218
Lécci, Lécci tanícsatok meg programozni
-
colgi #18 köszönöm. Alig 2 hónapja kezdtem el vele foglalkozni, igazából pár hete komolyabban. De szeretnék valamit alkotni. Lehet, hogy az excel form semmi de én piszkosul örültem neki. És ha ezeket megcsinálom egy komolyabb fejlesztői környezetben akkor már megérte.
És akkor is megcsinálom :) -
#17 F5 vagy F9
? -
#16 Ha átolvasod égegyszer, rájössz, hogy én is ezt írtam :)) -
#15 10 print "okos vagyok"
20 goto 10
ennyi -
Frenzy #14 Ha már ilyen szépen szóltál, azért én a C-t közel sem nevezném éppen egyszerűbb programozási nyelvnek. A basic talán a legkönyebben érthető és legegyszerűbb egy kezdő számára. -
#13 szal megyek is:)
soxerencsét padawanok! -
#12 Nem is neked írtam.... -
colgi #11 nem srác, és komolyan gondolom, és főiskolára is járok->másik szakra.
Vagy komolyan válaszolsz vagy halgass! -
#10 Miért értelmetlen? Hadd ne soroljak értelmetlenebb topikokat. Mellesleg igenis lehet programozást tanulni autodidakta módon is.
A másik. Érthető módon is a tudtára lehet adni, hogy értelmetlen. (hozzáteszem, szerintem nem az) Nem pedig ilyen f@szságokat írogatni. -
#9 kösz nem..az informatika, mint "szak" nem érdekel.. -
Frenzy #8 Azt kell mondjam, hogy kicsit rossz végéről láttál neki a dolgoknak. Ha Excel illetve konkrétabban Office alatt Visual Basicben (ún. VBA - Visual Basic for Applications) programozol, annak éppen az a célja, hogy az Office alkalmazásokhoz lehessen vele mindenfélét írni.
Ha továbbra is Visual Basic irányban akarsz haladni, akkor a Microsoft Visual Basic 6.0 csomagot (vagy Visual Studio 6.0, amely tartalmazza az előbbit) kellene elővenned. Ha pl. még tanulsz valahol, akkor Campus licensz keretében ezt meg is tudod szerezni.
Ezzel aztán már tudsz .EXE-t csinálni a programodból, és valószínűleg több dologra lehet használni, mint az Office-ba ágyazott verziót.
Bár egy másik fórumban/cikkben épp a Visual Basic 6.0 "végéről" írnak/megy a vita. Ha van kedved még újabbat tanulni, akkor megbarátkozhatsz a Visual Basic .NET-tel. De ha szeretnéd az eddig megtanultakat "kamatoztatni", akkor egy rendes VB 6.0, amire szükséged volna egyenlőre. -
colgi #7 kösz -
Takezó #6 sztem monnyuk arra, hogy a srác értelmetlen tápigot nyitott -
Takezó #5 én a hejedben nem kezdenék autodidakta módon a dologhoz... ha nagyon érdekel, ott egy főiskola monnyuk :) -
#4 Te mire vagy ilyen nagyarcú? -
#3 Én a helyedben valami egyszerűbb programnyelvvel kezdeném, mint a C. Mondjuk Pascal, vagy Qbasic. Hiába idejét múlt mindkettő, a programozási alapokat rajtuk lehet a legkönnyebben betanulni.
Mellesleg az Excel formjait, én finoman sem nevezném programozásnak. Egyébként St talán nem veszi sértésnek, ha írok egy reklámot: www.prog.hu Itt érdemes körbenézni a programozópalántáknak. -
#2 vegyél egy jó erős kötelet, lehetőleg a lószőr fajtából, ha megvan kösd fel magad és a mentők majd futtatnak a temetöbe -
colgi #1 Heló mindenkinek. Megszeretnék tanulni programozni. Amim van : Delphi 7, C++, és Offiszom. Miután nekik estem az Visual Basic tünt egyszerünek(persze aszthiszem tudom a hátrányait, kötöttségeit), de kezdetnek ezzel elértem valamit. Pontosabban excelben - makrók- majd abból kilesve a dolgokat, meg átírva sikerült csinálnom, egy kis progit. Csináltam hozzá egy kis " FORM" ot is. Műxik meg meg minden csakhogy mindig meg kell nyitnom az excel, visual basic form F5 és csak akkor megy.
1 nagy kérdésem a tisztelt programozókhoz : Mit kell csinálni, hogy legyen egy EXE- fájlom, szóval futtatni tuggyam ??