézikönyv a hajóhoz.Mint amikor az ember kocsit vásárol...
A fregatt egyébként nagyjából akkora,mint egy Centaur,de lényegesen erősebb a pajzsa (2x500 Mj).A telepíthető fegyverek száma összesen 5x4,azaz 20 db.Ez nem semmi!Sajnálatos módon a legerősebb fegyver, amit rászerelhetünk az Alpha HEPT,de valljuk be őszintén, azért az már nem gyenge.
Az igazi erőssége azonban az MkII-es Fighter Drone-ok, amik egyenként 25 Mj-nyi pajzssal és 4 db AHEPT-el jönnek a világra.Szám szerint 25 db fér el a hajón.Azért mondom, hogy a hajón és nem hangárjában, mert itt is a játék fejlesztőit tudom csak dicsérni igényességük és kreativitásuk terén.
Nem egyszerűen beraktak egy hangárt a hajó belsejébe, hanem gyönyörűen kidolgozott dokkoló helyek ékesítik fregattunk középső hajótestét.Ide kerül a 25 db Heavy Fighter drone, avagy az MkII-es verziók.
A Drone-ok építésének kezdetét a hajó "More Ship commands" (vagy ilyesmi) menű alatt indíthatjuk el.5 lehetőség közül választhatunk eme menüpontban:
1. Patrol Ship between sectors (javítsatok ki, ha nem ez a szó szerinti,de nincs előttem a játék most) - Szektorok kijelölése őrjárathoz.
2. Patrol route set - járőrözési útvonal kijelőlése
3. Build Drones - robotrepülők építése
4. Repair Docked Fighters - a robotrepülők javítása
5. None - értelemszerűen semmit nem csinál a hajónk
A Drone-ok építése pénzbe kerül (sajnos),de pontos adatot nem tudok mondani.További lehetőségeink a Ship menű Combat pontja alatt a Drone-ok támadására vonatkozik.
Lehetőségünk van támadásra,védekezésre,visszarendelésre és taktikai visszarendelésre is, ez utóbbit még nem tudom, mi.
Tudni kell, hogy hajónkkal nem tudunk dokkolni hagyományos állomásokra, kizárólag a Shipyard,EQ és HQ marad.Ezenkívül - mivel nincs hangárja - nem tudunk semmilyen hajóval bedokkolni fregattunkba.Habár be tudunk ülni a Drone-ba, ám nekem mégsem sikerült a Fregattra dokkolni vele.Viszont más hajó hangárjába befére és lehet is.
Meg kell hogy mondjam, a Griffon Fregatt egy jól manőverezhető,gyors (102-es max) hajó,aminek tűzereje bőven jó vadászok,bombázók levadászására,de korvettek ellen is kiváló.Elősorban önvédelmi célokra van a fegyverzete,mert igazi erőssége a robotrepülő flotta.
Egyelőre ennyi.A teljes hajótesztjeimben is szerepelni fog eme leírás,ezt most csak ízelítőnek írtam.