70
  • Petrolio
    "A Disney úgy döntött, a kínai forgalmazóknak árult dvd-éi árát lecsökkenti 2,8 dollárra, hogy konkurenciát teremthessen az országban 1,5-2 dollárért terjesztett illegális kópiákkal szemben."
    (Már nem is tom hol olvastam)
    No comment.
    És gondolom még ilyen áron is megéri nekik....
  • aaaaa
    Itt nem a DVD-k áráról van szó. Egyszerűen nem szabadna engedni ezeknek a gátlástatlan pénzhajhász barmoknak, hogy ilyen törvények egyáltalán létezzenek. Ha megkérdeznének egy ilyen "jogvédő szervezetet", hogy mi lenne az ideális büntetés szerintük, ők akár a halálbüntetést sem utasítanák viszza.
    Egyszerűen irreális az, hogy olyan dolgokért amit nap mint nap milliók "elkövetnek", öt éveket lehet osztogatni. Hogy nézne ki, ha a kocsiddal véletlenül 51-el mennél 50 helyett, akkor ezért öt év börtönt is kaphatnál ? Kb. ugyananyian követik el ezt nap mint nap, mint ahányan megnéznek egy nem "eredeti" DVD-t, vagy hallgatnak egy-egy "illegális" MP3-at. Mert szerintem az ügyek "súlyossága" kb. hasonló, csak itt valakik nagyon jókor, nagyon sokat fizettek egyes törvényhozóknak , hogy efféle "emberiség ellenes" törvényeket hozzanak.
    Bünözőnek neveznek szerencsétlen teljesen becsületes kisembereket, miközben a szervezett bűnözés szabadon garázdálkodik.
  • merlin11
    http://www.terminal.hu/newsread.php?id=08201903051412
  • Razgon
    "Németországban már az is bűncselekménynek számít, ha valaki a szabadon hozzáférhető csatornák műsorát rögzíti analóg vagy digitális formában." -> Mégis ezek a csatornák mit gondolnak, miből élnek? Ha nincsenek nézők, nincs lóvé sem.

Akik az ilyen törvényeket hozzák, azok megérdemlik, hogy úgy járjanak, mint Maszhadov.
  • Razgon
    Három millió kalóznő...UltraLOL. Ezek tényleg betegek, betegek mint régen a nácik.

Kíváncsi vagyok, mikortól kezdik koncentrációs táborba csukni azokat, akik bármit is le merészeltek tölteni.

A zenekaroknak egyre kockázatosabb kiadókhoz tartozni, én nem adnám a nevemet ilyesmihez, ha zenész lennék. Inkább csinálnék egy portált némi anyagi ráfodítással, és normális áron árulgatnám a számaimat, albumaimat. Kérésre gyártanék akár egyedi összeállítású diszkeket is.
  • Dömsödi
    Olvastam nemrék, hogy egy férfit feljelentettek csalásért, mert 4 ezer forintos porszivót 4x es áron árult az öregaszonyoknak, és közel 20 darabot eladott. Ez nem vicc.
    Ha ezért fel lehet valakit jeleneteni, akkor az miért van az, hogy az 5000 forintos audio CD árából max 400-500 forint megy az előállításra(50-100Ft)+terjesztés(100Ft)+szerző adót leszemitva 6-8 szoros hasznuk van a kiadoknak. Ebből a hatalmas pénzből sajnos meg lehet venni a politikusokat is.
    Remélem, hogy az együtteseknek, hamar eszébe jut, hogy nekik is sokkal jövedelmezőbb az interneten árulni a dalokat, a kiadókat kikerülve.
    Aproppó. Internet. Hogyan tudom bizonyitani, ha (például az axelerótól) jogtisztán letöltök zeneszámokat pl az axelerotol?
  • entreri
    Itt van a tuti:

"Sokan csak azért használják a fájlcserélő hálózatokat, mert más úton, módon nem jutnak hozzá egy-egy korábbi kedvenc filmjükhöz vagy filmsorozatukhoz."..."Mindenesetre az biztos, hogy rosszul megfogalmazott plakátokkal nem lehet számottevő eredményeket elérni, ellenben például a műsoros DVD-k árának csökkentésével el lehetne. "
  • dez
    Hát nem tudom, én meg szoktam nézegetni az izlésemnek megfelelő CD-ket pl. MM-ben, stb., mármint vételi szándékkal, de általában elborzasztanak az árak (5-9eFt). Emiatt évek alatt kb. 3 CD-t vettem. Ha 1-2eFt lenne, jóval többet vettem volna, mert a neten sem mindíg lehet megtalálni mindent, meg amúgy is.
  • Robin Hood
    Mert a fele, negyede is irreálisan sok, minimum 10edére kellene csökkenteni hogy ugyanakkora érvágás legyen nekünk mint az amcsiknak a 10szer akkora lovettájukból. Akkor talán lenne ugyanakkora vásárlási hajlandóság is. Rablóáron teljesen természetes hogy senki se veszi.
  • Robin Hood
    Miért sajnos? Magyar "fizetések": na ez sajnos...
  • benczurzs
    A bizonytalansági tényezők kiküszöbölésére vannak az un. teszt-piacok.
    pl.: USA-ban megteszik, ha egy új terméket akarnak bevezetni, hogy először pl.: Floridába vezetik be. És ha ott sikere van, akkor egész USA-ban.

Mo-n is ennek "mintájára", nem egészen mintájára, mert Európa kicsit másképp működik mint az USA.
    De tehetnének egy teszt-időszakot, ha nem válik be, akkor emeljék vissza,....
    de lehet, hogy beválik ....

A fanoknak díszdoboz,
    a többieknek papírtasak

Szerintem nem látják ezt a kíváló lehetőséget
  • winnie
    Szerintem nagyon megérné levinni az árakat, jó kérdés, hogy akik ott ülnek, miért nem látják, ezt az egyszerű összefüggést - 1. éves tananyag a közgázon

már hogy ne látnák - ezerrel készülnek az előrejelzések, becslések és bizony még így így éri meg nekik a legjobban. (persze az előrejelzésekben a sírásuk miatti esetleges bizonytalansági tényezőket is figyelembe veszik)

azt elvileg a kiadók tudják, hogy kik az árrugalmatlan réteg. (nyilván a fan-oknak mindegy, hogy mennyi a cd vagy dvd (ej, ha mindenkinek lenne lehetősége neten keresztül rendelni cuccokat...)
  • winnie
    Ha ez megtörténne egyből 4*-es lenne az eladás.

óóó, egyenes arányosság, nemár...)
  • benczurzs
    Kis kiegészítés:
    Ha az leviszik az árát a DVD-nek a felére, akkor nem biztos, hogy kétszer annyian veszik meg.
    És ha leviszik negyedére, akkor nem biztos, hogy 4-szer annyian.
    Meg kell nézni az úgy nevezett:
    "ár rugalmasságot - azaz 1 egységynyi Ár változáshoz mekkora kereslet változás tartozik"

Ehhez felméréseket kéne készíteni.
    Emberek akik kinnt állnak az utcán és faggatnak mikor rohansz, hogy megvennél-e egy DVD-t ha X vagy Y forintba kerülne.
    Ha ezt felmérték, akkor ki tudják számolni, hogy megéri-e levinni az árakat.

Szerintem nagyon megérné levinni az árakat, jó kérdés, hogy akik ott ülnek, miért nem látják, ezt az egyszerű összefüggést - 1. éves tananyag a közgázon
  • vax
    Azért ez a 6-7x talán kicsit tulzás. De azért egy audio cd lemezért 3500-6000 Ft körüli összeget elkérni szerintem rablás. Másrészt manapság kevés olyan előadó van akiért az emberek képesek, akarnak és tudnak kiadni ennyit. A "régebbi" előadókat meg már korábban megvásárolták nagyrészt (ez pl. rám jelenző. Ezért manapság ritkán vásárolok Cd-t vagy kazit. De akkor sem adok ennyit ki érte egy lemezért).
  • Inquisitor
    "Ha ez megtörténne egyből 4*-es lenne az eladás."
    Hmmm. M.O.-on? Kétlem. Itt ha 20Ft-al ólcsóbb lemásolni, akkor is lemásolnák ... sajnos.
    Cseheknél 6-7x annyi CD és DVD talál gazdára mint nálunk, pedig ott se kolbászból van a kerítés.
  • hornbali
    Szal németországban ha valaki elmegy otthonról és pont akkor vetítenek egy olyan filmet amit meg akarna nézni,azt nem veheti fel monnyuk videóra?

Hááháááá, ez mekkora baromság...
  • MagyaR
    Na és, azt, hogy ellenőrzik le, hogy kinek van pl. a gépén illegális film vagy ilyesmi?

Egyszer csak bekopogtatnak, az ajtónkon és bejönnek hozzánk leellenőrizni a gépünket?
    A fenét.

"Mindenesetre az biztos, hogy rosszul megfogalmazott plakátokkal nem lehet számottevő eredményeket elérni, ellenben például a műsoros DVD-k árának csökkentésével el lehetne. Ám ez valamiért mégsem történik meg..."

Ha ez megtörténne egyből 4*-es lenne az eladás.
    Pl. ha 6000 ft helyett 2000 ft lenne egy új dvd.

Pl. 6000 ftér így megveszneke gy új filmet 3000-en (csak tegyük fel) 2000 ftér meg 25000-en.

Melyik érné meg jobban a készítőknek?

• SZEG007
    Minek egyáltalán nönap, a nöknek egyenlöség kell , ésnem az hogy folyton ehez hasonlo baromságokat tartsunk, mégis mi ez ha nem megkülönböztetés?
  • stukov
    Még szerencse, hogy a magyar szerzői jogi törvény szerint lehet zenét, filmet letölteni a netről.
  • Robin Hood
    Valószerűtlennek tűnnek a filmipar kárjelentései is, hiszen 2004-ben például Hollywood és társai rekordbevételeket könyvelhettek el mind a mozikban lévő filmvetítésekből, mind pedig a DVD-eladásokból. Az sem tesz jót a filmipar szavahihetőségének, hogy az illegális másolások ellenére is kisebb vagy nagyobb értékben, de nő a DVD-eladások száma világszerte
    Hát ezaz, ne sírjon a szájuk!
  • Robin Hood
    Németországban becslések szerint minden nyolcadik férfi és a nők 7,1 százaléka egyszer vagy rendszeresen már töltött le illegális tartalmakat az internetről.
    Ha illegáéis a tartalom, a készítőit (kiadók) kell bűntetni! :)
  • pepe003
    Barmok :@
    Szerintem , ha megkérdeznénk, 10 színészt, 9 biztos azt mondaná, hogy hadd másolják a filmeket.
    Ugyanis a DVD-kből, meg ezekből, szinte csak a kiadónak van haszna...
  • dez
    Ezek fel sem fogják, milyen károkat okoznak a társadalomnak azzal, hogy - önös érdekből, a változások visszatartása érdekében - hozzászoktatják a "bűnöző vagyok" gondolatához a fiatalokat.
  • Robin Hood
    Undorítóak ezek a gerinctelen majmok. Összesen ennyi jut eszükbe a nőnapról? Biztos mind homok, azért...
  • ZsirosKenyer
    lál az egész világ :DDDDDDD
  • Sityi
    Ezek betegek. Nem is kicsit. Most már meg sem próbálom megérteni a kiadókat: egyértelműen egytől-egyig komoly pszichopaták; mániákus hazudozók és pénzhajszolók. És meglehetősen guszustalan egy ünnepet ilyen célokrak felhasználni.
  • eke
    Csupaszív társulat...
  • blakshep
    muháháhá