56
  • Sityi
    #56
    Nem publikálják az ISO-kat, de a 9.1-ből létezik egy Personal Edition, ami 1 CD, és utána a többit le lehet töltögetni. Viszont az sem illegális, ha valaki a neten elérhetővé teszi a CD/DVD image-eket pl. torrentként.
  • DOT
    #55
    "Ha ugyanis erröl lenne szó, akkor a unix/linux szerverek eléggé tele lennének ismert hibákakl támadhatósággal."

    Hát eléggé tele is vannak... Ha *nix rencergazda lennék, az egész napom a különféle hacker listák olvasgatására menne el, meg a patchek telepítésére. Így azért aránylag nyugodt vagyok :) Tudom, akit még nem hackeltek meg azt majd később fogják, de mindezidáig minden gépemen sikerült ezt elkerülni valahogy. Biztos csak szerencsém van :)
  • DOT
    #54
    "a suse 9.2 prof. is ingyé letölthető"

    Tényleg ? Hol ? Rosszul emlékszem, vagy a SuSE volt az, aki azt nyilatkozta, hogy nem adja közre az ISO-kat, mert az már kereskedelmi termék ? Persze, le lehetett tölteni a disztribet, úgy egyesével, fájlocskákat. Ez már nem így van ? Most a suselinux.com átdob a Novellhez, és ott inkább az Eval feliratok villognak, mint a "Free download".. Jó, van más disztrib is...
  • DOT
    #53
    "Ha ugyanis erröl lenne szó, akkor a unix/linux szerverek eléggé tele lennének ismert hibákakl támadhatósággal."

    Hát eléggé tele is vannak... Ha *nix rencergazda lennék, az egész napom a különféle hacker listák olvasgatására menne el, meg a patchek telepítésére. Így azért aránylag nyugodt vagyok :) Tudom, akit még nem hackeltek meg azt majd később fogják, de mindezidáig minden gépemen sikerült ezt elkerülni valahogy. Biztos csak szerencsém van :)
  • DOT
    #52
    Én is Windows rendszergazda vagyok, de mégsem merem azt állítani, hogy értek hozzá... ez ugyanis jelentős önteltséget feltételez.. Azt viszont merem állítani, hogy eddig sikeresen megoldottam a felmerült problémákat, és ez engem elégedetté tesz a pozíciómban.
  • DOT
    #51
    Igen, és aztán eldönti, hogy hmm, hát ez a progi nekem nem szimpi, nem hajtom végre amit akar?... Szvsz az OS dolga a parancsok végrehajtása, nem véleményezése. Az már a HAL 2001, meg Marvin, a paranoid android dolga. Másrészről, ha egy task mondjuk localsystem jogokkal fut, akkor azt nem is lehet így kilőni. User módú sw-t viszont miért ne ? Az megint nem a MS hibája, ha valaki admin jogokkal usereli a gépet...
  • ironmaiden
    #50
    Sokan vesznek ott illetve más ilyen helyen Sulinetes gépet.
    Én is Auchan-ban vettem, múlt év nyarán. XP Home volt rajta illetve most is az van. Hazahoztam és jó volt rajta minden. Azóta is jó, nem kell állandóan újratelepíteni, stb. Aki ugyanitt Linuxos gépet vesz... Így persze, hogy sokan hamarosan leszedik vagy leszedetik róla és windows-t raknak rá.
    Sokan életükben akkor hallottak a először linuxról mikor hazavisznek egy ilyen gépet.
    Volt aki visszavitte az ügyfélszolgálatra és azt mondták neki, hogy a Linux nem fehér embernek való, jobban jár ha leszedi ezt a sz@rt és windows-t rak fel helyette.
    Az, hogy ilyen Sulinetes gépek vannak, az nem az Auchan hibája. Azoké, aki így telepítve kiadnak egy gépet a kezükből.

    Ha egy XP-vel telepített gépen mindent be tudnak állítani, akkor csinálják meg linux esetén is.

  • IrkaBirka
    #49
    Látom, ezt a forumot sem moderálják...

    Csak hogy tudd, ha a linuxot annyi amatőr használná mint a windows, akkor mindenki leszarnáa m$-t és nem lenne rá, csak 1-2 virus.

    Viszont az is igaz, hogy a Föld összes pingvinjét bunkóval vernék agyon a júzerek bosszúból. LOL
  • Tetsuo
    #48
    "..vettem az Auchanban."
    Nna ennyi elég is. :DD
  • stratoman
    #47
    Akkor Neked szerencséd volt, hogy az UHU-val nem kellett sz@rakodnod.
    Először nem én raktam fel, hanem új gépet vettem az Auchan-ban. Hazahoztam:
    Nem volt hang, a hozzáadott nyomtató meg sem nyikkant, a benne lévő modem nem volt telepítve és még sorolhatnám tovább.

    Ezután leszedtem felraktam újra. Még 4 napig szívtam vele, majd leszedtem és felraktam a sz@r XP-t illetve 2 hónap múlva mellé egy suse 9.1-t. Azokat nem 15 percig tartott feltenni, hanem kb külön-külön 30 percig, de nem is kellett utána szopni vele, mert minden jó volt, mindent beállított illetve felismert.
    A Linuxok egyik előnye az, hogy sok hw-t felismernek. Az XP esetében viszont sokszor kell telepítés után drivereket felrakni, de ott csak elő kell venni a driver cd-t és telepíteni.
    Egy Linux ha nem ad drivert valamihez akkor sokszor szívás a vége.
    Akkor képzeld el azokat akik életükben először vesznek gépet.
    Sokan akkor hallanak, hallottak először a linuxról mikor egy ilyen gépet hazavisznek. Amin ahhoz képest, hogy elméletileg "hozzáértők" telepítik, szinte semmi sincs beállítva. Ami pedig mégis be van az sem az ő érdemük, inkább a Linux telepítő érdeme.
    Maradna az internet sz@rrá böngészése. Már ha működne a modem. Anélkül pedig nehéz ügy, még Linux alatt is. ADSL pedig nincs mindenütt.
    A vége pedig az ilyen UHU-val szállított gépeknek az, hogy lekerül róluk és a helyére kerül pl. egy XP esetleg mellé egy suse.



  • mireez
    #46
    "nem én kinlodok virusokkal , kémprogramokkal , meg mindenféle hülyeséggel." megnyugtatlak hogy ÉN SEM !
  • blackeagle
    #45
    Én is gondolkozom egy mac-en , milyen az új G5 ?
  • blackeagle
    #44
    Pedig azt mondom nem kell suse-t használni mert szar. Van a magyaroknak is linux distrója. Érdekes módon bepakolom az uhu-t a CD-be és 15 perc alatt feltelepül egy valag használható programmal. Nem kell szarakodnom még prg. vadászattal ,meg a sok warez töltögetéssel. A hw-t kapásból felismeri és használom.
    Ennyi, használom. Fikázza az összes m$ hivő , pedig nem én kinlodok virusokkal , kémprogramokkal , meg mindenféle hülyeséggel. Minap hálókártyát cseréltem ,és ? Fel se tünt ,mert nem kell foglalkoznom vele. Nem kell mindenféle user butitó ,meg varázsló hülyeségekkel foglalkoznom. Itt nem az a cél ,hogy verjem a válam mert találtam egy új hw-t , hanem az hogy észre se vegyem. Az a bajom ,hogy néha belefolyok ilyen vitákba ,pedig csak az 5. hozzászólásom a lényeg . Én csak nevetek az m$-en és mindenen ami hozzá kapcsolodik.
  • blackeagle
    #43
    Kis komám esetleg személyeskedtem ? te vagy a világhülyélye a primitiv vondozoddal együtt.
  • strogg
    #42
    Egy paró ám nagyon fontos dolgot az összes résztvevő elfelejtett.
    Amíg a SuSE megfagyhat a boot-nál, ingyen és bérmentve próbálkozhatsz másik terjesztssel, jah, és ez a fagyás sem pénzbe került neked, mert a suse 9.2 prof. is ingyé letölthető.
    Míg a winXP EOM áron is kb 25 ezer forintomban , az office hibái pedig min. 60 ezer+áfa forintba kerülnek.
    Azért nem mindegy nem? Nekem legalábbis semmiképpen.
  • h4x0r
    #41
    Nem azért mondom, de próbáltál más disztrókat is? Lehet, hogy időigényes és némiképp unalmas is, ha nem ez a hobbid, de nem csak a SuSE van.
    Mint az ismeretes, a különböző Linux disztribúciókat is csak emberek csinálják, és lehetnek szarok is.
    Amúgy az összes általad említett dolog nagyjából a csomagkezelő hibája. Kivéve az IDE-s dolgot, bár hasonló problémám még nem volt, hasonló környezetben sem. De nem akarom, hogy elröhögd magad, használj Windowst, élvezd annak a hibáit a Linuxéi helyett...
  • mireez
    #40
    hey, ilyet már én is láttam Linux alatt! Nem veled csináltuk azt a Linux telepítést? jah, hogy te hétvégén, én meg hétköznap egy "linux specialistával"? !!!

    Olyat is láttam már linuxnál, hogy nem lehetett rendesen leállítani a gépet, mert végtelen ciklusba kezdett... frissen telepített debian..
  • TheZsenyka
    #39
    "Ellenben a M$ laza, főleg selejtes termékeket termelő, kaotikus világát elnézve,"



    Mindíg is azt vallottam, és most is így gondolom, hogy a Linux megoldások kitűnőek, ha pl. egy SQL szervert, WEB szervert meg mondjuk egy fájlszervert akarsz üzemeltetni, vagy bármilyen egyéb, célorientált megoldást.

    Egy-két kiragadott példa a Linux ellenében, mint átlagfelhasználó:

    (És ha most valaki azt mondja, hogy "Ja, hát nem kell SuSe Linux-ot használni, mert az szar..." akkor elröhögöm magam, mert azt bizonyítaná, hogy a Linux világ is tele van szarral, amiben egyébként biztos vagyok.)

    1.,

    Gép bekapcsol, SuSe Linux boot beficcen a meghajtóba, boot...

    Telepítés megkezdése...

    Sötét képernyő...

    Megfagyot...

    Hmmm... az én karimmal nem indul el a telepítő grafikus módban. Persze szöveges módban is be tudom röffenteni, na de kérem, milyen komfort ez, amikor a szöveges képernyőkön a feliratok fele nem látszik, mert nem fér ki (csomagok)? Windows esetében még soha semmilyen körülmények között nem találkoztam ilyen problémával.

    2.,

    Karakteres módban tovább tud menni, jajj de király, atom lesz, végre telepítem a Linuxot.

    Eszközök felismerése.

    (Másodlagos IDE csatornám aktív, de nincs rajtuk semmilyen eszköz és nincs beállítva semmilyen fix paraméterezettségű meghajtó)

    Másodlagos IDE Master detektálása... (és itt eltellik 10 perc, aztán megunom...)

    Letiltom a másodlagos IDE csatornát, pedig hát semmi nincsen rajta... Így már továbblép. Siker!!!

    Hát ilyen sincsen Windows alatt, hogy egy ramaty másodlagos IDE csatorna miatt (ami üres amúgy) ne tudna települni.

    3., Linux telepítése
    Csomagok válogatása. Izgatottan kijelölök néhány plusz csomagot, mert szép dolgokat ígérnek. Depedencia vizsgálat, még két csomagot ki kell jelölni, hogy az eddigi szelekciók működjenek. Katt, katt. Ismét depedencia (biztonság kedvéért). Minden oké.

    Egyes csomagok frissülhettek az Ön verziójának a kiadása óta. Akar frissítést az Internetről a telepítés folytatása előtt? Igen!!!! De jó funkció! Katt katt. (konfigurálom az Internet elérést is) Katt katt.

    Megy a frissítés...
    Warning!!! Az Ön által letöltött frissítő csomag igényli a következő csomag meglétét: xyz csomag.
    Most mi a búbánat van??? Honnan tudhattam volna? Nem tudom kijelölni azt a csomagot, mert benne sincs a jelenlegi release-ben amiről telepítek. Ha meg épp benne van, meg kell szakítanom a frissítést. 22-es csapdája...

    Ilyen sem volt Windows frissítés alatt...

    4.,
    Felküzdötte magát a Linux a winyára. Bootolás következik.

    (Letiltott másodlagos IDE csatornával, amire semmi nincs csatlakoztatva.)

    Minden szépen indul. De jó.

    Hmmm... át kéne állítani a felbontást és a színmélységet... Katt katt... A videokártyám (chipset) nem szerepel a listában... Idegesen katt katt... ATI oldalára ficcenek,Megnézem hogy kell telepíteni. Futtassa az check.sh-t a megelelő kernel verzió megállapításához. Katt... sh not found... ????... Katt... sh not found ... valahonnan előküzdöttem. Megvan a kernel verzió. Töltse le a hozzá való driver-t, majd:
    Nyisson meg egy command ablakot, írjon be egy fél kilométer hosszú utasítást a frissítéshez...(rpm -Uh -force kurvahosszúpackagename.rpm) Katt katt... a driver package nem frissíthető... ???? katt katt... a driver package nem frissíthető, adja meg manuálisan, melyik package-et akarja frissíteni a megadott RPM fájlal... ???? mit adjak meg??? viccelsz? Csak 325 package van telepítve, gyerekjáték lesz kitalálni, melyik az...

    Windows boot... computer management ... remove partition... add partition... format...

    Mivel nem szeretném a teljes hétvégét Linux telepítéssel és konfigurálással tölteni, hogy alapszinten működjön: Linux kukába

    Majd visszanézek pár év múlva, hogy hová jutott, addig teret engedek a profiknak és HASZNÁLOM még egy kicsit a szar windows-t.
  • archkoven
    #38
    "ez biztos jele lesz annak, hogy jó úton haladunk." -miért? Konkrétan te milyen úton haladsz? Te valamelyik operációs rendszert fejleszted? Na gyere mesélj!
  • Axon
    #37
    Nem hiszem, hogy ennyire egyszerűen lehetne általánosítani az IT kommunizmust és az IT konzervatizmust. Linux vs. Windows. Egyébként ezek a - főleg - politikai jelzők amúgy sem csengenek jól, ha bármihez is társítjuk őket.
    Általában követem a Linux és főleg a Linux kernel körüli fejlesztéseket (pl. Linuxvilág számai). Az a hihetetlenül szigorú hierarchikus rendszer a fejlesztési lépcsők között, mondhatni már-már diktatórikus, szinte fasisztoid szervezettséget mutat. Nem is beszélve a Debian Linux szigorú munkamenetét vizsgálva. Ellenben a M$ laza, főleg selejtes termékeket termelő, kaotikus világát elnézve, erősen anarchikus szervezettséget mutat, ahol szigorú következetességet csak a profit mérhetetlen hajhászásában mutatnak.
    Ezért nem túl szerencsés politikai rendszerekhez hasonlítani a két gyökeresen különböző filozófiával készülő, működő (céget/csapatot/mozgalmat/stb.)
  • Axon
    #36
    Áhán! Már kezd fáradni.
    Szitkozódik, kiabál, fenyegetőzik, hörög, csorog a nyála és egyre több az elütés és a helyesírási hiba a beírásaiban.
    Egy tipikus kis pitiáner mikroszoft ügynök vergődése. Csúsznak ki a szálak a kezei közül, egyre több a - jogosan - elégedetlen ember a mikroszoft termékekkel.
    Csak annyit tudok még kívánni, hogy szitkozódj, hörögj, ordíts, szentségelj csak tovább, ez biztos jele lesz annak, hogy jó úton haladunk.
  • Tetsuo
    #35
    Mireez, jó én lehet h nem sokat értek a kernelhez, de a shell a sok baromságait előttem csinálja.. és rohadtul idegesít.
    Most írhatnék több ezer amirenincsmagyarázat példát, ami már megtörtént velem. Soxor elfelejti a mentett beállításokat, de konkrét pl: van 10-20 olyan mappám amiben albumcím és időtartam alapján akarja sorbarendezni a képeket, s ha átállítom akkor csak 1 hét múlva kezdi megint..
    Hozzátenném h nem használok ócska kitudjahonnanvett progikat, és nem túrtam bele a Winbe & minden halandónak szánt beállítási lehetőséget ismerek benne.
    A Microsoft névről meg csak annyit hogy ők csinálják az IEt is. Ez pl kifekteti:
    <html>
    <head>
    <title>ie6 crash on hover</title>
    <style type="text/css">
    a:hover { background-color:#f90; }
    div.header { float:right; }
    div.nav { float:left; width:100%; }
    div.flybox { float:left; width:250px; }
    </style>
    </head>
    <body>
    <div></div>
    <div class="header"></div>
    <!-- if this comment is removed, ie does not crash -->
    <div class="nav"></div>
    <div><a href="">Szopás!</a></div>
    <div><div class="flybox"></div></div>
    </body>
    </html>
    Aki még a böngészőt sem tudja rendesen megcsinálni az egy OPrendszert h tudna?
    Most ne mond azt h nem kell ilyen oldalt írni, mert a weboldalak többségét pl otthoni felhasználók írják, a böngészőnek kéne védettnek lennie, de messze nem az.
    Az OpRendszerben meg 10000x annyi hiba van mint abban a szerencsétlen browserben.
  • TheZsenyka
    #34
    Üzlet. Semmi másról nincs szó, mint üzletről. Minnél kisebb befektetéssel minnél nagyobb hasznot termelni, bármi áron. Én személy szerint kétféle embert ismerek, ha üzletről van szó:
    - jó üzleti érzékkel rendelkezőt
    - rossz üzleti érzékkel rendelkezőt
    Ennek a megállapításához nem sok észre van szükség. A Microsoft szoftvereket készít, reklámozza és eladja őket. Sikerrel. Stratégiájának köszönhetően domináns.
    Az, hogy mit honnan loptak, kit hogyan vertek át, fosztottak ki, milyen innovációkat halogattak el, szalasztottak el, süllyesztettek el, semmiféle jelentőséggel nem bír abból a szempontból, hogy egy rendkívül sikeres vállalkozásról van szó. Egyike a legsikeresebb legális vállalkozásoknak. Az IT kommunizmus, amit a Linux képvisel, szintén járható út, hiszen látjuk, amint teret hódít. Supportból húzza le a pénzt, de hát valamiből le kell vágni a hasznot. A Microsoftot lehet konzervatívnak nevezni, de akkor a Linux irányvonal idealista.

    Ha ma az Amigák utódait nyüstölnénk agresszíven, akkor most a cikk mindössze annyiban lenne más, hogy a Microsoft helyén mondjuk Commodore állna, a Windows helyén pedig AmigaOS. Nyílvánvaló, hogy a legelterjedtebb platform szenvedi el a legnyíltabb és legerőteljesebb támadásokat.

    "Ez nagyon jó :))) Nem volt jó napom ,de ez feldobta. Ekkora pancser szintársulatot mint az m$."

    De ennek örülni...
  • strogg
    #33
    © archkoven
    Te is tudod, hogy ez messze nem igaz.
    Ha ugyanis erröl lenne szó, akkor a unix/linux szerverek eléggé tele lennének ismert hibákakl támadhatósággal.
    Pont a szerver piac és résztvevöi cáfolnak ár arra, amit állítasz.
    Pont az internet stratégiai pontjai cáfolnak meg.
    Az egy megint más kérdés, hogy a linuxos közösségekben messze nem annyu a lúzer, hogy minden szar bejöhessen egy email csatolásként.
    Szóval vicc amit az m$ állít.
    Mármint, hogy azért winen van a legtöbb expolit, féreg etc... merthogy olyan faxa a win, hogy mindneki azt használja, és különben is.
    Ez nevetséges. Ezen az alapon az összes unix szerver átjáróház lenne.
    Ne kábítsuk már egymást...
    papa?
    Lekicsinylésnek csekély, anyakönyvi szempontból ártatlan vagyok :DDD
  • h4x0r
    #32
    Kedves mireez!

    Ha egy pillanatra levetned az agresszivitasodat, akkor azt mondanam, hogy nem flamelni akarsz, csak velemenyt kifejteni.

    Mondok en is valamit. Az egyik legelterjedtebb OSS liszensz a GPL. Ez a liszensz kotelezi a forraskod felhasznalojat, hogy a leszarmazott, esetleg uj szoftvert forrassal egyutt, ugyanazzal a liszenszel adjak ki. Pont ez a lenyege. Az egeszet ugy probaltak megtervezni, hogy az ilyen kereskedelmi torekveseket nehezitse. De ettol fuggetlenul elkepzelheto, amit mondasz (marmint hogy kereskedelmiek lesznek az eredetileg OSS progik).

    DE!!! A penz itt nem ebben van. Nezd meg pl. a MySQL AB-t. A MySQL-t kettos liszenszelessel adjak ki (egyik GPL, a masik kommersz). A kulonbseg: a kommersz liszensz alapjan kezdhetsz uj fejlesztest sajat liszensz alatt, kapsz egy eleg komoly supportot, stb. (ha erdekelnek, akkor a honlapjan le van irva).

    Kb. ennyi. Amugy meg pusztuljon a fergese... :-D
  • mireez
    #31
    mert nem értesz hozzá?:)
  • mireez
    #30
    te ilyen erős vagy?
  • intrex
    #29
    "Persze kezdjük ott, hogy akik most itt nígnak, hogy ilyen szar, olyan szar a Win, azok NEMÉ RTENEK HOZZÁ, és azok ahhoz az uj szarhoz se fogtok érteni. Ti lesztek az elsők akik beszopják az új rendszer vírusait."

    Vásárolgass csak windowst, én a büdös életben nem fogok pénzt kiadni azért a szutyokért ami majd' 15 évig megkeserítette az életemet. Az utóbbi 4 évben váltottam Mac-re, a munkahelyemen továbbra is windows rendszergazda vagyok. Ismerem a win-t mint a tenyeremet, és ugyanígy a mac osx-et is. Aki azt mondja nekem hogy "NEMÉ RTENEK HOZZÁ", annak beletömöm a szájába a windows xp dobozát sp2-vel, hogy nehogy megtámadják a vírusok. Aztán tovább röhögök rajtuk, és a szenvedésen hogy micsoda nagy veszély van a gonosz bácsik miatt, akik huncutságból vírusokat írogatnak, és még azt sem veszik észre hogy sebezhetetlen a windows.

    hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaa :)))))))))))))))))
  • mireez
    #28
    lol, mit példálózol HÜLYESÉGEKKEL! tényleg jó lenne ha utána néznél TE a dolgokank! istenem...
  • mireez
    #27
    Így, van egyre többen látják már, hogy DIVAT LETT fikázni a Microsoftot és a Windows-t , mert az olyan "MENŐ DOLOG" és akkor már nagyon pro az ember... Ezért a sok irigy kutya - mert az MS-t látva nagy irigység fogkja ezeket - rögötn neki esik MSnek, ugyan olyanok ezek az "emberek", mit akik csak azt lesik, hogyan lehet vírust írni, biztonsági hibákat kihasználni.

    De nagyogy azt higgyétek, hogy a bármi más INGYENES nyíltforráskódú szar, a ti két szép szemeitekért ingyenes, és MINDIG ia az lesz... Alig váráják, hogy "átvegyék" a hatalmat, MS felett, és "mindenki" az ő ingyenes szarukat használja.. Aztán majd koppantok, mert azok a programok is ember által lettek elkészítve és azok is majd vérszemet kapnak és PÉNZTPÉNZT akarnak csinálni majd belőle. Az lesz elterjedve, akkor meg mindenki azzal fog foglalkozni, hogy hogyan lehet ebben a rendszerben kia*zni másokkal. Csak akkor nem Microsoft lesz a cég neve és ne mWindows lesz az OS neve, hanem más. Akkor naponta meg arról fogtok olvasni, hogy ilyen hiba, olyan vírus az XYszarotokhoz. Ugyan az lesz a felállás.

    Persze kezdjük ott, hogy akik most itt nígnak, hogy ilyen szar, olyan szar a Win, azok NEMÉ RTENEK HOZZÁ, és azok ahhoz az uj szarhoz se fogtok érteni. Ti lesztek az elsők akik beszopják az új rendszer vírusait.

    Hát röviden ennyi!

    Hajrá MS, világhatalom!
  • mireez
    #26
    ja, pancser.. én is szeretnék olyan pancser társulatban dolgozni mint az MS.... te világhülyéje
  • archkoven
    #25
    Tudod papa, hogy egy op-rendszer mennyire be biztonságos az csak akkor derül ki amikor hosszú időn keresztül komoly erőket összpontosítanak arra, hogy támadják.
    Egy ilyen tesztnek az op-renszerek közül még csak a windows volt alávetve és nem szerepel túl fényesen. A Linux-ot a BeOs-t meg a Mac-et nem az teszi olyan biztonságossá, hogy olyan támadhatatlanok, hanem az, hogy idáig ezred annyi energiát sem fordítottak arra, hogy támadják mint amennyit a windows gyenge pontjainak keresésére fordítottak.
    Bár kurvára elcsépelt, de igaz: a puding próbája az evés. A biztonság szempontjából a Windows nem bizonyult túl ízletesnek. A Mac-et és a Linuxot viszont még csak meg se kóstoltuk.
  • vitus
    #24
    Tanulj meg olvasni a sorok között.
  • strogg
    #23
    Tényleg nem értem egyébként ezt az informatikai siránkozást. MEg lehetne oldan ia doglot egyszerüen. Platform váltás. (pl linux.) Nem egyszerü, de úgy látom hosszú távon többet elérnének vele a cégek, mintsem folyamatosan ölik a zsetont a virnyák kergetökbe, ami végül egy másik virnyák öl le. Vagy nem, és akkor már ketten vannak ,)
    Mellesleg volt szerencsém találkzoni egy iBook-al, amin futkosott a Gentoo linux. Pontosabban inkább cikázott a fénysebesség 1,5 szeresével.
    Merőben átértékeltem a számítógépről alkotott képemet. Lehet drágább a Mac, és nem egyszerű telepíteni egy Gentoo-t, de a végeredmény mesés.
    Szó szerint mesés.
    A BeOS-nál 2x terhelhetöbb, és gyorsabb. Aki ismeri a BeOS-t, az tudja miröl regéelk, és annak most könnyek gyülnek a szemében a felmerülö sebességtöl...:)
  • strogg
    #22
    Igen igazad van. És azt is tudod ugye, h9ogy mindezt nem emberiességböl teszi? Merthogy nem egy kisérleti vakcína létezik, csak éppen a gyógyszeripar lobbijának köszönhetöen lettek ázsiai országok befenyítve, nehogy engedély nélkül merészeljék gyártani.
    A gyógyszer alapanyag undorítóbb üzlet mint az SW.
    Jobb ha tudod.
    Az m$ pénzen kifejlesztett gyógyszer ugyanolyan drága lesz, mintha bármly másik cég fejlesztené ki. És szigorú licensz, és szabadalmi szabályok vannak. Jelenleg is vitáznak egyen. Jah, hogy addig évek alatt az AIDS betegek hullanak mint a legyek? Az sajnos senkit nem érdekel.
    Ne fárasszuk egymást ok? Az m$ adománya AIDS elleni kutatásra befektetés egy jövöbeni piacra, és nem adomány.
  • vitus
    #21
    Igazad van! Viszont szerintem nem teljesen hasztalan mert olyan hibák javítására kényszeríti a fejlesztőket amik felett esetleg elsiklanának vagy sohasem derülne ki. Így javul a javítások kiadásának sebessége és egyre biztonságosabb lesz a szoftver. Mindemellett ez a Microsoft gyűlölet igen érthetetlen és ostoba dolog. Érdekes módon soha nem hallottam még senkit arról beszélni, hogy az MS milyen hatalmas összegeket áldoz pl. rák, aids és különböző betegségek ellenszerének kutatására vagy űrkutatásra és egyébb dolgokra amik az emberek javát szolgálja.
  • smv
    #20
    Ha nem szólnak nekik észrevették volna? :D
  • strogg
    #19
    itt tényleg senki nem ovassa el az elötte szólót?
    Vagy csak én veszem a fáradtságot arra, hogy ne írjam le énis ugyanazt, amit 10 sorra elöttem valaki már leírt?
  • ironmaiden
    #18
    Amíg Giant Antispyware volt a neve szinte mindenki dícsérte milyen jó.
    Most, hogy a Microsoft megvásárolta a céget és kiadta saját nevén mást sem lehet hallani csak azt, hogy milyen sz@r. Egyébként eddig a Microsoft még nem is nagyon nyúlt a programba, szinte csak annyit csináltak, hogy kicserélték a Giant feliratokat Microsoft-ra.
    A feladatkezelőben még most is GiantAntispywareMain.exe a neve.
    Ez az egész csak arra jó, hogy beállítsanak valamit sz@rnak csak azért mert rajta van ez a felirat:MICROSOFT
  • blackeagle
    #17
    Csak egy értelmesen megirt oprendszernél a kapott parancsot értelmezik. Nem mindegy ,hogy az exit parancs az egér/bill. porton keresztül jött ,vagy egy másik futó taskból.