173
-
#6 Mennyibe kerül elkapni a sok "bünözőt" és utána kivonni őket a forgalomból? kiszámolta vki már, hogy ez mennyibe kerül, és mennyi bevételkiesést illetve ráfordítást okoz az államnak? -
#5 Hát ezért ez elég optimista hozzáállás, mert rengetegen vannak, akik úgy gondolkodnak, hogy "minek vegyem meg, ha úgyis le tudom tölteni". És hiába jönnek azzal, hogy "ha 2000 Ft lenne egy film/játék megvenném", mert fogadjunk, hogy 90%-uk akkor sem adna ki rá pénzt, hisz ingyen is hozzá lehet jutni. Abban igazad van, hogy sokan gizda dolognak tartják, letöltenek havi 10 játékot meg 20 filmet, aztán rá sem néznek, ott porosodik a vinyón/polcon, de az májer, mert neki megvan ám, bizony. Ha ésszerű keretek között menne a warez, nem a "mindent-le-akarok-tölteni-mert-az-királyság" felfogás lenne az uralkodó, sokkal kevésbé szállnának rá az ilyen jogvédő szervezetek szvsz. -
davos80 #4 Az első képen úgy néz ki, mint Fábry... -
Sityi #3 Ezt el is felejtettem: sokan azért töltik le, hogy megnézzék, érdemes-e pénzt adni rá. Egy trailer is lehet nyálcsordító, ha mégoly rossz filmből is van összevágva és vice versa. -
Sityi #2 Szép törekvések, csak azt tetszett elfelejteni, kedves Kálmán András úr, hogy a magyar piac rendkívül árérzékeny, így talán a járulékos költségekből (főleg a jogdíjból) is le lehetne nyiszálni egy DVD árából, így még többen vennék esetleg. A másik, hogy nekem fontos volna a szikron is, de pl. a Paramount DVD-inél ez hiányzik (Keresztapa, Ellenség a kapuknál, Ryan közlegény megmentése, Forrest Gump, stb.)! Így meg nem fogok még elgondolkodni sem azon, hogy az ilyen DVD-ket megvegyem! Amúgy ügyes és önzetlen emberek már elkészítették a Keresztapa-trilógia szinkronizált DVD-it... -
#1 Well, tegyék. De ha tényleg meg akarják ismerni a filozófiáját, szemléletét a "bűnözőknek", akkor elmondanám, hogy nagyon sokan nem azért töltenek le valamit mert akkor nem kell megvenni, hanem mert gizda dolog.
Ergo, már sok tanulmány készült arról, hogy hány letöltés tesz ki egy, a kiadók számára elveszett vásárlást - kb. 10-re jött ki - ezt érdemes lenne szem előtt tartani. Én tökéletesen meg tudnék élni több 10 gb letöltött vacak nélkül is. Ami jó film, azt úgyis megnézik, amely játékot érdemes megvenni, azt meg fogják venni (lásd HL2, rengetegen megvették).
A hírdetésekben, pénzért árulókat, az smswebeket üzemeltetőket nyugodtan derítsék fel, pénzt szerezni a warezből gusztustalan dolog. Ugyanakkor nem látom bűncselekménynek a p2p-t, a fenn említett úgysem venném meg ha nem tudnám letölteni dolog miatt.