47
  • Epikurosz
    #47
    off
    Apropó, ha valakinek kell én is eladom a Canon 350i-met 12 ezer ft.ért.
    on
  • Epikurosz
    #46
    mONDOM A SZTORIM:

    Én mátrix-szal kezudtem ebből volt kettő is. utána HP-re tértem át, kb. 10 éve. Az első hp ment 3 évet, a második talán 4-et. Ha jól emlékszem 350C volt az egyik.

    A panaszom az volt rá, hogy egy idő után megkopott a papírbehúzó mechanika és egyszerre 10 lapot is bekapott.
    Summa summárum, elegem lett a HP-ből, ÁTTÁRTEM a Canonra. 18k-ért vettem egy 350i-t, okés, nem drága.
    Az utángyártott tintapatron 800 ft. a pólusban.
    Háromhavonta kell vennem egyet, mert keveset nyomtatok.
    Minek is annyit nyomtatni? Jó az a képernyőn is. Szerintem hülyeség kinyomtatni a fotókat is, a képernyőn kell őket nézegetni.

    Amit hiányolok ebből a Canonból: WiFi.

    A következő nyomtatóm egy multifunkciós WiFis nyomtató lesz (szkennerrel)!
  • lendav
    #45
    Sziasztok!
    Eladó egy pár db. HP-78A (38ml!!!) színes patron tintasugaras nyomtatóhoz!
    A patronok eredetiek, vadi új, bontatlan csomagolásúak! Garanciát vállalok!
    A lejárati dátum 2009.feb.
    Baráti áron, 9000 Ft./db-ért elvihetőek!
    Össz. 4 db. van belőle, ha mindet elviszed beszélhetünk kedvezményről!
    Kérlek ha érdekel, ide írjál: [email protected]
  • gz8
    #44
    Az új színesek kalap ****t sem érnek. Addig jó, amíg garanciális, de utána cumi a köbön.
    (ja, a szerviz rövid i )
  • Troll
    #43
    A HP méltó tagja a Wintel birodalomnak. Csakhogy flém.
    Melóban szinte csak HP nyomtatóink vannak, kizárólag lézerek, színes és fekete egyaránt. Van, amelyikkel még sosem volt probléma, de az az általános, hogy csak be kell őket hurcolgatni a szervízbe. Mostanában vettünk egy új színes lézert, miután az előzőre már ráköltöttük a teljes vételi árat (csak szervíz, festéket nem számolva.)
  • gz8
    #42
    Na, még a végén itt is meglesz a szokásos klikkesedés? Kinek a HP, kinek a Canon?
  • Tetsuo
    #41
    Canon olcsóbb s jobb a zolcsó otthoni printerpiacon (a többi piacot nem ismerem) mint bármi más.
  • vax
    #40
    Én is nagyon megvagyok vele elégedve. Fényképet és fekete nyomatai is nagyon jók és ráadásul hihetetlenűl csendes. Nem úgy mint az Epson 640-m.
  • gz8
    #39
    Jogos, tkp a 9xx-as sorozat némileg feljavított változata. Ezek mind a formattert, mind a mechanikát tekintve sokkal megbízhatóbbak voltak. Meg merném kockáztatni, hogy ezekkel a típusokkal érte el a HP a mechanikai és elektronikai megbízhatóság csúcspontját, innen már csak hanyatlik. :-/
  • vax
    #38
    Az ürméreten, kapacításon kívűl a nyomtatófuvókák száma is kétszerese a 38 ml-nek a 19 ml-hez képest. Ezt a patront használják még az előttem szólót kiegészítve a photosmart 1xxx sorozatúak is.
  • vax
    #37
    Vigyázat, mivel a 78-asból két fajta van. 19 ml és 38 ml-es. Nagyrészt a 19 ml: 5-12 eFt-ért lehet megkapni a 38 ml: 7-19 eFt-ért.
  • LaPalma
    #36
    sok? én azt hittem felrugom a boltost, amikor 12800,-ért adta a 78-ast.
  • vax
    #35
    Igen, de azért ha jobban körül néztek akkor normálisabb helyeken 7-8 eFt-ért már a 78-as 38ml-hez hozzá lehet jutni. Ha nagykerben veszed még olcsóbban. Igy érdekes, hogy kb. a HP mint gyár ezt a patron tipust kb. 2-3 eFt-ért adja a keresedőknek. De az átlag kisker üzletekben ez már a 17-19 eFt-ot is eléri. Azért eléggé felkúszik az ára. Akkor most ha utána számolunk még azon az áron is keményen nyer a HP. De akik igazán megvágnak minket nem csak vagy nem igazán a HP hanem a kereskedelem. Egyébként vannak a piacon utángyártott hp patronok, de az áraik a fele, háromnegyede a gyárinak. De ez is csak akkor igaz ha a drágább helyen vásárolt árakhoz hasonlítod össze. Általában 4-7 eFt között vannak a Pelikan gyártmányúak. Jobb helyen vásárolva ennyiért már gyárit lehet kapni.
  • gz8
    #34
    Az nem piros, hanem bíbor. A nyomtatás három alapszíne a sárga, a ciánkék és a bíbor.

    Amúgy ha jobban belegondolsz, a 9xx-as sorozatba, 5110-esbe, 3820-asba való 78-as színes patron a maga bruttó 16-17 ezer forintos árával azért kissé sok. Kissé...
  • pepii
    #33
    Előkerestem egy 2004-es árlistát van egy cég ami tinták eladásával foglalkozik.
    Pl.
    20 liter fekete tintát HP 51626A -ba 170 K
    20 liter szines tintát HP 51625A -ba 200 K
    ha elosztjuk a 20 litert az x ml -rel ami egy patronba van, akkor egy érdekes szám jön ki, na meg érdekes ár is.
    Lexmarkba még olcsóbb a tinta.
    A leggdrágább HP tinta a HP C4843A piros szín. 20 lityi 318 K de ha osztok-szorzok még mindig ok
  • vax
    #32
    Hát azért ez fotonyomtatásnál már nem egészen igy van sajnos. És itt a tartósságra is figyelembe kell lenni nem csak a minőségre.
  • acdc
    #31
    Engem valahogy a gagyi festékek a gagyi dvdk-re emlékeztetnek pl. princo ugye frissen jók de kis idő múlva hányan befürödtek vele....
    Na most ez mondjuk fotopapírra nyomott fontos fényképeknél jön ki x idő múlva

    De ha valaki tud ajánlani olyan olcsóbb festéket akinél bizonyos idő elteltével sem vesztett a minőségéből azt szívesen venném bármilyen nyomtatohóz meg más is szerintem
  • Kain
    #30
    Én raktam össze gagyi HP nyomtatókat a tulajdon két kezemmel, és éppen ezért szeretnék mindenkit lebeszélni ezekről a cuccokról :) Úgy bántak velünk (a munkásokkal), mint egy állattal - cserébe elbasztunk néhány nyomtatót ;))
  • acdc
    #29
    Ugy beszéltek mintha a canon epson stb.. nem lenne drága az erdeti festék én ha hp-val (legolcsóbb fajtával) nyomtatok fekete-fehér szöveg ilyesmi mindenki azt hitte lézernyomtatóval van,amugy meglehet nézni fél-1 év múlva az utángyártott festékből készűlteket-tisztelet a kivételnek de hp-hez is van uténgyártott.
    Sokan nem tudják de mindegyik gyártó a festékből él evidens, a sony play is veszteséggel megy a játékokon jön be...
    Amúgy nem a hp-t akarom védeni le@arom mindegyik gyártót de én elégedett vagyok vele régóta nyúzom
    volt hp digitális fényképezőgépem na az egy rakás @ar volt de más tipust dicsérnek szóval szerintem ez is tipús és szeria függő nem márka
  • Xantia
    #28
    Én HP DeskJet 940C nyomtatót használok (még 35eFt-ért vettem három éve). Azóta a tintapatront töltettem (Cartridge World, Arany János utca - 4eFt). Ha mégis beszáradna, akkor veszek egy másik tintapatront, mert a fej is benne van - nem a nyomtatóban.

    Egyébként ha beszárad a tinta legegyszerűbb melegvizben kicsit áztatni a fejet (festék vizben oldódik), esetleg ujjbeggyel dörzsölni, majd egy szádba veszed és egy kicsit megszívod. Persze utána gyorsan köpd ki a festéket, és öblits egyet. Utána tökéletes lesz...
    A HP ezért is jobb, mert könnyedén kijön a fej a patronnal együtt. Epsonnál többet kell dolgozni, hogy a beszáradt fejet kivedd a nyomtatóból.
  • TeszteloPontHu
    #27
    Gondolom, nem te vagy a cégtulajdonos... :)
  • arty
    #26
    akkor sem veszek HP nyomtatót (tintást) ha ingyen lesz a nyomtató.
  • Tocke
    #25
    Mi szinte csak Canon nyomtatót adunk el, mert ahhoz bruttó 300,- Ft-ért adunk fekete patront és 400,-ért szineset... Ez a leggazdaságosabb!
  • gz8
    #24
    Ja, egyszer száradjon be a fej, dobhatod is el az egészet, vagy 20-25 rugóért cserélik neked szakszervizben.
  • gz8
    #23
    Jaja, utántöltés. Távolról sem a normális tintaminőség, a service stationt teleköpködi tintával, amin aztán nem megszárad, hanem szépen folyik - a következmények a hozzáértők számára nyilvánvalók.

    Egyébként a fúvókáknak is megvan a maga élettartama, ezért sem jó ötlet 5.-6. alkalommal utántöltött patronnal próbálkozni.
  • gz8
    #22
    A lézernyomtatók terén a HP szerintem messze jobb. Láttam olyan LJ IV-est, amivel még 4 ezer lapot se nyomtattak ki, pedig '94-ben gyártották. Na, ezt nevezem alulkihasználtságnak.

    Nemrég volt szerencsém egy vadiúj 2420-ashoz. Formatterhibás volt. Ez azért kissé súlyos, nem?
  • saldi
    #21
    Munkahelyemen mindenkit lebeszelek arrol hogy nyomtatot vegyen. Aki nyomtatni akar, hozza be, abba a havi 5 oldalba nem hal bele a ceg.
  • darkbear
    #20
    Nekem Canon nyomtatóm van! Külön van a fej és sokkal olcsóbb a patron is! (szines és fekete)
    De nem árasztották el a boltokat a más gyártó által készített tintapatronok! Ennyit az egybefej patronról!!!!Jogilag!!!!
  • FTeR
    #19
    HPnél nem azért van a patronnal egyben a nyomtató fej, mert nem tudna jobbat kitalálni, hanem azért, mert így jogilag meg tudják akadájozni, hogy más gyártó is patronokat készítsen hozzá. Ennyi. Ezért jöttek be az utántőltök, mert így a nyomtatófej kimarad a dologból. De mint tudjuk ez nem túl egészséges.
  • concrete
    #18
    hát amióta 40-ért már "lézer nyomtatót" kapsz ...
    de monjuk ezt az őrületet a Samsung, meg az OKI kezdte
  • concrete
    #17
    hát izé, én A4-es gagyi nyomtatót(15K alatt :) sose vettem, se HP, se Canon,se EPSON ezért ezekhez hozzászólni nem tudok, de az A3 mezőnyben(100K felett) már nagyon sok nyomtatót használtam, és ott egyértelműen HP.
  • gz8
    #16
    Manapság már azok is egyre ratyibbak, sajna.
  • crx
    #15
    HP csak a lézer ami ér valamit.
  • Dömsödi
    #14
    Olcsóbban?
    Én 12.000 vettem HP3650-est. Szines nyomtatásban nem rossz, de zabálja a tintát. A fekete fehér szövegnyomtatásra bőven jó. Gyors, és a nyomat is szép. Ha kifogy a fekete, akkor meg utántöltök. Ha pár utántöltés után szétmegy a nyomtató, akkor se buktam.
    Ha meg szines fénykép kell, akkor beszaladok egy fotos boltba és 10x15 ös méretben 50 forintért előhivják.
  • Zoley
    #13
    A HP elkezdhetne minoseget gyartani a mostani rakas fos helyett es akkor talan tobben vennek. Amiota szar, azota beszelek le mindenkit a HP cuccokrol...
  • Killgore
    #12
    Az oké dolog, de kicsit veszélyes, sok rosszat hallottam az ilyen fajtájú utántöltésről. Bár ha neked nincs minőségromlás, akkor biztos jó. Én nem mertem ezt csinálni :)
  • pepe003
    #11
    ÉN nekem már fél éve egy patronom, van én inkább utántöltőt veszek, ami 4000 forint, 5x lehet vele a patront utántölteni. eddig nem volt minőségromlás
  • sz4bolcs
    #10
    Persze a nyomtatóra szükség van, de én is azt hiszem, hogy nem olyan drága egy patron előállítása, mint amennyit elkérnek érte. Itt nem az áll fönt, hogy olcsó és azért veszem meg, hanem még a sok pénzért árult cuccra is azt mondják, hogy ez a reális értéke...
  • sz4bolcs
    #9
    Ezt egy fórumozó írta:

    "Az a baj, hogy Magyarországon nagyon nagy tárgykultusz van,
    és az emberek azt hiszik, hogy spórolnak,
    ha olcsón vesznek meg mondjuk egy videókártyát vagy winchestert,
    vagy akár egy TV-t. Közben akkor spórolnának, ha nem vennék meg."
  • L3oN
    #8
    Utálom a Hp-t. Canon sokkal jobb. PAtron is olcsobb hozzá.Canon forever