70
  • Zsoltika 007
    #70
    Szerinted más országban nincs adó?? Mégsem ennyi.
  • TeszteloPontHu
    #69
    Azért az adókkal ne felejtsünk el számolni... Egy 5000 Ft-os CD/DVD árából 1000 Ft csak az ÁFA!!! És a kereskedő sem ingyen teszi ki a boltban a lemezeket...
  • SirLord
    #68
    istenem ez a nö a képen tuti be van löve...
  • SirLord
    #67
    affene ezért kaptam egy büntipontot is, de hát nincs igazam kedves jo moderátorok???
  • SirLord
    #66
    na uglátom kidobtak a véleményem miatt, ezért leirom azok kedvéért akik lemaradtak rola...
    a lényeg hogy nem lenne ennyi kaloz ha olcso lenne a film mg zene meg minden jo ami otthonra valo, és az emberk rájönnének, hogy jobb a töltögetés ideje hejett megvenni egy filmet és azt nézni...
    amugy a németekkel mindig csak baj van...
    ahmed ah ahbul ahkaliahman ahduahlal ahbdirahhanuk milahundzsrihga!
    értsd:
    kedves oszama!
    a német zeneipari fötisztviselö lehugyozott egy koránt hirdetö táblát...én ezt a hejedben nem türném..
  • Keldor
    #65
    ez lol
  • pemga
    #64
    Ez inkább a sokkolás része. "Ha kalóznő vagy, ezt tesszük veled. Így fogsz kinézni Te is..." (Nagyon tetszik nekem ez a kalóznő kifejezés :)).

    Ehhez képest a Dajcse TKom az adsl előfizetésed mellé ingyen ad wlan routert, amihez náluk vehetsz akcióban egy tv-re köthető wifi-s dobozt, ami a wifi-képes gépeden megsharelt file-okat lejátsza a tv-den. És mindezt a saját bemutatótermükben meg is tekintheted működés közben :).

    Szóval pénz transzfer: egyik zseb -> másik zseb.
  • [HUN]PAStheLoD
    #63
    Ilyen képekkel azt is elhitethetik, hogy a német nők fele neonáci :P
  • dimenzio harcos
    #62
    csesszék is meg mind :

    http://www.freereactor.com/
    innen szedhettek infót, mikor, mijen új szájt van a köbön. lehet warezkodni 1000rel
  • dimenzio harcos
    #61
    én teljesen legálisan megveszem a bólogató zsiráfos üres dvd-t, majd azt veszek rá amit csak akarok (kivéve szoftvert... azt üres cd-re nyomom hahaha), hiszen az üres dvd/cd/mostmár memória kártyák árába is () be van építve a szerzői jogdíj.
    úgyhogy ezt kifizetettnek tekintem.

    mindenki tudja a megoldást: lejjebb kellene vinni a műsoros termékek árát, a fizetéseket meg fejjebb. de ugye azt is tudja mindenki, hogy ez nálunk az elkövetkező 10~20 évben nem fog bekövetkezni.

    (a másik dolog ami a begyemben van - má nem is akarok arról inkább írni... -, az meg a matáv/axeleró forgalom alapú adsl szolgáltatása. most fogják bevezetni 3Gb, 6Gb, ... fölötte fizethetsz... ki tudja mennyi lesz... mocskok...)
  • Robin Hood
    #60
    Talán mert ugyanez megy nálunk is?
  • Robin Hood
    #59
    Inkább írj mailt Oszamának hogy az EP-ben köpködik a Koránt. :)
  • Robin Hood
    #58
    Én is megvettem a Schindlert 1.5k-ért, ha épp sok a pénzem, ennyit max megér egy minőségi film. De ahhoz már legalább ilyen szintűnek kell lennie, nem vmi 2 perc alatt összegányolt moziszarnak.
  • [HUN]Stanlee
    #57
    Nem tudom, hogy miert beszeltek errol a temarol igy. Ez nem nalunk tortenik, hanem kint Nemetorszagban. Irt ide barki is, aki kint el, vagy van vmi elkepzelese a kinti dolgokrol?
    Ketsegtelenul egy joleti tarsadalom van mar Nemetorszagban, ugy mint az egyesult allamokban. A kinti fizetesekkel az ember megengedheti maganak a dvd-t, zenei cd-t, es olyat veszel, ami tetszik, nem fontos miden kis mulo csacska, buta zenet megvenni. Egyszer majd ha naluk is lesz nepi felhaborodas a dologbol, most meg csak a megfelemlites idoszaka van. A fiatalok nem torodnek a dolgokkal, toltenek, az idosebbeket pedig meg lehet felemliteni. Ugyis most nagyobb gondjaik vannak, minthogy a masolokkal, letoltokkel foglalkozzanak.

    AMugy meg miert gyorsul egyre az internet? Miert zene, film gyors letoltesevel reklamozzak magukat a szolgaltatok? ha annyira tilos lenne, nem csinalna senki. Egyebkent a tomegesen masolo emberek, szervezetek ellen szoktak kint fellepni, nem a Tante Christiane ellen, mert egy par szamot letoltott.

    Szoval nekunk nem kellene, hogy fajjon a fejunk az o tarsadalmi problemaik miatt...

    Egy alirasgyujtes nem lenne rossz dolog!!!

    udv
  • clarus
    #56
    Ez már felháborító, rohadjon meg az összes kiadó!!

    "Németországban három millió kalóznő tevékenykedik szabadon,"

    Ez röhej, komolyan mondom!
    Éljen a DC++ és a P2P, el is indítom, mert éppen most nem fut.
    Csatlakozom bandiahoz #51, tényleg kéne valamilyen aláírás gyűjtés!
  • Cat #55
    Tavaly csökkent a német zeneipar forgalma, de javulás látszik

    A német zeneiparnak tavaly sikerült megállítania a korábbi évek erőteljes forgalomcsökkenését: bár 2004-ben még 3,6 százalékos visszaesést regisztráltak, - 1,75 milliárd euróra - ez a 20 százalékos visszaesést mutató 2003-hoz képest már jelentékeny javulás.

    A német zenei szövetség adatai szerint az ágazat most az internetes legális ajánlatok növelésében látja kiutat. Tavaly a hanghordozók értékesítése még 2,6 százalékkal csökkent, 178,5 millió darabra. A szövetség adatai szerint tavaly illegálisan már "csak" 382 millió zeneszámot töltöttek le Németországban, a 2003-as 600 millió után.
  • Zsoltika 007
    #54
    Ott a pont.
  • DBM
    #53
    ez tényleg így van, ha sokinden olcsóbb lenne, akkor nem kellene feketén megszerezni, csak a helyzet az, hogy még így is többet kaszíroznak be vele, mivel vannak olyanok, akik megengedhetik maguknak, és sokkal drágábban is megvesznek dolgokat, azok meg húzzák felfelé a határt, vajon van-e olyan hülye a vásárló, hogy kiad érte ennyit. PL: Legyen ön is milliomos játék:5000FT. Na nem azért, de hasonlítsuk már össze egy Sierra, vagy egy Blizzard játékkal (WC3 3E-ért a boltban megkapható). Saját véleményem, nem akarok megsérteni senkit sem vele, de szerintem a Falu egy átverés film volt, megveszed a jegyet, és ha esetleg te a pörgősebb filmeket szereted, akkor buktad...
  • bandia
    #52
  • bandia
    #51
    Ja amúgy nem tudtok valami oldalt ahol az ilyen szemét szervezetek és ezek ellen a teljesen "jogtalan" bqntetések ellen legalább szavazatokat gyqjtenek? Mert valamit tényleg tenni kéne ahelyett hogy mindenki csak elmondja a véleményét...Pl az egész világon tüntetéseket szervezni, vagy legalább ezek az aláírások...
    De ha ez így megy tovább itt olyan elégedetlenség lesz, ami egyeszer csúnyán elpattanhat....aztán jaj mindenkinek:)
  • HUmanEmber41st
    #50
    Kb, mint SirLord, de ze még csak az első mondat eleje lenne..
  • HUmanEmber41st
    #49
    Én már nem is szólok semmit, azt is csak halkan.
    ha leírnám a véleményemet, szerintem azonnal bannolnának innen..
  • bandia
    #47
    Cseheknél kolbászból van a kerítés:) A szó szoros értelmében...Én éltem kinn, és hihetetlen hogy mennyivel olcsóbb a kaja, ami a legnagyobb kiadás egy egy háztartásban. Ja, 80Ft os tejárnál, meg 80 Ft os sörárnál(nem ászok) nem csoda hogy több marad DVD-re CD-re. Fél kg sósmogyi 160 FT:) Kicsit nevetséges mi van nálunk de mind1. Azért 2000Ft ért én is sokkal több DVDt vennék mint most. De hogy ez miért nem jut eszükbe: Mert marháááák:)
  • peeto
    #46
    Mikor lesz fiúnap??? Szeretnék egy kalóznénit egy pár írott dvd-vel!

    Ui.:vicc az egész!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • palika22
    #45
    Ha ez így folytatódik, megyünk Auswitzba a gázkamrába mert letőtöttük a Romleót meg a Julettát!!
  • Andris
    #44
    Minek kell nőnap? Egyenjogúság van nem?

    különben is, egy normális pasinka nem kell nőnap ahhoz hogy vegyen virágot a csajának...
  • tudatlanka
    #43
    Szintén az illegálisan letöltők táborát növeli az is, hogy az új szerzői jogi szabályozás értelmében Németországban már az is bűncselekménynek számít, ha valaki a szabadon hozzáférhető csatornák műsorát rögzíti analóg vagy digitális formában.


    Röhej még egykét ilyen cikk tippnek jó lesz az asvának és nálunk is meg lesz ez......már akkor büncslekményt fogok elkövetni ha veszek egy videomagnót na neeeeee.....
  • pemga
    #42
    Hajtsunk be egy trabanttal az EP épületének falába? .

    Politikusokra egyébként sem érvényesek a törvények, erre az apróságra mindenhol kínosan ügyelnek. :). (Ha valamit nagyon csúnyát csinál, akkoris előbb felfüggesztik.)
  • Razgon
    #41
    "Bünözőnek neveznek szerencsétlen teljesen becsületes kisembereket.."

    És ne felejtsük el, hogy ezen kisemberek többsége adófizető polgár...

    Sajnos az emberek többsége nincs tudatában a fenyegetettségnek, különben nagyobb lenne a felháborodás.

    Én azt várom, hogy a politikusoknak mikor kell elszámolniuk az ilyen törvényekkel (tudom:soha), de a remény hal meg utoljára...



  • DOT
    #40
    Pedig a megoldás egyszerű, le is van írva a cikkben.. Múlt héten vettem 4db Tesco gazdaságos műsoros dévédét, darabját 990-ért. Ez így már jó biznic. Szerintem...
  • bld
    #39
    így van lázadjunk fel, tüntessünk, gyújtsunk fel kormányépületeket! le a kapitalizmussal éljen rákosi elvtárs!:)))
  • NeoMaN
    #38
    ígyvan. nem szabad tűrni....
  • xavier
    #37
    Tipikus jóléti társadalom.
    Nem tudnak már mit csinálni és ilyeneket találnak ki.Más országok meg a puszta életbenmaradásukért küzdenek.
    Az ilyen hírekek után mindíg egy sötét jövő képe jelenik meg nekem.
    A kérdés az, hogy kell e ezt tűrni.
  • Sityi
    #36
    De. Németül. :)))
  • freddirty
    #35
    Natessék feltaláltam a spanyolviaszt :)
    Ebben az esetben a törvény nyilvánvalóan elavult. Mai világunkban reális a cirka 3 év elévülés filmek,mozik esetén, 2 év zene esetén, 2 év szoftver esetén.
  • pemga
    #34
    Művészeti alkotásokra ez az elévülési idő nálunk 70 év (az ember várható élettartama, magyarán a Te full életed, és az örökösöknek legyen még valami)

    Szabadalmakra, patentekre ha jól tudom, nincs ilyen időlimit. De ha az IT-t nézzük és a sok kis szabadalmat amit most be akarnak nyomni, az a 70év a teljes "univerzum" idejének a duplája lenne :). Talán Churchill mondta: a kapitalizmus egy kiváló rendszer... ha van sok pénzed. (Sajnos nemtom a pontos szöveget.)
  • FTeR
    #33
    a herr der ringe az nem a gyűrűk úra?
  • aaaaa
    #32
    A következő a "Börtönbe a gyerekekkel" kampány lesz ? Vagy mit akarnak ?
  • freddirty
    #31
    Én csak azt nem értem hogy miért nem ismerik fel azt a tényt hogy a kiadóknak - a saját hasznuk-vagyonuk nővelése érdekében - befolyásuk van a törvényhozásra! Az hogy egy-két ember anyagi érdekét veszi inkább figyelembe a törvényhozás a millió ember alkotmányos joga helyett. Ez egész egyszerűen korrupció tehát büntetendő!!!! (Valaki ezt lobbizásnak hívja de ha az lobbizás hogy: "te haver figyu eztmegezt végig kéne vinni és akkor nemjárszrosszul - ééérted?" akkor dögöljek meg. Nem tudok egyetlen embert sem elképzelni aki jóhiszeműségből olyan törvényt hagy jóvá ami x millió emberhez szabadon eljutó információk rögzítését tiltaná.) Ez ellenkezik minden józan ésszel.
    Alaposan át kellene formálni a jelenlegi szerzői jogi törvényeket (igen itthon is). Nem mondom azt hogy semmizzük ki a szerzőket, de reálisnak tartanék egy fix időszakot kategóriánként megállapítani, és ez alatt a szerző és kiadó eladhatná-kiadhatná a művét haszonra téve ezzel szert. Az elévülés után szabadon terjeszthetővé válna a mű. Ez ösztönözné az ipart olyan művek létrehozására amik eladhatóak és belátható időn belül pénzt hoznak. Aki nem tudja-akarja megvenni az pedig hozzájuthat ha már elévült a műre vonatkozó szerzői jog.
    Pl. ha valaki létrehozna egy házilag energiát termelő szerkentyűt, amivel egyszerűen mindenki számára hozzáférhetővé válna egy kimeríthetetlen áramforrás, akkor a találmányt minden országban levédve ÖRÖKRE fizetni kellene neki és utódainak akkora összeget amekkorát csak akar?! Azért álljon meg a menet vannak érdekei a társadalomnak is...
  • pemga
    #30
    A Warner. A Disney-nek nem hiszem, hogy ilyesmi jutna az eszébe, a gyerekeknél lehet a legjobban megfogni a szülők pénztárcáját. (A fölnőtteknek meg marad a szex meg a zalkohol :)).

    Ez a kalóznő kifejezés viszont tetszik :). Kicsit vizuális vagyok: papagály, fekete babos kendő, patacipő :).